Vzťah s mladším vdovcom
Ahojte, v jednom poste som tu písala o zoznamke a mužoch na nej. Konečne sa objaví muž, čo je aj pri zmysloch, aj je inteligentný, aj vie čítať s porozumením a dokonca dobre vyzerá. Ale...
A teraz mi povedzte, čo si o tom myslíte, či by ste vôbec do toho išli.
Je mladší od váš o 4 roky, má malé dieťa (škôlka), je vdovec - 2r. Stará sa o dieťa sám, s pomocou samozrejme rodičov a svokrovcov. Keď som sa ho pýtala, čo robí rád, samozrejme okrem starostlivosti o dieťa, tak napísal: " Mam psycho robotu, dom, domacnost, syn, kruzky, cez vikend chodim pomahat rodicom. Nemam cas na ziadne ine cinnosti."
Tu som trochu zastala. Po prvé ho chápem. Inak som mu napísala, že nech si predstaví slobodnú matku s deťmi, s viac deťmi dokonca... že to musia zvládať. A mnohé nemajú ani pomoc starých rodičov. Ale ok.
Ale teraz k veci. Nikde tam totiž nevidím priestor pre partnerku, priateľku. Ono to spoznávanie na začiatku potrebuje vlastný priestor. Byť spolu aj iba dvaja, postupne sa oťukávať. Ja som napríklad napísala, že rada mimo iného chodím do kina. On mi napísal, že malý ešte v kine nebol. Chápem...
No každopádne, v tomto momente som urobila to, že som zišla z kratšej cesty.
Napísala som mu, že v prvom rade si myslím, že by potreboval k sebe mladšiu a nie staršiu ženu, s dostatkom energie a podľa možností s aspoň jedným dieťaťom. Prípadne pre túto chvíľu, kým malý nevyrastie - iba kamošku s výhodami.
Popravde - keď som si predstavila starostlivosť o dom, o domácnosť a o neho a jeho syna, povedala som si, že toto je asi nad moje možnosti.
Mimochodom - celý čas rozprával o tom, že má rád čipku na žene, na spodnom prádle, a či by som si čipku kvôli nemu nedala 🙂. Čiže asi takto..
Zišla som z kratšej cesty teda. Vyhodnotila som svoje možnosti. Len sa sama seba pýtam, dobre som spravila? Nenechala som si ujsť šancu spoznať muža a dieťa len preto, že som lenivá? Viete asi ako to myslím 🙂.
@doriiis odišla som zo vzťahu, kde sme sa vzájomne absolútne odcudzili a mali sme úplne iné životné hodnoty. nemám teraz snahu byť za každú cenu s nejakým mužom. A nedám si na seba niečo viac, čo by som zvládla. Naozaj je toto nad moje sily.
@anonym_autor ... Nemáš snahu byť za každú cenu s mužom. A preto si na zoznamke? 😀
@gab1sol presne to som mu napísala, že obaja hľadáme niečo absolútne odlišné. A ono je to takto absolútne v poriadku. Vraj bol vždy na staršie ženy, že aj jeho manželka bola staršia. Povedala som mu ok, hľadaj si kľudne staršiu, ale aj ona to tak musí cítiť. A musí chcieť byť s mladším. Pre mňa vzťah s mužom s 5r dieťaťom, vdovcom, by bol nad moje sily. A sexuálny vzťah pre mňa nie je riešením.
@anonym_autor ale keď máš v tom úplne jasno a tento vzťah by bol nad tvoje sily, prečo si s ním vôbec rozvíjala nejakú debatu? Prečo sa pýtaš, či si urobila dobre?
Mne sa zdá, že autorka je attention seeker. Nevadí, že bude za trapku, hlavne, že sa jej niekto venuje
@anonym_autor ... Nemáš snahu byť za každú cenu s mužom. A preto si na zoznamke? 😀
@doriiis lebo mozno motyka vystreli. 90% z muzov tam su nepouzitelny, ale tak mozem sa prihlasit raz za den na pol hodinku a uvidi sa.
@doriiis lebo mozno motyka vystreli. 90% z muzov tam su nepouzitelny, ale tak mozem sa prihlasit raz za den na pol hodinku a uvidi sa.
@anonym_autor ... Aha. Takže nemas snahu byť vo vzťahu, ale zároveň čo keď motyka vystrelí. To je také zlaté honkat si ego na zoznamke,keď inak už nevieš zaujať.
Ty musíš byť inak zúfalá stará dievka, všakže. 😄
@anonym_autor ... Aha. Takže nemas snahu byť vo vzťahu, ale zároveň čo keď motyka vystrelí. To je také zlaté honkat si ego na zoznamke,keď inak už nevieš zaujať.
Ty musíš byť inak zúfalá stará dievka, všakže. 😄
@doriiis jasne, ze som stara dievka zufala. Mam doma styri macky. A stopkam po veceroch ponozky.
@doriiis Ano, a este den predtym napisala temu na MK, kde sa ma zoznamit..😅😅😅
@dadis jasne, lebo vidim, ze socialne siete to asi nebudu. Nateraz hladam len cloveka na travenie volneho casu. A casom sa uvidi. Nejdem zo vztahu do vztahu. Vztah sa pre mna vyvija casom. Nejde to hned.
@anonym_autor .... Mne je to jedno. Ty si tu 💩 do úst. 🤷🏻♀️
@doriiis nie nevadi. Potom, co pisu chlapi na tychto zoznamkach, som uz celkom "otrla" aj na tieto komunikacie tu. Uz som velke dievca 🙂. Alebo ako hovoris ty, stara dievka.
@anonym_autor a teda ako je to s tým otcom? Lebo si tu písala ze bývaš s ním, je chorý, a von malo vychádza. Potom zase píšeš ze je to zásterka pre mužov ze bývaš s otcom.
Tak teraz neviem ako to je. Keď je to len zasterka pre mužov, tak nám si to načo hovorila tak, ako keby to tak naozaj bolo?
@doriiis nie nevadi. Potom, co pisu chlapi na tychto zoznamkach, som uz celkom "otrla" aj na tieto komunikacie tu. Uz som velke dievca 🙂. Alebo ako hovoris ty, stara dievka.
@anonym_autor ... Hej hej autorka. A preto ty ako taká nad vecou žena si na tom fujky fujky mieste ako zoznamka prihlásená a si tam denne.
Lebo je to tam samé nepoužiteľné uchylne hovado a ty tam hľadáš princa. 😄
Och pane bože. Keby si bola tak nad vecou tak nepotrebuješ názor iných, či si spravila dobre, nie si na zoznamke a nie si sama jak kol v plote.
@anonym_autor Lenze ten nemusi vobec prist, treba s tym ratat - vsetko, co si vymenovala mozes robit sama, ci vylet, ci kino, ci cestovanie, tak hor sa zit a nefnukaj. Tiez som po rozvode sama chodila do kina, na bicykel aj vylety. Nevedela som, ci niekoho este stretnem, tak som nesedela smutna doma..
@dadis to je v pohode, ak budem sama, tak budem sama. Zariadim sa podla toho. Ten sex naozaj riesit nemusim momentalne... necham to absolutne na nahodu. Cas ukaze.
@luccija ja viem, nakoľko môj už teraz ex manžel mal už v čase keď sme sa zoznámili 15r dieťa, ale bolo v starostlivosti matky. Kým sme sa dali reálne dokopy a zobrali, mala 18r. Bola ale samostatná jednotka a z nás sa stali skôr kamošky. Naozaj však na malé dieťa, ktoré stratilo mamu tragicky sa ja necítim. Možno iná žena to zvládne, ja sa nebudem preceňovať.
@anonym_autor Zaujímavé, dnes si nielen rozvedená, ale zrazu si mala aj exmanžela s dieťaťom. Tomu sa povie fantázia. Predtým si tu vyplakávala len za údajným snúbencom, ktorý vraj zomrel po nehode a potrateným dieťaťom (to píšeš aj tu) a doslova si v niekoľkých diskusiách písala, že odvtedy nie si zdravotne ok a žiadny vzťah si už nemala. Potom si smútila za jediným kamarátom, ktorého si celý čas len prenasledovala, lebo si nemala s kým tráviť čas. Oplakávala si tu rodičov a teraz bývaš u otca - taká úspešná a samostatná žena?
Namiesto zoznamiek by si mala fakt riešiť svoj psychický stav. Takýchto prípadov ako ty je to viac - Jožka, bodka - podbel a vždy sú rozpoznateľné, hoci píšu anonymne, úplne hlúpo klamú a prekrúcajú realitu a zapierajú, že sú to ony, pričom ich každý človek, ktorý tu chodí pravidelne, odhalí.
@anonym_autor Zaujímavé, dnes si nielen rozvedená, ale zrazu si mala aj exmanžela s dieťaťom. Tomu sa povie fantázia. Predtým si tu vyplakávala len za údajným snúbencom, ktorý vraj zomrel po nehode a potrateným dieťaťom (to píšeš aj tu) a doslova si v niekoľkých diskusiách písala, že odvtedy nie si zdravotne ok a žiadny vzťah si už nemala. Potom si smútila za jediným kamarátom, ktorého si celý čas len prenasledovala, lebo si nemala s kým tráviť čas. Oplakávala si tu rodičov a teraz bývaš u otca - taká úspešná a samostatná žena?
Namiesto zoznamiek by si mala fakt riešiť svoj psychický stav. Takýchto prípadov ako ty je to viac - Jožka, bodka - podbel a vždy sú rozpoznateľné, hoci píšu anonymne, úplne hlúpo klamú a prekrúcajú realitu a zapierajú, že sú to ony, pričom ich každý človek, ktorý tu chodí pravidelne, odhalí.
@heleninamama Raz uz toho snubenca aj zabili..
@heleninamama ja som dávala iba jeden príspevok o tom, kde sa zoznamit, ked clovek nechodi po veceroch von. Nemam tolko casu, aby som tu sledovala ine prispevky a ako ty si spajala roznych ludi dokopy. Ja nesledujem MK na dennej baze, nemam na to tolko casu. Skus menej fabulovat a viac citat s porozumenim. Ono neverim, ze len jednej zene tu zomrel partner. A neverim, ze len ja sama som rozvedena a bez deti. Ja som ziadnych rodicov neoplakavala. Neviem s kym si ma teraz mylis. Mama mi sice zomrela, ale v tom case som na MK ani nebola. Mam otca, o ktoreho sa staram, ale nie je na tom este tak zle, aby zomrel- teda aspon dufam, i ked clovek nikdy nevie.
asi lepsie nemat spolu vztah, ked uz ani takú banalitu ako čipku mu nevies splnit
@dadis to je v pohode, ak budem sama, tak budem sama. Zariadim sa podla toho. Ten sex naozaj riesit nemusim momentalne... necham to absolutne na nahodu. Cas ukaze.
@anonym_autor Ešte jedna dobrá rada. Človek, ktorý si na zuznamke cielene hľadá partnera/partnerku, netúži po asexuálnom kamarátstve s cudzou čudnou osobou a po niekom, s kým bude zabíjať voľný čas. Také niečo by ho pri hľadaní akurát brzdilo a každý normálny, aj single človek má na voľnočasové aktivity rodinu, kamarátov, kolegov... Toto, čo píšeš, tam sotva nájdeš.
Kazda to mame inak.. Ak mas nejake predstavy, tak velke kompromisy nerob. Tento muz nebude mat na teba cas. Hlada ulet, tie reci o cipke, to by ma tiez odradilo. Mne ked vyrastli deti, mala som zrazu vela volneho casu a tiez po 40tke, mala som jasnu predstavu, koho chcem. Ano, niektore veci musime navzajom tolerovat, ale moj partner deti nema a mne to max vyhovuje. Svoje deti som si vychovala, chcem mat klud a uzivat si zivot. Ale su urcite ine zeny, ktore by do toho isli. Len ta cipka, nie som puritan, ale seriozne mi to nepride, najma ak sa nepoznate.
@dadis pre mna je kazdy, kto ma menej ako 45r zajac. Sorry. Jednoducho je to tak. Som rozvedena, ofiko par tyzdnov. Uzivam si slobodu, ale na druhej strane nechcem zostat sama, a chcem niekoho s kym to bude mat zmysel. Ale niekto starsi odo mna, s rozumom v hlave a nie v gatiach.
@anonym_autor odľahlo mi, preliezol som zajaca o 2 roky 😅
Mňa by tiež urážalo takéto oslovovanie. Jedna to raz skúsila a možno doteraz sa čuduje prečo som jej vtedy už neodpísal.
@anonym_autor odľahlo mi, preliezol som zajaca o 2 roky 😅
Mňa by tiež urážalo takéto oslovovanie. Jedna to raz skúsila a možno doteraz sa čuduje prečo som jej vtedy už neodpísal.
@sevrin jemu som nenapísala, že je zajac. To som napísala iba tu. Ake ked ja môžem byť stará dievka, tak aj on môže byť zajac. Ale netuším, či rozvedená 40r žena, čo už bola v minulosti tehotná môže byť stará dievka. Ale dnes je už možné všetko.
asi lepsie nemat spolu vztah, ked uz ani takú banalitu ako čipku mu nevies splnit
@anonym_9f10f5 čipka - ad1) je to pre mňa absolútne nepraktické, popravde, ani mi čipkovaná podprsenka nepodrží, čo má. A ad2) toto patrí do neskoršej komunikácie, nie v týchto úvodných oťukávačkách.
@sevrin jemu som nenapísala, že je zajac. To som napísala iba tu. Ake ked ja môžem byť stará dievka, tak aj on môže byť zajac. Ale netuším, či rozvedená 40r žena, čo už bola v minulosti tehotná môže byť stará dievka. Ale dnes je už možné všetko.
@anonym_autor však aj ja som to napísal len tu. Len ma to pobavilo.
A také oslovenia ako "stará dievka" alebo "50 ročný dedo", to sú už len také zaužívané stereotypy, ktoré akosi pretrvali do dnešných dní. Žijeme v roku 2025, nie v polovici minulého storočia, keď sa na 20 ročné bezdetné ukazovalo prstom, že ako je možné, že ešte nemá deti a štyridsiatnici boli jednou nohou v hrobe.
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/zomrel-mi-najlepsi-kamarat-3/
Toto si tiež písala ty. A neklam, že nie.
@anonym_autor
@anonym_autor urobila si správne rozhodnutie
@anonym_autor a ako si prišla na to že chcel vzťah? Veď podľa mňa od začiatku bolo jasné o čo ide a čas pre ženu na normálne fungovanie nemá. Takže si zisla z cesty, že ty si zajeb*ať teda nechceš a hotovo. Tam o vzťahu a záujmu o niečo také nebolo ani chýru..
Toto si tiež písala ty. A neklam, že nie.
@anonym_autor
@anonym_4de621 mne nezomrel najlepší kamarát. Ak by si čítala môj príspevok, tak by si tam čítala, že mám dve kamošky. Nemám najlepšieho kamaráta. Koho teraz chceš presvedčiť? Teraz spájaš nejaké veci, čo vôbec nemajú spolu súvis.
@anonym_autor a ako si prišla na to že chcel vzťah? Veď podľa mňa od začiatku bolo jasné o čo ide a čas pre ženu na normálne fungovanie nemá. Takže si zisla z cesty, že ty si zajeb*ať teda nechceš a hotovo. Tam o vzťahu a záujmu o niečo také nebolo ani chýru..
@monulka205 písal mi to. Že nechce sa chce pri niekom zobúdzať a ráno pri ňom vstávať. že nechce niekoho na sobotu večer, ale aj na nedeľu ráno... a a stálo...

Aj ja by som do toho šla. Prinajmenšom by som mu dala šancu pri osobnom stretnutí . Podľa toho, čo vidím okolo seba a čítam tu na MK nájsť chlapa, ktorý sa dokáže postarať o rodinu nie je samozrejmosť.
Ale tak, nečudo, že autorka je na zoznamke a ešte tam nejaký čas aj pobudne veru. Takýmto štýlom možno naveky. 😄
@doriiis odišla som zo vzťahu, kde sme sa vzájomne absolútne odcudzili a mali sme úplne iné životné hodnoty. nemám teraz snahu byť za každú cenu s nejakým mužom. A nedám si na seba niečo viac, čo by som zvládla. Naozaj je toto nad moje sily.