icon

Vzťah s človekom s iným názorom na svet (konšpirátorom)

6. aug 2023

Začnem tým, že ja nie som žiadna "slniečkárka" , som niekde uprostred. Na prírode mi záleží, ale som proti opatreniam, čo by nás výrazne zasiahli. Som za registrované partnerstvá, ale nie adopcie. Som čo sa týka vojny na strane Ukrajiny, ale myslím, že by sme nemali sa do toho ťahať, hoci držím palce Ukrajincom. A tak to je aj s medicínou, mám rešpekt pred vakcínami, ale skrz psychického zdravia kedže som robila home office a bola zatvorená, som sa dala zaočkovať, aby som mala nejaká výhody. Neľutujem. Som momentálne single, snažím sa spoznávať potenciálnych partnerov a všetci prorusky orientovaní (čo dokážem prehltnúť ešte) , ale aj nevakcínovaný na covid a ak im povie, že som, tak už ma vidia v truhle. A práve s jedným takým som mala viac stretnutí.
Ale akurát riešim nejaké zdravotné problémy a lekári mi nevedia prísť na to, čo mi je. No a samozrejme som si vypočula, že len aby to nebolo z toho, že som očkovaná. Ako človeka sa to dotkne. Rovnako si neviem predstaviť, že napríklad budem mať problém otehotnieť, čo v dnešnej dobe klasika (a bola klasika aj pred covid vakcínami) a budem počúvať, že je to kvôli tomu, že som očkovaná, prípadne aj ak nedajbože príde nejaký iný zdravotný problém vážnejší, že namiesto podpory budem počúvať konšpirácie. Preto sa opýtam, máte niektorá vzťah kde napríklad jeden očkovaný, druhý nie s presvedčením, že očkovaný zdravie majú v keli a viete spolu nažívať a fungovať?
PROSIM neriešme tu politické názory a názory na očkovanie, skôr mi ide o to, či proste má šancu takýto vzťah, či sa dá tak fungovať? Dá sa nejako druhej strane vysvetliť aby v určitých veciach nevravela svoj názor a nepretláčala ho?

karolinakr
7. aug 2023

@bloger dobre, takže vzdy vsetko prekrucaš, aby si mohol byt vztahovačny, nenavistny a utočiť..Mam aj ine na robote ako vysvetlovat toxickym ludom, čo bolo ako myslene ..Preskoč a nerieš

bloger
7. aug 2023

@karolinakr Tak ale označiť ma a dať rehotajúci smajlík mám ako chápať? Neviem kde si prišla na to, že som vzťahovačný a nenávistný. A opatrne so slovíčkami kto je tu toxický. Vyprosím si to. Komunikujem slušne a len som sa zastal Valérie. Ak len preto som toxický rád to príjmam.

karolinakr
7. aug 2023

@bloger hned si ideš vyprosovat.Vies čo, daj mi sväty pokoj, ty ani za odpoved nestojíš

annm81
7. aug 2023

@triss83 Nežijeme v tejto chvíli v US. Sme v krajine EÚ, kde som ekonomický migrant ja, môj muž pôvodom z US aj moje deti. A?

viestta
7. aug 2023

@valeria_h po roku a pol by sa mohlo postavin na nohy mnoho Slovakov a nebrat davky... Vsak?
Inac vydokladovane naklady na vojnovych utecencov Slovenskej republike preplaca UNHCR

domkakvet
7. aug 2023

Poznam vela vztahov aj manzelstiev, kde jeden je zaockovany a druhy nie a tak isto aj take kde maju odlisne politicke nazory, tak isto sa aj ja bavim s ludmi, co mi hovoria ich opacny nazor, ale nevidim dovod preco by ti niekto nemohol povedat svoj nazor, ja si tiez vypocujem kazdeho nazor a neodcudzujem ho za to, myslim si, ze to iba moc prezivas, no a co ked ti povedali, ze to mas z ockovania, povec ze si myslis ze nie a dalej neries.

triss83
7. aug 2023

@annm81 je to tá istá situácia, akú má Valéria 😉

annm81
7. aug 2023

@triss83 Že sme obe migrantky? Že naše deti sú v krajinách, v ktorých žijú, považované za deti s inigrantským pozadím? A? Tvrdím snáď niekde niečo iné? Prepáč, ale nerozumiem, kam tým smeruješ.

mateson
7. aug 2023

@annm81 prosím ťa netrep už . Ona nie je emigrant. Je taký pojem ,že zlúčenie rodiny. Ona sa vydala, ona neemigrovala. To chceš povedať , že baby čo sa vydajú z Egyptanov a žijú s nimi v Egypte sú ekonomicky migranti🤦 Ja ako češka, nemám ani slovenské občianstvo , žijem tu 33 rokov som akože ekonomicky migrant? Mne by napríklad v CZ bolo ekonomicky lepšie.

triss83
7. aug 2023

@annm81 smerujem k tvojmu pohŕdavemu chovaniu voči Valérii, pritom to máte obe rovnako

karolinakr
7. aug 2023

Mne bolo smiešne napriklad, ze si ma dostudovat pojmy s dojmami, možno bude publikovany pojem migrant podla blogera. Podla mna to je nahodou celkom vtipne, ale ked tu je každy uražlivy a hned obviňuje druheho zo zleho úmyslu...Však aj hlašky z filmu sa udomacnuju v hovorovej reči a stanu sa legendou..Netreba hned strielat na všetko, čo sa mihne okolo

annm81
7. aug 2023

@triss83 No nie, nemáme to rovnako. Ja som sa nikde pohŕdavo nevyjadrovala k jej statusu migranta. Prosím,
čítaj s porozumením. Ja som sa vyjadrovala max. k tomu, že sa jej nepáči, ak sú v nejakej krajine ústretoví k cudzincom, pričom sama je v pozícii, že ju prijali v cudzej krajine.

annm81
7. aug 2023

@mateson Aj teba odkazujem na slovník. Je smiešne, ako sa tu viacerí bijete do pŕs o nejakých definíciách bez toho, aby ste ovládali rodnú reč. Ja som tu dokonca citovala slovník slovenského jazyka! Aby si nemusela googliť, prosím https://slovnik.aktuality.sk/pravopis/kratky-sl...

triss83
7. aug 2023

@annm81 prečítaj si svoje príspevky a sama uznáš, že tvoje komenty sú skutočne povýšenecke

mateson
7. aug 2023

@annm81 ty si ju označila za ekonomického migranta

mateson
7. aug 2023

@annm81 tvoje odpovede sú predovšetkým fanatické.

annm81
7. aug 2023

@triss83 Čo konkrétne? Že je pokrytec, keď odopiera iným to, čo dopriali v cudzine jej? Potrebuješ slovník aj k slovu pokrytec? To, že niektorí ľudia sú xenofóbni a nenávidia migrantov, nijako nemeni význam slov tak, ako sú definované v jazykových príručkách. Slovo migrant som použila korektne podľa jeho významu. Ja už nemôžem za to, že niekto nepozná jeho význam, alebo že má problém s migrantami, tak sa tvári, akoze on do tej definície nespadá. Alebo myslíš, že som jej deti označila ako že majú imigrantské pozadie? To je akože povýšenecké? Znova, je to normálny termín používaný na celom svete a jej deti do toho spadajú.

@mateson v čom sú fanatické? Ja ti neviem, sporíme sa tu s viacerými o význame jednoduchého slova, pričom stačí 10 sekúnd googlenia, aby si ktokoľvek overil, ako je dané slovo dedinované v slovníku. A ešte aj keď tu dám odkaz na slovník, tak tu budete ďalej tvrdiť, že sa mýlim (a slovník rovnako) - tak kto tu je fanatický, bez ohľadu na fakty?

P.S. slovo ekonomický sa vzťahuje k ekonomike, podľa slovníka "súvisiaci s finančnou stránkou". Chceš zasa oponovať slovníku, že práca s ekonomikou nesúvisí? Ak áno, fakt škoda ďalej rozvíjať túto debatu, keďže viacerí neovládate rodný jazyk.

valeria_h
7. aug 2023

Ženy neriešte, mne je smiešne, že táto osoba to tu rieši celý deň 😁 Asi sa musí strašne nudiť. Ja sa dohadovať a naťahovať o slovíčka nebudem, deti hlavne budú mať milujúcich rodičov, na inom nezáleží 🤗

annm81
7. aug 2023

@triss83
@mateson Mimochodom, aby sme v zdrojovaní faktov a definícií, ktoré uvádzame, boli úplní - Osoba s imigrantským pozadím (strašne fanaticky a povýšenecky používaná oficiálne v EÚ): at least one of their parents previously entered their present country of residence as a migrant (https://home-affairs.ec.europa.eu/networks/euro...)

akiana
7. aug 2023

@annm81 je osoba, ktorej treba za kazdych okolnosti povedat, ze ma pravdu a sice absolutnu pravdu. Inak sa zahryzne do nejakej uplnej sprostosti ako zurivy pes, a nepusti a nepusti, aj keby sa mala dohadovat a handrkovat cely den. Vacsinou ide o nejaku uplnu banalitu ako jedno slovicko, na co by sa kazdy normalny clovek davno vykaslal, pravda-nepravda. Robi to v kazdej diskusii, zvykne sa dohadovat aj s odbornikmi.

Takze @annm81, ano, mas pravdu. Tak ako vzdy 😘

mircalla
7. aug 2023

@valeria_h Ukranizacia krajiny? Teda trosku mi par veci tiez vadi ale tolerujem ich ani sa nejako sa na tym nepozastavujem. Ukranizacia krajiny to ozaj pouzije len dezolat a clovek s nenavistnym postojom k obcanom Ukrajiny. Trosku prehanas a je vidno, ze ti vadia Ukrajinci ako taki.

Takze chcela by ta vidiet sediet s tvojimi detmi niekde v metre cele tyzdne zbalena v 2 igelitkach a cakat, kym ti ich zabiju. Ja fakt zasnem ake neprajne hyeny sa tu nachadzaju. Matky.

annm81
7. aug 2023

@akiana Pravdu pochopiteľne mám, ako som uviedla svojimi zdrojmi, a teba z toho môže aj rozpučiť a nič sa na tom nezmení (že sme sa už stretli v nejakej diskusii, kde si tiež nebola schopná dodať fakty?). Všimla som si ale, že je početná skupina, ktorej sa zdá strašne drzé (povýšenecké a ktovie ešte aké), že niekto v diskusii uvádza fakty proti dojmom. Ešte by som to pochopila, keby som trpela samomluvou a diskutovala sama so sebou... len ja akosi reagujem na ľudí, čo oslovili mňa. Ale samozrejme, dookola omieľané nepodložené príspevky ostatných sa ti ako zahryznutie do sprostosti nezdajú...

Mimochodom, ja som začala len s tým, že prístup diskutujúcej je pokrytecký. Že ona začala kopať nožičkami, že to nie je pravda a ona je lepšia ako nejaký iní migranti a že sa k nej začali pridávať ďalší, ktorým by zjavne neuškodilo malé jazykové okienko... no, fakt som mala záujem diskutovať skôr k podstate veci, nie k jazyku, ale zjavne som sa chybne domnievala, že na slovenskom fóre Slováci zvládajú slovenčinu.

triss83
7. aug 2023

@akiana to je už na návštevu u odborníka🤔

triss83
7. aug 2023

@annm81 jediný, kto tu kope nožičkami si ty

annm81
7. aug 2023

@triss83 Vážne? No neviem. Pýtala som sa na detaily tej ukrajinizácie. Dostala som napr. od teba odpoveď? Nedostala. Dostala som odpoveď od diskutujúcej vyššie? Nedostala, hoci ona sama prišla s tým tvrdením. Namiesto toho ste tu viacerí začali úplne od veci riešiť definíciu slov, ktoré sú v slovníku jasne uvedené. A trváte na tom bez toho, aby ste doložili akýkoľvek fakt. Ja som tu tiež neriešila osobné útoky s výnimkou toho, že takéto správanie je pokrytecké. Zato vy ste sa zmohli akurát tak na osobné útoky ako "hlupaňa". Čo tebe (a iným) bránilo namiesto osobných útokov uviesť, prečo si myslíte, že prebieha nejaká ukrajinizácia? Čo vám bránilo hodiť mi tu dôkaz, že definície a zdroje, čo som uviedla sú chybné? Ale tak môžme pokojne tieto osobné útoky zastaviť, keďže naozaj nemám záujem predvádzať takéto kotkodákanie, a vrátiť sa k vecnej diskusii. Ako sa teda prejavuje ukrajinizácia na Slovensku? A prečo si mysliš, že nie je pokrytecké, ak sa migrant sťažuje na solidárnosť cudzej krajiny s utečencami?

karolinakr
7. aug 2023

Vsetci musia byt najlepši kamarati s Ukrajinou - nie, nemusia, nemaju povinnost a nie su za to hyeny

triss83
7. aug 2023

@annm81 zbytočne hrotíš situácie, často to vyzerá, že píšeš sama sebe, nikto už radšej nič nepíše, aby sa ti vyhol. Niekedy mám pocit, že sa takto u teba prejavuje pms. V poslednom období, sa ti tiež snažím, oblúkom vyhýbať,aj keď nie vždy sa mi to podarí.

annm81
7. aug 2023

@triss83 Vážne píšem sama sebe? Skús si spočítať počet mojich príspevkov napr. v tejto diskusii a počet príspevkov, v ktorých som citovaná.

... tak, čo ti vyšlo? Zhruba 1:1? To nazývaš diskusia sama so sebou? Na to, že sa mi oblúkom vyhýbaš, je zaujímavé, že si v tejto diskusii reagovala najprv ty na mňa, nie naopak... a opakovane tu na mňa reaguješ. A prejdeme konečne od riešenia diskutérov k veci? Ja by som naozaj rada viedla diskusiu, kde mi budeš ty a ďalšie vecne oponovať, nie riešiť moju osobu.

akiana
7. aug 2023

@annm81 Ano, mas pravdu 😊

triss83
7. aug 2023

@akiana 👍