Vzťah s mužom starším o 16 rokov
Ahojte, predtým než začnem písať môj príbeh, chcela by som vás pekne poprosiť, aby ste mi nepísali blbé komentáre, alebo posmešky. Mám 26 rokov, zamilovala som sa do staršieho muža (42). Cítim sa pri ňom sebavedome, sexy, vieme sa rozprávať minimálne. 5 hodín vkuse o všeličom. Páči sa mi, že je ku mne otvorený a neustále mi hovorí, aké mal zážitky napríklad v mojich rokoch, baví ma ho počúvať. Raz za čas chodím ku nemu na byt a vždy je pohostinný, starostlivý, pozorný..🥰👍🏼...čo sa týka jeho vzťahov v živote, nevychádzali mu, mal len párkrát rande so ženami ale netrvali dlho. Ja som mala 2 vzťahy, prvý trval 2,5 roka a druhý 4 roky. Ešte chcem podotknúť, že je introvert, nikam nechodi, nestretáva sa s nikým. Prvá mu zvyknem písať, on má odo mňa istý odstup, ale keď som u neho tak je v pohode. Chcela by som sa spýtať, aké sú podľa vás výhody a nevýhody v tomto prípade. Ďakujem pekne ❤️
Stracas cas s niekym s kym to nema perspektivu. Mas 26. Hladaj si partnera a nie toto. Ani neviem ako tento vas "vztah" nazvat. Neviem kedy som pri citani tolkokrat precratila ocami.
@ivetik99 citam tu tie rady a mam pocit zectie co ti radia su na tom horsie ako tvoj partner. Na zaciatok poznam parik 25 ona a 53 on. Obaja su spokojni ona hori laskou. Prve co nepocuvaj co bude o 20 rokov. vsetky zenybtu tiez netusili co bude o 20 rokov. Zi pre dany moment, chvilu ci blizke roky. Za mna je podststne ze si sa zamilovala. To je hlavne. 42 je normalny chlap. Hovori sa ze aby si dvaja rozumeli muz ma byt o 7 rokov starsi. V tomtom nevidim ziaden problem. Muzi (niektori) dozrievaju pozdejsie. Ani minulost by som neriesil. Kazdy vztah je iny. Pozerat sa co bolo? Naco? Nikdy si netrap hlavu minulostou. To ako keby ste si povedali kto mal.kolko partnetov a ked malo vadilo by to ked vela vadilo by to tiez. Uzivaj si pocit zamilovanosti. Este ta o ruku neziada mate vztah a funguje. Ziaden problem. Tu zamilovanost ti tu polka aj tak zavifi. Ten pocit. Drz sa a nech sa dari.
@ivetik99 citam tu tie rady a mam pocit zectie co ti radia su na tom horsie ako tvoj partner. Na zaciatok poznam parik 25 ona a 53 on. Obaja su spokojni ona hori laskou. Prve co nepocuvaj co bude o 20 rokov. vsetky zenybtu tiez netusili co bude o 20 rokov. Zi pre dany moment, chvilu ci blizke roky. Za mna je podststne ze si sa zamilovala. To je hlavne. 42 je normalny chlap. Hovori sa ze aby si dvaja rozumeli muz ma byt o 7 rokov starsi. V tomtom nevidim ziaden problem. Muzi (niektori) dozrievaju pozdejsie. Ani minulost by som neriesil. Kazdy vztah je iny. Pozerat sa co bolo? Naco? Nikdy si netrap hlavu minulostou. To ako keby ste si povedali kto mal.kolko partnetov a ked malo vadilo by to ked vela vadilo by to tiez. Uzivaj si pocit zamilovanosti. Este ta o ruku neziada mate vztah a funguje. Ziaden problem. Tu zamilovanost ti tu polka aj tak zavifi. Ten pocit. Drz sa a nech sa dari.
@lentakyterapeut tvoj nick je urazkou terapeutov. To su strasne dristy. Si pozbieral na internete motivacne grcky a nalial do jedneho prispevku
@lentakyterapeut tvoj nick je urazkou terapeutov. To su strasne dristy. Si pozbieral na internete motivacne grcky a nalial do jedneho prispevku
@anonym_1eea80 Presne. Tie jeho kydy sa nedaju citat. Pateticky blbecek.
Autorka, vy sa teda iba rozprávate? Lebo potom nemáte vzťah, ste len priatelia.
@anonym_1eea80 ked mi pise anonym mam pocit ze sa hanbis sam/sama za seba
@anonym_1eea80 ked mi pise anonym mam pocit ze sa hanbis sam/sama za seba
@lentakyterapeut hanbim sa za teba a nechcem aby nas niekto spajal.
Ak mam byt uprimny tak jedine na kom zalezi tak to ste vy dvaja. Ty musis vediet ci ti ten vekovy rozdiel prekaza alebo nie.
Nazory z MK by som bral ozaj s velkou rezervou pretoze nik z nas toho cloveka nepozna a tu su diagnozy ako asperger uplne bezna vec len preto, ze clovek sa doma citi pohodlne alebo je introvert.
Ja sa tiez doma citim velmi dobre a nepovedal by som, ze som autista. Ja ked poviem, ze som introvert lebo to tak citim tak moje okolie s tymto nie vzdy suhlasi cize preto ti vravim, ze sudit cloveka spoza klavesnice je velmi zlozite.
Na ludi ktori v zivote nemali stastie na vztahy alebo neskakali zo vztahu do vztahu sa pozera horsie nez na 3x rozvedenu zenu...
Nemyslim si nic, nepoznam toho cloveka. Ja som tiez kedysi flamoval, chodil kade tade ale vekom je normalne, ze sa clovek troska stiahne.
Vela zien ti povie, ze normalni chlapi dnes uz nie su. Vela z tych chlapov su ti co "sedia doma", ktorym vztahy nevysli a teraz oddychuju doma, preto ich nestretavas.
Je pravda, ze takito chlap nie je pre kazdu lenze to je vec preferencii. Nie kazdy chce kazdy den vysedavat na kavicke a nie kazdy chce behat okolo zahrady.
Na com zalezi je ci ti neprekaza takyto styl zivota inak prekazku moc nevidim mozno tak akurat v tom, ze vyvija malo iniciativy.
Ak mam byt uprimny tak jedine na kom zalezi tak to ste vy dvaja. Ty musis vediet ci ti ten vekovy rozdiel prekaza alebo nie.
Nazory z MK by som bral ozaj s velkou rezervou pretoze nik z nas toho cloveka nepozna a tu su diagnozy ako asperger uplne bezna vec len preto, ze clovek sa doma citi pohodlne alebo je introvert.
Ja sa tiez doma citim velmi dobre a nepovedal by som, ze som autista. Ja ked poviem, ze som introvert lebo to tak citim tak moje okolie s tymto nie vzdy suhlasi cize preto ti vravim, ze sudit cloveka spoza klavesnice je velmi zlozite.
Na ludi ktori v zivote nemali stastie na vztahy alebo neskakali zo vztahu do vztahu sa pozera horsie nez na 3x rozvedenu zenu...
Nemyslim si nic, nepoznam toho cloveka. Ja som tiez kedysi flamoval, chodil kade tade ale vekom je normalne, ze sa clovek troska stiahne.
Vela zien ti povie, ze normalni chlapi dnes uz nie su. Vela z tych chlapov su ti co "sedia doma", ktorym vztahy nevysli a teraz oddychuju doma, preto ich nestretavas.
Je pravda, ze takito chlap nie je pre kazdu lenze to je vec preferencii. Nie kazdy chce kazdy den vysedavat na kavicke a nie kazdy chce behat okolo zahrady.
Na com zalezi je ci ti neprekaza takyto styl zivota inak prekazku moc nevidim mozno tak akurat v tom, ze vyvija malo iniciativy.
@bu_bu_bubak dobre napisane
Bez pochyby, záleží na vás dvoch ako to cítite. Ja mam muža staršieho podobne odomna a si veľmi rozumieme. Ak to tak cítiš nieje prečo sa báť. Ale hovorím každý prípad je iný no to už musíš ty zvážiť či má ozaj povahu dobru ale niekedy sa to tak vraví že nikto nieje dokonaly a aj my v živote nájdeme prekážky nieje umenie hneď sa rozviesť alebo rozísť ale problémy spolu riešiť. Tak to aj my mame výmenu názorov ale to je zdravý vzťah. Sa hovorí že taký vzťah čo je úplne bez hádok sa časom rozpadne no držím vám palce nech sa dobre rozhodnete.
A máme spolu dvoch chlapcov som štastna spokojna nieje o čom myslím že mnohý mlady su praveže dosť nezodpovedný ale taký starší čo je ma už viac rozumu už si čosi preskakal a nemá dôvod to meniť kdežto mladý sa ešte hľadá a skúša. Tak si to myslím ja a ja fajn mať chlapa o niečo staršieho od ženy. To ako to máte vy nieje až taký rozdiel. Aj my máme tak. A tiež som sa zo začiatku pýtala druhých že či je to okej, a súhlasila som napokon a dobre som spravila. Máme už spolu 2 deti chlapcov a je to fajn máme sa radi venuje sa chalanom športujú plávajú, bicyklujú sa mi to páči ako sa im venuje 🙂
@ivetik99 Ja som bol v uplne rovnakej sutulacii vekovo dokonca o rok viac , a padlo to na rozdielnych nazoroch na mnohe veci. Casto som stal pred nou a citil som sa ako keby s dietatom rozpravam.
@samo789 to sice moze byt pravda ale vztahy su kazdy iny kazdemu ine vonia. Niekto potrebuje rovesnika alebo plus par rokov aby si rozumel s partnetom. Iny potrebuje o vela rokov mladsiu lebo si s rovnako starou nerozumie. Tak.ako jeden vzrah na niecom padne iny moze dlho zit.
vztah so starsim muzom, myslim s ovela starsim, ma vela vyhod v tomto veku ako sa nachadzate vy dvaja. ale pride den, ked sa vekovo preklopite, ty sa dostanes do bodu, kedy budes chciet cestovat, riesit deti, ale on uz v tom case pride do veku, ked bude chciet mat svoj pokoj a klud. pokial budes pripravena na tuto fazu zivota, tak potom nevidim ziadne prekazky vo vztahu pokracovat.
Posunme si to len o 20 rokov dopredu, ty 46 a on 62...žena v 42 je v plnej sile, aktívna, chce všetko.uz v 62 už chce pokoj, nevládze, bolesti....(Nehovorím že všetci, česť výnimkám)
@ivetik99 ja mám 41 a môj priateľ 24.
@anonym_f98596 a co nato hovorí jeho mama?
vztah so starsim muzom, myslim s ovela starsim, ma vela vyhod v tomto veku ako sa nachadzate vy dvaja. ale pride den, ked sa vekovo preklopite, ty sa dostanes do bodu, kedy budes chciet cestovat, riesit deti, ale on uz v tom case pride do veku, ked bude chciet mat svoj pokoj a klud. pokial budes pripravena na tuto fazu zivota, tak potom nevidim ziadne prekazky vo vztahu pokracovat.
@vikss1 to počujem prvý krát že sa vzťah preklopí sú mýtusi. Každý človek má aj slabu stranku a keď ho dostatočne miluješ a aj on teba na také veci ani nemyslím. Ale určite som presvedčená ako aj on mne pomohol keď som bola mladšia z problemov istých tak aj ja keď by čosi sa o neho aj postarám. Ako áno časom keď su muži už starší tak trošku frfocú 🙂 ale ja to beriem že to je normálne vekom a keď čosi vždy sa porozprávame. A viem z čím máte problém si myslíte že sex vo vzťahu je dôležitý no kto je rozumný pozerá na to ináč. Ja mám na to iný názor ale nechcem to tu rozpisovať. A nikto nemôže povedať sa mu aj za mlada nič nemôže stať aj mladý umierajú tak to záleží od vytality a životného štýlu, môj ani nefajčí nepije (len priležitostne) a drží sa a je rád že má rodinu. A mám ho rada aj keby som mala časom zostať sama tak už by som do iného vzťahu neišla som rozhodnutá že mu budem verná celý svoj život. A sex nepokladám za prioritu a dokážem to aj bez neho.
Treba sa na to pozerať trochu ľudsky
@ivetik99 ale zleží ozaj aj od povahy každý je iný ale chlap si ma ináč získavať ženu a nie naopak. Ja keď som bola sama on mna balil nie ja jeho a nakoniec som s ním zostala a chceme si povedať ano. A zobrať sa. No dobre porozmýšľaj keď je že nejavý až tak záujem no neviem nie som vo vašej situácie píšem len čo vidím napísane a tak to je už na vás.
Som jedina, komu to pride tak, ze vy vlastne ziadny vztah nemate? Mam pocit, ze ak by si sa neozvala ty, jemu by to ani nenapadlo. Sorry, ale je megadivne, ze v 42 este nemal ziadny vztah. Niektori v jeho veku sa idu druhykrat zenit. To s tym poriadkom je tiez red flag. Asi OCD. Si si ista, ze by dlhodobo v byte zniesol niekoho, kto nebude 24/7 behat s handrou? Ja by som to nedala. Ja som taky "polobordelar"😃 u vas nie je problem vekovy rozdiel, ten je este celkom v norme. Skor to ostatne vidim ako prekazku- teda jeho sposob zivota a jeho usadlost. Len introvertnostou to nebude. Aj ja som introvert, ale doma teda rozhodne nesedim.
@luccys tiež si myslím že toto nie je žiadny vzťah
@ivetik99 z vlastnej skúsenosti ti radím nechoď do toho.moj partner je o 15 r. starší.on už deti nechcel a ja hlúpa zaľúbená som súhlasila,strašne to teraz ľutujem ,moj život je prázdny.on teraz 60,ja 45,ešte si chcem život užívať,som plná energie a z neho je starý frfloš
@ivetik99 z vlastnej skúsenosti ti radím nechoď do toho.moj partner je o 15 r. starší.on už deti nechcel a ja hlúpa zaľúbená som súhlasila,strašne to teraz ľutujem ,moj život je prázdny.on teraz 60,ja 45,ešte si chcem život užívať,som plná energie a z neho je starý frfloš
@anonym_77a278 Ja tiež trochu mám s tým skúsenosť že frfoce trochu ale záleži určite na tom ako sa aj tolerujete no úplne rozumiem, mi sme chceli deti od začiatku to je ale iný prípad. Ale už viacej detí už neplánujeme. Ale pravda je že aj ja na to už zdravotný stav nemám ani on takže sme na tom rovnako. Ozaj záleží od okolností a situácie. A tiež nie každý sme rovnaký. Ale je blbá doba aj a deti mať je to finančne náročné. Najskôr je najlepšie sa nejak zabezpečiť a potom mať deti. Lebo ozaj nieje umenie mať veľa detí a nie sú štastné a trpia hladom. Napríklad. Ale nám bohato 2 deti stačia. Je zlá doba no.
Ja poznám aj mladých chlapov (okolo 30r), čo sú ako starí frfloši, a aj čo sa týka zdravia, tak niekedy starší sa môže starať o seba lepšie.
Ale autorka sa už neozvala. A ani nevieme, čo vlastne celý čas robia, že si myslí, že majú vzťah.
Ja poznám aj mladých chlapov (okolo 30r), čo sú ako starí frfloši, a aj čo sa týka zdravia, tak niekedy starší sa môže starať o seba lepšie.
Ale autorka sa už neozvala. A ani nevieme, čo vlastne celý čas robia, že si myslí, že majú vzťah.
@unicornlady Presne tak! Aj ja si to myslím.
@unicornlady Veru máte pravdu. Každý sme iný a je pravda že dnešná mládež nemá zodpovednosť väčšina. Ale môže sa najsť aj dobrák medzi nimi. Starší či mladší záleží ozaj na tom ako sa kto cíti a ako sa správa to je dôležité vek nehrá až tak rolu.
@unicornlady Veru máte pravdu. Každý sme iný a je pravda že dnešná mládež nemá zodpovednosť väčšina. Ale môže sa najsť aj dobrák medzi nimi. Starší či mladší záleží ozaj na tom ako sa kto cíti a ako sa správa to je dôležité vek nehrá až tak rolu.
@mimik80 kazdy sme iny ale mas z popisu pocit ze tu ide o zamilovany parik?
@mimik80 Keď si vezmeme napr. Robo Jakab a Anna Rakovská, tam je tiež 16r rozdiel. Ale tiež je pravda, že on ako herec, sa o seba stará.
@really8 Veď toto. Že tu to nevyzerá na žiadny vzťah. To, že nikam nechodí, len je doma. Tak neviem, či je IT-čkár, čo robí z domu. Alebo to autorka príliš zovšeobecnila.
@mimik80 kazdy sme iny ale mas z popisu pocit ze tu ide o zamilovany parik?
Je to tak že keby je na mne nepíšem na sociálne siete. Lebo aj tak si každý povie svoj názor. A musíte si vybrať aby ste nespravila chybu radšej uvažujte vlastným rozumom.
@really8 veru nie, mne to príde trochu divné. Keď som si to lepšie prečítala tak ozaj ale určite by som to neriešila cez Modrý koník. Kedysi som aj sa sem písala otázku ale nakoniec to bolo úplne ináč ako mi radili takže to je môj názor. Ale tiež mi to nepríde ako vzťah.
@lentakyterapeut najnizsie riziko rozvodov ( podla studii) je cim mensi vekovy rozdiel, pre mna je uz aj 7 rokov vela.

@ivetik99 sex už bol? Neber to v zlom, je to dôležité.