icon

Vzťah verzus únik

8. aug 2025

Ahojte, chcela by som vedieť váš názor. Ostať alebo odísť?

Už v minulosti som prišla o manžela, dostávala som sa z toho roky, bolo to peklo. Teraz mám priateľa, mám ho veľmi rada, je moje všetko. Avšak má nejaký problém a čaká ho kolono a rôzne iné vyšetrenia. Keďže schudol 12 kg, bojíme sa toho najhoršiehoČ, aj lekár má obavy.
Časť môjho ja chce byť samozrejme s ním, a stáť po jeho boku. Tak ako stojím posledné roky v každom smere.

Ale tá druhá časť môjho ja si už nevie predstaviť, že by som o neho prišla. Naozaj by som to už nezvládla. Nedala by som to, ak by som o neho prišla. Čo robiť?

Strana
z2
autor
8. aug 2025
@tykat

@anonym_autor ty si tu nedavno pisala vsak? Vztah sa ti rozpada a jedine co ti brani v tom.aby si hned odisla je ze on caka na mejake vysetrenia ktore mozu dopadnut vselijako. Tak?

@tykat toto som vravela, ze asi nebudem ja. Lebo toto je velmi cerstve, cize nebol cas o tomto pisat. Neviem, na ake vysledky cakal ten clovek v tom prispevku.

jamidea
8. aug 2025

@anonym_autor odid. Predpokladam, ze ma rodinu. Teba by iba vyuzil, ak by bol chory. Musis zit svoj zivot

vorkola
8. aug 2025

@anonym_autor Ak mu vysetrenia dopadnu dobre,treba vztah ukoncit,,.Nema to pre teba vyznam.Zbytocne sa budes len pri nom trapit,,..A nemala by si sa trapit ,ze ukoncujes ty, vsak on o teba zaujem nema,.Tak nemas co stratit..Naopak stratil by on.teda ak by sa dokazalo, ze je zdravy...Ak zdravy, tak odid. a nevracat sa k nemu. on nie je schopny zit v rodine..

alenka58
8. aug 2025

ak by potreboval pomôcť tak by som pomohla ale nezostala by som pri nom

ahhola
8. aug 2025

Nuz, nevidis s nim buducnost, ci zo zdravym, ci s chorym. Keby bol zdravy, nic s nim nepohnes, lebo vo svojom zabehnutom staromladeneckom s mamickou komfortnom zivote kvoli tebe nebude nic menit. Sekni to teraz, ked sa este nevie na com je. Ak to bude o par dni to uplne fatalne, tak pojdu reci... On ma rakovinu, ona ho nechala... Mama nech ho sprevadza, ako on ju, ked si potrebovala podporu. Bud ta svina👽a skoncuj to❗

lintu
8. aug 2025

Má on vôbec záujem, aby si pri ňom stála?

autor
9. aug 2025
@lintu

Má on vôbec záujem, aby si pri ňom stála?

@lintu má práveže veľký, len jednoducho nemá možnosť to teraz zmeniť. A keby aj mal možnosť, tak to asi neurobí. Keďže prišli zdravotné problémy, tak už vôbec nás nerieši. Chce, aby som bola pri ňom, nechce nič ukončovať, ale chce to presne takto ako to je. A mamka môže žiť ešte kľudne aj 7 rokov. Neviem, možno aj viac. Teraz sa ale bojím o neho.

biglovemom
9. aug 2025

Autorka s ľútosti s nim neostávaj. Ked to uz dlhsie nefunguje ,odíď .

letfenixa
9. aug 2025
@anonym_autor

@lintu má práveže veľký, len jednoducho nemá možnosť to teraz zmeniť. A keby aj mal možnosť, tak to asi neurobí. Keďže prišli zdravotné problémy, tak už vôbec nás nerieši. Chce, aby som bola pri ňom, nechce nič ukončovať, ale chce to presne takto ako to je. A mamka môže žiť ešte kľudne aj 7 rokov. Neviem, možno aj viac. Teraz sa ale bojím o neho.

@anonym_autor on chce to a on chce, ale nechce zmenu. A ty chceš čo?

autor
9. aug 2025
@biglovemom

Autorka s ľútosti s nim neostávaj. Ked to uz dlhsie nefunguje ,odíď .

@biglovemom ja ho mám veľmi rada, ak by boli veci inak, nikdy ho neopustím. Milujem ho, len veci sa nehýbu už dlho.

autor
9. aug 2025
@letfenixa

@anonym_autor on chce to a on chce, ale nechce zmenu. A ty chceš čo?

@letfenixa ja chcem, aby sme normálne spolu fungovali ako pár. Aby sme spolu žili, chodili na výlety, robili si spoločný program, chodili do kina, do divadla, spoločne niečo pozerali, nejaký film, ráno sa pri sebe zobúdzali.

biglovemom
9. aug 2025

Ked nevidíš perspektívu nema to zmysel

autor
9. aug 2025
@biglovemom

Ked nevidíš perspektívu nema to zmysel

@biglovemom perspektivu nevidím, lebo sa stará o mamu, berie na ňu opatrovateľský a on ju nenechá samu nikdy. Máme problém niekde ísť na deň/dva. Na druhej strane má teraz problémy, tak ani na nejakú zmenu nemyslí.

letfenixa
9. aug 2025
@anonym_autor

@letfenixa ja chcem, aby sme normálne spolu fungovali ako pár. Aby sme spolu žili, chodili na výlety, robili si spoločný program, chodili do kina, do divadla, spoločne niečo pozerali, nejaký film, ráno sa pri sebe zobúdzali.

@anonym_autor tak mu predostri svoje očakávania a keď to nepôjde, tak rozchod.

autor
9. aug 2025
@letfenixa

@anonym_autor tak mu predostri svoje očakávania a keď to nepôjde, tak rozchod.

@letfenixa ale veď ja mu predostrieram svoje očakávania dva roky, a nič sa nemení. Na druhej strane ho nechcem opustiť v čase, keď ma bude potrebovať. Som ten typ, čo sa večne o niekoho stará, len nikto sa nestará o mňa.

letfenixa
9. aug 2025
@anonym_autor

@letfenixa ale veď ja mu predostrieram svoje očakávania dva roky, a nič sa nemení. Na druhej strane ho nechcem opustiť v čase, keď ma bude potrebovať. Som ten typ, čo sa večne o niekoho stará, len nikto sa nestará o mňa.

@anonym_autor tak trp.

lindous
9. aug 2025

Skús si predstaviť, že by to bolo naopak, že teba by čakali vyšetrenia s nie najlepšou prognóznou... bol by tu pre teba? čo by pre teba robil? ako by ti pomohol?... už teraz fungujete viac ako kamoši, než ako pár podľa toho čo vravíš... na tej úrovni to môže zostať, ale ty sa môžeš posunúť ďalej, spoznávať nových ľudí a hľadať svoje šťastie... nemusíš to hneď ukončovať, ale prestaň na ňom lipnúť, prispôsobovať mu všetko, skús si začať užívať život, robiť veci, ktoré máš rada, ísť na výlet... proste sa začať niekam posúvať

autor
9. aug 2025
@lindous

Skús si predstaviť, že by to bolo naopak, že teba by čakali vyšetrenia s nie najlepšou prognóznou... bol by tu pre teba? čo by pre teba robil? ako by ti pomohol?... už teraz fungujete viac ako kamoši, než ako pár podľa toho čo vravíš... na tej úrovni to môže zostať, ale ty sa môžeš posunúť ďalej, spoznávať nových ľudí a hľadať svoje šťastie... nemusíš to hneď ukončovať, ale prestaň na ňom lipnúť, prispôsobovať mu všetko, skús si začať užívať život, robiť veci, ktoré máš rada, ísť na výlet... proste sa začať niekam posúvať

@lindous veľmi rada by som ostala na tejto úrovni a skúšala hľadať šťastie niekde inde, ale on žiarli a nikdy nedovolí, aby som bola s niekým iným. Čo by urobil on? Volal by mi, snažil by sa ma rozosmiať a občas by so mnou vybehol von. Ale všetko by som si odkrútila sama.

lindous
9. aug 2025
@anonym_autor

@lindous veľmi rada by som ostala na tejto úrovni a skúšala hľadať šťastie niekde inde, ale on žiarli a nikdy nedovolí, aby som bola s niekým iným. Čo by urobil on? Volal by mi, snažil by sa ma rozosmiať a občas by so mnou vybehol von. Ale všetko by som si odkrútila sama.

@anonym_autor ak ti toto nepríde ako dôvod utekať, tak ja už neviem čo, ty nepotrebuješ jeho povolenie, aby si niekam išla, lebo keď spolu nikam, bez neho nikam, to môžeš akurát tak sedieť doma a nechať si utiecť život pomedzi prsty...choroba, nechoroba, ukončiť si to mala už dávno...

sova7
9. aug 2025

Autorka stacila mi veta že on je stale prilepený na mame. Najhorší druh chlapa. Myslím že si tomu dala dost. Nechaj ho mame ľúbia sa podporujú ty si iba tá druhá a vždy budeš. Co na ňom lubis? Toto je tvoja zavyslost na pocite že niekoho máš nie láska. Ale si sama. Nič čo by ti mal dávať vzťah tu nie je. To ma on s mamou nie s tebou.

Strana
z2