Vzťah s moslimom. Skúsenosti a reálne príbehy žien
ahojte, je tu nejaka zena ktora ma vztah s moslimom ? hladam realne skusenosti, nie len co si asi myslite … spoznala som muza, velmi si rozumieme, zije na sk 10 rokov, je doktor, sikovny inteligentny vtipny uzasny, velmi sme si padli do oka … samozrejme mam predsudky ako asi kazdy pri islame …sice sme sa o nejakych veciach uz bavili, bavime sa velmi otvorene, pytala som sa aj aky ma nazor na to ze muz ma viac žien, atd .. zatial si velmi sedime.. prosim len zeny ktore maju skusenosti alebo maju blízku osobu s takym mužom
Aky je to odvar Islamu? Arabsky poloostrov? Severna afrika? Blizky vychod? Alebo nebodaj tropicky islam(Malajzia indonezia)?
Obrovsky rozdiel v tychto prichutiach
Aby si neprisla tiez vyplakavat. Na zaciatku je kazdy chrumkavy a dokonaly. Muslimovia a cudzinci detto. Musis tiez konvertovat, chce sa ti kvoli jednemu parku ucit naspamat koran. Co deti, akej budu viery ... atd. Plus su muslimovia, ktori nie si prilis dosledni na nabozenstvo, vedia zapadnut aj v eu a su taki, co nie.
Inak zaujimave je, ze vzdy sa riesi krestanka/ateistka za moslima, ale nepoznam pripad, ze by moslimka chcela ist za krestana alebo ateistu.
Odporúčam pozrieť film: Bez dcéry neodídem
Aky je to odvar Islamu? Arabsky poloostrov? Severna afrika? Blizky vychod? Alebo nebodaj tropicky islam(Malajzia indonezia)?
Obrovsky rozdiel v tychto prichutiach
@martinmmartin je zo saudskej arabie
Odporúčam pozrieť film: Bez dcéry neodídem
@anonym_3ad087 presne
@anonym_autor Saudi maju sklon byt "Pani tvorstva" ktorym ma cela svetov populacia oddane sluzit a este im za to dakovat a bez vyzvania pripominat aky su uzasny ( teda stretol som ich v Saudi dost a toto je moja analyza). Da sa to krasne vyuzit ak mu das co chce pocut tak urobi co chces ty ale musis na to chytro. Co je ten tvoj zac? - ake ma väzby? Cela familia v Saudi? Komunikacia pravidelna? Chodi tam jak na hodiny klavira? Rodicia ziju?
Mali sme dr.u nas v nemocnici.kazde sviatky zbalil daku zenu,prestravoval sa u nich,poťahal za nos a ked to zacinalo byt vaznejsie tak sa zdekoval...cele roky ho u nich čakala dievčina prislubena od detstva a aj si ju potom zobral.zili v londyne co mam posledne info
Mame v nemocnici kolegu zo SA, v práci je voči nám kolegyniam maximálne slušný a korektný, ale doma jeho manželka - Slovenka musí skákať ako on píska. Tam platia jeho pravidla
Ak si kresťanka prečítaj si čo radil apoštol Pavol kresťanom pred vstupom do manželstva 2 Kor 6,14
@anonym_autor jedna z mojich dcer ma naj kamosku dceru moslima z Turecka, on tu zije roky a ma aj SK obcianstvo. Na oko je liberalny, uplne prisposobeny zivotu tu, no nezaprie sa vo vztahu k zenam v rodine - vyzaduje poslusnost a prisposobenie sa ako u zeny, tak aj u dcery (dcera je dospela). Aj dcera hovori, ze moslim do vztahu nie...
To ze zena je ich majetok maju proste zakorenene. Skor ci neskor postupne bude nastolovat tento rezim a budes musiet prijat jeho vieru a dodrziavat pravidla. Ja sice nikdy nic, ale mam par kamaratiek co mali skusenost. A tiez to boli vzdelanci a aj z generacie co vyrastala uz v europe
Ak bol vychovany cely zivot a vsade cely zivot videl, doma, v okoli, rodine, spolocnosti, ze zena ma byt ticho, posluchat a robit servis, skor ci neskor ta vychova prerazi. Lebo to co dostanes v detstve vychovou, je pre teba potom normalne.
@anonym_autor tie co skusenosti maju sa neozvu lebo sa boja
@anonym_autor
Ja by som bola pri takomto vzťahu veľmi opatrná, najmä ak by malo ísť o sobáš a následný život v konzervatívnej moslimskej krajine, napríklad v Saudskej Arábii. To, že je muž vzdelaný, inteligentný, žije 10 rokov na Slovensku a máte si čo povedať, ešte nemusí znamenať, že po svadbe bude váš život fungovať rovnako ako teraz.
Veľmi dôležité je zistiť si nielen jeho osobné názory, ale aj to, aké právne a spoločenské postavenie by ste tam ako Európanka mali. Treba si otvorene vyjasniť otázky týkajúce sa polygamie, detí, výchovy detí, náboženstva, obliekania, práce, cestovania a toho, čo sa stane v prípade rozvodu.
A určite by som sa nespoliehala na to, že „on je iný“. Pred svadbou môže byť vzťah úplne liberálny, ale po presťahovaní do jeho domovskej krajiny sa môže do života začať oveľa viac miešať rodina, náboženstvo a miestne zákony.
A ešte jedna vec – pri konzervatívnej krajine, ako je Saudská Arábia, by som si veľmi dôkladne preverila aj otázku sprievodu/chaperona pri cestovaní a pohybe ženy, pretože pravidlá a spoločenské očakávania môžu byť úplne iné než na Slovensku.
Neznamená to, že moslimský muž nemôže byť úžasný partner. Znamená to len, že pri takomto rozhodnutí by som sa nepozerala iba na to, aký je on dnes, ale aj na to, v akom právnom a spoločenskom prostredí by som po svadbe žila ja.
@anonym_autor
Ja by som bola pri takomto vzťahu veľmi opatrná, najmä ak by malo ísť o sobáš a následný život v konzervatívnej moslimskej krajine, napríklad v Saudskej Arábii. To, že je muž vzdelaný, inteligentný, žije 10 rokov na Slovensku a máte si čo povedať, ešte nemusí znamenať, že po svadbe bude váš život fungovať rovnako ako teraz.
Veľmi dôležité je zistiť si nielen jeho osobné názory, ale aj to, aké právne a spoločenské postavenie by ste tam ako Európanka mali. Treba si otvorene vyjasniť otázky týkajúce sa polygamie, detí, výchovy detí, náboženstva, obliekania, práce, cestovania a toho, čo sa stane v prípade rozvodu.
A určite by som sa nespoliehala na to, že „on je iný“. Pred svadbou môže byť vzťah úplne liberálny, ale po presťahovaní do jeho domovskej krajiny sa môže do života začať oveľa viac miešať rodina, náboženstvo a miestne zákony.
A ešte jedna vec – pri konzervatívnej krajine, ako je Saudská Arábia, by som si veľmi dôkladne preverila aj otázku sprievodu/chaperona pri cestovaní a pohybe ženy, pretože pravidlá a spoločenské očakávania môžu byť úplne iné než na Slovensku.
Neznamená to, že moslimský muž nemôže byť úžasný partner. Znamená to len, že pri takomto rozhodnutí by som sa nepozerala iba na to, aký je on dnes, ale aj na to, v akom právnom a spoločenskom prostredí by som po svadbe žila ja.
@anonym_8564ee čo myslíš tým cestovaním?
veď bude mať muža tak môže v doprovode s ním cestovať a sama nemá čo chodiť po meste, má byť doma
nedávno bol na nete prípad keď šla žena sama nakúpiť do obchodu bez sprievodu a dovolila si rozprávať sa s predavačom, tak dostala od manžela bitku alebo ju zabil, už si nepamätám
Kolko tu najdes zien s partnerom zo Saudskej Arabie? Inak divne, ze ostal na Slovensku. Saudska Arabia je velmi bohata krajina, do nej sa prichadza pracovat, neodchadza sa z nej... Podla mna je toto dalsia vymyslena tema
Kolko tu najdes zien s partnerom zo Saudskej Arabie? Inak divne, ze ostal na Slovensku. Saudska Arabia je velmi bohata krajina, do nej sa prichadza pracovat, neodchadza sa z nej... Podla mna je toto dalsia vymyslena tema
@anonym_027913 prečo by som si vymyšlala takuto temu prosim ta ?
@anonym_8564ee čo myslíš tým cestovaním?
veď bude mať muža tak môže v doprovode s ním cestovať a sama nemá čo chodiť po meste, má byť doma
nedávno bol na nete prípad keď šla žena sama nakúpiť do obchodu bez sprievodu a dovolila si rozprávať sa s predavačom, tak dostala od manžela bitku alebo ju zabil, už si nepamätám
@anonym_46ab09
Čo myslím cestovaním, je aj to, že ide sama nakupovať do obchodu. V konzervatívnych krajinách musí mať žena pri cestovaní sama doprovod – chaperona. Hádam, že do roku 2018 mali ženy v Saudskej Arábii dokonca zakázané šoférovať.
@anonym_autor A nestudoval medicinu 6 rokov?Sestra ked studovala v Martine tam bolo tych Arabov, ale vacsina studovali dlhsie,lebo im to zaplatili,inteligencia chybala.Ale tiez co spominala baba pekna si takeho vzala tiez medika,ako mali sobas zavrel ju a bolo.To ale pred 20r bolo.Teraz hadam aj tito mohamedano troska moderneju.No mne su tito mohamedani strasne nesympaticki tym ich sposobom zivota ako aj farbou pleti a ciernymi vlasmi,mne pripominaju nasich spoluobcanov.Takze asi ani dobry ckus nebudes mat
,
Doktor ma vzdy viac zien.. to nemusí byt ani moslim.. zila som s jednym chirurgom 6 rokov.. viem o com hovorim
Doktor ma vzdy viac zien.. to nemusí byt ani moslim.. zila som s jednym chirurgom 6 rokov.. viem o com hovorim
@anonym_b6b186
Ja tiez viem o com hovorim este aj na danovom sa cudovali preco mam len jednu zenu ked tak vela zarabam, tak aspon zopar mileniek, je to tam skor ocakavany status symbol.
Spolupracujem so Saudami pár rokov, som tam viac krát ročne. Obchoduje sa mi s nimi super, obrovským plusom je, že s nimi robím biznis v arabčine. Lietam tam rada, veľmi rada. Ale muža by som odtiaľ nechcela. Žiadna príčetná žena nemoslimka by nechcela Sauda.
@anonym_autor ano, mala som dva vzťahy s moslinmi... jeden zil na Slovensku....druhy mimo Európy. Je to o kompromisoch a dlhych rozhovoroch. Ohladuplnosti, akceptacii, vzajomneho prisposobovania...
Nelutujem ani jeden vztah.S obomi som v kontakte, Manzel je katolik a Slovak
Aby si neprisla tiez vyplakavat. Na zaciatku je kazdy chrumkavy a dokonaly. Muslimovia a cudzinci detto. Musis tiez konvertovat, chce sa ti kvoli jednemu parku ucit naspamat koran. Co deti, akej budu viery ... atd. Plus su muslimovia, ktori nie si prilis dosledni na nabozenstvo, vedia zapadnut aj v eu a su taki, co nie.
Inak zaujimave je, ze vzdy sa riesi krestanka/ateistka za moslima, ale nepoznam pripad, ze by moslimka chcela ist za krestana alebo ateistu.
@anonym_6f8e03 konvertovat nemusi.Len niesmi byt ateista
Skusila som
A radim ti
N I E !!!
Vzdy na zaciatku su mili,prisposobivi,zabavni....
Ale ked pride do tuheho,tam vitazi islam.rodinne tradicie.
Na tvrdo
Nebil ma ani nic take,ozaj sme sa velmi lubili.
Ale ked casom prisla tema manzelstva,deti,viery....
Vyjadril sa velmi jasne,ako sa to u nich ocakava.
Nemohol by ma ani predstavit ako krestanku,deti-ak by som nesuhlasila,by mi musel zobrat a proste budu moslimovia,do ineho chramu nevstupil ani ako turista,nechapal vela veci v nasej europskej kulture,hoci uz roky tu zil....
Ocenila som,ze bol uprimny a netahal ma za nos.
Rozchod bol dlhy a tazky....prave koli tomu,ze to bolo ozaj vzajomne...
V tomto pripade vsak ani velka laska hory neprenasa,ver mi.
Tie rozdiely su velmi velke,nazory na zivot i vychovu deti...
A keby sa aj on sam nahodou chcel tebe v niecom prisposobit,rodina a tradicie mu to nedovolia.
Ruky prec,nech by bol akokolvek pritazlivy.
Ja som bola silne veriaca-ano silne,a aj tak ma zlomil.
Ale ta viera mi pomohla prekonat to,spalit mosty....
Stale som to mala pred ocami.
Ze ja verim v uplne nieco ine.
Inak neviem,ci by som to dokazala
@anonym_b6b186 Aj moju švagrinu podvádzal jej bývalý 😂 Asi to je klasika
Tu nečakaj normálne rady. Len múdrovanie bez skúsenosti
@sisska96 Nemáš pravdu. Ja jej dám relevantnú odpoveď.
@anonym_autor to je vysoko individuálne. Poznala som slovenku ktorá mala za manžela turka, žili a žijú v Británii. Keď sa vydávala, celá rodina plakala, že si berie moslima. Dnes po 25 rokoch hovoria, že najlepší zať. Miluje Slovensko, slovenské vianoce, zimu, manželka nenosí žiadne pokrývky hlavy ani dcéra. On sa pomodlí na svojom koberčeku, ona má bravčovú šunku v chladničke v inej polici. Mier a láska. Suseda má muža z Egypta. Lekár, úplne normálna rodina, slušnejšia ako hociktorá iná slovenská kresťanská rodina. Negatívne prípady osobne nepoznám, napriek tomu, že určite sú a v početnom výskyte.
Napríklad Souheil Ghannam, je palestínčan, moslim, žijúci na Slovensku, a za mňa je to jeden úžasný, vzdelaný, inteligentný chlap. Vychoval slušné deti a spolu s manželkou urobili jeho zásluhou kus práce v prospech sociálno spoločenskej zodpovednosti.
Celkovo si myslím, že vzťah s moslimom je o šťastí, tak ako každý iný vzťah.

A načo sú ti skúsenosti? Hádam ide o chlapa,aký má on na to cele názor, či si za náboženstvom a "praktikami" stojí. Či chce zotrvať na Slovensku, alebo chce návrat do svojej krajiny a podobné veci. Však sa nejdeš hneď vydávať nie?