icon

Vzťahy s rôznymi platmi. Ako udržať harmóniu?

14. dec 2025

Ahojte, rada by som bola, ak by mi tu dali tipy ľudia v strednom veku okolo 50tky. Mám priateľa, s ktorým sme spolu 2 roky. Ja mám 48 rokov, on má 52 rokov. Bývame každý zvlášť, ja mám dospelé dieťa, ktoré študuje, on má dve deti, ktoré k nemu chodia na víkendy. Jemu po odrátaní všetkých výdajov, hypo, mesačných platieb, leasingu na auto, výživného, zostane 500 eur na život. On s tým vie vyjsť. Mne po odrátaní mojich povinných výdajov ostane 2500 eur na život. A tu narážame na problém. Ja som zvyknutá ísť do obchodu, nepozerať na cenu, kúpiť si, čo sa mi páči. Dnes som minula v auparku 250 eur a to som si len išla vyzdvihnúť objednávku do Notina. Som zvyknutá ísť na obed alebo na večeru a minúť v pohode 30 eur. On v hlave prepočítava. Ak pozýva na kávu on, tak ideme do jeho obľúbenej lacnejšej kaviarne. Ak pozývam ja, tak ideme kdekoľvek, spravidla mu dopredu poviem, dnes platím sa, nelimitujme sa. Ja keď kupujem darčeky, tak nepozerám veľmi na ceny, na Vianoce mu dávam niečo iba v sume cca. 150 eur, ale pre neho je to veľa. Ja však od neho nič nechcem, mne by postačil aj prstienok za 4 eur, ja nie som náročná, nič od neho nepýtam, nežiadam, nehnevám sa, neriešim. Som dosť štedrá, kupujem mu občas nejaké veci, maličkosti - pre mňa, pre neho asi nie, neviem. Už so mnou nechce ísť ani do obchodu, je mu to nepríjemné. A ešte viac mu to je nepríjemné, keď sa mu niečo páči a ja mu poviem, že mu to kúpim.

Ako toto prekonať? Dá sa s tým žiť? Nehovorím mu, čo si kupujem, aby som mu to nehádzala pred oči. Chodím nakupovať zásadne sama.

Ako dlhodobo udržať takýto vzťah. Ľúbim ho, je milý, láskavý, priťahuje ma, rozumieme si, nasmejeme sa spolu. Je to moja soulmate.

Strana
z3
anonym_541e66
14. dec 2025

ak so svojou financnou situaciou nemieni nic robit bude to stale tak- chlap nerad priznava,ze zena ma viaca berie mu to pocit alfa samca a jeho ego je na bode mrazu ... vydrzis pri nom nespomynat peniaze nedavat najavo,e ty mu daco kupis ked on na to nema? vies sa pred nim uskromnovat len preto,e on nieje schopny si najst brigadu alebo lepsie platenu pracu? skusila si mu pomoct napredovat ,vzdelavat sa? zabudni na dovolenky vylety v tvojej financnej moznosti,lebo on to neprijme ... takze z dlhodobeho hladiska to nema vyznam ..

kavasaki370
14. dec 2025

@anonym_autor Hlavne sa ĺúbte a pomáhajte si v živote. Každy nieco vie, má svoje plusy takzvané či minusy. Berte sa ako Team. Parťáci čo spolu zdieĺajú svoj život. 💛

anonym_c56349
14. dec 2025
@anonym_541e66

ak so svojou financnou situaciou nemieni nic robit bude to stale tak- chlap nerad priznava,ze zena ma viaca berie mu to pocit alfa samca a jeho ego je na bode mrazu ... vydrzis pri nom nespomynat peniaze nedavat najavo,e ty mu daco kupis ked on na to nema? vies sa pred nim uskromnovat len preto,e on nieje schopny si najst brigadu alebo lepsie platenu pracu? skusila si mu pomoct napredovat ,vzdelavat sa? zabudni na dovolenky vylety v tvojej financnej moznosti,lebo on to neprijme ... takze z dlhodobeho hladiska to nema vyznam ..

@anonym_541e66 hrozná doba toto. Materializmus nadovšetko.

0silvia0
14. dec 2025

@anonym_autor viac menej nasilu sa pri nom zmen na minimalisku. Jemu je neprijemne aby si mu platila, a vyzera to tak, ze neprijemne mu to aj bude nadalej.
Svoje peniaze navyse setri pre dieta a skus si vyclenit na bezne vydaje menej, aby si sa mu priblizila. Casom aj jemu zostane viac, ked sa mu deti osamostatnia.

marci9
14. dec 2025
@anonym_541e66

@anonym_541e66 A prečo by si mal hľadať brigádu, alebo lepšie platenú prácu, keď s financiami, ktoré má, vychádza? Preto, aby sa jej vyrovnal? Veď nežijú spolu. Možno je tak spokojný a k životu nepotrebuje žiadny luxus.

anonym_a696bf
14. dec 2025

Toto uz je ine,ked ste ,,,stari,,,mate kazdy inu minulost za sebou,nieco odzite,prezite.Ako ked je mlada,zacinajuca rodina.
U nas by bol muz stastny,prestastny ak by som zarabala viac,zarabame rovnako,len on ma danovy bonus,ale aj ine vyssie odmeny ako my a to robime ,,,akoze,,,v 1firme.
Ja zase mam rodicak s pridavkami,co zase zvysuje,co donesiem zase ja,,akoze,,lebo vsetko aj tak ide na 1 ucet,a obaja mame z neho karty.Takze je to uplne jedno,ale nemal by stym vobec ziadny problem,bol by na mna pysny a hrdy,ale aj tak je.
No tu vy spolu nezijete,netvorite rodinu tak mu je to uplne blbe,ze ho zena ,,,,vydrziava,,,
To iste ale mal aj moj muz v case chodenia,ani pivo som mu nemohla kupit.Bolo by mu to uplne blbe.Ako aj tvojmu priatelovi.
Ste obaja proste niekde inde,a ci vydrzite spolu je velmi otazne,zacne sa tym velmi trapit a nepomoze mu ani tvoje reci,ze je to ok,ze ved ty nic nechces.
Drzim moc peste.

cyneric
14. dec 2025

Neviem aký má zmysel riešiť financie vo vzťahu pokiaľ sa to netýka hypotéky a iných povinností. Zarábam viac než partner, mám tendenciu míňať na seba a na ostatných - a čo? Snáď nezmením svoju prácu aby som sa vyrovnala nejakému očakávanému štandardu že muž má živiť rodinu ktorý nám tu pretrváva z prehistórie. Žijem(e) na tejto planéte iba raz, na obmedzenú dobu, prečo ne-ísť do tej lepšej kaviarne, reštaurácie, prečo si nekúpiť kozmetiku, ísť do kina, na dovolenku. Niektorí ľudia majú radi zážitky, iní majú radi materiálne veci, ďalší radi vytvárajú ručne. Asi bol pán priateľ vychovaný štýlom "ak to nevieš kúpiť sebe/svojej žene tak si slaboch" a zbytočne to kazí vám obom život.

anonym_d53a3d
14. dec 2025
@anonym_541e66

@anonym_541e66 "Jemu po odrátaní všetkých výdajov, hypo, mesačných platieb, leasingu na auto, výživného, zostane 500 eur na život." Takže asi zase nemá až tak malý plat, keď môže toto všetko platiť. Ktovie aké platí výživné, lebo niektoré ženy s schopné zdrať muža aj s kože, keď sa jedná o výživné.. Možno, ak by mal brgádu, tak už vôbec nebudú spolu, lebo bude chodiť z práce do práce.
@autorka. Ak sa ľúbite, tak ste parťáci. Ty mu nevešaj na nos svoje vysoké nároky, nehovor mu, čo koľko stojí, keď si to kupuješ ty. Nedávaj mu najavo, že máš podstatne viac ako on. Viem, že vás to trochu štve, ale musíte sa cez to povznieť. A ak mu chceš kúpiť niečo drahšie, tak máš na to 3 dno v roku: meniny, narodeniny a Vianoce. Ináč by som mu nekupovala nič,aby sa necítil trapne.

autor
14. dec 2025

Nemá až taký plat, v čistom je to nad 2000 eur. A výživné platí 280 eur na jedno dieťa. Má dve deti. Máš pravdu. Prečo by si mal hľadať brigádu? Aby sa vyrovnal mne? Naozaj keďže delí svoj život medzi deti, mňa, prácu, hobby, svojich rodičov starších, tak ak by mal brigádu, tak by sme sa videli minimálne. A čo má ísť vykladať kamióny? On pracuje na strednej manažérskej pozícii, to nie je žiadny sorry za výraz "roboš" a sociálny prípad.

kavasaki370
14. dec 2025
@cyneric

Neviem aký má zmysel riešiť financie vo vzťahu pokiaľ sa to netýka hypotéky a iných povinností. Zarábam viac než partner, mám tendenciu míňať na seba a na ostatných - a čo? Snáď nezmením svoju prácu aby som sa vyrovnala nejakému očakávanému štandardu že muž má živiť rodinu ktorý nám tu pretrváva z prehistórie. Žijem(e) na tejto planéte iba raz, na obmedzenú dobu, prečo ne-ísť do tej lepšej kaviarne, reštaurácie, prečo si nekúpiť kozmetiku, ísť do kina, na dovolenku. Niektorí ľudia majú radi zážitky, iní majú radi materiálne veci, ďalší radi vytvárajú ručne. Asi bol pán priateľ vychovaný štýlom "ak to nevieš kúpiť sebe/svojej žene tak si slaboch" a zbytočne to kazí vám obom život.

@cyneric Že žijeme raz je úplná debilina. Už ste videli, že deň je len jeden? Alebo Slnko len raz vyjde na obzor a finiš? Nie proste. To že život je jeden je extrémný druh nevedomosti. Absencia poznania o týchto veciach. Inak zvyšok čo píšeš je oki. 😎💙

muchotrafka298
14. dec 2025

Ty mas potrebu mu stale nieco kupovat, preco? Chces si ho kupit darcekmi? Darceky sa davaju u dospelych na meniny, narodeniny a na Vianoce, ked teda velmi chcu. Ty si si vedoma toho, ze on ma ovela nizsie naroky ako ty hlavne preto, ze nema take financne moznosti ako ty. A uplne rozumiem aj tomu, ze ty si chces dopriat, na peniaze nepozeras, je Ti to kvazi jedno, vies si kupit co chces. Ale na druhej strane chapem aj jeho, ze sa citi trapne, ked mu stale nieco kupujes, drahe veci a podobne. Rozumiete si, co je fajn, ale dlhodobo toto nie je udrzatelne. A preco? Lebo ty mas iny standard ako on, ako budete riesit dovolenky? Ty chces ist na Maledivy alebo Seychelly a on na to nema ani pre seba, nieto aby aj tebe zaplatil ako gentleman. Pojdete teda do Grecka, na co on ma a ty sa tam budes citit ako "chudera"? Toto nebude nikdy fungovat, lebo vzdy jeden bude tahat za kratsi koniec.

marsmykkok
14. dec 2025

Tak ak platí hypotéku, leasing na auto, výživné na deti tak to je mesačne dosť, teda jeho celkový príjem nemusí byť zlý len proste nič v živote nedostal zadarmo. Ty autorka si ako na tom, máš tiež hypotéku, pôžičky alebo si dostala od rodičov, zdedila alebo sa dobre vydala a následne rozviedla? Narážam na to, že teoreticky môžete mať podobný príjem skoro, možno ty o pár stovák viac a rozdiel robí len to, že ty proste nemáš hypotéku, neplatíš výživné na 2 deti a podobne. Hlavný problém vidím v tvojom materializme, že si tak nastavená že proste dosť kupuješ a dopraješ si a to môže byť problém. On možno ak je celý život inak nastavený ani v budúcnosti ak splatí auto, nebude výživné proste nepôjde do Auparku vyzdvihnúť si zásielku a v prvom obchode kde ani nechcel ísť oplieska 250 eur... On tie peniaze radšej si uloží na fondy alebo kúpi investičnú nehnuteľnosť. Proste tu medzi Vami vždy bude rozdiel. Inak Vianoce sa dajú vyriešiť aj tak, že si nebudete kupovať nič, strávite len čas spolu, nie ste malé deti, ale zase to by sa asi tebe nepáčilo lebo proste ty máš veci-materiálno rada. Takže je to takto ťažké ak ste odlišní.

amdornik
14. dec 2025
@marsmykkok

Tak ak platí hypotéku, leasing na auto, výživné na deti tak to je mesačne dosť, teda jeho celkový príjem nemusí byť zlý len proste nič v živote nedostal zadarmo. Ty autorka si ako na tom, máš tiež hypotéku, pôžičky alebo si dostala od rodičov, zdedila alebo sa dobre vydala a následne rozviedla? Narážam na to, že teoreticky môžete mať podobný príjem skoro, možno ty o pár stovák viac a rozdiel robí len to, že ty proste nemáš hypotéku, neplatíš výživné na 2 deti a podobne. Hlavný problém vidím v tvojom materializme, že si tak nastavená že proste dosť kupuješ a dopraješ si a to môže byť problém. On možno ak je celý život inak nastavený ani v budúcnosti ak splatí auto, nebude výživné proste nepôjde do Auparku vyzdvihnúť si zásielku a v prvom obchode kde ani nechcel ísť oplieska 250 eur... On tie peniaze radšej si uloží na fondy alebo kúpi investičnú nehnuteľnosť. Proste tu medzi Vami vždy bude rozdiel. Inak Vianoce sa dajú vyriešiť aj tak, že si nebudete kupovať nič, strávite len čas spolu, nie ste malé deti, ale zase to by sa asi tebe nepáčilo lebo proste ty máš veci-materiálno rada. Takže je to takto ťažké ak ste odlišní.

@marsmykkok je možné, že autorka bude z tých horných 10000 na MK, ktoré zarobia 5000 a viac... podľa toho, akým štýlom píše 😀

petronelag
14. dec 2025

U mužov je okrem platu dôležité aj to, či vedia pomôcť, napr. opraviť, vedia byť nápomocný, napr. v prípade nemoci, vedia pomáhať aj v domácnosti alebo nakupovať, lebo sú aj muži, o ktorých sa treba starať a oni nie sú nápomocní.
Aj to je dôležité, aby mali partneri okrem základných vecí, aspoň podobný názor aj na dovolenky, darčeky, ak nemajú, tak taký vzťah na niečom stroskotá, keď jeden napr. darčekom pripisuje veľký význam a druhý ich kupuje v obmedzenej miere, lebo ho na jednej strane nepustia financie, a ani také niečo nepotrebuje.

autor
14. dec 2025
@muchotrafka298

Ty mas potrebu mu stale nieco kupovat, preco? Chces si ho kupit darcekmi? Darceky sa davaju u dospelych na meniny, narodeniny a na Vianoce, ked teda velmi chcu. Ty si si vedoma toho, ze on ma ovela nizsie naroky ako ty hlavne preto, ze nema take financne moznosti ako ty. A uplne rozumiem aj tomu, ze ty si chces dopriat, na peniaze nepozeras, je Ti to kvazi jedno, vies si kupit co chces. Ale na druhej strane chapem aj jeho, ze sa citi trapne, ked mu stale nieco kupujes, drahe veci a podobne. Rozumiete si, co je fajn, ale dlhodobo toto nie je udrzatelne. A preco? Lebo ty mas iny standard ako on, ako budete riesit dovolenky? Ty chces ist na Maledivy alebo Seychelly a on na to nema ani pre seba, nieto aby aj tebe zaplatil ako gentleman. Pojdete teda do Grecka, na co on ma a ty sa tam budes citit ako "chudera"? Toto nebude nikdy fungovat, lebo vzdy jeden bude tahat za kratsi koniec.

@muchotrafka298 kupujem mu maličkosti, som v Dmke tak mu kúpim sprchovací gél alebo prášok, čo používa alebo viem, že chcel nejaký šampón, tak mu kúpim ten. Alebo mu zoberiem Tchiba niečo, alebo keď objednávam z Temu a viem, že aj on to chcel. Nie nemám chuť ani vôľu si ho kupovať. Sú to normálne veci, ktoré dvaja riešia, ak spolu majú vzťah. A áno občas ak napríklad pozeral v obchode drahšiu bundu alebo nejaký 300 eur kabát, tak som mu povedala, že mu na to prispejem. Je to normálna vec pre mňa. Bundu som mu kúpila na vianoce, ale nie za 300 eur.

autor
14. dec 2025
@petronelag

U mužov je okrem platu dôležité aj to, či vedia pomôcť, napr. opraviť, vedia byť nápomocný, napr. v prípade nemoci, vedia pomáhať aj v domácnosti alebo nakupovať, lebo sú aj muži, o ktorých sa treba starať a oni nie sú nápomocní.
Aj to je dôležité, aby mali partneri okrem základných vecí, aspoň podobný názor aj na dovolenky, darčeky, ak nemajú, tak taký vzťah na niečom stroskotá, keď jeden napr. darčekom pripisuje veľký význam a druhý ich kupuje v obmedzenej miere, lebo ho na jednej strane nepustia financie, a ani také niečo nepotrebuje.

@petronelag v domácnosti veľa neurobí, ale ani to nepotrebujem, ja mám robotníkov. V obchode nakúpi, je samostatný, má deti, vie oprať, ožehliť, upratať, umyť okná, navariť.

anonym_14c484
14. dec 2025

Nekupovala by som mu tieto veci, keď mu je to nepríjemné, píšeš že jemu to vychádza, tak si to vie kúpiť aj sám… mne by úprimne asi tiež bolo nepríjemné, keď sú oddelené domácnosti a muž by mi nosil takéto veci a to bez ohľadu na výšku platu, tak možno nejde len o to, ale celkovo ho to otravuje… myslím, že to je najmenej čo môžeš spraviť, keď vieš, že mu to nie je komfortné

autor
14. dec 2025
@amdornik

@marsmykkok je možné, že autorka bude z tých horných 10000 na MK, ktoré zarobia 5000 a viac... podľa toho, akým štýlom píše 😀

@amdornik nezarobím 5000 eur, mám v hrubom 3500 eur a 800 eur z druhej práce na tretinový úväzok.

anonym_f9afe6
14. dec 2025

@anonym_autor kašli na neho, užívať si môžeš sama, kupovať si môžeš len a len pre seba. A tešiť sa môžeš zo svojich peňazí len a len sama. Si predstav, že už ho nebudeš mať na krku a oplieskas v Auparku aj 1000 eur a všetko sa ti zijde a nemusíš nič nikomu dávať ani pozerať na mužov žobrákov. To je život, jedna veľká paráda. 🥹

amdornik
14. dec 2025
@anonym_autor

@amdornik nezarobím 5000 eur, mám v hrubom 3500 eur a 800 eur z druhej práce na tretinový úväzok.

@anonym_autor no tak máš 3500 v čistom dajme tomu. a 800 z tretinovej práce? hmmm. ty musíš byť šupa. ale o tom potom. a teda, byť tým mužom, asi by mi bolo tiež trápne. zrejme by som na jeho mieste ten vzťah neťahala ďalej. on je skromný typ, ty rozhadzovačný. a večne ukrývať to nepôjde. raz to tak či onak rachne a jeho to prestane baviť.

autor
14. dec 2025
@marsmykkok

@marsmykkok hypotéku mám už splatenú, auto mám firemné. Nededila som ešte nič, ani som neobdržala od manžela nič, keďže manžel odišiel ešte vo veľmi vo veľmi mladom veku a mne ostalo na krku všetko. Nie som povolaním dcéra a pracovala som od mojich 16 rokov a na materskej som bola presne pol roka, lebo som musela začať pracovať.

autor
14. dec 2025
@amdornik

@anonym_autor no tak máš 3500 v čistom dajme tomu. a 800 z tretinovej práce? hmmm. ty musíš byť šupa. ale o tom potom. a teda, byť tým mužom, asi by mi bolo tiež trápne. zrejme by som na jeho mieste ten vzťah neťahala ďalej. on je skromný typ, ty rozhadzovačný. a večne ukrývať to nepôjde. raz to tak či onak rachne a jeho to prestane baviť.

@amdornik čítaj ešte raz a pomaly čo píšem. Kde píšem, že mám v čistom 3500? 2500 v čistom plus 800 side job, to ide na povinné výdaje mesačné a zvyšok ostáva na život. Moje dieťa popri štúdiu aj pracuje ....

anonym_14c484
14. dec 2025

A ešte by som si asi dala trochu viac pozor na spôsob akým to komunikuješ všetko… “dnes platím ja, nelimitujeme sa” je pre neho trochu ponižujúce akoby si sa pri ňom musela nejak strašne obmedzovať… úplne stačí povedať, že pozývaš alebo proste zaplatiť… a aj podobné frázy vynechať, nech to neznie, že z neho robíš chudáčika, lebo medzi riadkami to tu čítam a podobne sa cíti asi aj on

amdornik
14. dec 2025
@anonym_autor

@amdornik čítaj ešte raz a pomaly čo píšem. Kde píšem, že mám v čistom 3500? 2500 v čistom plus 800 side job, to ide na povinné výdaje mesačné a zvyšok ostáva na život. Moje dieťa popri štúdiu aj pracuje ....

@anonym_autor brala som to tak, že 3500 + 800 je 4300 v hrubom, tak to môže robiť 3500 v čistom, nie? ale ja nie som mzdová účtovníčka. no nech je to teda 3300 v čistom.... z toho poplatíš čo-to a aj tak ti ostane veľa. veď sama uvádzaš v úvode, že ti ostáva po uhradení VŠETKÝCH nevyhnutných výdajov 2500.

astrobot
14. dec 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 kupujem mu maličkosti, som v Dmke tak mu kúpim sprchovací gél alebo prášok, čo používa alebo viem, že chcel nejaký šampón, tak mu kúpim ten. Alebo mu zoberiem Tchiba niečo, alebo keď objednávam z Temu a viem, že aj on to chcel. Nie nemám chuť ani vôľu si ho kupovať. Sú to normálne veci, ktoré dvaja riešia, ak spolu majú vzťah. A áno občas ak napríklad pozeral v obchode drahšiu bundu alebo nejaký 300 eur kabát, tak som mu povedala, že mu na to prispejem. Je to normálna vec pre mňa. Bundu som mu kúpila na vianoce, ale nie za 300 eur.

@anonym_autor ak je to všetko ako píšeš,tak si výnimočná slušná normalna žena,váž si ho,že ťa nezneuziva,není s tebou kvôli peniazom.Vysvetli mu,aby sa necítil menejcenné,že zarába menej a buďte spolu šťastný .Viac nerieš ;)

muchotrafka298
14. dec 2025

Presne ako pisu vyssie, proste mu nic nekupuj (ani prasok na pranie, sprchac alebo cistic do WC), nekomentuj jeho financie ani nejake pozyvanie. Pozyvam Ta a hotovo, bez nejakych dalsich reci. Jemu ostava 500, tebe 2500, co je 5 x viacej. To su proste fakty. Ty mu nemusis hovorit co si kupis, ako si kupis, len ked tebe vadi ze Ta pozve do lacnej kaviarne, tak ako teda riesite dovolenky? Ked on nema take iste financie ako ty. Pozyvas ho? Lebo nie kazdemu je toto prijemne, ze ma malo a potrebuje sa vyrovnat partnerovi, co ma viac.

anonym_77bb36
14. dec 2025

Neviem akym stylom tieto veci komunikujete, mozno je to "nazivo" a medzi vami inak, ako to na mna posobi pisomne neosobne z internetu. Pretoze na mna to posobi naozaj ze dost riesis tie peniaze a trochu sa nadradzujes. Pritom ja som zo sveta, v ktorom je plat chlapa cez 2tis slusny, v ktorom je cez 500e vyzivne na dve deti nie malo a v ktorom ak by mi po odcitani vsetkeho povinneho ostalo 500e na mesiac, som rada. (Ano viem, MK je svet ludi co zarabaju 5-10tis a viac)
Ale sto ludi sto chuti...

Ak si rozumiete a ste soulmate a ak Ti neprekaza nebyt az tak "na vysokej nohe" ked ste spolu, asi to za to stoji vyskusat si menej zakladat na Tvojom fin.standarde. alebo ak si velmi zakladas na tych drahych veciach, veceriach, kaviarnach... Tak potom je to silnejsie nez vasa vzajomna laska. My ani nevieme aky potencial a plan je medzi vami..., chcete spolu zit a byvat, ci vam vyhovuje kazdy sam a stretavanie? Pretoze kaviarnami to len zacina. Co dovolenky, dary pre rodinnych prislusnikov, zariadenie do domacnosti atd atd...

autor
14. dec 2025
@muchotrafka298

Presne ako pisu vyssie, proste mu nic nekupuj (ani prasok na pranie, sprchac alebo cistic do WC), nekomentuj jeho financie ani nejake pozyvanie. Pozyvam Ta a hotovo, bez nejakych dalsich reci. Jemu ostava 500, tebe 2500, co je 5 x viacej. To su proste fakty. Ty mu nemusis hovorit co si kupis, ako si kupis, len ked tebe vadi ze Ta pozve do lacnej kaviarne, tak ako teda riesite dovolenky? Ked on nema take iste financie ako ty. Pozyvas ho? Lebo nie kazdemu je toto prijemne, ze ma malo a potrebuje sa vyrovnat partnerovi, co ma viac.

@muchotrafka298 ja mu nič nekomentujem nikdy. Ani okolo toho nehovorím. Hovorí to len on, keď je mu to nepríjemné. Kúpim mu gél za 2.80 a on povie načo, prečo? Ja nekomentujem. poviem z lásky.

anonym_f45920
14. dec 2025
@anonym_autor

Nemá až taký plat, v čistom je to nad 2000 eur. A výživné platí 280 eur na jedno dieťa. Má dve deti. Máš pravdu. Prečo by si mal hľadať brigádu? Aby sa vyrovnal mne? Naozaj keďže delí svoj život medzi deti, mňa, prácu, hobby, svojich rodičov starších, tak ak by mal brigádu, tak by sme sa videli minimálne. A čo má ísť vykladať kamióny? On pracuje na strednej manažérskej pozícii, to nie je žiadny sorry za výraz "roboš" a sociálny prípad.

@anonym_autor tzv. "robos" by zarobil viac ako tvoj manazer, inak podla mna si snom mnohych muzov, staci ti prsten z kinderka a jemu nakupis aj drahsie veci

anonym_77bb36
14. dec 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 ja mu nič nekomentujem nikdy. Ani okolo toho nehovorím. Hovorí to len on, keď je mu to nepríjemné. Kúpim mu gél za 2.80 a on povie načo, prečo? Ja nekomentujem. poviem z lásky.

@anonym_autor no tak mu nekupuj ani gel. Asi mu je blbe prijimat od Teba stale nieco kupovane, ak vie, ze on Ta stale darcekmi zahrnat nedokaze. Ktovie. A mozno to je pre neho stale ten podton "mysli si o mne ze som chudak, ona ma viac penazi a moze si kupovat a dovolit co chce". On nevie ci gel stoji 2,80 alebo 28. Ale ak ho stale obsypavas darcekmi "len tak z lasky", mozno mu je to ako chlapovi prosto blbe.
Ak spolu chodite dva roky, vlastne ste sa bavili niekedy na financnu temu? Predpokladam ze spolu spavate, takze ak mi je clovek dostatocne blizky na intimnosti, tak azda sa viem s nim otvorene rozpravat aj o "len" materialnych veciach a peniazoch.

Moja teta cely zivot zarabala viac nez jej manzel. Ovela. Nikdy to u nich problem nebol. Ale u dalsich x parov to problem je. Ved uvidite casom 🤷

Strana
z3