Vzťah s človekom s iným názorom na svet (konšpirátorom)
Začnem tým, že ja nie som žiadna "slniečkárka" , som niekde uprostred. Na prírode mi záleží, ale som proti opatreniam, čo by nás výrazne zasiahli. Som za registrované partnerstvá, ale nie adopcie. Som čo sa týka vojny na strane Ukrajiny, ale myslím, že by sme nemali sa do toho ťahať, hoci držím palce Ukrajincom. A tak to je aj s medicínou, mám rešpekt pred vakcínami, ale skrz psychického zdravia kedže som robila home office a bola zatvorená, som sa dala zaočkovať, aby som mala nejaká výhody. Neľutujem. Som momentálne single, snažím sa spoznávať potenciálnych partnerov a všetci prorusky orientovaní (čo dokážem prehltnúť ešte) , ale aj nevakcínovaný na covid a ak im povie, že som, tak už ma vidia v truhle. A práve s jedným takým som mala viac stretnutí.
Ale akurát riešim nejaké zdravotné problémy a lekári mi nevedia prísť na to, čo mi je. No a samozrejme som si vypočula, že len aby to nebolo z toho, že som očkovaná. Ako človeka sa to dotkne. Rovnako si neviem predstaviť, že napríklad budem mať problém otehotnieť, čo v dnešnej dobe klasika (a bola klasika aj pred covid vakcínami) a budem počúvať, že je to kvôli tomu, že som očkovaná, prípadne aj ak nedajbože príde nejaký iný zdravotný problém vážnejší, že namiesto podpory budem počúvať konšpirácie. Preto sa opýtam, máte niektorá vzťah kde napríklad jeden očkovaný, druhý nie s presvedčením, že očkovaný zdravie majú v keli a viete spolu nažívať a fungovať?
PROSIM neriešme tu politické názory a názory na očkovanie, skôr mi ide o to, či proste má šancu takýto vzťah, či sa dá tak fungovať? Dá sa nejako druhej strane vysvetliť aby v určitých veciach nevravela svoj názor a nepretláčala ho?
V dobe covid ovej môj partner aj Všetcia naokolo mali za sebou 2 očkovania ja žiadne a nijako to nás vzťah neovplyvnilo.
Osobne nevidím dôvod vesta niekomu na nos ci som nie som alebo koľkokrát a na co som očkovaná.
Vojnu ne rozoberáme ani so známimi a co sa týka orientácii rešpektujem každého bez ohľadu na pohlavie, orientáciu, farbu pleti a národnosť. Rešpektujem názory iných pokiaľ sa ma nesnažia presvedčiť ze len ten ich názor je jediný správny.
@huxy Veľa prevádzok bolo otvorených len s covid pasom, rovnako cestovanie-dovolenky. Ja proste som robila sama doma, som skôr introvert, ale potrebujem ísť medzi ľudí, do kina, do reštaurácie, je to moja taká psychohygiena, inak mi ide psychika dole. A tie mesiace kým bolo zatvorené všetko pre všetkých som mala dosť problém to zvládať. Iné ak človek má v práci veľký kolektív, veľkú rodinu blízko, mal tie kontakty. Ja také nemám a proste potrebujem to, dostať sa medzi ľudí.
Ľudia ja vám nerozumiem, autorka sa pýta na toleranciu a tu sa to zvrhlo na takú debatu že jeden nadáva druhého...ten je blb, druhý je magor, tretí je dezolant...tvárite sa že ste lepší od toho druhého a pritom keby ste boli zoči-voči tak si skočíte do vlasov. preto sme tam kde sme a je úplne jedno či má niekto rád zápas alebo východ. Pýtaš či sa to dá tolerovať ? moji rodičia sú obaja inej národnosti, otec Slovak zo stredného Slovenska mama Maďarka žijúca na Slovensku. nikdy v živote medzi nimi nebol problém, rodina možno trochu vyrývala ale nakoniec prišli na to že je to skvelé manželstvo. Tolerancia v ľuďoch vymiera. Ja nie som zaočkovaná ale je mi u zadku ak niekto je. Nie som proruská ale nebudem sa tváriť že Ukrajina za nič nemôže. mrzí ma ten obyčajný ľud, pretože len ten trpí v každej vojne. Možno verím aj ja niektorým konšpiráciám, ale nebudem tlačiť ľuďom do hlavy svoje názory. Ži a nechaj žiť.
@mircalla v ničom, neubytovala som nikoho u seba a ani som nikomu neposlala peniaze, som zlá hnusná konšpirátorka a magorka?
@huxy
ake jedno cez druhe - bavime sa o tom co pises - o nazore.
Lenze ty sama v tom priklade, som ti uviedla, mozes vidiet, ze bacha, co je nazor, a co je fakt, a co vazne ti moze poskodit.
Nazor mozes mat na to, ktora farba siat je krasna, ale na to, ci podat prvu pomoc cloveku alebo ist radsej na pivo a nechat ho tak - to uz nie je nazor, to je proste o tych hodnotach, ktore v sebe mas.
Si realne predstav ze niekto o tebe prezentuje vsade taku strasnu vec - ohradis sa? Som presvedcena, ze nacupitas rovno na policiu. Tiez nebudes "akceptovat nazor".
Toto su velmi vazne veci v spolocnosti, v zivote jednotlivca.
@zmrzlinka2021 autorka sa na niečo pýtala a tu sa začalo točiť len o tom, proruskí a očkovanie. A všetkých čo majú iný názor, sa hodili do 1 vreca, že sú agresori, len tí zlí. Nie, nie som zástanca násilia, ani Ruska. Ale! Ani Ukrajiny. A ani očkovania. Ak to teda zo mňa robí zlého človeka, tak ok.
@autorka chápem ta úplne, ja mám manzela tiež má trosku iné zmýšľanie ako ja očkovať sa nedal, nedrží ani Rusku, ale zas Ukrajinu nemusí, registrované partnerstva sú prenho úplný nonsens a mame úplne pohodové manželstvo, niekedy prehodíme diskusiu na tieto témy, ja som samozrejme žena pokroku a dynamiky a milujem kam sa hýbe tato zakrochtana doba môj muž vypočuje hodi nejakú poznámku, zas aj z jeho pristúpu si niečo odnášam, nejakú podobu a chuť zachovania minulosti, tradičnosti a hodnôt, to že si zachováva pokoj a nič ho nejak rozruší. Ale je to taký ten typ muža, ktorý má rešpektuje aj ja jeho aj keď sme úplne opační…Čiže ono dá to dá skĺbiť, keď nie ste nejakí úplní fanatici😂
@huxy Ja netvrdim, ze si zly clovek. To ze sa neazstanes napadnuteho statu hovori len o tom, ze nerozumies danej problematike. A to ze jej nerozumies je zial dosledkom slabeho slovenskeho skosltva.
Vezmi si, ze niekto ta prepadne a znasilni. A ina osoba povie, ze ona sa nezastava nasilnika, ale vlastne ani teba - asi si prvokovala, ze? Asi si mala kratku suknu, ze? Asi si sla vecer po ulici, ze?
Mozno len v zivote potrebujes prezit situaciu, ze ty budes "ukrajina" a zacnes uplne inak uvazovat.
Autorka, nemám takého partnera (🙏❤️), ale mám takých v rodine. A teda poviem ti, že ja by som to nedala 👀. Stačia mi občasné stretnutia, kde sa rozbehnú takéto debaty a odchádzam odtiaľ bez energie, úplne ako požutá životom 😵💫. Veď oni sa vedia rozprávať iba o negatívnych veciach. Čokoľvek nadhodíš, akúkoľvek tému a hneď si v nej niečo nájdu. Čudujem sa ti, že si vôbec založila túto diskusiu. Taký vzťah bude sotva fungovať.
@zmrzlinka2021 Presne toto si myslim aj ja. Ale pises brilantne, takze nemam co dodat. Presne tak styl nemam informacie - neviem - nevidim - nepocujem - nezaujem.
@autorka a možno je problém presne v tom,že nehľadám v prvom rade normálneho chalana.
Ešte dedina,či stredná škola,či bežné zamestnanie neznamená,že ten článok vek je hlúpy,nemá spoločenský prehľad a správne názory.
Moja kamoška,skvelé dievča. Pekne,šikovné,múdre....ale celý život hľadá manžela na úrovni. Musí mať minimálne doktorát. No a bohužiaľ,odmietala chlapcov z bežnej VS,či chalanov,kto.sice VS nemali,ale klobúk dole pred ich vedomosťami,samostatnosťou a morálnym kreditom. Teraz už majú manželky....a ona je stále sama. Ma cez 48r. A bohužiaľ,deti už pochybujem,že sa dočká....a manžela,či aspoň partnera stále nemá.
@pkgirl30 ved to.je to. Stale nadavaju na ''konspiratorov'' a ako ''konspiratori'' nedokazu tolerovat ich nazor a stale si pretlacaju ten svoj. Ale zatial tu predvadzaju pravy opak.
@huxy keď proti zlu(akémukoľvek) nebojujes,si automaticky ten,čo zlo podporuje.
Alebo novodobý jav:ži a nech žiť,či mám vlastný názor,či nestarám sa do druhých,či nech sa stará každý sám o seba.....jednoducho total ignoranstvo a egoizmus. Žijem pre seba,čo má po druhých.
Lenže každý raz budeme potrebovať "zastane sa",keď nám niekto bude ubližovať.
Keď budeš mať v tej situácii ľudí ako si ty,potom ostaneš na svoj problém sama.
Poznam nejake pary, kde sa dal jeden ockovat a druhy nie, ale su manzelia. Aj tak si myslim, ze je to len o respekte a tolerancii. Ved je kopec inych tem, kde tu toleranciu treba.
@mircalla práve,že ,vôbec nie staršia generácia.
To sú všetko,čo poznám,ľudia okolo 30-35r.
Veď učiteľ môjho syna je taký. Ale ok,doma aspoň máme možnosť riešiť naozaj kopu tém🤗🥴🤔😬😔s deťmi,hoci skoro prišli a ťažko primerane veku im vysvetliť,že sa nemusia báť rôznych "strašení".

@sissy27 Napodobne
@sasitimi17 Ja napriklad tak, ze sme mali u nas 3 mesiace 2 ukrajinske rodiny v dome po rodicoch a pomohli sme im materialne aj financne.
Skusme to otocit? Ako pomahas ty? V com?
@huxy Dosli agrumenty? Nesplieta, uplne logicky ti odpovedala.