Vzťahové nejasnosti. Ako dešifrovať partnerovo správanie?
Rozhovor s priateľom (nebývame spolu, obaja dospelí ľudia ). Volám mu o 13,45h že robí, že sa chystám do DMky, či nechce ísť so mnou. Odpoveď bola teda, že áno, že by sme si mohli dať aj kávu, ale musí ísť do Lidla, tak mi volá o hodinu a dohodneme sa. Tri hodiny ubehli a nič. Povedala som si, asi sa muselo stať niečo vážne, inak by sa mi normálne ozval. Tak som mu napísala, či je všetko v poriadku a že ďakujem, že sa mi ozval. Na to jeho odpoveď bola:
" Prepáč, sám som nevedel, čo chcem."
Snažím sa to decodovať.. lebo toto mi hlava neberie.
Mám chuť mu napísať, to nevadí, ja našťastie viem, čo chcem a čo naopak nie.
Nepovedala by som o vás že ste dospeli. Resp ak máte obaja 18 tak by som to chápala. Ak 30+ tak nie
Občas sa aj mne stáva že neviem ani sama čo chcem. V jeho prípade. Možnosť 1 je dokončiť začatú prácu a potom ísť nakupovať a kavickovat
Možnosť 2 je ísť na slniečko, na kávu a potom si dokončiť. Tak sa nevie rozhodnúť ako to skombinovať
Na tvojim mieste chytím telefón a spýtam sa či ideme teda na tu kávu alebo čo. A nemusím sa ani urážať a hľadať niečo medzi riadkami
prišiel niekto zaujímavejší, alebo robí niečo zaujímavejšie.
Sme spolu dosť dlho. Naozaj mi nikdy nemal problém povedať, že zlatko bolí ma hlava, som unavený, mám iný program, choď sama, alebo hocičo iné.
Pre chlapa je fakt vrchol pôžitku trčať v DMke a pozerať ako si jejo priateľka pozerá 120tu špirálu
Fakt? Víkend v DMke?
Pre chlapa je fakt vrchol pôžitku trčať v DMke a pozerať ako si jejo priateľka pozerá 120tu špirálu
Fakt? Víkend v DMke?
@anonym_5dc3ca bola by som tam 3 min - chcela som praci gel - a on chcel tiez nieco kupit, preto povedal, ze pojde a nedaleko je "nasa kaviaren".
Ja by som nečakala 3 hodiny a ozvala sa, že ako teda, keďže môjho chlapa si viem predstaviť do niečoho sa tak zahĺbiť, že nevie aký je čas 😅 mohol sa ozvať, že nič z toho alebo aby ste sa teda dohodli, ale jednorázovo by som vôbec nejak extra neriešila a nerýpala sa v tom, stalo sa a dokážem to pochopiť, tiež som niekedy paralyzovaná prokrastináciou, ale tak ty ho poznáš... ak ťa to trápi, spýtaj sa jeho rovno, nech vysvetlí ako to myslel
Ja by som nečakala 3 hodiny a ozvala sa, že ako teda, keďže môjho chlapa si viem predstaviť do niečoho sa tak zahĺbiť, že nevie aký je čas 😅 mohol sa ozvať, že nič z toho alebo aby ste sa teda dohodli, ale jednorázovo by som vôbec nejak extra neriešila a nerýpala sa v tom, stalo sa a dokážem to pochopiť, tiež som niekedy paralyzovaná prokrastináciou, ale tak ty ho poznáš... ak ťa to trápi, spýtaj sa jeho rovno, nech vysvetlí ako to myslel
@anonym_2e7e6c ja toto nedokážem pochopiť a netolerujem takéto veci. Absolútne chápem, keby zavolal alebo napísal, nestíham, nič z toho dnes, hocičo. Ale toto je pre mňa neakceptovateľné ( u rodiča, u muža, u ženy, u kolegyne, u kamošky, u hocikoho).
@anonym_autor Ahoj, tak to ti dal ozaj divnu odpoved😄 Dekoder nemam, ale bud nevedel nakoniec, ci to co chcel v dm-ke ci ozaj chcel, alebo ci ozaj chcel to co ti povedal, ze ist do dm-ky a na kavu🤔🙂 Fakt netusim, ale co tak mu normalne zavolat a s kludom anglicana sa ho na to opytat ako to myslel a ci vobec skocite aspon na tu kavu, ci nieco ine (ist sa prejst napr.)? Za to nic nedas, bude on sam tvojim dekoderom. Lebo my tu mozeme vymysliet 10 veci co tym myslel a nakoniec to bude inak. Ale mohol ti ozaj napisat aj skor, ze mu do toho nieco doslo, alebo ze ostane doma, lebo dolahla na neho unava, cokolvek. Vytoc jeho cislo a opytaj sa ho, to mas najjednoduchsie.
@anonym_autor Ahoj, tak to ti dal ozaj divnu odpoved😄 Dekoder nemam, ale bud nevedel nakoniec, ci to co chcel v dm-ke ci ozaj chcel, alebo ci ozaj chcel to co ti povedal, ze ist do dm-ky a na kavu🤔🙂 Fakt netusim, ale co tak mu normalne zavolat a s kludom anglicana sa ho na to opytat ako to myslel a ci vobec skocite aspon na tu kavu, ci nieco ine (ist sa prejst napr.)? Za to nic nedas, bude on sam tvojim dekoderom. Lebo my tu mozeme vymysliet 10 veci co tym myslel a nakoniec to bude inak. Ale mohol ti ozaj napisat aj skor, ze mu do toho nieco doslo, alebo ze ostane doma, lebo dolahla na neho unava, cokolvek. Vytoc jeho cislo a opytaj sa ho, to mas najjednoduchsie.
@motylik2559 uz mu urcite volat nebudem, ja som si isla po svojom. Len ma mrzi, ze som doma cakala, kym sa pan ozve a pojdeme...
@motylik2559 uz mu urcite volat nebudem, ja som si isla po svojom. Len ma mrzi, ze som doma cakala, kym sa pan ozve a pojdeme...
@anonym_autor No ved ako chces teda. Tak jasne, ze ti to doslo luto, ani sa necudujem, ked ti nedal ani normalne vediet. Ved uvidis ci sa on k tomu zajtra aj sam vrati a co ti povie. Pripadne sa ho zajtra opytaj na preklad jeho textu😄 Nabuduce necakaj, ak sa to este stane, normalne chod a ked bude mat nejake pripomienky, tak mu povedz nazad a hotovo.
Ty si pasívne agresívna. A on je "divný" 🙂 , resp. zareagoval podivným spôsobom.
A to nemyslím nijak zle - tiež nie som dokonalá a viem reagovať všelijak 🙈 ale ako nezainteresovaný pozorovateľ to vnímam takto.
Ty si pasívne agresívna. A on je "divný" 🙂 , resp. zareagoval podivným spôsobom.
A to nemyslím nijak zle - tiež nie som dokonalá a viem reagovať všelijak 🙈 ale ako nezainteresovaný pozorovateľ to vnímam takto.
@wolf_ nie som pasivne agresivna. Som vzdy presna a ked niekam nepridem, dam vediet, ked sa mi plany zmenia, dam vediet a ked nemozem prist/nechcem/neviem, dam vediet.
@wolf_ nie som pasivne agresivna. Som vzdy presna a ked niekam nepridem, dam vediet, ked sa mi plany zmenia, dam vediet a ked nemozem prist/nechcem/neviem, dam vediet.
@anonym_autor "ďakujem, že sa mi ozval" a "Mám chuť mu napísať, to nevadí, ja našťastie viem, čo chcem a čo naopak nie." je pasívna agresia 🤷♀️
@anonym_autor "ďakujem, že sa mi ozval" a "Mám chuť mu napísať, to nevadí, ja našťastie viem, čo chcem a čo naopak nie." je pasívna agresia 🤷♀️
@wolf_ mam chut neznamena, ze som mu napisala. Neriesim. Sklamal ma.
@wolf_ ale aká pasívna agresia, je to presne vyjadrenie toho, čo chce, čo si myslí a to aj povie. Na rozdiel od pána, ktorý nevie čo chce. Pasívna agresia vyzerá úplne inak.
@anonym_autor " prepáč, sám som nevedel čo chcem" , pri rozhodovaní sa, čo ísť do obchodu či nie, mi príde, že pán je hlboko hlboko orientovaný na seba a do seba. Skrátka, sebec to je. Tam asi vychádzanie v ústrety partnerovi a prispôsobenie sa potrebám partnera neprichádza do úvahy.
@anonym_autor však normálne sa ho opýtať, čo teda chce. Pretože, keď ste sa dohodli (aj keď v tvojom príspevku nie je žiadny čas, cudne), že s tým pocitas a keď sa niečo zmení, chápeš, ale očakávaš, že ti dá vedieť. To je aj o ohľaduplnosti k potrebám toho druhého.
@wolf_ ale aká pasívna agresia, je to presne vyjadrenie toho, čo chce, čo si myslí a to aj povie. Na rozdiel od pána, ktorý nevie čo chce. Pasívna agresia vyzerá úplne inak.
@anonym_b9cdf8 presné pomenovanie toho čo si myslí vyzerá inak.. Čo ale nerozporuje to, že pán je minimálne v tejto situácii nezodpovedný, nespoľahlivý, bez schopnosti prevziať zodpovednosť za svoje vlastné slová.
@anonym_autor toto ja nejako nechapem, ides do DMky tak mu volas ci nejde s tebou? Ty cakas 3 hodiny kym ti on zavola ze sa vratil z Lidla? Co si nesvojpravna? To je ako kamky na zakladke ked sa nevedia dohodnut po ktorej hodine idu spolu na wecko a nie vztah muz-zena.
Vy neviete aky budete mat program cez vikend? To lezite hore zipsom a cakate kto koho zavola ci s nim ten druhy nejde kupit vlozky alebo rozky?
A preklad, vaľkal som si doma vajká a nejako si mi vyfucala z hlavy aj ty aj Lidl.
@anonym_autor toto ja nejako nechapem, ides do DMky tak mu volas ci nejde s tebou? Ty cakas 3 hodiny kym ti on zavola ze sa vratil z Lidla? Co si nesvojpravna? To je ako kamky na zakladke ked sa nevedia dohodnut po ktorej hodine idu spolu na wecko a nie vztah muz-zena.
Vy neviete aky budete mat program cez vikend? To lezite hore zipsom a cakate kto koho zavola ci s nim ten druhy nejde kupit vlozky alebo rozky?
A preklad, vaľkal som si doma vajká a nejako si mi vyfucala z hlavy aj ty aj Lidl.
@anonym_cee2f9 nie, nie sme spolu kazdy den, nezijeme spolu a kazdy mame vlastne programy, pracu, rodinu, priatelov, hobby. Cize zavolam mu, ze idem tam a tam, ci sa prida. Ak ma cas a moze prida sa. Ak nie, tak povie, ze nemoze a ze sa vidime inokedy. Nie sme prepojeni pupocnou snurou.
@anonym_5dc3ca bola by som tam 3 min - chcela som praci gel - a on chcel tiez nieco kupit, preto povedal, ze pojde a nedaleko je "nasa kaviaren".
@anonym_autor mne by napr nenapadlo tahat niekoho niekam na 3min. A keby niekto mna vola niekto niekam na 3min, tak ho poslem do prdele.
Sorry, pises ako anonym, ale pripominas mi jednu uzivatelku odtialto, uplne by to sedelo, tiez podla mna taka jednoduchsia, co potrebuje mat frajera vedla seba pri kazdom prde 🙈
Nabuduce sa dohodnite na jednej aktivite - kava. A ked uz tam budete sediet, tak si odbehni do tej dmky na tie 3min a mozno pojde s tebou, mozno pocka a dopije kavu a potom mozete spolu do lidla.
Prepac, fakt na mna posobis ako keby ste mali vychadzku z nejakeho ustavu.
Za mňa je pan nezodpovedný.Toto sa nerobí.Ak sa mi nechce, či mi niečo do toho došlo zdvihnem telefón a poviem to narovinu.Druhykrat by som už na neho nečakala
Ak by sa to stalo prvýkrát ok ale ak opakovane premyslela by som si či s ním ďalej ostať v kontakte
@anonym_autor mne by napr nenapadlo tahat niekoho niekam na 3min. A keby niekto mna vola niekto niekam na 3min, tak ho poslem do prdele.
Sorry, pises ako anonym, ale pripominas mi jednu uzivatelku odtialto, uplne by to sedelo, tiez podla mna taka jednoduchsia, co potrebuje mat frajera vedla seba pri kazdom prde 🙈
Nabuduce sa dohodnite na jednej aktivite - kava. A ked uz tam budete sediet, tak si odbehni do tej dmky na tie 3min a mozno pojde s tebou, mozno pocka a dopije kavu a potom mozete spolu do lidla.
Prepac, fakt na mna posobis ako keby ste mali vychadzku z nejakeho ustavu.
@sissy27 na 3 minuty by sme boli v DMku a potom by sme boli spolu predsa. je tam nasa oblubena kaviaren, kde chodime vzdy. Povedal, ze by isiel, dokonca aj on nieco potreboval z DMky a ze skoncime na kavu, len este nakupi v Lidli. Kedze som predtym prisla z Lidla,tak som mu povedala, ze uz tam nejdem 2x, ale teda ak chce, mozeme sa stretnut. Povedal, ze do hodiny mi vola. Po dvoch hodinach som uz odisla s kamoskou von... ale cakala som 3 hodiny, kym som mu napisala.
Ja ti neviem… trochu by som to odlahcila… s manzelom, aj ked sa dohodneme, ze zavola, ked daco, tak sa obcasne stalo, ze sa proste zabudol (muzi zabudaju.. vacsina cast), a po tej hodke a pol by som mu uz teda napisala/zavolala, pocuj, rada by som s tebou isla na tu kavu, ak chces - ale uz nebudem cakat dlhsie, lebo polka soboty za mnou 🙂
Riesila som podobne veci dost a zistila som, ze proste uz neriesim a zivot je lahsi.
@sissy27 na 3 minuty by sme boli v DMku a potom by sme boli spolu predsa. je tam nasa oblubena kaviaren, kde chodime vzdy. Povedal, ze by isiel, dokonca aj on nieco potreboval z DMky a ze skoncime na kavu, len este nakupi v Lidli. Kedze som predtym prisla z Lidla,tak som mu povedala, ze uz tam nejdem 2x, ale teda ak chce, mozeme sa stretnut. Povedal, ze do hodiny mi vola. Po dvoch hodinach som uz odisla s kamoskou von... ale cakala som 3 hodiny, kym som mu napisala.
@anonym_autor ja neviem, mne stale pride tento pribeh cely na hlavu a nie ako nieco, co riesia dvaja dospeli ludia vo vztahu 🤷♀️
Zlato, ideme na kavu? Ano, tak o 15:00 v kaviarni. Jednoduche, jasne, lahko zapamatatelne aj zvladnutelne pre obe strany. Ak povie, ze o hodinu zavola a nic sa nedeje, tak bud zabudol alebo nema zaujem.
Ahoj. trosku ti rozumiem. Jedine co chces, aby si druha strana stala za slovom a jednoducho bola spolahliva. A teraz priklad z praxe. Moj muz kam vietor, tam plast, totalne rozutekany telom aj myslou, neexist aby plnil terminy..no naucila som ho. Takze myslim, ze da sa tato vlastnost okresat. A ja som si to ponala ako zrkadlo, ze nezaskodi byt dakedy " manana", ze nemusim byt pred skolou prva, u lekara 15 min pred lebo svet sa nezruti ;) daj mu sancu, bud laskava
Ahoj. trosku ti rozumiem. Jedine co chces, aby si druha strana stala za slovom a jednoducho bola spolahliva. A teraz priklad z praxe. Moj muz kam vietor, tam plast, totalne rozutekany telom aj myslou, neexist aby plnil terminy..no naucila som ho. Takze myslim, ze da sa tato vlastnost okresat. A ja som si to ponala ako zrkadlo, ze nezaskodi byt dakedy " manana", ze nemusim byt pred skolou prva, u lekara 15 min pred lebo svet sa nezruti ;) daj mu sancu, bud laskava
@ljmmm nie, v tomto smere nie som laskava. Vsetci o mne vedia, ze dokazem odpustit vsetko mozne, ale nie, ked niekto za a) meska a neda vediet b) ani nepride a neda vediet. Toto mam od mladosti. Nemam absolutne problem s tym, ak ma vlastny programa nemoze. Ale ak mi niekto povie, ze jasne, o hodinu ti volam a ideme a on nezavola, nenapise. Cez to cesta nejde.
ste spolu dost dlho pises tak vysvetli mi naco si cakala :D dohodli ste sa ? moj keby meska 10 minut uz mu volam ze halooooooo kde si v prdeli....ty cakas 3 hodiny a on nevedel co chce... s vami musi byt teda sranda :D:D
@anonym_cee2f9 nie, nie sme spolu kazdy den, nezijeme spolu a kazdy mame vlastne programy, pracu, rodinu, priatelov, hobby. Cize zavolam mu, ze idem tam a tam, ci sa prida. Ak ma cas a moze prida sa. Ak nie, tak povie, ze nemoze a ze sa vidime inokedy. Nie sme prepojeni pupocnou snurou.
@anonym_autor to je nejaký kamos s výhodami, či kto?
Čakať 3 hodiny? Po 15 minútach by som mu volala, kde je.

Si to rozmyslel a je mu doma dobre, aspon ti mohol dat vediet.