Vzťah s mužom, ktorý má anulované manželstvo
Ahojte, viem, že tu už bolo viac takýchto tém, a nenašla som tu veľmi pozitívne komentáre, ale povedala som si, že skúsim, či sa náhodou nenájde aj neaká podpora alebo ani sama neviem.
Spoznala som jedného muža, čo je o 10 rokov starší. Má cirkevne anulované manželstvo a deti vo veku 16 a 18 rokov. Povedal mi o tom hneď na začiatku a ja som to prijala úplne s kľudom, že mi to nevadí, lebo som sa dosť silno zaľúbila. Bolo mi s ním super, aj sa mi páčil, aj rovnaké hodnoty a názory. Keď som to však spomenula doma, mám veľmi prísnu ovládajúcu mamku jej reakcia bola strašná. Vravela, že to hádam nemyslím vážne, že narobím hanbu celej rodine aj na dedine, že pre takého muža nikdy nebudem prvá, vždy ma bude porovnávať so svojou prvou ženou a aj pri návštevách, oslavách, sviatkoch budem 5. koleso u voza. Že ani moje kamošky to nepríjmu a nikto mi nepríde na svadbu, že si zničím život a hádam o takom niečom ani nemôžem vážne uvažovať, keď som jej povedala že o tom nechcem hovoriť, tak začala že ja o tom musím predsa hovoriť a podobne až som jej zložila telefon. Len pre info mám 32 rokov. Po tom telefonáte som bola celkom zdrvená a preplakala celú noc, skúšala som volať aj ocovi ale ten sa so mnou nebavil, lebo vždy je iba na mamkinej strane ako celá rodina. Keď sa pohádam s mamkou, tak nikto z rodiny sa so mnou žiaľ nebaví. Doteraz som to nevidela ako prekážku, ale mám pocit, že som postavená do situácie, že asi stratím úplne moju rodinu, že ma úplne zavrhnú ak si vyberiem tento vzťah a bojím sa, že toto zavrhnutie psychicky neunesiem. Sme taká tradičná katolícka rodina a zrejme by to mama brala ako strašnú hanbu a zlyhanie. Tvrdí, že v kostole sa prisahať 2x nemôže aj keď teda on tú anuláciu má a teda môže mať aj cirkevnú svadbu 2.krát. Chcela som sa v tom všetkom riadiť hlavne svojimi pocitmi, tým, že sa mi páči, je mi s ním fajn. Ale od toho telefonátu prežívam ťažoby, úzkosti, bojím sa ísť domov. Bojím sa, že ten nátlak rodiny nezvládnem a cítim sa v tom celom strašne sama. Aj keď som tu čítala nejaké príspevky o randení s mužmi s deťmi tak som ostala ešte viac zdeptaná. Ja som tiež dosť angažovaná aj v kresťankých kruhoch a mätie ma, ako sa na to celé pozerať, hoci by som chcela veriť, že sa to dá a môže to byť pekné.
@lesna_luka pane bože 🤦♀️ Máš 32, nie 18. Spamätaj sa. Mysli ma seba a svoje šťastie. Ak si tak rozumiete, tak sa nemáš čoho báť. Buď to vyjde alebo nie. A kašli na názory ostatných.
@lesna_luka bud tomu nerozumiem, alebo ti klame, lebo nerozumiem tomu ako sa da anulovat manzelstvo v ktorom su dve deti, cize si najskor vyries tuto zahadnu otazku a potom sa mozeme vyjadrovat k ostatnym veciam.
@elz1920 presne
A takých je plná rit, veľký kresťania - katolíci a anulácia v podstate bez príčiny. Žiadne choroby, klamstvá, zatajene informácie brániace platnemu sobášu. A že veriaci ! Falošnici.
@cacianka ti dobre radi normalne ho poziadaj nech ti ukaze papiere z rozvodu a anulacie. Nemyslim si ze tu anulaciu daju len tak hocikomu ked tam su deti . Tam Musi byt dokazane ze jedna strana mala neprekonatelny problem. Pocula som o jednej co mala deti s muzom co jej zatajil vazne psychicke problemy a robil jej peklo zo zivota a roky sa jej nedarilo tu anulaciu ziskat Cize to nebude nieco co rozdavaju ako cukriky . Bud bola problemova jeho ex alebo on . Dalej si hnet na zaciatku zisti ak chces mat svoje deti ci sa on este citi na to ci je otvoreny moznosti mat raz este dieta s tebou ked by vas vztah mal pokracovat. Mas 32 tak netreba stracat cas a nechavat veci len tak plynut a cakat co z toho bude co sa z toho vykluje .A mamu si potom lahsie upraces ked budes mat viac info a vacsiu doveru v tomto vztahu .
Caute diky za nazory..ono pozname sa kratko par tyzdnov..viem to v podstate od prveho stretnutia...ja tam v spravani, v komunikacii, v nazoroch, v plateni, vo financiach nevidim zatial ziadne redflegy..je aj veriaci spolu sa modlime, ideme do kostola, ani s ukazovanim pred inymi nie je problem..a hovoril mi o tych veciach aj ze kludne ukaze paiere, len mne je hlupe sa v tom sprtat jak detektiv...proste, ak neriesim minulost a veci okolo toho, je mi fajn a som stastna..ale ked myslim na anulaciu, moju mamku a veci okolo toho chyta ma tazoba a smutok..neviem to takto vypatrat lebo aj keby som sa ako pytala, vzdy budem mat pohlad len 1 strany mince
@lesna_luka Poznáte sa ešte veľmi krátko. Nerieš to s rodičmi akoby ste sa už zajtra mali brať.
Nechaj si to pre seba a snaž sa ho spoznať čo najviac.
Mne sa nezdajú tie dôvody na anuláciu..
Skús ho občas vystaviť pre ňho nekomfortnej situácii,nie len príjemné rande.
@lesna_luka bud tomu nerozumiem, alebo ti klame, lebo nerozumiem tomu ako sa da anulovat manzelstvo v ktorom su dve deti, cize si najskor vyries tuto zahadnu otazku a potom sa mozeme vyjadrovat k ostatnym veciam.
@domkakvet ja si inak tiez myslim, ze chlapik klame, aby jej nezobral nadej na cirkevny sobas, alebo kto vie preco
@lesna_luka Poznáte sa ešte veľmi krátko. Nerieš to s rodičmi akoby ste sa už zajtra mali brať.
Nechaj si to pre seba a snaž sa ho spoznať čo najviac.
Mne sa nezdajú tie dôvody na anuláciu..
Skús ho občas vystaviť pre ňho nekomfortnej situácii,nie len príjemné rande.
@joesvk presne👍
@lesna_luka vieš, prečo sa rozviedli? Nie som veriaca, ale anulovat manzelstvo, z ktorého su 2 deti, je podla mna hrozné...už voci tým detom. Cize na to by som si dala extra pozor. Inak rozvody su dnes naozaj bezne, co urcite sama vieš.
Čo sa tyka tvojej rodiny, je vidiet, ze si v ich podruci a extrémne závislá na ich názore. Aku mas vztahovu historiu? Ako prijali tvojich predchadzajucich partnerov?
Život máš len jeden, nenechaj si pokazit šancu na lásku stredovekymi názormi. Postav sa sama za seba. Neviem si predstavit, že by ma rodina z podobneho dovodu zavrhla. Je to hnusné, vydieracske. Typicki pokrytecki slovenski katolíci....
@barka1 ja mam anulovane manzelstvo a mam dve deti s exmanzelom a co akoze ..su rozne dovody u nas anulacia prebehla pre nezrelost pri uzatvarani prveho ziadne ine sialene dovody tam neboli obaja sme v novych vztahoch s dalsimi detmi a zijeme kludnym vyrovnanym spokojnym harmonickymnzivotom moj ex uz je zenaty my sa tiez budeme brat spolu mame pekne vztahy....
@barka1 ja mam anulovane manzelstvo a mam dve deti s exmanzelom a co akoze ..su rozne dovody u nas anulacia prebehla pre nezrelost pri uzatvarani prveho ziadne ine sialene dovody tam neboli obaja sme v novych vztahoch s dalsimi detmi a zijeme kludnym vyrovnanym spokojnym harmonickymnzivotom moj ex uz je zenaty my sa tiez budeme brat spolu mame pekne vztahy....
@kaciato no nic akoze...
@kaciato no nic akoze...
@barka1 lebo ste to tak napisali akokeby to bolo nieco pohorsujuce a akoby dany pan musel byt neviem co ked mu presla anulacia tych dovkdov na anulaciu je viac... ano anulacia je na dlhu trat s detmi ...dva mozno aj tri roky trval u nas tento proces x dopisov s cirkevnym sudom aj samotne sedenia ale anulovali
@lesna_luka myslím si, že z každého manželstva, kde vzišli deti je právoplatné a anulovalo sa z nejakého vazneho dôvodu. Ostáva to len na tebe, buď sa ti prizna sám, dá ti prečítať papiere ohľadom anulovania, ak to s tebou myslí vážne a nechce nič zamlcat, alebo je to už len na tebe, či si ho vezmeš aj bez toho, aby si vedela pricinu.
Kedysi to bolo tak, ze trebalo vazny dovod na anulaciu..no ako vidim, kazdy farar aj ti vyssi si uz robia co chcu. Zachvilu sa budu manzelstva anulovat bezne ako aj rozvody 😬🙈 strasne veriaci sa robia ludia. Ked vidim ako niektori rozvedeni, druhykrat zobrati na urade idu na prijimanie, niekto nedostane ani rozhresenie..co farar, to ine podmienky ( ako aj s krstom) .. a to som veriaca, ale co uz dorabaju, to neuznavam.
Prosím ta, precitaj si ten papier o anulacii. Budes kľudnejšia a aj mame to môžeš vysvetliť. Ináč, mame vadí len anulacia, alebo to ze ma 2 deti?
Tak evidentne, podľa toho čo píšeš, nie ste katolícka tradičná rodina, aspoň Tvoja mama nie. Skôr su tam náznaky manipulatívneho správania zo strany matky. Mne by skôr vadil 10 r rozdiel. A Ty na mňa pôsobiš , ako by si mala 15, nie 32 r.
@domkakvet opýtaj sa našich politikov, starostov, primátorov , aj obyčajných chlapov ako sa dá anulovať manželstvo s deťmi
Chápala by som tvoju matku, keby bol rozvedený len civilne, ale ak má naozaj cirkvou anulované manželstvo, tak to znamená, že cirkev vyhlásila, že nikdy ani nejestvovalo. Takže pred Bohom má právo na nový cirkevný sobáš. Keď je tvoja mama taká katolička, tak by to mala chápať. Či tvojej mame by vyhovovalo lepšie, keby radšej vystriedal pred tebou 10 frajeriek v posteli, hlavne, že nebol nikdy ženatý? Máš už svoj vek na to, aby si si život zariadila podľa seba. Na druhej strane ale si tú anulaciu dobre over- či ju naozaj má. Nie že tebe sa v tom nechce sprtat, lebo pre teba je to dôležitá vec, keď si veriaca, a zistiť dôvod - či nebol na jeho strane problém.
Caute nechcem tu velmi opisovat takto verejne dovod, ale v podstate poznam len jeho stranku problemu a to, ze jeho manzelka bola manipulatorka. Brali sa mladi nieco po 20tke, on ma dost podobnu mamku ako ja, aj ked asi to nie je predsa az take. Jeho manzelka si potom nasla ineho, zije s nim a ma dalsie deti pori uz tych 2 co ziju s nou. Neviem ako zistit co je presna pravda asi len casom,spoznavanim.
@lesna_luka to, že "manželka bola manipulátorka" nie je dôvod k anulácii. Ono každý je totiž nejaký a nikto nie je bezchybný. To by sa brali a zostávali spolu len svätci 😏 Takže fakt je ten, že je to normálne rozvedený chlap a už je len na tebe (z kresťanského hľadiska) či do toho pôjdeš. Mne to dokonca príde ešte väčšie pokrytectvo, ako byť normálne rozvedený. Jednoducho si to nejako dohodol a svätská cirkev mu to akože anulovala. Z kresťanského hľadiska je stále ženatý a teda vieš, že ideš do hriešneho zväzku. O to, ako to vidí mama, rodina, tu nejde. Uzavri si to v sebe a podľa toho sa aj zariaď. Rodina si buď zvykne, alebo nezvykne.
@domkakvet tak ako u predsedu KDH 😏 jednoducho. Ak máš kontakty na najvyšších miestach 😉 Môj známy chcel anulovať manželstvo, v ktorom keď splodili prvého syna, manželka s ním odmietala spávať. Takto žili skoro 15 rokov. A nepodarilo sa mu to. 😏
Dnes je už možné asi všetko.
Môj ex sa druhýkrát oženil v kostole (RK), pritom naše manželstvo bolo len súdne rozvedené. Máme spolu dieťa. Krstené. O žiadnej anulácii manželstva neviem.
Také kresťanské robiť na vlastnú dospelú 32 ročnú dcéru : Bu bu bu. Ty aj mater by ste sa mali liečiť
Môj ex sa druhýkrát oženil v kostole (RK), pritom naše manželstvo bolo len súdne rozvedené. Máme spolu dieťa. Krstené. O žiadnej anulácii manželstva neviem.
@nikaeli tak zrejme anulácia prebehla bez tvojej prítomnosti, neprebrala si poštu z cirkevného súdu ohľadom anulácie, jedine tak.
@nikaeli to je ako možné?
@nikaeli nedostala si predvolanie kvôli anulacii? Alebo niečo co si ignorovala? Tak ako píše @zmrzlinka8
Ak by ma rodina zavrhla kvôli ohovaracskym rečiam na dedine, bez akéhokoľvek skutočného racionálneho dôvodu ako napr. partner je kriminálnik, drogovo závislý, známy suknickar, alkoholik, žiarlivec, tyral ženu, deti ....dala by som si otázku či to je tá rodina, do ktorej chcem patriť.
@lesna_luka ja ti chcem povedať, že ti držím palce. Mne ten tvoj priateľ príde ako férový chlap, keď ti toto všetko povedal otvorene hneď na začiatku. A neviem,tie papiere o anulácii podľa mňa zatiaľ nerieš, píšeš, že sa stretávate ešte krátko, takže nevieš,ako to s vami dopadne a kým zatiaľ neplánujete svadbu, tak by som sa tým nezaťažovala. Ty sama musíš vedieť, aký je a ako sa k tebe správa. A čo sa týka mamy a rodiny - je to predsa tvoj život a ak sa ti otočia chrbtom, tak je to len vizitka toho, že ťa vlastne nemajú radi, keď ti nedoprajú šťastie. Takže ešte raz - držím palce, buď šťastná,užívajte si,spoznávajte sa a hlavne sa netráp kvôli rečiam.
Ja som tiež dosť veriaca, keď je niečo cirkvou anulovane, tak je to anulovane a bodka....určite sa môže s čistým srdcom sobášiť v kostole.
Dôkladne spoznávaj celé jeho okolie: deti, rodinu, kamarátov. Nenahli sa kvôli biologickým hodinám a uvidíš.Maj otvorené oči a uši.
Na druhej strane rozvod je vždy spôsobený vinou oboch...niekto má na tom viac a niekto menej viny.
Takýto ľudia si nesú so sebou zranenia a nie je to ľahké s nimi ustáť. Moja mamka sa vydala za rozvedeného...takže viem čo to obnáša.
Neber ohľad na rodičov, im nevyhovieš nikdy... Takýto manipulátor si vždy nájdu nejakú chybu. Je to smutné, ale je to tvoj život...budú si musieť zvyknúť.
@lesna_luka mama ma o teba strach, ale bohužiaľ ti to podáva nie najlepším spôsobom. Smutné je ze to potom vyzerá, akokeby jej viac záležalo ma tom, ako budete vyzerat ako rodina, než to, ako sa cítiš a budeš mat ty. Myslím,že je aj pochopitelne, že nechceš prísť o kontakt s rodinou. Vydierať by si sa ale nemala nechať. Uvidíš časom, či ten chlap stojí za to. Síce nikto nevie, kedy umrie, ale z pohľadu veku skôr prídeš o mamu, ako o partnera. Ak by tvoja mama umrela za 5 rokov, a tu tohto frajera pustíš kvôli nej a rodine k vode, možno to budeš ľutovať. Nikto negarantuje, že nájdeš iného, lepšieho a už máš svoj vek. Inak on je asi aj solventných, ak si trúfa na ďalšie deti, nie? Ci budete sa uskromnovat?
Ak nemáš prestrihnutú pupočnú šnúru, tak ho radšej nechaj žiť šťastný život. Lebo s tebou sa bude len trápiť. Že 32 ročná žena a bojí sa svojej matere.
@weronika171717 žiaľ, o veku to nie je...poznám aj ženu po 60ke, ktorá sa bojí svojej matky...
@nikaeli tak zrejme anulácia prebehla bez tvojej prítomnosti, neprebrala si poštu z cirkevného súdu ohľadom anulácie, jedine tak.
@zmrzlinka8 bez druhej osoby nie je anulacia možná. Niektoré tu dávate bájky, že Ezop je amatér.
@viky7 poznám dve, ktoré si dali manželstvo anulovať. Jedna preto,že ju manžel nachytal s milencom, zabil ju ako hada, nakoniec z neho urobila toho zlého a druhú, človek ani nevie prečo? Čiže až taký problém to nebude.
@lesna_luka zistí si dôvod anulovania, možno sa dozvieš,že o nič nešlo, len sa niekto potreboval "očistiť". Rokov máš dosť aj ty aj on
@tetapetra rokov má dosť ale sebavedomia ani čo by za nehet voslo

Nedúfaj, ak je teda všetko ok, nech tie papiere ukáže. Dúfať môžeš v zázrak, papier existuje. Prečítaš si čierne na bielom.
Stalo sa a už sa neodstane. Minulosť už bola.
Teraz je prítomnosť.
Nie je nič zlé na tom, že je človek šťastný. Možno zbytočne hľadáš stopku, ktorá jednoducho nie je.
Aj Majerský je rozvedený, má myslím aj anulované manželstvo a je predsedom kresťanskej strany. Keď môže on ...
@elz1920 presne
A takých je plná rit, veľký kresťania - katolíci a anulácia v podstate bez príčiny. Žiadne choroby, klamstvá, zatajene informácie brániace platnemu sobášu. A že veriaci ! Falošnici.