Vzťah verzus únik
Ahojte, chcela by som vedieť váš názor. Ostať alebo odísť?
Už v minulosti som prišla o manžela, dostávala som sa z toho roky, bolo to peklo. Teraz mám priateľa, mám ho veľmi rada, je moje všetko. Avšak má nejaký problém a čaká ho kolono a rôzne iné vyšetrenia. Keďže schudol 12 kg, bojíme sa toho najhoršiehoČ, aj lekár má obavy.
Časť môjho ja chce byť samozrejme s ním, a stáť po jeho boku. Tak ako stojím posledné roky v každom smere.
Ale tá druhá časť môjho ja si už nevie predstaviť, že by som o neho prišla. Naozaj by som to už nezvládla. Nedala by som to, ak by som o neho prišla. Čo robiť?
Čiže radšej chceš odísť keď sám má strach a nevie čo bude?
ostala by som, lebo ak nieco tak podpora mu moze pomoct. Podla mna nic ti nepomoze fakt ze by si odisla, vsak to je viac menej to iste ako ked ostanes, tak ci tak o neho prides. Jedine sa nebudes pozerat v prvom rade. A hlavne.. este to naozaj nemusi byt nic. A proste zachovas sa iba ako zbabelec.. (bez urazky)
Ja asi úplne nevidím zmysel v tom odísť, pokiaľ sa nechceš odsťahovať na druhu stranu sveta a za všetkým tu zabuchnutí dvere…láska ktorú k nemu cítiš tým len tak nezmizne a jeho prípadnú chorobu či stratu (klop klop, nech k tomu nedôjde) budeš prežívať rovnako bolestivo, lebo neverím, že sa dokážeš nezaujímať o to ako sa to vyvíja… k tomu možno aj s výčitkami, že si o neho prišla zbytočne skôr ako si musela (rozchodom)
@anonym_autor ked odides, tak o neho neprides? Jasne, ze ostan s nim a podporuj ho.
ostala by som, lebo ak nieco tak podpora mu moze pomoct. Podla mna nic ti nepomoze fakt ze by si odisla, vsak to je viac menej to iste ako ked ostanes, tak ci tak o neho prides. Jedine sa nebudes pozerat v prvom rade. A hlavne.. este to naozaj nemusi byt nic. A proste zachovas sa iba ako zbabelec.. (bez urazky)
@simca06022011 mame problemy a odchadzam od neho. Mam ho rada, ale nedokazeme spolu zit. Jedine, preco som to zatial neurobila je jeho zdravotny stav.
Nemáš už inú možnosť ako ostať. To si uvedom a zmier sa s tým. Ak by si odišla, bolo by to pre teba ešte horšie. Tie výčitky do konca života. Ostaň a buď mu oporou. To že si si tým už raz prešla môže byť tvojou výhodou.
@simca06022011 mame problemy a odchadzam od neho. Mam ho rada, ale nedokazeme spolu zit. Jedine, preco som to zatial neurobila je jeho zdravotny stav.
@anonym_autor tak ale toto je niečo úplne iné ako úvodný príspevok, kde píšeš, že je tvoje všetko a že chceš odísť kvôli chorobe, nie že si s ním zostávala len kvôli chorobe… nepísala si sem už inak?
Teraz čítam, to vyššie napísané. V tom prípade je to iné.
@anonym_autor tak ale toto je niečo úplne iné ako úvodný príspevok, kde píšeš, že je tvoje všetko a že chceš odísť kvôli chorobe, nie že si s ním zostávala len kvôli chorobe… nepísala si sem už inak?
@lindous je moje vsetko. A napriek tomu spolu nedokazeme existovat. Milijem ho najviac na svete, bojovala som o nas vztah tri roky, ale on nechce veci menit a nedokaze urobit nic pre nas. Preto odchadzam. A do toho toto. Ostat?
@lindous je moje vsetko. A napriek tomu spolu nedokazeme existovat. Milijem ho najviac na svete, bojovala som o nas vztah tri roky, ale on nechce veci menit a nedokaze urobit nic pre nas. Preto odchadzam. A do toho toto. Ostat?
@anonym_autor ale stále celý kontext dosť mení úvodný príspevok, kde to znie akože chceš odísť zo strachu z jeho choroby a možnej straty a nie kvôli problémom medzi vami… každopádne, zdá sa, že už si rozhodnutá… schválenie cudzích ľudí naozaj nepotrebuješ, my tvoj život nežijeme
@anonym_autor tak počkala by som na tvojom mieste ešte na tie vyšetrenia, či je to ozaj niečo vážne alebo nie. Potom by som sa zariadila.
Uz som tu raz pisala. Vtedy mi vsetci radili od neho odist, ze to nie je vztah, ze ma iba vyuziva apd. Ked som sa konecne odhodlala, ze teda to utnem, prislo toto. Vobec nie som rozhodnuta. Existuju tri scenare. Scenar cislo 1 - budem pri nom, aj napriek tomu, ze on pri mne nebol, ked som ho potrebovala, pomozem mu preniest sa tymto tazkym obdobim a na konci to dopadne dobre. Ale nic sa medzi nami nezmeni, len dalsie roky obetujem niekomu, kto o mna nestal. Scenar cislo dva - nedopadne to dobre pre neho a mna to uplne zlomi a znici, neprezijem to, realne toto uz nedam. Scenar cislo 3, odidem, avsak vycitky svedomia ma znicia uplne, ak by sa mu nieco stalo a ja budem vediet, ze som ho opustila.. tie vycitky neunesiem.
Uz som tu raz pisala. Vtedy mi vsetci radili od neho odist, ze to nie je vztah, ze ma iba vyuziva apd. Ked som sa konecne odhodlala, ze teda to utnem, prislo toto. Vobec nie som rozhodnuta. Existuju tri scenare. Scenar cislo 1 - budem pri nom, aj napriek tomu, ze on pri mne nebol, ked som ho potrebovala, pomozem mu preniest sa tymto tazkym obdobim a na konci to dopadne dobre. Ale nic sa medzi nami nezmeni, len dalsie roky obetujem niekomu, kto o mna nestal. Scenar cislo dva - nedopadne to dobre pre neho a mna to uplne zlomi a znici, neprezijem to, realne toto uz nedam. Scenar cislo 3, odidem, avsak vycitky svedomia ma znicia uplne, ak by sa mu nieco stalo a ja budem vediet, ze som ho opustila.. tie vycitky neunesiem.
@anonym_autor v čom pri tebe nestál?
Ono nemusíš mu spraviť to isté...len nemá zmysel odchádzať keď ťa to má zničiť, odišla by som vtedy keď nemá zmysel pokračovať a chceš od života niečo krajšie, lepšie
@anonym_autor v čom pri tebe nestál?
Ono nemusíš mu spraviť to isté...len nemá zmysel odchádzať keď ťa to má zničiť, odišla by som vtedy keď nemá zmysel pokračovať a chceš od života niečo krajšie, lepšie
@glorikarebeka v nicom pri mne nestal. V najzlozitejsich a najtazsich momentoch, bol doma pri svojej mame a ja som ho naozaj potrebovala pri sebe. Nikdy so mnou nebude tvorit rodinu, nebude so mnou byvat, nerata so mnou viac do buducnosti. Cakala som tri a pol roka a nic sa medzi nami nezmeni, je to horsie. Lubim ho, ale nie som pre neho ani na prvom, ani na druhom mieste.
@glorikarebeka v nicom pri mne nestal. V najzlozitejsich a najtazsich momentoch, bol doma pri svojej mame a ja som ho naozaj potrebovala pri sebe. Nikdy so mnou nebude tvorit rodinu, nebude so mnou byvat, nerata so mnou viac do buducnosti. Cakala som tri a pol roka a nic sa medzi nami nezmeni, je to horsie. Lubim ho, ale nie som pre neho ani na prvom, ani na druhom mieste.
@anonym_autor tak odísť, jednoznačne
@anonym_autor tak odísť, jednoznačne
@glorikarebeka moja svokra pred kostolom povedala keď gratulovala mužovi, synovi
Odteraz je tvoja žena na prvom mieste
Celý čas som sa držala, ale toto ma dostalo, hneď išli slzy
v kazdom pripad, musis byt rozhodnuta, aby si vycitky nemala... ked sa raz rozhodnes, ze si nezasluzi aby si ostala, z akehokolvek dovodu, nema dovod si to vycitat. Ano je pravda, ze ak spolu nechcete ostat, tak je zbytocne zabijat tvoj cas, ale aj tak by som pockala kym buedte vediet na com je.
@anonym_autor koľko máš rokov?
Tak dobre sa mi zdalo, že už si sem písala, aj si v komentoch spomínala, že ho čaká diagnostika… už si nepamätám presne o čo išlo, ale tiež som radila odchod tuším a už tam si vravela, že len kvôli možnej chorobe by som nezaostávala s človekom, s ktorým neviem fungovať… na čo budeš “pri ňom”, keď s ním nechceš žiť, on s tebou vlastne tiež nie a nefunguje to, to nie je skutočná podpora, iba strata času na oboch stranách
v kazdom pripad, musis byt rozhodnuta, aby si vycitky nemala... ked sa raz rozhodnes, ze si nezasluzi aby si ostala, z akehokolvek dovodu, nema dovod si to vycitat. Ano je pravda, ze ak spolu nechcete ostat, tak je zbytocne zabijat tvoj cas, ale aj tak by som pockala kym buedte vediet na com je.
@simca06022011 ale potom uz neodidem. Jednoducho mi to svedomie neda. A keby som teraz odisla a nebodaj to nedopadne dobre, tak ma vycitky svedomia znicia. Ak ostanem, dostanem sa zase do pasci, kde nakoniec to pre mna nedopadne dobre ani tak.
Tak dobre sa mi zdalo, že už si sem písala, aj si v komentoch spomínala, že ho čaká diagnostika… už si nepamätám presne o čo išlo, ale tiež som radila odchod tuším a už tam si vravela, že len kvôli možnej chorobe by som nezaostávala s človekom, s ktorým neviem fungovať… na čo budeš “pri ňom”, keď s ním nechceš žiť, on s tebou vlastne tiež nie a nefunguje to, to nie je skutočná podpora, iba strata času na oboch stranách
@lindous nie som si uplne ista, ci hovorime o tom istom. Toto je pomerne nova vec. Riesime to iba par dni.
@anonym_autor neostala by som zo sucitu. Ak to nefunguje,odist. Pomahat mu mozes ako kamaratka.
Radšej byť sama s výčitkami a časom spokojná (ver mi, že ti odľahne, ak si vi vzťahu očividne dosť nespokojná) ako s guľou na nohe a tiež nespokojná. V tomto musíš byť sebecká, nemáte spolu 5 malých detí.
@lindous nie som si uplne ista, ci hovorime o tom istom. Toto je pomerne nova vec. Riesime to iba par dni.
@anonym_autor môže byť, že to písal niekto iny a možno podobná situácia…tak či tak, za mňa je súcit a ľútosť na vzťah málo… ale chápem, že sa mi spoza klávesnice ľahšie povie odísť, ako tebe je to spraviť
@anonym_autor teda chápem to správne, že spolu ani nebyvate? Tak to je o dosť jednoduchšie ukončiť. A neprehanaj to s tými výčitkami. Ty nie si zodpovedná za jeho život. On s tebou bývať nechce, rodinu tvoriť nechce, takže nemusíš mať výčitky.
@anonym_autor podľa tohto čo píšeš by som to urobila asi takto keďže vám to neklapalo ani pre tým pockala by som na verdikt lekára ak to bude dobre odísť hneď ak zle tak mu ešte trošku pomôž a keď sa ztoho dostane tak odíď alebo odíd hneď a povedz mu že ak niečo bude potrebovať môže ti zavolať tým pádom nebudeš mať výčitky a ani nestratis ďalšie roky života. Inak ti poradiť neviem
@anonym_autor možno to príliš dramatizuješ - veď keď si preňho taká nedôležitá ako píšeš, možno mu na tvojej podpore ani zas až tak veľmi nezáleží, či? Ty sa svojou zodpovednosťou a súcitnosťou doslova zničíš a jemu to bude vlastne jedno... Možno to bude znieť blbo, ale vo vzťahu, aký máte,by som ti odporúčala myslieť predovšetkým na seba
V minulej diskusii si pisala, že máte cca 40+ a on je stary mladenec.Je to najhorsi typ chlapa do vztahu.Egoisti ktorí miluju len sami seba, uprednostnuju svoje potreby, neberu ohlad na druheho a ziju si staromladeneckym zivotom.Neostavaj v nefunkcnom vztahu lebo to neskor olutujes.Este mas sancu niekoho stretnut, no cim budes starsia, šanca bude klesat.Ponukla by som mu kamaratstvo, ze ked bude nieco potrebovat, si tu pre neho.Ako partneri by sme to ukoncili.Nema to vyznam premrhat si zivot v nefunkcnom vztahu, len ta to psychicky znici.
@anonym_autor ty si tu nedavno pisala vsak? Vztah sa ti rozpada a jedine co ti brani v tom.aby si hned odisla je ze on caka na mejake vysetrenia ktore mozu dopadnut vselijako. Tak?

Ľahko sa to píše, ale zostala by som