Vzťah s mužom, ktorý je o 7 rokov mladší
Ahojte, chcela by som sa spýtať aký máte názor na vzťah s mladším, prípadne skúsenosť ak ste v takomto vzťahu alebo ste niekedy boli.
Mám 37, on 30, spoznali sme sa v práci, robí v jednej subdodávateľskej firme a pracovali sme spolu na jednom projekte ktorý sme dokončili pred 2 týždňami. Stretávali sme sa pravidelne približne pol roka, ku koncu sme chodili spolu na obedy iba vo dvojici. Sympatický mi bol od začiatku, aj sme si dobre rozumeli, ale vôbec som neuvažovala nad niečím iným ako pracovným/kamarátskym, keďže ma odrádzal hlavne ten vekový rozdiel.
Ako sme boli spolu naposledy pred 2 týždňami tak si vypýtal na mňa kontakt na súkromný mobil s tým že by sme mohli ísť spolu niekedy na lyže, turistiku atď....
Tento týždeň mi napísal že by ma rád znova videl a či by sme nešli spolu na vianočné trhy a potom do kina.
On je slobodný, ja slobodná a mám dieťa, o tom ale vie.
Rozmýšľam či sa s ním stretnúť a nechať to ako sa to bude vyvíjať, alebo to slušne odmietnuť kvôli tomu vekovému rozdielu.
ked bude on v najlepsich rokoch, ty ho budes tahat dolu. Bude sa hanbit za teba a hladat inu.
Nesudim vztahy druhych. Mne osobne by vztah s mladsim muzom vadil ale nemam 37, neviem aky nazor budem mat nato v 37. Mozno ostane taky aky je, mozno vekom to budem vidiet inou optikou. Ale to vazne, ked ti tu nahodou napise vacsina, ze by v takom vztahu nebola tak to ani neskusis? Chudak chlap, ked ma byt so zenou, ktora sa ani v takych elementarnych veciach nedokaze sama rozhodnut, co ako citi ale potrebuje radu od cudzich. Ako budete potom riesit financie, spolocne byvanie a podobne narocnejsie temy?
Určite choď, obaja ste slobodní,nikomu neublížite a zabavte sa 😉. 7 rokov nie je nič a príjemných chvil niekedy pomenej 😏
@mrtina2 Neviem ako dobre ho poznáš…ale, poznám chalana, ktorý to už pred 30tkou mal v hlave upratané a fungujú normálne dodnes. A poznám 50+, ktorého puberta neprejde asi nikdy, takze vôbec by som sa neorientovala iba podľa veku. Mna napr. priťahujú skôr starší muži aspoň o 5r. no doma mám mladšieho, len o kúsok, ale do života mi vyhovuje viac. Takze ak si to vieš predstaviť, spoznaj bližšie jeho názory a uvidis. Brat si ho hneď nemusíš.
@mrtina2 ja mam manžela o 9 rokov mladšieho a sme spolu 7 rokov keď ma spoznal mala som dve deti. Za skúšku nedáš nič
Čím skôr by som si vyjasnila otázku spoločného dieťaťa, kto chce a kto nie. Ak sa zhodnete, išla by som do toho.
Kamoska sa dala dokopy s muzom ked mala 36 a on 29. Su spolu 6 rokov a maju 2 deti (predtym boli bezdetni).. ja by som do toho kludne sla, len si vyrieste otázku deti
Čím skôr by som si vyjasnila otázku spoločného dieťaťa, kto chce a kto nie. Ak sa zhodnete, išla by som do toho.
@thereisabear On sa moze hypoteticky aj o 15 rokov spamatat ze vlastne dieta chce. To ze si to teraz vyjasnia neznamena nic. Ludia sa menia, aj ich priority.
Ale to nehovorim ze ja by som to s nim neskusila. Neda sa proste vsetko poistit a naplanovat. Nemyslim to v zlom ale - aj s otcom jej deti to predpokladam bolo planovane „navzdy“.
Ja mám o 10 rokov mladšieho manžela, manželia 6 rokov, 4 ročný syn, všetko super.
ked bude on v najlepsich rokoch, ty ho budes tahat dolu. Bude sa hanbit za teba a hladat inu.
@anonym_7571ad môže to tak byt aj nemusí, poznám dva páry, kde je muž mladší o 9 rokov, oba sú spolu vyše 25 rokov.
Veď je to iba prvé rande a už tu niektoré píšete o ťahaní dolu 🙄. Co ako ho naopak ona vytiahne nahor? (Akosi cítim skrytú závisť 😉).
@anonym_7571ad môže to tak byt aj nemusí, poznám dva páry, kde je muž mladší o 9 rokov, oba sú spolu vyše 25 rokov.
@anonym_807b39 ja poznam desiatky parov, kde obaja v rovnakom veku a zena pri nom vyzera o x rokov starsia, nie este ked starsia realne bude. Chod v lete na kupko alebo k moru a tam to uvidis.
@mrtina2 7 rokov je nič. Na niektorých ľuďoch sa v odhadovaní ich veku pomýliš aj o 10-15 rokov.
na tvojom mieste idem do toho, ak si on sam vypytal telefonne cislo, zaujem urcite ma..... vobec mu nevadi, ze si starsia, toto neries
a vek sa v tomto case neriesi. mam dve zname / kamosky co maju mladsieho, jedna si zobrala svojho studenta a druha presne takto isto dodavatela v ich firme (ale obe boli bez zavazkov) rozdiel 7 a 9 rokov, obe manzelstva su 15 rokov
skús. nevyskúšaš, nevieš....a lepšie skúsiť ako neskôr banovať že si neskúsila....ale otázku detí by som určite neriešila na začiatku vzťahu...
@thereisabear On sa moze hypoteticky aj o 15 rokov spamatat ze vlastne dieta chce. To ze si to teraz vyjasnia neznamena nic. Ludia sa menia, aj ich priority.
Ale to nehovorim ze ja by som to s nim neskusila. Neda sa proste vsetko poistit a naplanovat. Nemyslim to v zlom ale - aj s otcom jej deti to predpokladam bolo planovane „navzdy“.
@anonym_3022ea jasné, veď koľko chlapov má po 15 rokoch dieťa s inou, bez ohľadu na vek. Môžu nastať rôzne situácie, aj že on chce a ona už určite nie. Alebo sa zhodnú, že chcú obaja. Je lepšie sa o tom porozprávať čo najskôr, aj keď samozrejme to nie je záruka ničoho.
Až taký strašný vekový rozdiel to nieje pokiaľ si rozumiete...
@mrtina2 hm, uplne si nemyslim ze 30 rocny chalan chce robit otecka cudzim detom..ale vsak skus. Nikomu to neublizuje
@really8 ja ked som mala 34 rokov som randila s 25 rocnym, mala som 6 rocneho syna..rosisla som sa s nim lebo som sa proste nezalubila, ale velmi pekne sa venoval mojmu synovi aj tuzil po rodine..presli 3 roky a uz je zenaty a ma vlastne babo, takze je to inividualne..Kamoska ma 40 a ma 31 rocneho partnera dali sa dokopy pred 6 rokmi, ked mala 7 rocnu dceru a su spokojni..
@anonym_7571ad to nemôžeš myslieť vážne ...
Kamoska ma podobny vekovy rozdiel, teraz ke nestastna, oebo jej taha na 30 a chalan sa ted nehrnie ani do svadby ani do deti
to su len predsudky ľudi že chlap mladši nema byť.Vieš koľko manželstiev a vzťahov funguje už niekoľko rokov aj napriek tomu že chlap je mladši.Studenkoav už roky tak žije, Mičkovicova herečka tiež.A aj mnoho iných obyčajných parov žije v šťastných partnerstvach z oveľa mladši partnerom.Určite aj tu na MK sa ti niekto ozve kto ma chlapa mladšieho.Toto su len predsudky ak TI je s nim dobre nerieš vek vek je len čislo.Moho 60 ročních ma horši rozum ako 30 roční.Ak TI s nim bude dobre prijme aj tvoju dcérku tak načo sa zaťažovať takými vecami zbytočne.
Možno vôbec nič od teba nechce, len ozaj ísť s tebou ako kamarátkou na trhy, do kina...
@mrtina2 choď do toho, ale myslí aj dopredu.
Chces ešte dieťa? Ak nie, bude to problém lebo on asi chcieť bude. Aj keď možno teraz tvrdí že nie, pravdepodobne to na neho príde (väčšinou to tak majú). Alebo keď kvôli veku ty môcť mať dieťa už nebudeš.
Samozrejme zachádzam veľmi do budúcnosti, ale keď sa bude schylovat k láske, treba myslieť aj na toto, lebo potom väčšinou ženy majú oči v smutku.
Chlap pozná jej vek,vie že má dieťa a ak je aspoň trochu inteligentný,vie si vyhodnotiť svoju situáciu do budúcnosti. Aj keď ju aj napriek tomuto pozval na rande, čiže asi má o ňu záujem aj napriek týmto okolnostiam. Už sa spolu bavili, trávili nejaký ten čas, čiže ak to myslí úprimne,určite zvažuje svoje možnosti. Aj napriek tomu ju pozval von, čiže sympatie tam sú. A čo bude ďalej,to je už na nich.

Preco to hned zabalit, ak je ti sympaticky? Kvoli spolocenskym dogmam? Nazorom inych? Ved za pokus nic nedas, neries, co bude. Chod a uzivaj si pritomnost...