icon

Vzťahy ako Romeo a Júlia. Ako prežiť rodinné konflikty?

28. máj 2026

Všetci poznáme príbeh Montakovcov a Capuletovcov...dve rodiny, ktoré si nedokázali prísť na meno a medzi ktorými láska nemala šancu bez bolesti a tápenia, Zaujímalo by ma.. zažili ste niekto niečo podobné v reálnom živote?? Mám na mysli situáciu, keď sa človek zamiluje do niekoho, koho jeho okolie, alebo rodina neprijala.. Nnapríklad do muža či ženy z inej krajiny, z iného prostredia, možno aj s dieťaťom. Do niekoho, kto jednoducho "nezapadá" do predstáv rodiny, alebo priateľov. A kvôli tomu sa všetko začne rozpadať , priatelia sa odvrátia, rodina to odmieta, vzniknú hádky, ticho, nepochopenie…. a človek zrazu stojí medzi dvoma svetmi. Na jednej strane láska, ktorá funguje a dáva zmysel. Na druhej strane ľudia, ktorí boli celý život súčasťou vášho života, ale nevedia, alebo nechcú to prijať. Zažil niekto z vás, že kvôli takémuto vzťahu ste prišli o rodinu, alebo priateľov? A napriek tomu ten vzťah prežil a funguje dodnes? Zaujíma ma, ako ste to zvládli, či sa to časom nejako urovnalo, alebo ste si museli vybrať jednu stranu natrvalo.

anonym_373ee4
28. máj 2026

"Co na to povedia ludia".

minenkaa
28. máj 2026

@anonym_autor moj muz ,ale on vlastne neprišiel o rodinu koli mne ,ale preto ,že som mu ukázala,že zivot sa dá aj žiť

svetlonos
28. máj 2026

@anonym_autor
Riešiš aktuálne tento problém či píšeš nejakú prácu?

autor
28. máj 2026
@svetlonos

@anonym_autor
Riešiš aktuálne tento problém či píšeš nejakú prácu?

@svetlonos jedná sa o moju aktuálnu situáciu, Nájdením lásky strata blízkych.

marianarem
28. máj 2026

@anonym_autor Mne sa stalo, ze ma neprijala rodina mojho priatela. On bol cudzinec a navyse z rodiny, kde sa absolutne nenosilo vzdelanie. Sam mal iba zakladnu skolu - hoci bol dobry ziak, v 14tich ho uz poslali pracovat. No a nasiel si mna - zenu s doktoratom z matematiky. Zo zaciatku ho otec potlapkaval po pleci, ze si nabalil peknu cudzinku. Dokym nepochopil, ze chalan si nechce len uzit a mysli to vazne. Hustili donho, ze vzdelana zena je pohroma, odmietali sa so mnou vobec stretnut a spoznat ma. Po asi roku a pol im povedal, kolko ma stoji cesta za nim, tak to sa im nejako ulutilo a poslali mi rezen 🙂 To bol cely kontakt medzi nami. Nakoniec to bol aj jeden z dovodov nasho rozchodu, cize u nas happyend nebol.
Moju mamu zase nechceli v otcovej rodine, lebo bola luteranka a oni katolici. Ale tam bol otec od zaciatku do konca na maminej strane a vzdy, ked bolo treba, tak sa jej zastal. A nakoniec sa tie vztahy utriasli, aj ked to trvalo roky.

autor
28. máj 2026
@marianarem

@anonym_autor Mne sa stalo, ze ma neprijala rodina mojho priatela. On bol cudzinec a navyse z rodiny, kde sa absolutne nenosilo vzdelanie. Sam mal iba zakladnu skolu - hoci bol dobry ziak, v 14tich ho uz poslali pracovat. No a nasiel si mna - zenu s doktoratom z matematiky. Zo zaciatku ho otec potlapkaval po pleci, ze si nabalil peknu cudzinku. Dokym nepochopil, ze chalan si nechce len uzit a mysli to vazne. Hustili donho, ze vzdelana zena je pohroma, odmietali sa so mnou vobec stretnut a spoznat ma. Po asi roku a pol im povedal, kolko ma stoji cesta za nim, tak to sa im nejako ulutilo a poslali mi rezen 🙂 To bol cely kontakt medzi nami. Nakoniec to bol aj jeden z dovodov nasho rozchodu, cize u nas happyend nebol.
Moju mamu zase nechceli v otcovej rodine, lebo bola luteranka a oni katolici. Ale tam bol otec od zaciatku do konca na maminej strane a vzdy, ked bolo treba, tak sa jej zastal. A nakoniec sa tie vztahy utriasli, aj ked to trvalo roky.

@marianarem U mňa ide o pôvod a krajinu, ktorá nie je veľmi bežne prijímaná rodinou. Moja rodina nado mnou zanevrela a prerušila so mnou kontakty. Priateľky a kamarátky, ktoré vždy stáli pri mne, zahodili všetko, čo sme spolu mali, a odcudzili sa mi.

marianarem
28. máj 2026
@anonym_autor

@marianarem U mňa ide o pôvod a krajinu, ktorá nie je veľmi bežne prijímaná rodinou. Moja rodina nado mnou zanevrela a prerušila so mnou kontakty. Priateľky a kamarátky, ktoré vždy stáli pri mne, zahodili všetko, čo sme spolu mali, a odcudzili sa mi.

@anonym_autor No cudujem sa, ze aj kamaratky. Si si ista, ze je to len o krajine? Rodina niekedy reaguje vselijako, ale ja si neviem predstavit, ze by som zanevrela na kamosku kvoli krajine povodu jej priatela. Mohlo by dojst k odcudzeniu, ak by sa vyrazne zmenilo jej spravanie, napriklad ak by zacala obhajovat islamsky terorizmus alebo severokorejsky rezim. Inac neviem, aky by som mala mat dovod zanevriet.

anonym_2c26ef
28. máj 2026

Kamosku dotlacili rodicia k rozchodu- dnes im ruky bozkava, ze videli to, co ona nie.. 20 rokov nazad.

anonym_af3208
28. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Tak predpokladam, ze si si nasla moslima a ludia z tvojej strany maju predsudky. Pokial ti je s nim dobre,nie su tam ziadne red flags a sprava sa k tebe pekne, ja by som o vztah zabojovala. Mozno, ked zisti tvoje okolie, ze to s tebou mysli dobre, nakoniec si ho oblubia.

anonym_af3208
28. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ved napis normalne odkial je.

anonym_b15f48
28. máj 2026

Nebudem zachadzat do detailov ale pochadzam z velmi dobre situovanej rodiny, v zivote by som nemusela pracovat keby som chcela ostat nacucana na rodicov. Lenze to ja nechcem, chcem mat obycajny zivot a dokazat nieco aj sama. To bol prvy kamen urazu mojho vztahu s rodicmi, druhy bol ked som sa dala dokopy s "obycajnym" elektrikarom. To uz hlavne moj otec nevedel predychat, lebo on mal vzdy viziu ze sa vydam za nejakeho syna jeho milionarskych kamaratov, ako keby sme zili v stredoveku. Medzicasom sa nam uz s muzom aj narodilo dieta, bohuzial s mojimi rodicmi sa nestretavame, volam si s nimi raz za par tyzdnov ale to je tak vsetko.

anonym_9b3f8b
Včera o 05:51

Keby mali reči, snažili sa ťa odhovorit tak chápem, tých príbehov kedy to nedopadlo dobre je známych priveľa, aj osobne poznám ako tá “zlá” rodina, ktorá dcére nedopriala lásku jej nakoniec pomáhala s útekom z Líbye… ale ak sa ti naozaj úplne otočili a odvrátili, nemyslím, že komplet všetci budú xenofóbni a rasisti, ale že sa muselo zmeniť na tebe aj niečo iné… buď o ničom inom už nerozprávaš a nikoho to nebaví alebo celkovo ma na teba väčší vplyv ako si myslíš

anonym_af3208
Včera o 07:06

Ako anonym vyssie pise, potrebovali by sme vediet celu pravdu ako napriklad odkial tvoj priatel je, kde ste sa zoznamili, za akych okolnosti, kde on vyrastal, ci je respektujuci a open minded. Prisiel na SK za ucelom studia alebo je to utecenec? Co sa nepaci na nom tvojej rodine a kamaratkam? Co sa zmenilo u teba? Lebo takto si mozeme len domyslat. Mozno ta on do niecoho tlaci- svadba. Mozno si zo silne krestanskej rodiny, mozno si konvertovala na inu vieru. A mozno je on krestan alebo ateista, pretoze aj takych poznam a len sa im nepaci ina farba pokozky.

jeennyv
Včera o 09:02

Ono zalezi situacia kamoska ma muza, kde je hlavne moslimstvo, znama cernocha atd bol to pre rodiny kulturny sok, ale ti muzi su bez radikalizmu nejakeho oni sa tu prispobili, nik nebol ze red fleg moslim atd, ze by kvoli svojej kulture robil problemy, tak si vsetci zvykli….ono ked nastava take napatie, rodina ci okolie vidi, co zalubena zena nie a to je jedno ci je zahranicny ci nasinec

anonym_155259
Dnes o 06:29
@anonym_autor

@svetlonos jedná sa o moju aktuálnu situáciu, Nájdením lásky strata blízkych.

@anonym_autor si tu anonymné, tak napíš prvá. Nielen lákať príbehy iných