Vzťah s mužom, ktorý je otcom
Ahojte, rada by som sa opýtala možno iných žien a iných mužov, na čo sa pripraviť a dať si pozor vo vzťahu s mužom, ktorý je otcom dvoch detí - dcér 10,16r. On 44r, rozvedený, deti nie sú v striedavej, ale vídavajú sa často. Za mňa je otázkou, na koľko bude mať na mňa ako partnerku čas popri deťoch, práci, koníčkoch. Viem, že vždy bude každá iná žena na x mieste, lebo na prvom budú deti (to je absolútne pochopiteľné), potom možno jeho rodina (rodičia, súrodenci, ex manželka) a až potom niekde v hierarchii vzťahov bude iná žena. Mýlim sa?
A to naozaj nehovorím o práci, koníčkoch apd. Ako to vnímate vy?
@anonym_039967 ja vlastné dieťa mať už nebudem chcieť... som mimochodom staršia od neho.
@anonym_autor A svoje dieťa/deti už máš? Lebo ak nie, nikdy nepochopíš jeho konanie, zmýšľanie. A to môže byť problém.
@anonym_autor A svoje dieťa/deti už máš? Lebo ak nie, nikdy nepochopíš jeho konanie, zmýšľanie. A to môže byť problém.
@anonym_039967 svoje deti nemám. A áno máš pravdu, nikdy to nepochopím teda.
Asi nic iné ti neostáva.Stary mladenec po 40-tke zaručene bude vadny, to ani neskúšaj, poznam takych cudakov, takze asi len chlap s detmi.Vdovec mala pravdepodobnosť, tých nieje až toľko,Mne by vadil ten pubertálny vek, tam to byva dost zložité.A hlavne sa zmieriť s tým, že nebudes na prvom mieste ak je to teda normálny muz a nie trulo, čo ma deti na haku.Takeho trula, čo na deti kašle, by som už vôbec nechcela, to bude,charakter, aj v inych veciach
@anonym_autor otrasné názory tu čítam Akokeby ľudia po 40 tke so záväzkami nemali nárok si niekoho nájsť.Kolko bude mať času zistíš až, keď s ním budeš to sa nedá povedať Aj deti rastú, iné je, keď bude vytažený chlap v práci, alebo bude končiť o 15 a nebude mať extra záujmy.Ved to je všetko individuálne.Aj ty môžeš mať menej času ako akákoľvek iná žena čo je sama.Su ľudia čo súrodencov a rodičov vidia 3x ročne na sviatky.Nestavaj si už dopredu prekážky a pochybnosti.Ano, keď nemáš dieťa môžeš horšie chápať jeho starostlivosť k deťom, telefonáty, financie atď...keď ti je sympatický tak choď do toho a uvidis
A samozrejme autorka, že to môže fungovať . Len nesmieš byť jak väčšina žien ( aj tu ),ktorá chce a potrebuje mať chlapa na voditku, k dispozícii 24/7 a na piskot a ideálne bez akýchkoľvek záväzkov a vlastnej vôle.
určite nie, polovica vašich tém bude o deťoch, o jeho ex, výživnom...atď
@anonym_autor otrasné názory tu čítam Akokeby ľudia po 40 tke so záväzkami nemali nárok si niekoho nájsť.Kolko bude mať času zistíš až, keď s ním budeš to sa nedá povedať Aj deti rastú, iné je, keď bude vytažený chlap v práci, alebo bude končiť o 15 a nebude mať extra záujmy.Ved to je všetko individuálne.Aj ty môžeš mať menej času ako akákoľvek iná žena čo je sama.Su ľudia čo súrodencov a rodičov vidia 3x ročne na sviatky.Nestavaj si už dopredu prekážky a pochybnosti.Ano, keď nemáš dieťa môžeš horšie chápať jeho starostlivosť k deťom, telefonáty, financie atď...keď ti je sympatický tak choď do toho a uvidis
@luccija
@luccija samozrejme, že je rozdiel v mužoch a ženách rozvedenych s deťmi. Kým chlap dovedie svoje deti, nová žena im chystá jedlo a postará sa, odprace a chlap si vlastne nivu6 slúžku ku vlastným deťom našiel, tak v opačnom garde to neplatí, keď dôjde žena s vlastnými deťmi ku chlapovi, tak ten sa akože zdvihne, pôjde nakúpiť zo svojho, pripraví jedlo, správe a umyje riad😂😂😂? A kde to žiješ? Na SR rozvedený chlap?? Pre niečo ho kopla prvá žena do r..., a preto, že bol usilovný a dobrý partner a otec asi nie, že.
Po skúsenosti s chlapom ktorý mal v starostlivosti 2 deti, by som do toho už viac krát nešla. A je tam viac dôvodov a je mi úplne jedno, čo si niekto o tom myslí, keďže ja mám dcéru. V živote som obetovala už dosť času, energie, peňazí, pozornosti na miestach, kde si to nevážili. Chcem už svoj kľud, myslím trochu viac na seba a radšej by som bola sama ako vo vzťahu s mužom s deťmi. A poznala som pár mužov, ktorý sa netajili tým, že si hľadajú partnerku, aby im pomohla s domácnosťou a aj deťmi. No ďakujem...
Preboha, to su zas nazory - ze pouzity tovar. Ja som si zacala s chlapom, ktory mal v tej dobe dceru. Ja som mala 26, muz 32, dcera 3 roky a z toho dva roky ju muz vobec nevidel - lebo jej biologicka matka bola vlastnik dcery a otec len platca vyzivneho - ako inak. Dopadlo to tak, ze dcera ma teraz 15, je mnou osvojena a je to moje najvacsie stastie v zivote spolocne s mojim biologickym synom. Sme manzelia uz 8 rokov.
Ked som sa tu pytala pred x rokmi na nazor na moju situaciu, dostala som podobne nazory, ze taky chlap je nula, pouzity tovar, odpad spolocnosti a este lutovali aka chudera je biologicka matka dcery... Skutocnost je taka, ze najvacsi odpad spolocnosti neni a nebol ten chlap, ale bio matka a podobne chudery, co ju lutovali.
Radšej sama ako s takým použitým a ešte k tomu s deťmi
Vsak vyskusaj, moze to fungovat, ale aj nemusi. To nik nevie vopred. Sama som rozvedena, partnera mam bezdetneho a je to urcite vyhoda. Ale vacsinou poznam pripady, ze deti maju obaja. Ak si tolerantna, zrela osoba ochotna robit kompromisy, chapava a zvyknuta fungovat plnohodnotne sama, tak preco nie.
@anonym_autor ale veď nemusíš špekulovať, keď chceš realitu, tak ešte predtým ako do toho vhupneš si načítaj pár skutočných príbehov tu na koníkovu, zadaj si do vyhľadávača "striedavá starostlivosť", alebo "mužove deti" a hneď si môžeš prečítať ako to funguje. 🥹
uz tu bolo viacmenej vsetko povedane. ja mam muza po 40tke ktory ma dve deti s ex, sice mladsie ako pises ale kym sme nemali spolocne dieta, naozaj mi bolo tazko niektore veci chapat, vela sme sa hadali lebo sme sa nechapali a nevedeli sa castokrat vcitit do toho druheho, lebo mat a nemat deti je sakra rozdiel😅 dnes uz je to ok, semtam stale miestami narocne. ale ked si predstavim zaciatky, juj tazko bolo🤣
@anonym_e72fd4 a akým si mám komplikovať? V mojom veku to, čo ostalo slobodné a bezdetné má nejakú chybu, úchylku, deviáciu. A ak nechcem byť milenkou ženatého muža, čo by som nikdy neurobila, tak mi zostáva jedine vdovec alebo rozvedený.
@anonym_autor ale asi iba prehánaš,daj ruku na srdce a povedz,je to ten,čo po dlhšej dobe prejavil záujem? Radšej mať chlapa a so stresom,ako chvíľu počkať v kľude? 😏
@anonym_a7f4b2 Ideálne je, keď sa nájdu rovnocenní - rozvedení s deťmi. Ak je jeden slobodný a bezdetný, nikdy tú situáciu nepochopí, časom bude žiarliť, vyvádzať, chcieť vlastné dieťa...
@anonym_039967 moja skúsenosť hovorí niečo ine. ;)
Muž má syna z prvého manželstva, na prvom mieste je syn a ja. To čo píšeš, že nová žena až niekde za rodinou a ex, to určite nie. Mimo dieťaťa máš byť najvyššie ty. Ak nie si, odíď. Nebuď len niekým ďalším v poradí.
Ja som od začiatku vnímala situáciu tak, že som si nenašla nového muža ale nového muža a nevlastné dieťa. Ak nechceš alebo nevieš mať mužove dieťa rada ako vlastné, nechoď do toho. Ak nie si pripravená na to, že sa v domácnosti budete baviť aj s ex, nechoď do toho. Ak nevieš akceptovať, že bude na deti prispievať nielen v rámci výživného, ale aj mimo, nechoď do toho. Ak sa nebudeš vedieť tešiť z toho, že pôjdete na výlety a dovolenky aj s jeho deťmi, nechoď do toho. A ak nemáš vlastné deti, nechoď do toho, ak nie si schopná akceptovať, že ani nebudeš.
@melanta - sice úplne mimo témy, ale veľmi rada čítam tvoje názory v hocakej diskusii 😊👌
Treba sa zmieriť s tým, že exmanželka ( matka jeho deti) bude mať vždy trochu navrch od teba. Su tam také neviditeľné vlákna, za ktoré potahuje.
A že možno už nechce viac detí a nikdy viac sa nechce zenit.
@doriiis zaujímavé,v živote som toto ako ex necítila. Žiadne vlákna ,žiadne navrh.
Inak autorka,ťažko povedať,každý vzťah je iný. Záleží od teba,jeho,od toho ako to beriete. On a a ty. Môžete byť nakoniec s dcérami fajn kamarátky ex môže byť už dávno vydatá. Takéto debiliny čo píšu hneď na úvod sú smiešne.
@anonym_autor
@anonym_autor ja som sa dala dokopy s mužom s deťmi v rovnakom veku ako píšeš. Hierarchia tam nebola žiadna m, všetci sme boli pre neho rovnako dôležití. On ma ľúbi, lubi aj svoje deti. Baby teraz žijú v zahraničí. A my spolu s našim spoločným dieťaťom. Navštevujeme sa ale pravidelne niekoľko krát do roka sú u nás lebo mi u nich. Či už Vianoce alebo len tak prázdniny.
@anonym_autor autorka, ver len svojim dlhodobejsim skusenostiam. Nik vas oboch dobre nepozname a tie reci, co tu niektore vedu, su nie ze dvojaky kilometer, ale priam chrapunske sexisticke sudy. Vacsina z tych sudiacich su pravdepodobne rovnako, citujem, "pouzite". Potom by ziadna "pouzita" zena ani muz (rozidena/y, rozvedena/y, vdova/vdovec, a nebodaj s detmi!, hroza!) nemali ziadnu druhu sancu?
No, ja to mam v opacnom garde a u nas to funguje takto: Na prvom mieste je dcera, na druhom, ale len o mini kusok nizsie moj manzel, ktory to chape a vie, ze dieta bolo v neoddelitelnom baliku. Ziadne take, ze pred nim su rodicia a ex, otec dcery, to neexistuje, s nim som vztah ukoncila, spaja nas len a len dcera.
@anonym_autor bože, načo si komplikuješ život takýmto chlapom. Použitý tovar, už len keď si vymenuješ, čo všetko vstupuje do tvojho života a NEVIEŠ to ovplyvniť. Deti, financie, komplikované vzťahy a prečo to všetko? Kvôli chlapovi? Veď ten ti má život zjednodušiť a nie komplikovať. A s takýmto chlapom sa veci LEN skomplikujú.
@anonym_e72fd4 použitý tovar? To potom aj tá žena ktorá ostane s deťmi sama je tiež použitý tovar? Alebo nebodaj vdova / vdovec to sú všetko odpad, použitý tovar? Divné zmýšľanie
@anonym_autor autorka, ver len svojim dlhodobejsim skusenostiam. Nik vas oboch dobre nepozname a tie reci, co tu niektore vedu, su nie ze dvojaky kilometer, ale priam chrapunske sexisticke sudy. Vacsina z tych sudiacich su pravdepodobne rovnako, citujem, "pouzite". Potom by ziadna "pouzita" zena ani muz (rozidena/y, rozvedena/y, vdova/vdovec, a nebodaj s detmi!, hroza!) nemali ziadnu druhu sancu?
@madeincssr len tak,pomimo,si rozvedený s dvoma pubertakmi? Ale nemusíš odpovedať 😉. Nie každá slobodná, bezdetná sa chce rovno "vhupnúť" do jazera,keď ani nepozná,čo tam pláva a aké je hlboké (obrazne povedané) 😏.
@anonym_autor Ahoj autorka, nazory su tu rozne a pomaly za vsetko asi moze chlap, aj ked ludia nevedia kto je, aky je, nepoznaju ho, nevedia dovod rozvodu, hlavne, ze uz nema sancu na lasku len za to,ze ma deti🤦♀️ V opacnom garde uz je to ok, ked tak ostane mamicka s detmi sama a chce este zazit vztah a lasku s niekym? Autorka, ja by som to hned neodsudzovala, pises ze deti nemas ani nebudes mat, co moze byt ako prva vyhoda v takomto vztahu. S jeho babami mozes byt kamoska, pokial ta prijmu. Su to akurat pubertacky, takze ano na to sa treba pripravit, ako aj na to,ze deti budu u neho prvorade. Neviem ako dobre sa s dotycnym poznas, ale mozno by stalo za to ho najprv co najlepsie spoznat stretavanim sa, postupne aj s dcerami- napr. nejaky vylet a uvidis ako to pojde a ako sa on bude k tebe chovat v roznych situaciach. Vobec niesom zastanca toho,ze clovek s detmi je rovno odvrhnuty na zivot bez lasky do buducna, dolezite je skor to, ako si sadnete vy dvaja, ako si neskor sadnes s jeho detmi, aka bude medzi vami komunikacia, ci sa bude dat na tom popracovat atd. To keby teraz kazda mamicka, alebo otecko len kvoli rozvodu mal ostat sam, tak to mi pride fakt ako chory nazor🤦♀️ Na lasku ma myslim pravo kazdy, pokial to nie je nejaky agresor alebo psychopat, prizivnik, alebo tlchuba a skutek utek....A to je jedno, ci ma clovek 20, 40, 50, alebo aj 70....Deti si robme, ale ak pride rozvod, tak su potom znacny problem? Treba aj s detmi komunikovat a naucit ich,ze ich mama/otec ostane navzdy ich rodicom a tato "teta/ujo" je novym partnerom, lebo tiez este chce zazit pocit "dospelej" lasky a neostat sam/sama. Dieta by malo pochopit v tomto smere, ze aj rodic ma pravo na lasku, ale nemeni sa tym nic co tyka ich matky/otca v starostlivosti, laske k nim, pozornosti atd. Takze skus ist na to pomalsie a spoznavaj a uvidis, ako to pojde. Toto je moj nazor....Drzim palce🍀
@luccija
@luccija samozrejme, že je rozdiel v mužoch a ženách rozvedenych s deťmi. Kým chlap dovedie svoje deti, nová žena im chystá jedlo a postará sa, odprace a chlap si vlastne nivu6 slúžku ku vlastným deťom našiel, tak v opačnom garde to neplatí, keď dôjde žena s vlastnými deťmi ku chlapovi, tak ten sa akože zdvihne, pôjde nakúpiť zo svojho, pripraví jedlo, správe a umyje riad😂😂😂? A kde to žiješ? Na SR rozvedený chlap?? Pre niečo ho kopla prvá žena do r..., a preto, že bol usilovný a dobrý partner a otec asi nie, že.
@anonym_e72fd4 ale prosím ťa to ženy sa veľa x stávajú do role slúžky všetkých obskakuju, aby sa mali potom na čo sťažovať.Zase len žena slúžka a muž lenivec.Su chlapi čo sa vedia starať o svoje deti, variť atď ..nikto nevie prečo sa rozviedli, tak nefabulujme, že to je určite preto, že bol hnilak.
Čo jednej vadi druhej nemusí.Kamaratka si našla workoholika prvej to vadilo jej nie.V každom vzťahu v každom jednom bude robiť kompromisy a je len na nej v akej miere ich bude robiť.Je veľa mužov čo sa vedia dobre postarať o deti a, keď sú tam deti cez víkend varia, robia program.
Preboha, to su zas nazory - ze pouzity tovar. Ja som si zacala s chlapom, ktory mal v tej dobe dceru. Ja som mala 26, muz 32, dcera 3 roky a z toho dva roky ju muz vobec nevidel - lebo jej biologicka matka bola vlastnik dcery a otec len platca vyzivneho - ako inak. Dopadlo to tak, ze dcera ma teraz 15, je mnou osvojena a je to moje najvacsie stastie v zivote spolocne s mojim biologickym synom. Sme manzelia uz 8 rokov.
Ked som sa tu pytala pred x rokmi na nazor na moju situaciu, dostala som podobne nazory, ze taky chlap je nula, pouzity tovar, odpad spolocnosti a este lutovali aka chudera je biologicka matka dcery... Skutocnost je taka, ze najvacsi odpad spolocnosti neni a nebol ten chlap, ale bio matka a podobne chudery, co ju lutovali.
@kate211 bio matka sa vzdala dcéry, či ako to dopadlo? Žije iba s vami?
Počuj, vyskúšať stále môžeš a sama uvidíš. Ved je to predsa individuálne ako často sa.bude venovať tebe.
To sa nedá paušalizovať.
Mne sa paci ako je tu rozvedeny chlap s detmi hotovy odpad😂 pamatam si jednu diskusiu kde chlap povedal ze muzi nechcu vztahy s mamickami. Fuuuu ten dostal vtedy taky naklad....
@really8 nie, nie je odpad. Pre rozvedenu ženu s deťmi určite nie. Ale ako slobodná, bezdetna by som o neho s najväčšou pravdepodobnosťou nezavadila
Baby akože čítala som to tu s údivom. Tak muž, ktorý je po rozvode uz nema šancu na lásku lebo ma deti ? A co taka žena, ktora ostane sama s detmi ? Tiež bude uz navždy sama ? Alebo to uz nevadi ? Táto doba je taka zvrátena, že problémom sú deti och och
@anonym_a7f4b2 je fajn ponúkať to, čo ocakavas. Čiže bolo pre mňa úplne prirodzené, keď som slobodná bezdetna hľadala slobodného bezdetneho. Ale pre rozvedenu s dieťaťom je najlepšie si hľadať tiež muža, ktorý je rozvedený a ma deti. Vzniká potom oveľa menej tretích ploch

idealne je ak obaja maju deti. vedia sa navzajom pochopit. a teda ani vtedy to nie je ani zdaleka idealne - vlastna skusenost. ale teda hierarchiu by som dala skor ze na prvom mieste deti a na druhom partnerka, az potom vsetko ostatne. ak to tak nie je, nevyhovovalo by mi to. ty si musis zvazit. treba ratat s kontaktom s ex, s tym ze decka ta budu neznasat a daju ti to pocitit, s tym ze niektore plany budete kvoli detom rusit na poslednu chvilu atd.