Vzťah s výrazne starším mužom
Dobrý deň,chcela by som sa spýtať na váš názor mám 29 a stretávam sa s 60 ročným..ja viem je to strašný rozdiel ale je udržiavaný , že aj na svoj vek dobre vyzerá a má charizmu...len sa cítim trošku trápne v spoločnosti... myslíte, že by som si mala skôr nájsť seberovnejšieho?
Kolega mal niečo také v mobile že zadal dátumy oboch a spravilo to porovnanie kompatibility. Majd sa ho spýtam čo to presne je, keď budem s ním. On má okolo 48 až 50 a chodil so 65 ročnou.
Nie, je to vela. Si pekna mlada zena, urcite si najdes niekoho kto k tebe bude pasovat ❤ jemu imponuje ze sa moze ukazovat s mladsou zenou, tot vsio. Nevravim keby bol o 5-10 rokov starsi ale toto je fakt vela. Si zober ze za chvilu pojde do dochodku
Citat tieto rady je niekedy na zaplakanie. Vek.je len cislo. 60 rocny chlap moze vypadat ako dobre udrziavany sportovec a bude na tom lepsie ako 35 rocny tucny ozraty nevzdelany chlap. Nikto nepise ze maju spolu zostarnut, ale ked je jej dobre nech si uziva pritomnost. Co bude o 20 rokov nevie ziadna z vas. Polka mozete byt rozvedema a nic s tym teraz neurobite. Kolko vztahov nevydrzi ani dva roky a tu riesite co bude o 20.
@anonym_e88a58 kamarátiť sa môžeš, ale vzťah je niečo iné.
@unbeholfen No sa presne.... Aj ja som mala starsiu kamaratku, mamou mi mohla byt, ale vztah? Takt o teda isto nie 😅.
@katka996 spytaj sa svojho otca co na to hovori
@anonym_b3a318 aj po holej by ju asi riadne vyplieskal 🤣
@katka996 Ahoj Katka, tvoj pocit 'trápnosti' v spoločnosti nie je len nejaká malichernosť – je to tvoj vnútorný kompas, ktorý ti hovorí, že tu niečo neladí.
Skús sa na to pozrieť bez emócií a ružových okuliarov:
Čo si v tom vzťahu kupujete? Priznajme si to úprimne – on si pri tebe kupuje pocit, že je stále vitálny a atraktívny muž. Ty si preňho niečo ako 'živá voda'. A ty? Možno v jeho charizme a veku hľadáš istotu, stabilitu alebo pozornosť, ktorú si možno kedysi nedostala od otca. Je to skôr psychologická náplasť než partnerstvo dvoch seberovných ľudí.
Biologické hodiny a realita: Ty máš 29, si v najlepšom veku. O desať rokov budeš mať 39 a on 70. Kým ty budeš chcieť žiť, cestovať alebo riešiť rodinu, on bude riešiť úplne iné, starecké témy. Ten rozdiel sa nebude zmenšovať, bude sa drasticky zväčšovať.
Nádoba, ktorú plníš: Ako hovorí jedna múdra kniha o túžbach, muž potrebuje cítiť obdiv a mať atraktívnu partnerku. Ty mu tie jeho 'nádoby' plníš vrchovato. Ale spýtaj sa sama seba: Plní on tie tvoje? Máš pri ňom pocit, že môžeš rásť ako žena, alebo si len pekným doplnkom jeho charizmy?
Strach z rovesníkov: Niekedy sa mladé ženy uchyľujú k starším mužom, lebo sa boja konfliktov a nárokov mužov v ich veku. Pri 60-ročnom máš 'navrch', on si ťa bude hýčkať, lebo sa bojí, že ťa stratí. Ale je to skutočný vzťah, alebo len zlatá klietka?
Môj názor? Si mladá žena a zaslúžiš si vzťah, kde sa nebudeš cítiť trápne, keď vojdeš do miestnosti. Zaslúžiš si niekoho, s kým budeš svet objavovať, nie mu len robiť opatrovateľku alebo ozdobu. Skús hľadať príčinu, prečo ťa to ťahá k 'otcovským' typom, skôr než do toho investuješ svoje najlepšie roky. Drž sa a počúvaj ten svoj vnútorný hlas, ten sa mýli málokedy.“
@anonym_da3a91 aká krásna úvaha....😊👍👍👍
@ivicatolic pýtala som sa za normálny názor..nie za premudrelee odpovede
@katka996 normálne si sa dozvedela čo?.... že omyl
@katka996 Ahoj Katka, tvoj pocit 'trápnosti' v spoločnosti nie je len nejaká malichernosť – je to tvoj vnútorný kompas, ktorý ti hovorí, že tu niečo neladí.
Skús sa na to pozrieť bez emócií a ružových okuliarov:
Čo si v tom vzťahu kupujete? Priznajme si to úprimne – on si pri tebe kupuje pocit, že je stále vitálny a atraktívny muž. Ty si preňho niečo ako 'živá voda'. A ty? Možno v jeho charizme a veku hľadáš istotu, stabilitu alebo pozornosť, ktorú si možno kedysi nedostala od otca. Je to skôr psychologická náplasť než partnerstvo dvoch seberovných ľudí.
Biologické hodiny a realita: Ty máš 29, si v najlepšom veku. O desať rokov budeš mať 39 a on 70. Kým ty budeš chcieť žiť, cestovať alebo riešiť rodinu, on bude riešiť úplne iné, starecké témy. Ten rozdiel sa nebude zmenšovať, bude sa drasticky zväčšovať.
Nádoba, ktorú plníš: Ako hovorí jedna múdra kniha o túžbach, muž potrebuje cítiť obdiv a mať atraktívnu partnerku. Ty mu tie jeho 'nádoby' plníš vrchovato. Ale spýtaj sa sama seba: Plní on tie tvoje? Máš pri ňom pocit, že môžeš rásť ako žena, alebo si len pekným doplnkom jeho charizmy?
Strach z rovesníkov: Niekedy sa mladé ženy uchyľujú k starším mužom, lebo sa boja konfliktov a nárokov mužov v ich veku. Pri 60-ročnom máš 'navrch', on si ťa bude hýčkať, lebo sa bojí, že ťa stratí. Ale je to skutočný vzťah, alebo len zlatá klietka?
Môj názor? Si mladá žena a zaslúžiš si vzťah, kde sa nebudeš cítiť trápne, keď vojdeš do miestnosti. Zaslúžiš si niekoho, s kým budeš svet objavovať, nie mu len robiť opatrovateľku alebo ozdobu. Skús hľadať príčinu, prečo ťa to ťahá k 'otcovským' typom, skôr než do toho investuješ svoje najlepšie roky. Drž sa a počúvaj ten svoj vnútorný hlas, ten sa mýli málokedy.“
@anonym_da3a91 ahoj Chat GPT. Ale poradil výborne
@katka996 normálne si sa dozvedela čo?.... že omyl
@ivicatolic nechápem prečo musia niektorý hneď súdiť.. stačí sa normálne spýtať prečo si to urobila? Napr. Čo ťa viedlo k tomu , že až tak so starším? Nie hneď urážať a súdiť
@ivicatolic nechápem prečo musia niektorý hneď súdiť.. stačí sa normálne spýtať prečo si to urobila? Napr. Čo ťa viedlo k tomu , že až tak so starším? Nie hneď urážať a súdiť
@katka996 nikto ťa tu neurazil, každý sa vyjadril a tebe sa to nepáči , a súd?....ten bude tamto hore
Citat tieto rady je niekedy na zaplakanie. Vek.je len cislo. 60 rocny chlap moze vypadat ako dobre udrziavany sportovec a bude na tom lepsie ako 35 rocny tucny ozraty nevzdelany chlap. Nikto nepise ze maju spolu zostarnut, ale ked je jej dobre nech si uziva pritomnost. Co bude o 20 rokov nevie ziadna z vas. Polka mozete byt rozvedema a nic s tym teraz neurobite. Kolko vztahov nevydrzi ani dva roky a tu riesite co bude o 20.
@lentakyterapeut vek nie je len cislo, lebo ludske telo prirodzene starne. To sa len tak hovori. Lebo proste tu prirodu neoklames, moze byt kondicne dobre 60-tnik, ale vzdy je to proste stary chlap. Jasne, su aj 30-tnici, co su rozkysnuti, pupkati s vysokym tlakom a milion chorobami.
A je o 30 rokov starsi a to je uz sakra rozdiel. Na chvilkove pobavenie ak ma peniaze tak mozno pre niekoho je to OK, ale na dlhsi nejaky vztah asi nie. Niekedy charizma a dobra kondicia nestacia.
@katka996 ziadny z prispevkov Ta neuraza. Len si chcela citat ine veci, ako Ti tu zeny a muzi pisu.
@lentakyterapeut vek nie je len cislo, lebo ludske telo prirodzene starne. To sa len tak hovori. Lebo proste tu prirodu neoklames, moze byt kondicne dobre 60-tnik, ale vzdy je to proste stary chlap. Jasne, su aj 30-tnici, co su rozkysnuti, pupkati s vysokym tlakom a milion chorobami.
A je o 30 rokov starsi a to je uz sakra rozdiel. Na chvilkove pobavenie ak ma peniaze tak mozno pre niekoho je to OK, ale na dlhsi nejaky vztah asi nie. Niekedy charizma a dobra kondicia nestacia.
@muchotrafka298 100 ludi sto chuti. Vela zien preferuje starsich muzov a vedia preco a moze byt male percento ktore je v tom vacsom vekovom.rozsahu. normalka.
Ak ty si ta tmavovlaska a on je Kollar a ste momentalne v Thajsku, tak si to uzi a potom si rozmyslis co a ako…
Ak je to hasic vo vysluhovom dochodku, tak ho nechaj tak…
@katka996 co od toho vzťahu očakávaš? Deti nie, sex, o tom by sme mohli polemizovať nakoľko bude pre teba dostačujúci, držanie tvojho životného tempa celkovo tiež nie, záujmy už budú iné, je to predsa rozdiel 1 generácia, názory okolia nečakaj pozitívne. Jediné čo ti môže ponúknuť sú peniaze, ak ich má a nie je držgroš. Takže ak toto je ono, budeš šťastná 🤷 😃
@anonym_e998c4 to bude asi Boris Kolár 😀
@katka996 ani sa netreba pýtať čo ťa k tomu viedlo. Ak si rozumiete, páči sa ti, tak je to v poriadku. Vy dvaja to musíte vedieť nie druhí…
@katka996 ahoj
To je už ozaj veľmi veľa
Ja sama mám muža staršieho o takmer 17 rokov
Aktuálne ja 33 on 50 ..sme spolu už veľa rokov ,máme 2 deti
Úprimne?nešla by som už to takého vzťahu...nájme teraz keď máme druhé dieťa malé už nevládze ..nemám pomoc akú potrebujem..je častejšie unavený, nervózny
Prvú máme už pubertu a tam to bolo ešte ok ...my sme zvažovali ešte jedno dieťa ale nie,nechcem
A môj otec bude mať 60..tiež vyzerá mladšie na svoj vek ale neviem si predstaviť že by mal ešte mladsiu ženu ako som ja
@katka996 ahoj
To je už ozaj veľmi veľa
Ja sama mám muža staršieho o takmer 17 rokov
Aktuálne ja 33 on 50 ..sme spolu už veľa rokov ,máme 2 deti
Úprimne?nešla by som už to takého vzťahu...nájme teraz keď máme druhé dieťa malé už nevládze ..nemám pomoc akú potrebujem..je častejšie unavený, nervózny
Prvú máme už pubertu a tam to bolo ešte ok ...my sme zvažovali ešte jedno dieťa ale nie,nechcem
A môj otec bude mať 60..tiež vyzerá mladšie na svoj vek ale neviem si predstaviť že by mal ešte mladsiu ženu ako som ja
@anonym_761208 nevidím to ale že by sme mali byť spolu navždy;)
Omg🙈🫣 hádam aspoň nejaký Sugar Daddy,či?🧐 Kokos by som sa povracala a môže byť udržiavaný ako chce. Mal 40 a teda ani 50 ročného si neviem pri sebe predstaviť
@anonym_761208 nevidím to ale že by sme mali byť spolu navždy;)
@katka996 pokial Ti ma sluzit iba na rozptylenie alebo zaplatanie "diery" po niekom, tak to je tvoja vec. Rob si ako uznas za vhodne. Pises, ze s nim nechces byt navzdy. A ano, je to stary chlap, ktoremu imponuje, ze o neho ma zaujem ovela mladsia zena.
@katka996 ak by si s tým bola skutočne v pohode,necitiš sa blbo v spoločnosti.Skor potrebuješ presvedčiť sami seba,že to je ok No to si ale na zlú stránku zablúdila.Je to obrovský rozdiel,a hlavne ak chceš rodinu,ty budeš mať dcéru,alebo syna,on rovno vnúča.
Už mi to povedalo veľa ľudí.. že asi som mala problém s otcom keďže som vždy mala trošku väčší vekový rozdiel..mala som 16 mala som 20 ročného a tak vždy starších ..neberiem to ako navždy vzťah ale bola som dlho sama a nikto neprichádzal tak sme sa dali dokopy z dlhej chvíle ...beriem to tak na rok dva kým sa neobjaví niekto nový ..primeranejsi môjmu veku
@katka996 A on vie, ze ho mas ba rok-dva ako nahradu kym nepride niekto lepsi ?
@anonym_4324c6 bože slepica staraj sa o seba.. áno vie si predstav
@katka996 Tak potom ? Aky problem , Ty slepica trapna. Uroven mas teda nic moc. No, hlavne, ze Ta starcek chce, na ten rok, dva si zasantit ;)

@katka996 nemáš zač...ty budeš asi veriaca, spomínaš Ježiša, aj Amen
@ivicatolic pýtala som sa za normálny názor..nie za premudrelee odpovede