Vzťah s výrazne starším mužom
Dobrý deň,chcela by som sa spýtať na váš názor mám 29 a stretávam sa s 60 ročným..ja viem je to strašný rozdiel ale je udržiavaný , že aj na svoj vek dobre vyzerá a má charizmu...len sa cítim trošku trápne v spoločnosti... myslíte, že by som si mala skôr nájsť seberovnejšieho?
Tak si predstav situáciu: Tvoje kamošky, spolužiačky sa vydali, maju rodinu deti, plánuju dovolenku pri mori, alebo lyžovačku, zavolali by vas dvoch nech idete s nimi... Bolo by v pohode? keby si išla so svojim 60+ partnerom?
@anonym_3ddc95 vsak by si super pokecali. On o dôchodku, oni o mejdanoch 😋
Spi si s kym chces a stretavaj sa s kym chces... ale co od takeho vztahu ocakavas? Vydrziava ie kym nepride mladsi?
A čo poviete na to že 48 ročný muž mal 65 ročnú? A potom ju dohodí svojmu 44 ročnému kamarátovi. Tu však ude už len čisto o vzťah frajera a frajerky, že už sa nerieši zakladanie rodiny a podobné veci…
@anonym_e88a58 ja mam za chvilu 43, ale tak max. 50, ale aj to je na mna moc. Moji stari rodicia mali rozdiel 10 rokov, ale vzali sa, ked starka mala 18 a starky 28 a prezili spolu cely zivot. To je nieco ine, ako tento mega generacny rozdiel.
Manzelovi starki mali rozdiel 9 rokov a babicka po jeho smrti zila este 12 rokov, nebolo dna, keby ho nespominala, a ako jej je smutno. Mala okolo seba stale ludi, chodievala s nami na chalupu, na vylety, na kupko, kym ju neskolila rakovina, este ako 82 rocna bola s nami a pravnucatami na kupalisku. Kavicka, klobuk a pod slnecnikom. Nalakovane nechty, nalicena. No dama to bola. Ale citila sa aj tak osamelo. Ja si neviem predstavit, ze by som zila so 70 rocnym, moj otec ma 72, no a to je uz dedko ako sa patri. A tych diagnoz...a svokor ma 65, ani to uz nie. Brr.
Spolu zostarnut od mladosti, je nieco uplne ine.
@anonym_8a42ac No presne... Aj medzi mojou babkou a dedkom z oboch stran bol 10 rocny rozdiel, ale mne to pride privela. Navyse ja sa skor kamaratim s mladsimi ludmi vo vseobecnosti, ako ano, mam aj nejakych rovesnikov, no ja neviem... Prosto je to moc 😅. V 18 tke som mala rande s 29 rocnym, no prisiel mi stary 😅
@anonym_8a42ac No presne... Aj medzi mojou babkou a dedkom z oboch stran bol 10 rocny rozdiel, ale mne to pride privela. Navyse ja sa skor kamaratim s mladsimi ludmi vo vseobecnosti, ako ano, mam aj nejakych rovesnikov, no ja neviem... Prosto je to moc 😅. V 18 tke som mala rande s 29 rocnym, no prisiel mi stary 😅
@anonym_e88a58 kamarátiť sa môžeš, ale vzťah je niečo iné.
A čo poviete na to že 48 ročný muž mal 65 ročnú? A potom ju dohodí svojmu 44 ročnému kamarátovi. Tu však ude už len čisto o vzťah frajera a frajerky, že už sa nerieši zakladanie rodiny a podobné veci…
@unbeholfen zakladanie rodiny so 65-ročnou? 😂
@katka996 Ahoj Katka, tvoj pocit 'trápnosti' v spoločnosti nie je len nejaká malichernosť – je to tvoj vnútorný kompas, ktorý ti hovorí, že tu niečo neladí.
Skús sa na to pozrieť bez emócií a ružových okuliarov:
Čo si v tom vzťahu kupujete? Priznajme si to úprimne – on si pri tebe kupuje pocit, že je stále vitálny a atraktívny muž. Ty si preňho niečo ako 'živá voda'. A ty? Možno v jeho charizme a veku hľadáš istotu, stabilitu alebo pozornosť, ktorú si možno kedysi nedostala od otca. Je to skôr psychologická náplasť než partnerstvo dvoch seberovných ľudí.
Biologické hodiny a realita: Ty máš 29, si v najlepšom veku. O desať rokov budeš mať 39 a on 70. Kým ty budeš chcieť žiť, cestovať alebo riešiť rodinu, on bude riešiť úplne iné, starecké témy. Ten rozdiel sa nebude zmenšovať, bude sa drasticky zväčšovať.
Nádoba, ktorú plníš: Ako hovorí jedna múdra kniha o túžbach, muž potrebuje cítiť obdiv a mať atraktívnu partnerku. Ty mu tie jeho 'nádoby' plníš vrchovato. Ale spýtaj sa sama seba: Plní on tie tvoje? Máš pri ňom pocit, že môžeš rásť ako žena, alebo si len pekným doplnkom jeho charizmy?
Strach z rovesníkov: Niekedy sa mladé ženy uchyľujú k starším mužom, lebo sa boja konfliktov a nárokov mužov v ich veku. Pri 60-ročnom máš 'navrch', on si ťa bude hýčkať, lebo sa bojí, že ťa stratí. Ale je to skutočný vzťah, alebo len zlatá klietka?
Môj názor? Si mladá žena a zaslúžiš si vzťah, kde sa nebudeš cítiť trápne, keď vojdeš do miestnosti. Zaslúžiš si niekoho, s kým budeš svet objavovať, nie mu len robiť opatrovateľku alebo ozdobu. Skús hľadať príčinu, prečo ťa to ťahá k 'otcovským' typom, skôr než do toho investuješ svoje najlepšie roky. Drž sa a počúvaj ten svoj vnútorný hlas, ten sa mýli málokedy.“
@anonym_da3a91 dakujeme chat gpt
Ako sama podla mna citis, ze ten vztah nie je to, co by si chcela. Inac by si sem nepisala.
Ja som poznala dvojice, kde bol velky vekovy rozdiel (25-30 rokov), vzdy sa jednalo o muzov vo vyssich funkciach a na dobrych postoch v minulosti. A proste je fakt, ze ta zena ked ma 50 a muz povedzme 75 je to citit. A ano, tie zeny boli este vitalne a opatrovali starcov, ale jasne, ze to moze byt aj opacne.
Niekto moze namietat, ze ved 60 nie je vela, ked sa o seba stara, cvici, zdravo zije napriklad. Ale jednoducho ten vek neoklames nijako, lebo to telo starne a nikto ma nepresvedci o tom, ze 60tnik je v kondicii ako mlady chlap.
na prvý pohľad sa zdá, že riešite vekový rozdiel, ale pod povrchom vášho opisu cítiť konflikt medzi vlastnou túžbou a externým potvrdením...dynamika vzťahu s 30-ročným rozdielom často (hoci nie vždy) naznačuje hľadanie špecifického druhu bezpečia, otcovského prijatia alebo skratky k životnej stabilite, ktorú rovesníci ešte nemôžu ponúknuť...váš pocit „trapnosti v spoločnosti“ je však kľúčovým signálom...je to moment, kedy sa vaša vnútorná hodnota začína odvíjať od toho, ako vás vidia oči druhých...ak sa cítite trápne, znamená to, že v tom vzťahu nie ste plne prítomná ako hrdá partnerka, ale skôr ako niekto, kto sa snaží obhájiť voľbu, o ktorej sám nie je presvedčený...ten rozdiel medzi vami totiž nevypĺňate vy dvaja, ale váš strach z odsúdenia....charizma nie je charakter..môžete mať vedľa seba muža, ktorý vyzerá skvele a má šarm, ale položte si otázku: Je to partnerstvo, alebo je to estetický doplnok vášho života, ktorý vám má dodať pocit dôležitosti? ..problémom veľkých vekových rozdielov nie je to, čo si myslia susedia...problémom je asymetria v životnej energii a v čase. Kým vy ste v dekáde budovania, on je v dekáde bilancovania a udržiavania (mrk 8 stádií vývinu človeka)...prestaňte hľadať odpoveď v tom, či si máte nájsť „seberovnejšieho“...to je len útek k inej šablóne....riešte to, prečo potrebujete niekoho, kto vás svojím statusom alebo vekom „zakrýva“...ak sa v spoločnosti s ním cítite trápne teraz, predstavte si tú istú situáciu o desať rokov...pocit trápnosti je v skutočnosti váš kompas, ktorý vám hovorí, že vaša integrita dostáva zabrať....keby ste si zo vzťahu odmysleli jeho charizmu a to, ako na ľudí pôsobí, čo presne by vo vašom živote zostalo, čo by ste si sama nedokázala dať? ...
na prvý pohľad sa zdá, že riešite vekový rozdiel, ale pod povrchom vášho opisu cítiť konflikt medzi vlastnou túžbou a externým potvrdením...dynamika vzťahu s 30-ročným rozdielom často (hoci nie vždy) naznačuje hľadanie špecifického druhu bezpečia, otcovského prijatia alebo skratky k životnej stabilite, ktorú rovesníci ešte nemôžu ponúknuť...váš pocit „trapnosti v spoločnosti“ je však kľúčovým signálom...je to moment, kedy sa vaša vnútorná hodnota začína odvíjať od toho, ako vás vidia oči druhých...ak sa cítite trápne, znamená to, že v tom vzťahu nie ste plne prítomná ako hrdá partnerka, ale skôr ako niekto, kto sa snaží obhájiť voľbu, o ktorej sám nie je presvedčený...ten rozdiel medzi vami totiž nevypĺňate vy dvaja, ale váš strach z odsúdenia....charizma nie je charakter..môžete mať vedľa seba muža, ktorý vyzerá skvele a má šarm, ale položte si otázku: Je to partnerstvo, alebo je to estetický doplnok vášho života, ktorý vám má dodať pocit dôležitosti? ..problémom veľkých vekových rozdielov nie je to, čo si myslia susedia...problémom je asymetria v životnej energii a v čase. Kým vy ste v dekáde budovania, on je v dekáde bilancovania a udržiavania (mrk 8 stádií vývinu človeka)...prestaňte hľadať odpoveď v tom, či si máte nájsť „seberovnejšieho“...to je len útek k inej šablóne....riešte to, prečo potrebujete niekoho, kto vás svojím statusom alebo vekom „zakrýva“...ak sa v spoločnosti s ním cítite trápne teraz, predstavte si tú istú situáciu o desať rokov...pocit trápnosti je v skutočnosti váš kompas, ktorý vám hovorí, že vaša integrita dostáva zabrať....keby ste si zo vzťahu odmysleli jeho charizmu a to, ako na ľudí pôsobí, čo presne by vo vašom živote zostalo, čo by ste si sama nedokázala dať? ...
@bjnr vždy som mala o niečo starších mne veštica povedala, že som nemala dlho dobrý vzťah s otcom preto otca ako keby hľadám v starších mužoch
Ahoj,pozri sa na seba o 10, 20 rokov,kde budeš s týmto mužom... Páči sa ti taká predstava?
Mám známu,ktorá mala muža a bol medzi nimi podobný rozdiel. Dieťa nemali, stala sa vdovou pred 40-tkou. Veľmi túži po vzťahu, ale akoby jej v tomto ušiel vlak a je už viac rokov sama.
Ťažko ti budú radiť cudzí, keď si nevieš poradiť sama. Ja by som však do vzťahu s takým vekovým rozdielom nešla.
@katka996 ja len či ma peniaze či to je rozhodujuci faktor.Lebo ja mám pred 50 a neviem si predstaviť vzťah zo 60 ročním.
@alickapusinka Nemá peniaze,bol vojakom teraz je Hasič... takže len priemer..ale neberiem to príliš vážne skôr tak z dlhej chvíle,že som bola sama
@katka996 Som už 16 rokov vydatá za muža, ktorý je "len" o 11 rokov starší. Keď som mala 22 a on 33, nebol to problém, ale teraz má 50, ja 39 a nevládze. Ja sa popri deťoch vraciam do puberty a on smeruje do dôchodku. Baví ho záhradkárčiť, chodiť na hríby, ale ja by som ešte cestovala, športovala... Energeticky sme niekde inde. 30 rokov si už vôbec neviem predstaviť. Možno by to chcelo nejakú psychologičku, že prečo hľadáš otca a nie rovnocenného partnera.
@katka996 Som už 16 rokov vydatá za muža, ktorý je "len" o 11 rokov starší. Keď som mala 22 a on 33, nebol to problém, ale teraz má 50, ja 39 a nevládze. Ja sa popri deťoch vraciam do puberty a on smeruje do dôchodku. Baví ho záhradkárčiť, chodiť na hríby, ale ja by som ešte cestovala, športovala... Energeticky sme niekde inde. 30 rokov si už vôbec neviem predstaviť. Možno by to chcelo nejakú psychologičku, že prečo hľadáš otca a nie rovnocenného partnera.
@lukma nemala som s otcom dobrý vzťah
Skôr treba premyslieť to že ak by si snim mala dieťa nemusí sa ho dožiť . Nevravím že taký človek je už veľmi starý ale predsa aj mladší človek má nie najlepšie zdravie
@alickapusinka Nemá peniaze,bol vojakom teraz je Hasič... takže len priemer..ale neberiem to príliš vážne skôr tak z dlhej chvíle,že som bola sama
@katka996 za mna veľky rozdiel.
@katka996 ved nema vysluhovy dôchodok ako voják a ako hasič tiež maju po určitom čase kratšom ako normálny vek do dôchodku.
@katka996 charizma ostane....len čo tá suchá predkožka
@ivicatolic Ježiš načo máte drbnute narážky nechapem
To je o rozumení si. Keď si s niekym rozumiem, na vek nehľadím. Jednoduché ako facka. Všetko záleží od druhej strany, či má tiež záujem.
@ivicatolic Ježiš načo máte drbnute narážky nechapem
@katka996 to sú predsa fakty, nikto neútočí, tak napíš veštici, aj tá ti to prezradí 👉
@katka996 to sú predsa fakty, nikto neútočí, tak napíš veštici, aj tá ti to prezradí 👉
@ivicatolic vďaka za tvoju "múdrosť" amen
@ivicatolic vďaka za tvoju "múdrosť" amen
@katka996 nemáš zač...ty budeš asi veriaca, spomínaš Ježiša, aj Amen

@anonym_bfe977 ver, či nie zatiaľ viagru nepotrebuje🙂
@katka996 ver ci nie, tebe to tak povie 😉