icon

Vzťah s mužom starším o 16 rokov

ivetik99
25. nov 2025

Ahojte, predtým než začnem písať môj príbeh, chcela by som vás pekne poprosiť, aby ste mi nepísali blbé komentáre, alebo posmešky. Mám 26 rokov, zamilovala som sa do staršieho muža (42). Cítim sa pri ňom sebavedome, sexy, vieme sa rozprávať minimálne. 5 hodín vkuse o všeličom. Páči sa mi, že je ku mne otvorený a neustále mi hovorí, aké mal zážitky napríklad v mojich rokoch, baví ma ho počúvať. Raz za čas chodím ku nemu na byt a vždy je pohostinný, starostlivý, pozorný..🥰👍🏼...čo sa týka jeho vzťahov v živote, nevychádzali mu, mal len párkrát rande so ženami ale netrvali dlho. Ja som mala 2 vzťahy, prvý trval 2,5 roka a druhý 4 roky. Ešte chcem podotknúť, že je introvert, nikam nechodi, nestretáva sa s nikým. Prvá mu zvyknem písať, on má odo mňa istý odstup, ale keď som u neho tak je v pohode. Chcela by som sa spýtať, aké sú podľa vás výhody a nevýhody v tomto prípade. Ďakujem pekne ❤️

Strana
z3
mimik80
26. nov 2025
@zuzana76

@lentakyterapeut najnizsie riziko rozvodov ( podla studii) je cim mensi vekovy rozdiel, pre mna je uz aj 7 rokov vela.

@zuzana76 presne aj to, každý má aj inú situáciu. A iné priority ja napríklad som rada za moj vzťah aj z väčším rozdielom ale my sme aj sa tak našli že sme si pomohli v problémoch životných a nakoniec sme spolu zostali a cítim sa ako doma. Ale každý je iný presne ako píšete a každý píše tiež zo svojich skúseností.

anonym_350fed
26. nov 2025

Teraz je to v pohode, ale po 50tke ten rozdiel pocitis. Žiaľ, moc takéto vzťahy nevydrzia, čo mám skusenosti z okolia, lebo muž napr bude mat 60 úbytok energie, bude ufrflany a ty budeš mat 44, čiže v najlepšom produktívnom veku

lentakyterapeut
26. nov 2025
@zuzana76

@lentakyterapeut najnizsie riziko rozvodov ( podla studii) je cim mensi vekovy rozdiel, pre mna je uz aj 7 rokov vela.

@zuzana76 americki vedci zistili a podla studii. 👀 Vek nie je dolezity pokial si rozumeju. Naco ti bude partner v rovnakom veku ked intelekt bude inde? Ak miluje nech si to uziva.

zuzana76
26. nov 2025
@lentakyterapeut

@zuzana76 americki vedci zistili a podla studii. 👀 Vek nie je dolezity pokial si rozumeju. Naco ti bude partner v rovnakom veku ked intelekt bude inde? Ak miluje nech si to uziva.

@lentakyterapeut intelektualna rovina je samozrejmost a nielen to, je vela premennych, ktore do vztahu zasahuju. Mne to tiez tak vychadza, ze starsieho ako 5 rokov by som nechcela a mladsieho maximalne o dva. Mam manzela a medzi nami je 10 mesiacov rozdiel, on je starsi a je to ideal.

januska12323
26. nov 2025

42 ročný chlap, ktorý mal len pár rande a žiadny dlhotrvajúci vzťah má nejaký problém a ty len časom na to prídeš aký.

osky
26. nov 2025

@ivetik99 nikdy!!

Teraz sa ten vekovy rozdiel v podstate edte stiera.
Lebo on je este v takom veku,kedy ma dost energie,je este mlady...

O 20 rokov uz ale bude ten rozfiel riadne citit.
A ak je k tomu introvert a domased,puntickar n cistotu...
Rychlo na neho zabudni

Najdi si seberovneho mlafeho blazniveho
Zijeme len raz.

efka77
26. nov 2025
@liaka

@ivetik99 o vek nejde, ale si pripravená, že nikam nebudete chodiť keďže je domased? Žiadne prechádzky, jarnoky, trhy....budeš vládať pri dieťati udržiavať 100% čistotu?

@liaka ja to tiez tak vidim. Tvoj problem a tema na zamyslenie nema byt ani tak jeho vek ale jeho sposob zivota. Ci by ti to takto vyhovovalo aj o par rokov.
Teraz ti to mozno lahodi,lebo vsak venuje sa len tebe ale po rokoch? Takyto maju sklony svoj sposob zivota ziadat aj od druhych. Si mlada takze to zvaz...ale pokial si tiez introvert a robi ti radost doma si citat a zit len pre partnera tak hura do toho.

anonym_9f0633
26. nov 2025

Moj manzel bol o 15 rokov starsi. Ked sme sa stretli mala som 21, bola som s nim 9rokov. Zo zaciatku to bolo super, krasne, ale ako sli roky, on sa zmenil na ufrflaneho chlapa, ktoremu vsetko vadi, kym ja som bola v najlepsich rokoch. Deti sme nemali, aj ked velmi chcel. Rozviedli sme sa a vidim na terajsom manzelovi, ktory je len o nieco starsi, ze ten vekovy rozdiel je velmi dolezity a raz vas dobehne. Skor ci neskor.
Byvaly manzel chcel sediet len doma, vsetko mu vadilo, bol ako dochodca, zivot bol len o praci a tv. Tazko povedat, mozno u vas to bude ine, ale pochybujem.

anonym_da9413
26. nov 2025

U nás rozdiel 15 rokov ale práve teraz po rokoch sa začal rozdiel veľmi ukazovať a to vždy bol aktivny, teraz by len oddychoval, nevládze.Proste ten generačný rozdiel sa neskôr prejavi
Dalsia vec stary mladenec ktorý takmer nemal vztahy, len tak to nebude, keby bol čo k čomu, už ma davno rodinu, už by si ho davno nejaka chytila keď on to so zenami nevie.Tam bude nejaky red flags.Na tvojom mieste hľadám seberovneho a nie pre teba starého deda

anonym_9c2dda
26. nov 2025

Ja som urobila rovnakú chybu. Začiatky úžasné, nooo po rokoch prišlo k tomu, že ja ešte v najlepších rokoch a z muža ufrflaný gaučový domased. Predtým sme stále niečo podnikali a neverila by som, že to takto dopadne. Za mňa vekový rozdiel max.5 -7 rokov. Už tých 7 je vela.
Darmo ľudia majú starnúť spolu...16 rokov je veľa a na také, že vek je len číslo neverím. To je môj názor. Vyskúšať môžeš, ale ak pôjdeš touto rovnicou čo väčsina partnerov s vačším vekovým rozdielom, tak zbytočne pri ňom stratíš mladosť.

kinats
26. nov 2025

@ivetik99 Presne do takeho (vekovy rozdiel)sa zapozerala moja byvala manzelka. Vzali sa a mali hned aj deti. Ked mala po 45 sa je rozsvietilo, ona je plna zivota (ako on mal 40) a on teraz smeruje do hrobu, potrebuje svoj klud a ona sa este chce bavit , ked uz deti dospeli .

ivetik99
autor
26. nov 2025
@anonym_35601a

@ivetik99 sex už bol? Neber to v zlom, je to dôležité.

@anonym_35601a áno bol

siska53
26. nov 2025

@ivetik99 No neviem, ja sice nie som zastancom velkych vekovych rozdielov, ale kazdeho vec, ak si povahy sadnu.... Len tu u vas mi to pride take, ze viac chces ty, nez on. On to berie len ako spestrenie. Aspon zatial podla toho mala, co si popisala.

renesance80
26. nov 2025

@ivetik99 ani za svet , nuda a o par rokov ufrflany monk

anonym_7f46f2
26. nov 2025

no ja len na margo toho ze taky starsi chlap akoze mal len parkrat rande a inak nic.Ja mam 37 tiez som mala rande par krat v zivote s dvoma chlapmi som to tiahla zopar mesiacov to este ked som mala 20 plus potom dlho dlho nic a prakticky len nedavno som si konecne nasla niekoho s kym to vyzera uz na usedenie sa.Takze tak a nepripadam si vobec divne alebo choro.Proste som nasla vztah normalny az teraz.Nie kazdy rad strieda dakoho.A nie kazdemu vsetko vyjde hned a podla zelania a teda tym padom aj vztahy

casavina
2. dec 2025

@ivetik99 môj manžel je o 17 rokov starší. Sme spolu 23 rokov, z toho 13 rokov manželia. Rozhodla by som sa pre neho znova, je to to najlepšie čo ma v živote stretlo ❤️

anonym_d93628
2. dec 2025
@casavina

@ivetik99 môj manžel je o 17 rokov starší. Sme spolu 23 rokov, z toho 13 rokov manželia. Rozhodla by som sa pre neho znova, je to to najlepšie čo ma v živote stretlo ❤️

@casavina Akurat, ze tu u autorky je vek ten najmensi problem...

casavina
2. dec 2025
@anonym_d93628

@casavina Akurat, ze tu u autorky je vek ten najmensi problem...

@anonym_d93628 ok, nečítala som všetko, reagovala som na názov témy.

Strana
z3