icon

Vzťah so svokrou: Ako ho zlepšiť?

17. nov 2024

Strašne mi vadí svokra, mam pocit ze sa do muža moc stara, ochvilu budeme mat babo a bojím sa ze bude často u nás, nepáči sa mi keď nám aj kupuje niečo alebo bábu a ani sa neporadí ci to vôbec potrebujeme, a milion dalsich veci co mi na nej vadi... pritom svokra a jeho zenu mam strasne rada ....... r. aký máte zo svokrou vzťah vy ?

Strana
z2
gab1sol
17. nov 2024

@1ryba použijem tvoje slová “Sama pochopila, zistila, že proste si idem svoju líniu a prispôsobila sa.” A teraz si predstav, že by sa tá tvoja neprispôsobila… A začala by robiť prieky. Aj vtedy by to bolo v poriadku?

1ryba
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Autor odpoveď zmazal
natall113
17. nov 2024

@1ryba toto je môj obľúbený argument, vieš že ľudia sa menia rokmi? To že teraz je svokra nejaká neznamená že taká bola aj keď vychovávala deti. Tebe sa to v živote potvrdilo, no asi si nenarazila na osobu ktorá by napriek tomu robila extrémne prieky.

1ryba
Autor odpoveď zmazal
natall113
17. nov 2024

@1ryba takže sa logický treba ohradiť, na niekoho to ide slušne na niekoho nie

mamina7070
17. nov 2024

normalne jej povedz/napis mila svokra nic nam nekupujte aj tak to nechcem nepouzijem za tie peniaze si dasej uzite divadlo wellnes atd
a potom sa nestazuj ze nic nedostavas ani ty ani dieta

1ryba
Autor odpoveď zmazal
autor
17. nov 2024

Preco je potom stále len problém so svokrami?? Prečo nemám problém zo svokrom alebo z jeho ženou??? Oni nám život neotravuju, nemajú potrebu všetko riešiť...

1ryba
Autor odpoveď zmazal
nikpa
17. nov 2024

Tak možno aj ona ma na teba alergiu 🤷 ale žiješ s jej synom, tak sa musíte trpieť. Možno raz aj ty budeš mať nevestu a budeš jej liezť na nervy, teda určite s tvojim prístupom, tiež neznies ako milá osoba.

petulda333
17. nov 2024

Este si nenapisala nic,co by take hrozne robila. A nehovor hop,kym nepreskocis. Este sa moze stat,ze ju budes prosit o pomoc

natall113
17. nov 2024

@1ryba videla si tu malo tem kde bola zjavne svokra mimo?

gab1sol
17. nov 2024

@1ryba ja som si vyberala partnera. Nie jeho rodinu. A keď mi moja svokra aj napriek úcte a rešpektu voči nej povedala, že ja s mojim partnerom rodina nikdy nebudem, rodina sú oni štyria (muž má ešte sestru) a nemám sa do nich starať, už bolo neskoro. My dvaja sme vedeli, že chceme byť spolu, preto sme vo vzťahu pokračovali. Keď mi moja svokra po návrate z pôrodnice zavolala, že jej mám zbaliť dieťa, ona si ho berie k ním domov (bezo mňa), ešte stále som bola tolerantná a slušne vysvetlila, že nie. Keď moja svokra nakydala na mňa (dourážala ma bez mužovej pritomnosti a pred ním sa rozplakala, že si vymýšľam) a mojich rodičov (svokrovci potrebovali krátkodobý podnájom, rodičia ponúkli svoj byt, 4 mesiace ho pre nich držali, ale keď sa nemali k činu, mamina im zavolala a svokra povedala, že nemajú záujem. A tak moji rodičia byt prenajali niekomu inému. Samozrejme, moja svokra sa posťažovala, že ich moji rodičia okašľali, lebo si tam potom dali niekoho iného). To už môj rešpekt odišiel. Keď svokra trvala na tom, aby postrážila deti, tak sme išli len na hodinu preč a po návrate som si ani nie dvojročné dieťa našla pri hlavnej ceste, ako nás hľadá a svokrovci spali… A keď vyslovene zakážeme sliz (a veci tomu podobné), že to dcére nerobí dobre na jej ekzém a aj napriek tomu im to kúpi a nechá ju hrať sa s tým (majú dvojposchodový dom a aspoň vďaka ako takej slušnosti ju nechávam s deťmi sa hrať k hornej izbe, kým my sedíme s mužom dolu v obývačke) a následne dcéru mesiac liečim kortikoidmi. A ešte aby toho nebolo málo, potom urobí scénu pred deťmi. To je len pár príkladov… Preto môžeš byť rada, že máš svokru takú, akú máš, ale ver tomu, že nie všetky sú také (a nie je to len o svokrách, aj niektoré maminy vedia byť také).

strejdo001
17. nov 2024

Hlavne sa porozprávaj o tom s mužom aký má on na to pohľad odhliadnúc od toho, že je to jeho mama.
Poviem ti môj prípad, ale obrátene. Ja som nemusel svokru (teraz už našťastie byvalú) ani ona mňa, hlavne preto, že stále som si zastával ex pred ňou, keď jej niečo zlé povedala, čo by nemala matka povedať svojej dcére, no aj napriek tomu som bol zlý ja a dcérenka stála pri svojej matke (diagnóza obeť) a tak to aj skončilo, rozvodom. Raz som povedal svojej ex, že my (ja ona a naše dieťa) máme udržiavať náš mikrosvet a nie ex a jej mama na jednej strane a ja s mojou mamou na druhej strane. Na to mi ex povedala, že nemám jej dávať na výber medzi mnou a jej mamou, lebo zle by som dopadol 🤷🏻‍♀️. Ja napríklad som svojej mame rovno povedal, že nech sa neopováži niečo zlé povedať na moju partnerku, alebo ju nejak uraziť, lebo ja budem stáť vždy pri svojej partnerke, lebo ja som si ju vybral a tak bol z mojej strany pokoj. A nesúhlasím, čo tu niekto napísal, že v prvom rade žena bude chcieť poznať aj svokru a podľa toho sa rozhodne, či si niekoho vezme alebo nie. Hlavne musí spoznať svojho partnera a jeho postoj k situácii, či jeho mama alebo jeho partnerka a či si chlap vie obrániť svoju partnerku, alebo je večne napojený na pupočnú šnúru k mamičke (samozrejme so všetkou úctou k rodičom).
Aj v tvojom prípade je tvoj chlap ten, ktorý má toto vyriešiť k vašej spokojnosti (ty, on a tvoje dieťa), pretože s tebou bude žiť nie s mamičkou, s tebou má dieťa a vy ho budete vychovávať. Je otázne, či má k tomuto postoj ako napr. moja ex, že mamičky sa bojí a nič jej nepovie a napätie je dlhodobé, alebo dokáže povedať mamičke aj on a určiť hranice, aby si bola spokojná hlavne ty ako jeho žena.

1ryba
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Autor odpoveď zmazal
natall113
17. nov 2024

@1ryba ja som napísala hneď v prvom mojom komentári že sú prípady kedy je blbá svokra a kedy je blbá nevesta. Ono treba rešpekt z každej strany. Mne sa nepáči keď tu píšu že veď nech robí s deťmi čo chce alebo nech kupuje čo chce. Prečo keď niekomu poviem aby napríklad nekupoval chodítko alebo nevodil dieťa za ruky a on to robí by som mala byť ticho lebo to je svokra tak rešpekt? Veď keď raz niečo poviem že nie tak by to mala rešpektovať a predíde sa hádkam, nemyslíš?

gab1sol
17. nov 2024

@1ryba čisto hypoteticky, keby si si začala s mužom, samozrejme, nie okamžite dôjde k predstaveniu rodiny, čas plynie, už sa aj zoznámite, ale ešte sa hrá forma, po čase (v mojom prípade to bolo po viac ako roku chodenia a v tom čase sme už spolu bývali a plánovali spoločnú budúcnosť), by sa rodina vyfarbila, tak by si poslala kvôli tomu k vode chlapa, ktorého miluješ a plánuješ s ním rodinu?

My sme mali tažké obdobie, čo som chápala, lebo muž bol ako medzi mlynskými kameňmi, žena vs. matka. Našťastie, ako som ho začala upozorňovať, začal si to sám všímať a stojí na mojej strane. No, ešte aj dnes, po rokoch, vidím a vnímam, že keď máme ísť k ním na návštevu, je extrémne nervózny, aj keď sa tvári, že je všetko ok. Akonáhle sadáme do auta smer domov, už je všetko v poriadku.
Ďalšia vec, my sme už mali termín svadby, keď svokrovi umrel otec (mužov starký, starkú som nepoznala), neskôr, keď sme mali obe deti, zomrela aj svokrina mama (tu som zasa nezažila starkého) a naozaj je pravda, že povaha sa poriadne ukáže až pri delení majetkov. A môj muž zistil vďaka mojej rodine, že sa dá fungovať aj inak, čo sa mu páčilo… A možno aj preto to medzi nami dvoma funguje.

strejdo001
17. nov 2024

@natall113 Ja som raz exsvokre povedal v jednej situácii, kedy jej vnukovi dávala muffin z Tesca, pričom chlapec mal 1 a pol roka, že keď niekedy moja malá bude u nej, tak nech jej nedáva takéto jesť, ona vžťahovačne odvrkla, že ona bola vychovaná na cukre, aj ona bude vychovávať na cukre 🤷🏻‍♀️. A vieš kto bol zlý 😁
Preto aj tak vyzerá....

sasa1310
17. nov 2024

a čo také robí?

1ryba
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Autor odpoveď zmazal
natall113
17. nov 2024

@1ryba chápem ale myslím že tu nejde tak o to že niečo kupuje ale čo kupuje. Veď aj babka sa môže poradiť čo im chýba a čo potrebujú a nie kupovať len tak

1ryba
Autor odpoveď zmazal
andrea2667
17. nov 2024

Pán Boh ma ochraňuj od toxickej nevesty.

tulipanik12
17. nov 2024

Ja som svoju svokru už takmer 10 rokov nevidela a som za to vďačná 😇

nelka93
17. nov 2024

Ja skvelý, aj od mojich aj partnerovych rodičov sme viac ako 100km, takže toto nehrozí aby tu boli stale

dory11
17. nov 2024

Určite si hranice ja som zákazala kúpovat malej oblečenie keď mi to svokra začala vykrikovať a rozkazovat či mám kedy malej obliect alebo sebe ja budem sebe aj dieťaťu obliekať čo ja uznáme za vhodne nebude mi rozkazovat ona ani nechodí vonku ani do mesta tak často tak vôbec netuší že to mala mala oblečené tak som to zákazala .teraz jej kúpila na posledný a už do nej nič také nezoberiem proste nech je satrata ako kolvek ja budem robiť čo ja chcem treba hranice lebo keď sa bábo narodí bude vám rozkazovat do všetkého

no_a_co
17. nov 2024

Úplne tá viem pochopiť, mala ma druhý deň trošku soplik a dnes už cez známeho riešila “pamikon” načo mi nás lekár raz povedal že sú silne antibiotiká a predpisujú sa na trochu závažnejšie choroby, manžel mi povie nech to s ňou neriešim ale ona ma aj tak stále bombarduje, už keď je mala chorá si vypiname upozornenia a snažíme sa čo najdlhšie nehovoriť že je vôbec mala chorá, lebo sa z nej stáva pediatrička

Strana
z2