Vzťah s mužom, ktorý je otcom
Ahojte, rada by som sa opýtala možno iných žien a iných mužov, na čo sa pripraviť a dať si pozor vo vzťahu s mužom, ktorý je otcom dvoch detí - dcér 10,16r. On 44r, rozvedený, deti nie sú v striedavej, ale vídavajú sa často. Za mňa je otázkou, na koľko bude mať na mňa ako partnerku čas popri deťoch, práci, koníčkoch. Viem, že vždy bude každá iná žena na x mieste, lebo na prvom budú deti (to je absolútne pochopiteľné), potom možno jeho rodina (rodičia, súrodenci, ex manželka) a až potom niekde v hierarchii vzťahov bude iná žena. Mýlim sa?
A to naozaj nehovorím o práci, koníčkoch apd. Ako to vnímate vy?
@beronsche ja si myslím, že život je príliš krátky na to, aby sme sa trápili a prispôsobovali vždy niekomu, cudzím ľuďom v podstate.
Ja na mieste autorky by som do toho rozhodne nešla.
@huxy s týmto nesúhlasím.. ale áno, s postojom, že partnerove deti sú cudzie, je lepšie si taký vzťah nezacinat.
Ja by som sa rozhodla podľa iných faktorov.
@anonym_20d204 samozrejme, ty by si zvolila tak ako píšeš. To je v poriadku.
Ale nie je úplne koser zovšeobecňovať..
@beronsche v poriadku. Snažíme sa dať autorke rady, hlavne zo skúseností. Nepíšem do vetra, ale zažila som vzťah s takým chlapom a viem čo všetko to obnáša.
@huxy s týmto nesúhlasím.. ale áno, s postojom, že partnerove deti sú cudzie, je lepšie si taký vzťah nezacinat.
Ja by som sa rozhodla podľa iných faktorov.
@beronsche akokoľvek sa na to pozeráš, deti potencionálneho partnera sú cudzie. Aj ja som sa rozhodla podla iných vecí a dopadlo to tak, že ma ten muž len využil, keď potreboval pomoc s deťmi a ostatnými vecami. Preto už viac nie!
@anonym_55f3fb v prípade, že sa zamiluješ, že to sním cítiš od prvého stretnutia, rozumieš si sním ako s nikým iným. Dala by si ruku preč, ked povie, že ma deti ?
@anonym_a7f4b2 ved to, či má alebo nemá deti, viem hádam od začiatku. Aj keď to možno nevybali na prvom rande (aj keď podla mňa by mal), tak na druhom určite. Ako sa môžeš zamilovať do človeka, ktorého vidíš druhý krát v živote? A keby deti zatajil, tak už len to by bol pre mňa dôvod vzťah ukončiť Určite by som si ako mladá bezdetna nekomplikovala život mužom s deťmi, ktoré by mal polovicu svojho voľného času. Možno sebecké, ale nešla by som do toho
@isabella15 no nie tak celkom, nemyslím, že jeho žena je hysterická harpia. Skôr obaja pochybili, ale on viac. Každopádne chcel by deti do striedavky a to je už pre mňa varovný prst.
@anonym_autor ešte ani neprebehlo súdne konanie? A už rieši s novou mamkou striedačku🥴, to bude nejaký prešpekulovaný otecko☝️
@anonym_autor ešte ani neprebehlo súdne konanie? A už rieši s novou mamkou striedačku🥴, to bude nejaký prešpekulovaný otecko☝️
@anonym_e72fd4 už je rozvedený nejaký čas a zvážil, že by chcel riešiť zverenie detí do striedavej starostlivosti po súhlase detí. Komunikuje ešte s ex manželkou.
šak skús a uvidíš možno za pár mesiacov to vzdáš aj sama 😂 a ešte aj takéto decká v puberte.No dobre by si si dokafrala život.A možno aj nie ak by ste vychádzali.To vieš ty ale asi ti to nevadí že má už deti keď nad tým uvažuješ.Moja sesternica si takto začala s jedným rozvedenášom čo mal doma pubertiaka ale chalana a bolo to hrozné.Nakoniec odišla.Lebo ona deti nemala.Ja by som nechcela chlapa ani s malými ani s pubertálnymi deťmi so žiadnymi .Iné je ak už má decká dospelé a žijú si po svojom.Ale to sú už väčšinou starí chlapi.Ja vždy obdivujem buď slobodné baby bez záväzkov čo sa na toto dajú ale aj chalanov.No ja by som nemala na to nervy robiť niekomu macochu.Tolko problémov z toho kuká že až
@anonym_e72fd4 už je rozvedený nejaký čas a zvážil, že by chcel riešiť zverenie detí do striedavej starostlivosti po súhlase detí. Komunikuje ešte s ex manželkou.
@anonym_autor predpokladám, podľa toho, čo si napísala, máš 45-50 rokov? A chceš si na 2 týždne k sebe nasťahovať 2 cudzie deti vo veku.10 a 16 rokov? Ach jaj, nie je to vôbec dobré rozhodnutie, ale že vôbec. Snáď ani netreba rozpisovať, že prečo. Ty deti nemáš? Ozaj nevieš, do čoho sa ženieš. Nevraviac o tom, že tieto cudzie deti ťa nebudú rešpektovať ako matku a keď im budeš prikazovať ( upratať, učiť sa, alebo neviem čo) tak ťa nebudú brať, alebo budú chodiť za otcom. O financiách ani nevravím, zdieľať domácnosť s mužom s dvoma takmer dospelými ľuďmi.
@anonym_autor tie prve komenty "bez foreste, bez", tu boli preto, ze vacsina predpokladala, ze mas 30 a si bezdetna. keby si hned v uvode napisala, ze si starsia ako on, som si ista, ze by tie komenty boli uplne ine. ja plne suhlasim s tym, ze najst chlapa po 40, kt.je slobodny, bezdetny a pouzitelny do zivota, je tazke sci-fi. budem uprimna, ja byt tebou, hladala by som urcite starsieho s uz dospelymi detmi. 16 rocna je sialenstvo! a to pisem ako matka 16 rocnej. ked bude vas vztah v rovine stretavania sa, prijemnych chvil, len prespania, ok. ak planujes s nim zit, tak tu pouzijem vetu z prvej vety "bez foreste, bez." a ak chce deti do striedavky, bez este rychlejsie. puberta je strasny, ale fakt strasny zahul, obzvlast u dievcat. je to fakt narocne aj pre vlastnych rodicov, nie to pre prakticky cudzich ludi, kt. tomu decku pridu do zivota v takom veku. nech robis a hovoris cokolvek, nikdy nic nie je spravne a dobre. a vzdy si ta najhorsia. ako moj muz hovori, aby rodic prezil v psychickom zdravi, musi ohluchnut a oslepnut. pri bio detoch jednoducho tolerujes, lebo je to tvoje dieta, cast teba, milujes to viac ako seba. pri cudzom decku...co ti ja viem...to by som musela byt strasny masochista, aby som bola ochotna toto zazivat. a este krat 2, kedze ma 2 dcery.
Ja napíšem svoj príbeh . Vydala som sa ako 28 ročná za 35 ročného vdovca s dvoma deťmi , 3 a 6 ročné , po dvoch rokoch chodenia jednom roku spolužitia. Dievčatká som si veľmi obľúbila a chcela sa ale aj vlastné. Dnes mám 44 , nemám deti a som sama , rozvedená cez rok , lebo môj manžel sa po 50 tke zamiloval a našiel si podstatne mladšiu ženu s ktorou aj čakal dieťa. Nevlastné dcéry som vychovala ja , muž po tom ako sme sa zobrali sa vrátil ku koníčkom , kamarátom a starostlivosť o svoje deti hodil na mňa . Dcéry mi sem tam zavolajú , sem tam prídu ale podstatne častejšie chodia za svojim otcom pozerať malého brata a samozrejme si veľmi dobre rozumejú s ďalšou nevlastnou matkou , ktorá je takmer v ich veku . Ťažko mi je aj keď to píšem .
@anonym_8dfe94 to sa strasne, strasne tazko cita. tu presne sedi to stare zname- za dobrotu na zobrotu. som proti fyzickemu nasiliu, ale v tomto pripade by si ten tvoj zasluzil par otcovskych.
@really8 nie, nie je odpad. Pre rozvedenu ženu s deťmi určite nie. Ale ako slobodná, bezdetna by som o neho s najväčšou pravdepodobnosťou nezavadila
@anonym_55f3fb zaujímavý pohľad, ak by bola rozvedená s deťmi tak čo už lepšie ako nič beriem ho😆slobodná, bezdetná po 40 tke si môže vyberať?Strašne smutné ako žena s deťmi je odrazu v kategórii druhej akosti, ale divná žena po 40 tke bez dieťaťa, muža je super a má na výber.Ked sa tu píše o mužoch po 40 tke podivin, starý mládenec, vadny kus čo je žena po 40 tke?
My sme celkovo národ čo rád súdi a nálepkuje
Ja napíšem svoj príbeh . Vydala som sa ako 28 ročná za 35 ročného vdovca s dvoma deťmi , 3 a 6 ročné , po dvoch rokoch chodenia jednom roku spolužitia. Dievčatká som si veľmi obľúbila a chcela sa ale aj vlastné. Dnes mám 44 , nemám deti a som sama , rozvedená cez rok , lebo môj manžel sa po 50 tke zamiloval a našiel si podstatne mladšiu ženu s ktorou aj čakal dieťa. Nevlastné dcéry som vychovala ja , muž po tom ako sme sa zobrali sa vrátil ku koníčkom , kamarátom a starostlivosť o svoje deti hodil na mňa . Dcéry mi sem tam zavolajú , sem tam prídu ale podstatne častejšie chodia za svojim otcom pozerať malého brata a samozrejme si veľmi dobre rozumejú s ďalšou nevlastnou matkou , ktorá je takmer v ich veku . Ťažko mi je aj keď to píšem .
@anonym_8dfe94 to ste si mali vykonunikovat uz pred manželstvom, ideálne počas vzťahu ci chce ďalšie dieta s tebou.
@anonym_autor second hand nebrať. S deťmi už vôbec.
@anonym_autor second hand nebrať. S deťmi už vôbec.
@tiezjedna si chorá, ten muž môže byt skvelý ale ma deti tak je second hand? Verím, že si to zažijes aj sama :D
@tiezjedna si chorá, ten muž môže byt skvelý ale ma deti tak je second hand? Verím, že si to zažijes aj sama :D
@anonym_a7f4b2 od kedy sa realista nazýva chorým, ty hrdinský anonym? 😉 Vzťah, kde jeden deti má a druhý nie, nikdy nefunguje. Resp., áno, funguje, keď ten bezdetný robí x kompromisov alebo je matka Tereza🙄 Vždy bude na druhej, tretej...piatej koľaji. Záleží aké miesto si vo finále vybojuje. Ak ti taký život vyhovuje, prosím👍
@anonym_autor osobne by som chlapa zo záväzkami nechcela pretoze chceš partnera chceš rodinu chceš byť ty na prvom mieste a nie aby ti behal za detmi a za ex nikdy to nerobi dobrotu
@anonym_autor osobne by som chlapa zo záväzkami nechcela pretoze chceš partnera chceš rodinu chceš byť ty na prvom mieste a nie aby ti behal za detmi a za ex nikdy to nerobi dobrotu
@anonym_0d94d0 ale prosim ta,ak je rozumný chlap tak to ma poriešene
@anonym_a7f4b2 od kedy sa realista nazýva chorým, ty hrdinský anonym? 😉 Vzťah, kde jeden deti má a druhý nie, nikdy nefunguje. Resp., áno, funguje, keď ten bezdetný robí x kompromisov alebo je matka Tereza🙄 Vždy bude na druhej, tretej...piatej koľaji. Záleží aké miesto si vo finále vybojuje. Ak ti taký život vyhovuje, prosím👍
@tiezjedna tak second hand je aj rozvedení bez detí, podľa tvojich slov. Naozaj neviem co je na tom zle. Ak to žene nevadi, prijme aj jeho deti nechápem prečo by to nemohlo fungovať a ako opäť píšem mam stým skúsenosť. Deti niesu prekážka. A co je teba na toho ci som anonym alebo nie, ak je tu taka možnosť využijem si ju a ty sa môžeš postaviť aj na hlavu.
@tiezjedna tak second hand je aj rozvedení bez detí, podľa tvojich slov. Naozaj neviem co je na tom zle. Ak to žene nevadi, prijme aj jeho deti nechápem prečo by to nemohlo fungovať a ako opäť píšem mam stým skúsenosť. Deti niesu prekážka. A co je teba na toho ci som anonym alebo nie, ak je tu taka možnosť využijem si ju a ty sa môžeš postaviť aj na hlavu.
@anonym_a7f4b2 ale tej žene ( autorka) to práve vadí, preto založila túto diskusiu. Ak by to žene ( autorke) nevadilo, nepísala by tu a hlavne by nepísala, že potenciálny partner chce striedačku a ona v tom vidí varovný prst. Si prečítaj vlákno diskusie. Autorka má pravdu, že premýšľa. Nikto normálny určite netvrdí, že rozvedený s deťmi je second hand, ale to, čo ponúka je podstatné horšia štartovacia čiara ako to, čo ponúka slobodný bezdetný. O tom snáď netreba diskutovať. Preto, aj v inzerátoch sa píše, napríklad rozvedený so záväzkom/ záväzkami, alebo slobodný bezdetný. Áno je to podstatná informácia.
@anonym_a7f4b2 ale tej žene ( autorka) to práve vadí, preto založila túto diskusiu. Ak by to žene ( autorke) nevadilo, nepísala by tu a hlavne by nepísala, že potenciálny partner chce striedačku a ona v tom vidí varovný prst. Si prečítaj vlákno diskusie. Autorka má pravdu, že premýšľa. Nikto normálny určite netvrdí, že rozvedený s deťmi je second hand, ale to, čo ponúka je podstatné horšia štartovacia čiara ako to, čo ponúka slobodný bezdetný. O tom snáď netreba diskutovať. Preto, aj v inzerátoch sa píše, napríklad rozvedený so záväzkom/ záväzkami, alebo slobodný bezdetný. Áno je to podstatná informácia.
@anonym_e72fd4 práveže mam pocit ,že jej vadi len to, že chce striedavu starostlivosť, nie samotné deti. Keby bývali u mami tak je to asi ok pre ňu?
@anonym_a7f4b2 mne si jedno😉 napísala som svoj názor. To, že ty ho nemôžeš stráviť je tvoj boj👍
@anonym_e72fd4 tiezjedna to tvrdila 🙂
@anonym_a7f4b2 mne si jedno😉 napísala som svoj názor. To, že ty ho nemôžeš stráviť je tvoj boj👍
@tiezjedna si mi na smiech ... raz budes aj ty sekáč 😍
Ja ako chlap a otec by som tiež určite nešiel do vzťahu s takou ženou, ktorá namiesto toho, aby si so mnou sadla a vykomunikovala všetky okolnosti, sa radšej bude na diskusnom fóre pýtať na mienku tých, ktorí s tým nemajú absolútne nič spoločné a nič o tom nevedia.
A ktorá už vopred vie, že bude na jednom z posledných miest, čo sa pozornosti a spolužitia týka.
Za rodičmi, súrodencami, exmanželkou, dokonca za koníčkami, prácou.
@anonym_0d94d0 ale prosim ta,ak je rozumný chlap tak to ma poriešene
@minenkaa ved práve rozumný a rozumný nebude behať za ex ohľadom deti ? Alebo bude na ne kašľať a vtedy je rozumný?
Ja ako chlap a otec by som tiež určite nešiel do vzťahu s takou ženou, ktorá namiesto toho, aby si so mnou sadla a vykomunikovala všetky okolnosti, sa radšej bude na diskusnom fóre pýtať na mienku tých, ktorí s tým nemajú absolútne nič spoločné a nič o tom nevedia.
A ktorá už vopred vie, že bude na jednom z posledných miest, čo sa pozornosti a spolužitia týka.
Za rodičmi, súrodencami, exmanželkou, dokonca za koníčkami, prácou.
@orisker sú tu aj také, ktoré si to zažili na vlastnej koži. A ano, prioritne na neviem koľkom mieste som bola, pritom som pre ňho a dokonca jeho deti spravila všetko, čo som mohla (často aj na úkor mojej vlastnej dcéry). Nevážil si to, nedal mi nič z toho, čo som od neho potrebovala (svoj čas a lásku). Takže nie, znovu zažívať podobné by som už nechcela. A preto by som chlapa so záväzkami nechcela a ani neodporúčala (hlavne bezdetnej a pri možnosti striedavky).
@anonym_autor ahoj, ja som rozvedena mamicka s pubertakom, co by bolo keby jeho otec mal vztah?
Nic, absolutne nic. Moj 17 rocny syn ked si ma vybrat ci ma volny cas travit so svojimi rodicmi, alebo s kamaratmi tak sa rozhodne pre kamaratov.
Ano, stretava sa s otcom, ale nemyslim si, ze je to tolko casu, ze by to bolo na ukor noveho vztahu.
Ale, on ma aj tu 10rocnu dceru a ano ta si este vyzaduje rodicovu pozornost, ale to uz iba par rokov a potom bude radsej s kamaratmi.
Prichadza puberta...nemiesaj sa do rodicovskych veci, najma ak dieta nemas, lebo 1.vec ako by si teoreticky vychovavala a ako je to v realite.
Ja ako ex, by som brala ako novy vztah,ze je to normalna vex (mal uz vztah od rozvodu, dokonca nielen 1) nikdy som sa do toho nemiesala, lebo ked ja budem mat vztah ani ja nechcem aby sa mi ex miesal do vztahu, a syna som nehuckala proti nikomu - sice raz mal vztah s takou zenou, ze som musela hlboko dychat, aby som nic nepovedala.
Kamaratka ma 50.rocneho velmi aktivneho a mladistveho chlapa, pracuju na dietati.
Takze ja osobne drzim palce.
@anonym_autor nesla by som do takeho vztahu.

@beronsche netvrdím, že všetci chlapi sú takí istí a ženu využijú vo svoj prospech so starostlivosťou o deti, domácnosť. Lenže po mojej zlej skúsenosti s takým, už nemám chuť dávať šancu a roky môjho života (tiež mám po štyridsiatke). Takže možno je to trochu sebecké, ale chlapa s deťmi som už nechcela. Mám právo si vybrať, aj na úkor toho, že by som zostala sama. Ale čuduj sa svete, mám super partnera bez záväzkov ☺️
@anonym_20d204 samozrejme, ty by si zvolila tak ako píšeš. To je v poriadku.
Ale nie je úplne koser zovšeobecňovať..