icon

Vzťahy s rôznymi platmi. Ako udržať harmóniu?

14. dec 2025

Ahojte, rada by som bola, ak by mi tu dali tipy ľudia v strednom veku okolo 50tky. Mám priateľa, s ktorým sme spolu 2 roky. Ja mám 48 rokov, on má 52 rokov. Bývame každý zvlášť, ja mám dospelé dieťa, ktoré študuje, on má dve deti, ktoré k nemu chodia na víkendy. Jemu po odrátaní všetkých výdajov, hypo, mesačných platieb, leasingu na auto, výživného, zostane 500 eur na život. On s tým vie vyjsť. Mne po odrátaní mojich povinných výdajov ostane 2500 eur na život. A tu narážame na problém. Ja som zvyknutá ísť do obchodu, nepozerať na cenu, kúpiť si, čo sa mi páči. Dnes som minula v auparku 250 eur a to som si len išla vyzdvihnúť objednávku do Notina. Som zvyknutá ísť na obed alebo na večeru a minúť v pohode 30 eur. On v hlave prepočítava. Ak pozýva na kávu on, tak ideme do jeho obľúbenej lacnejšej kaviarne. Ak pozývam ja, tak ideme kdekoľvek, spravidla mu dopredu poviem, dnes platím sa, nelimitujme sa. Ja keď kupujem darčeky, tak nepozerám veľmi na ceny, na Vianoce mu dávam niečo iba v sume cca. 150 eur, ale pre neho je to veľa. Ja však od neho nič nechcem, mne by postačil aj prstienok za 4 eur, ja nie som náročná, nič od neho nepýtam, nežiadam, nehnevám sa, neriešim. Som dosť štedrá, kupujem mu občas nejaké veci, maličkosti - pre mňa, pre neho asi nie, neviem. Už so mnou nechce ísť ani do obchodu, je mu to nepríjemné. A ešte viac mu to je nepríjemné, keď sa mu niečo páči a ja mu poviem, že mu to kúpim.

Ako toto prekonať? Dá sa s tým žiť? Nehovorím mu, čo si kupujem, aby som mu to nehádzala pred oči. Chodím nakupovať zásadne sama.

Ako dlhodobo udržať takýto vzťah. Ľúbim ho, je milý, láskavý, priťahuje ma, rozumieme si, nasmejeme sa spolu. Je to moja soulmate.

autor
14. dec 2025
@anonym_77bb36

@anonym_autor no tak mu nekupuj ani gel. Asi mu je blbe prijimat od Teba stale nieco kupovane, ak vie, ze on Ta stale darcekmi zahrnat nedokaze. Ktovie. A mozno to je pre neho stale ten podton "mysli si o mne ze som chudak, ona ma viac penazi a moze si kupovat a dovolit co chce". On nevie ci gel stoji 2,80 alebo 28. Ale ak ho stale obsypavas darcekmi "len tak z lasky", mozno mu je to ako chlapovi prosto blbe.
Ak spolu chodite dva roky, vlastne ste sa bavili niekedy na financnu temu? Predpokladam ze spolu spavate, takze ak mi je clovek dostatocne blizky na intimnosti, tak azda sa viem s nim otvorene rozpravat aj o "len" materialnych veciach a peniazoch.

Moja teta cely zivot zarabala viac nez jej manzel. Ovela. Nikdy to u nich problem nebol. Ale u dalsich x parov to problem je. Ved uvidite casom 🤷

@anonym_77bb36 on vie velmi dobre, ze ta nivea stoji 2,80 lebo si ju kupuje pravidelne.

muchotrafka298
14. dec 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 ja mu nič nekomentujem nikdy. Ani okolo toho nehovorím. Hovorí to len on, keď je mu to nepríjemné. Kúpim mu gél za 2.80 a on povie načo, prečo? Ja nekomentujem. poviem z lásky.

@anonym_autor a toto, co si pisala vyssie " Ak pozývam ja, tak ideme kdekoľvek, spravidla mu dopredu poviem, dnes platím sa, nelimitujme sa." nie je komentovanie? Z kazdeho tvojho prispevku ide len to, ze kolko ty mas penazi, kolko zarabas, na co minas a on ma 1/5 z toho. Ano, nezaraba zle, ale proste to je realita, ze on na minanie nema, tak ako ty. A presne ako je tu vyssie pisane, on ma mozno z tvojich darcekov pocit, ze je socka, co si nevie sprchac v drogerke kupit za 3 EUR alebo praci prasok za 20. Prosto s tym prestan, nekupuj mu nic, je mu to neprijemne a casom sa Ti zacne uplne vyhybat, aby zas nieco nedostal.

anonym_14c484
14. dec 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 ja mu nič nekomentujem nikdy. Ani okolo toho nehovorím. Hovorí to len on, keď je mu to nepríjemné. Kúpim mu gél za 2.80 a on povie načo, prečo? Ja nekomentujem. poviem z lásky.

@anonym_autor ale nie každý na takéto darčeky a pozornosti je, ako píšem, mňa by to tiež otravovalo a nie je to otázka iba peňazí, jednoducho viac oceňujem iné prejavy len tak z lásky než sprcháč za 3€, ktorý si viem kedykoľvek kúpiť aj sama… čiže, keď vidíš, že nechce a nie je mu to príjemné, tak na čo… skôr skús porozmýšľať, že aké iné gestá, slová, činy by ho potešili viac než veci

anonym_339f8c
14. dec 2025

o takýto vzťah by som nestála. nie som Matka Tereza. Ako dobrá kámoška - ok, ale to je tak všetko. Pre mňa to je chlap ktorý mi nie je rovný. Smiať sa môžme aj ako kámoši. ale určite nie ako partneri.

autor
14. dec 2025
@muchotrafka298

@anonym_autor a toto, co si pisala vyssie " Ak pozývam ja, tak ideme kdekoľvek, spravidla mu dopredu poviem, dnes platím sa, nelimitujme sa." nie je komentovanie? Z kazdeho tvojho prispevku ide len to, ze kolko ty mas penazi, kolko zarabas, na co minas a on ma 1/5 z toho. Ano, nezaraba zle, ale proste to je realita, ze on na minanie nema, tak ako ty. A presne ako je tu vyssie pisane, on ma mozno z tvojich darcekov pocit, ze je socka, co si nevie sprchac v drogerke kupit za 3 EUR alebo praci prasok za 20. Prosto s tym prestan, nekupuj mu nic, je mu to neprijemne a casom sa Ti zacne uplne vyhybat, aby zas nieco nedostal.

@muchotrafka298 mne by takéto maličkosti robili radosť od partnera a nevidela by som na tom nič zlé. Ak by mi kúpil sprcháč alebo prášok na pranie. Nekupuje mi ani macbook, ani kožuchy, ani šperky predsa.

autor
14. dec 2025
@anonym_339f8c

o takýto vzťah by som nestála. nie som Matka Tereza. Ako dobrá kámoška - ok, ale to je tak všetko. Pre mňa to je chlap ktorý mi nie je rovný. Smiať sa môžme aj ako kámoši. ale určite nie ako partneri.

@anonym_339f8c vidíš a ja nepožadujem, aby mi muž niečo kupoval, alebo aby mi niečo platil. Ja ho mám rada ako človeka, ako muža, ako partnera. Nemusíme zarábať rovnako.

anonym_c56349
14. dec 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 mne by takéto maličkosti robili radosť od partnera a nevidela by som na tom nič zlé. Ak by mi kúpil sprcháč alebo prášok na pranie. Nekupuje mi ani macbook, ani kožuchy, ani šperky predsa.

@anonym_autor áno, ale každý sme iný.

anonym_77bb36
14. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tebe by taketo malickosti robili radost. A dalsim x ludom nie. Pocula si uz o roznych jazykoch lasky? Proste prijmi fakt, ze mu to je evidentne proti srsti. Ludia maju alebo nemaju radi rozne veci. Nie je kazdy ako Ty.
A keby mi povie niekto ze "dnes pozivam ja, nelimitujeme sa" padne mi to VELMI zle a ten pocit pod kozou prirodzene ostane dost dlho...

lindous
14. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to že by to robilo radosť tebe, neznamená, že to robí radosť každému a ak vidíš, že jemu nie, tak ho do toho netlač 😊 skús si pozrieť 5 jazykov lásky, nie pre každého sú to darčeky 😊

muchotrafka298
14. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty stale nerozumies jednej veci, alebo tomu rozumiet nechces. Nie kazdemu je prijemne v kuse nieco od druheho dostavat. A je jedno ci je to prsten do Cartiera alebo Nivea sprchac. Proste to ludi obtazuje, nevedia prijimat veci v kuse a len tak. Nepozadujes, aby Ti nieco kupoval a na druhej strane ty mu kupujes nieco stale. Malickosti, ale furt nieco. Kedze si pisala, ze on s tebou uz ani do obchodu nechce ist, tak sa nad tym skus zamysliet. Ze preco asi? Kazdy clovek to ma inac, niekto je s tym OK, ze mu stale nieco ten druhy nosi a dalsiemu to ide na nervy. Ludia su rozni. A nebavime sa o tom, ze ci je to drahe, lacne, luxusne, z vypredaja.
Mna by zaujimalo, ale ak je to prilis osobne, tak nemusis na to odpovedat, ze ako riesite napriklad dovolenky? Idete za lacno, lebo on nema alebo to financujes cele ty a je to drahsie? Tak isto vylety, lyzovacky a pod.

marca12
14. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Viem,ze to myslis v dobrom,ale cloveku je to naozaj neprijemne. Mne toto robievala svokra. Ked nieco videla,kupila mi hociaku drobnost a ja som si pripadala ako chudera. Chudera,ktora si nevie kupit sprchac za 2€ a podobne. Fakt to nie je prijemne. Mozno ta tento vztah nauci minimalizmu a prestanes tolko nakupovat. Neodkladas si peniaze dobuducna?

autor
14. dec 2025
@muchotrafka298

@anonym_autor ty stale nerozumies jednej veci, alebo tomu rozumiet nechces. Nie kazdemu je prijemne v kuse nieco od druheho dostavat. A je jedno ci je to prsten do Cartiera alebo Nivea sprchac. Proste to ludi obtazuje, nevedia prijimat veci v kuse a len tak. Nepozadujes, aby Ti nieco kupoval a na druhej strane ty mu kupujes nieco stale. Malickosti, ale furt nieco. Kedze si pisala, ze on s tebou uz ani do obchodu nechce ist, tak sa nad tym skus zamysliet. Ze preco asi? Kazdy clovek to ma inac, niekto je s tym OK, ze mu stale nieco ten druhy nosi a dalsiemu to ide na nervy. Ludia su rozni. A nebavime sa o tom, ze ci je to drahe, lacne, luxusne, z vypredaja.
Mna by zaujimalo, ale ak je to prilis osobne, tak nemusis na to odpovedat, ze ako riesite napriklad dovolenky? Idete za lacno, lebo on nema alebo to financujes cele ty a je to drahsie? Tak isto vylety, lyzovacky a pod.

@muchotrafka298 na dovolenke sme za toto obdobie neboli. Obaja nie sme tipy na vylihovanie na plazi, cize ist niekde na 10 dni je pre nas limitujuce. Nelyzujeme. Na vylety chodime len v ramci jedneho dna, nespali sme nikde. Ideme mojim autom a benzin hradi firma.

anonym_291c20
14. dec 2025

@anonym_autor
Podla mna to fungovat nebude, sorry uz ste dost stari aby ste sa zmenili, a podla vsetkeho ty chodis oblecena ako herecka z modneho casopisu vsetko znackove....

autor
14. dec 2025
@anonym_291c20

@anonym_autor
Podla mna to fungovat nebude, sorry uz ste dost stari aby ste sa zmenili, a podla vsetkeho ty chodis oblecena ako herecka z modneho casopisu vsetko znackove....

@anonym_291c20 vobec nechodim, botasky mam puma, najdrahsi kabat mam za 200 eur a kabelku mam za 250 eur, ktoru som si kupila v roku 2015. Dnes som bola na nakup v Stradivarius a Berska, dzinsy za 30 eur, pulovrik za 25 eur, dalsie nohavice slusne do prace za 30 eur. Na com si doprajem - zdrava strava, zelenina, produkty z farmy, vajcia z volneho chovu, razny celozrnny chlieb, bezlaktozove mlieko, jogurty a cottage cheese apd.

anonym_d53a3d
14. dec 2025
@anonym_autor

Nemá až taký plat, v čistom je to nad 2000 eur. A výživné platí 280 eur na jedno dieťa. Má dve deti. Máš pravdu. Prečo by si mal hľadať brigádu? Aby sa vyrovnal mne? Naozaj keďže delí svoj život medzi deti, mňa, prácu, hobby, svojich rodičov starších, tak ak by mal brigádu, tak by sme sa videli minimálne. A čo má ísť vykladať kamióny? On pracuje na strednej manažérskej pozícii, to nie je žiadny sorry za výraz "roboš" a sociálny prípad.

@anonym_autor nemá až taký plat? V čistom niečo vyše 2000 E? Do kelu. ☹ Ja mám 1200 E, som Ing a mám 18 ročnú prax. To má slušný príjem.

alenka58
14. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_291c20 vobec nechodim, botasky mam puma, najdrahsi kabat mam za 200 eur a kabelku mam za 250 eur, ktoru som si kupila v roku 2015. Dnes som bola na nakup v Stradivarius a Berska, dzinsy za 30 eur, pulovrik za 25 eur, dalsie nohavice slusne do prace za 30 eur. Na com si doprajem - zdrava strava, zelenina, produkty z farmy, vajcia z volneho chovu, razny celozrnny chlieb, bezlaktozove mlieko, jogurty a cottage cheese apd.

@anonym_autor ak ti je s ním dobre tak nič nerieš, ak mu niečo kúpiš tak mu povedz že to tak chceš, teší ťa niečo mu kúpiť, povedz mu svoje pocity veď ste dospelí, u vás ide hlavne o to aby vám bolo spolu dobre, nakoľko nič iné spoločné nemáte

vler
14. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor budem dalsia co Ti povie prestan mu kupovat veci len tak a pochop uz ze ich nechce. Je mu to trapne a neprijemne

autor
14. dec 2025
@vler

@anonym_autor budem dalsia co Ti povie prestan mu kupovat veci len tak a pochop uz ze ich nechce. Je mu to trapne a neprijemne

@vler nie je mu to nepríjemné ani trápne, vždy sa poteší, len mi povie, že na čo... veď ja ti nemôžem nič kúpiť. A ja mu poviem, ja nič nepotrebujem, mám teba.

muchotrafka298
14. dec 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 na dovolenke sme za toto obdobie neboli. Obaja nie sme tipy na vylihovanie na plazi, cize ist niekde na 10 dni je pre nas limitujuce. Nelyzujeme. Na vylety chodime len v ramci jedneho dna, nespali sme nikde. Ideme mojim autom a benzin hradi firma.

@anonym_autor mozes ist kamkolvek na par dni, po Europe to nie je problem. Len to by stalo peniaze a v dobrom hoteli nie malo. Ale tak tvoja vec, ze ta ani na vylet nepozve. Lebo idete tvojim autom za firemne peniaze. Ked mas pocity ohladom financii taketo uz teraz, dalej to bude horsie. A hlavne ked je vo financiach za tebou vyrazne pozadu.

autor
14. dec 2025
@muchotrafka298

@anonym_autor mozes ist kamkolvek na par dni, po Europe to nie je problem. Len to by stalo peniaze a v dobrom hoteli nie malo. Ale tak tvoja vec, ze ta ani na vylet nepozve. Lebo idete tvojim autom za firemne peniaze. Ked mas pocity ohladom financii taketo uz teraz, dalej to bude horsie. A hlavne ked je vo financiach za tebou vyrazne pozadu.

@muchotrafka298 on nie je vo financiach za mnou velmi pozadu, on ma vysoke vydavky. Ked splati hypo, leasing a nebude platit alimenty, hned sa mu bude lepsie zit. Ja ho milujem aj takto.

marsmykkok
14. dec 2025
@anonym_autor

@marsmykkok hypotéku mám už splatenú, auto mám firemné. Nededila som ešte nič, ani som neobdržala od manžela nič, keďže manžel odišiel ešte vo veľmi vo veľmi mladom veku a mne ostalo na krku všetko. Nie som povolaním dcéra a pracovala som od mojich 16 rokov a na materskej som bola presne pol roka, lebo som musela začať pracovať.

@anonym_autor Tak fajn potom, ale dobre som odhadla, že náklady máš minimálne oproti nemu. On má celkom ok plat, ale tie náklady veľmi vysoké. 500 eur ak mu ostane to je ako dobre na stravu a nejakú drogériu a kávu občas, ale neviem z čoho platí servis auta napríklad, opravu zuba alebo ak sa mu pokazí práčka a nová stojí 400 eur, zo 100 eur predpokladám na mesiac nevyžije, asi z úspor. Proste aj pri skromnosti ideálne by bolo keby tých 500 mal na život ak vie sa uskromniť a aspoň 400 mesačne odložil, lebo jeden mesiac zubár 150 eur, druhý prehliadka auta 350 eur a proste na takéto výdavky peniaze nemá z toho čo mu ostane.

autor
14. dec 2025
@marsmykkok

@anonym_autor Tak fajn potom, ale dobre som odhadla, že náklady máš minimálne oproti nemu. On má celkom ok plat, ale tie náklady veľmi vysoké. 500 eur ak mu ostane to je ako dobre na stravu a nejakú drogériu a kávu občas, ale neviem z čoho platí servis auta napríklad, opravu zuba alebo ak sa mu pokazí práčka a nová stojí 400 eur, zo 100 eur predpokladám na mesiac nevyžije, asi z úspor. Proste aj pri skromnosti ideálne by bolo keby tých 500 mal na život ak vie sa uskromniť a aspoň 400 mesačne odložil, lebo jeden mesiac zubár 150 eur, druhý prehliadka auta 350 eur a proste na takéto výdavky peniaze nemá z toho čo mu ostane.

@marsmykkok no skoro 600 eur platí alimenty. Okrem toho vždy niečo treba deťom, na čo prispieva. K tomu hypo, leasing, energie, internet, lieky apd. Je toho dost. Ano ma aj uspory a svojim sposobom mu pomaham ...

muchotrafka298
14. dec 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 on nie je vo financiach za mnou velmi pozadu, on ma vysoke vydavky. Ked splati hypo, leasing a nebude platit alimenty, hned sa mu bude lepsie zit. Ja ho milujem aj takto.

@anonym_autor podla mna za tebou vo financiach pozadu je a vyrazne. Lebo jemu ostava 500 EUR a tebe 2500 EUR. Bavime sa o sume, po odratani vsetkych nakladov, vyzivne, hypoteka, rezia ostatna nehnutelnosti tiez nie je zadarmo. Sama pises, ze Ti nevie nic kupit a dufam, ze nefinancujes jeho potreby v zmysle vyzivne, veci pre deti, mimoradne vydavky. Laska je jedna vec, ale z tej sa nenajes ani nezaplatis byvanie. Zostava Ti len zmierit sa s tym, ze financne na teba nema a bud sa uskromnit alebo vsetko zacat financovat sama. A ked plati 600 EUR vyzivne mesacne, tak to bude platit este roky, kym deti budu samotatne, budu studovat, tam skor predpokladam zvysenie tejto sumy, to nie je vydaj, ze za rok sa toho zbavi a ostane mu viac penazi. Na to, ake ma vydavky, ma bohuzial nizky prijem.

maria1989
14. dec 2025

@anonym_autor keby ti to nevadilo, tak by si tu nepisala.

marsmykkok
14. dec 2025
@muchotrafka298

@anonym_autor podla mna za tebou vo financiach pozadu je a vyrazne. Lebo jemu ostava 500 EUR a tebe 2500 EUR. Bavime sa o sume, po odratani vsetkych nakladov, vyzivne, hypoteka, rezia ostatna nehnutelnosti tiez nie je zadarmo. Sama pises, ze Ti nevie nic kupit a dufam, ze nefinancujes jeho potreby v zmysle vyzivne, veci pre deti, mimoradne vydavky. Laska je jedna vec, ale z tej sa nenajes ani nezaplatis byvanie. Zostava Ti len zmierit sa s tym, ze financne na teba nema a bud sa uskromnit alebo vsetko zacat financovat sama. A ked plati 600 EUR vyzivne mesacne, tak to bude platit este roky, kym deti budu samotatne, budu studovat, tam skor predpokladam zvysenie tejto sumy, to nie je vydaj, ze za rok sa toho zbavi a ostane mu viac penazi. Na to, ake ma vydavky, ma bohuzial nizky prijem.

@muchotrafka298 Tak mne príde príjem ok 2000 eur, len proste tie výdavky vysoké a tu potom platí že zakrývaj sa perinou na akú máš... Asi s výživným vysokým nič neurobí, ale napríklad pri tých výdavkoch si brať leasing na auto mi príde cez čiaru. Proste bud auto nemať alebo kúpiť za tisícku nejaké 20 ročné jednoduché. Lebo tie peniaze čo dá na leasing by mal akurát na výdavky ako zubár, ak sa niečo pokazí a niečo málo by ušetril.

madeincssr
14. dec 2025
@marsmykkok

@muchotrafka298 Tak mne príde príjem ok 2000 eur, len proste tie výdavky vysoké a tu potom platí že zakrývaj sa perinou na akú máš... Asi s výživným vysokým nič neurobí, ale napríklad pri tých výdavkoch si brať leasing na auto mi príde cez čiaru. Proste bud auto nemať alebo kúpiť za tisícku nejaké 20 ročné jednoduché. Lebo tie peniaze čo dá na leasing by mal akurát na výdavky ako zubár, ak sa niečo pokazí a niečo málo by ušetril.

@marsmykkok hej, mnoho ludi "je posadnutych" kupovanim [casto pridrahych] novych aut (masirovanie marketingom a masmediami, ake je to vyhodne, bezstarostne...), pritom investicia do noveho auta na sukromne pouzivanie (nie podnikanie) je jednou z najnevyhodnejsich s obrovskou a stratou za par rokov - nielen z nadobudacej hodnoty auta uz po vyjdeni zo salonu, ale aj z vysokeho havarijneho poistenia a draheho znackoveho servisu (dlha zaruka byva DRAHO zaplatena). Ako-tak dobre vybrata/kupena jazdenka aj so vsetkym uvodnym aj dalsim servisom ci opravami (v ROZUMNOM nezavislom autoservise) by bola casto ovela efektivnejsia za cele obdobie vlastnictva.

euka210
14. dec 2025

@anonym_autor plat ma dobry, len ty asi viac. On je nauceny setrit a taky aj bude. Jasne ze sa musi citit blbo ked mu nieco kupis, mozno menejcenny, neschopny, chudobny pri tebe.
Pre seba si kupuj co chces, pri nom sa skus prisposobit jeho stylu. Ked si dobre rozumiete, tak skoda by bola kvoli peniazom to znicit. Mozno skusit aj otvoreny rozhovor, kto co ako veci vnima, aby ste sa pochopili.
Moja svagrina je napr.naucena doniest darcek vsetkym detom, nielen tomu, ktory ma narodky, prijimanie. Mne to prislo strasne blbe, lebo ja na take nie som naucena a prve roky mi to vadilo. Ale brat mi povedal, ze ona je taka a nemam to riesit. Tak som to uz potom neriesila.

muchotrafka298
14. dec 2025
@marsmykkok

@marsmykkok jeho prijem je OK, ale vzhladom na vydavky je to malo v tom zmysle, ze mu zostava 500 EUR. Co je podla mna malo, lebo mozu prist nejake necakane vydavky a z coho to zaplati? Teda okrem uspor.

muchotrafka298
14. dec 2025

Ja som to nechcela pisat, ale mozno sa Ti oci otvoria. Ja som mala skusenost s muzom, ktory zarabal menej ako ja (nie takto vyrazne ako to mas ty, ale proste boli to stovky EUR). Nechaval si kompletne vsetko platit, isli sme na rande a ani kavu za 2 EUR mi nekupil. Nie ze by na to nemal, ale on jednoducho bol tak nastaveny, ze on ma maly plat a nech sa stara zena, nech mu vsetko kupi, financuje a pod. Chvilku sa to dalo, ale potom ma to prestalo bavit. Nie preto, ze som si mala vsetko platit sama, zarabam a som s tym OK za istych podmienok. Ale nie, ze ja by som chlapa zivila, platila mu dovolenky, vylety. Z jeho pohodlnosti. LEbo ja som nemala 4 x vyssi plat ako on a po case som si uvedomila, ze toto nechcem. Nielen ze by sa mi znizil standard, na co som zvyknuta, ale znacne by mi nabural moj rozpocet dalsi clovek, ktoreho by som zivila, satila a jeho vydaje by boli 0. Bol fajn, rozumeli sme si, mali sme sa radi. Ale ja som si povedala, ze to je malo.

kavasaki370
14. dec 2025
@muchotrafka298

Ja som to nechcela pisat, ale mozno sa Ti oci otvoria. Ja som mala skusenost s muzom, ktory zarabal menej ako ja (nie takto vyrazne ako to mas ty, ale proste boli to stovky EUR). Nechaval si kompletne vsetko platit, isli sme na rande a ani kavu za 2 EUR mi nekupil. Nie ze by na to nemal, ale on jednoducho bol tak nastaveny, ze on ma maly plat a nech sa stara zena, nech mu vsetko kupi, financuje a pod. Chvilku sa to dalo, ale potom ma to prestalo bavit. Nie preto, ze som si mala vsetko platit sama, zarabam a som s tym OK za istych podmienok. Ale nie, ze ja by som chlapa zivila, platila mu dovolenky, vylety. Z jeho pohodlnosti. LEbo ja som nemala 4 x vyssi plat ako on a po case som si uvedomila, ze toto nechcem. Nielen ze by sa mi znizil standard, na co som zvyknuta, ale znacne by mi nabural moj rozpocet dalsi clovek, ktoreho by som zivila, satila a jeho vydaje by boli 0. Bol fajn, rozumeli sme si, mali sme sa radi. Ale ja som si povedala, ze to je malo.

@muchotrafka298 A teraz máš niekoho teda?