icon

Vzťahy s väčším vekovým rozdielom: Ako nájsť spoločnú reč?

Dnes o 09:31

Ahojte , máte niekto vzťah s vekovým rozdielom 10+ rokov? Ja v takom som, a vníma že je kus problém nájsť spoločnú reč s priateľmi. Moji kamaráti si moc nerozumejú s mojim priateľom (sú veková skupina 20-30 rokov) a zas keď sme s jeho kamarátmi (veková skupina 40-50) tak tam moc neprijímajú mna. Je mi z toho kus smutno. Chcela som aby sme sa cítili spolu vsetci dobre a vedeli tráviť čas aj s priateľmi spolu, nie len každý sam so svojimi. Mame len jeden pár priatelov čo majú rovnaký vekový rozdiel a rozumejú si s nami oboma. Ako to máte vy? Toez máte tento problém, alebo to je len nahoda že my to mame takto. A máte nejaké rady ako to zlepšiť ?

anonym_0e988a
Dnes o 09:37

@anonym_autor máme medzi sebou 12 rokov ( 23 a 35) a problem nemáme žiadny. On sa vie normálne baviť s mojimi kamarátmi a ja s jeho.

anonym_9ac296
Dnes o 09:41

@anonym_autor mne sa skôr zdá ze je to problém rôznych pováh, nie veku...
My si rozumieme napríklad so synovcom a jeho priateľkou aj keď sú od nás mladší o 15 rokov.

nairobi
Dnes o 09:46

@anonym_autor ja ked som sa spoznala s mojim muzom,tak som mala 30, on 40 ,,,, teraz mame 40 - 50 rokov a nebanujem, kamaráti sa menia a odchádzju,spoznavame spolocne nových,,,pokial vám to klape tak neriešte nejakých kamarátov - bud si zvyknú alebo obmedzite kontakty s takýmito ľuďmi

martinmmartin
Dnes o 09:47

No to je iny pohlad na svet. Ak povies 20 rocnemu ze musi prestat chlastat lebo ho v 40 porazi tak ti s kludom v srdci povie ze berie - 40 je pre 20 rocneho najvyssia staroba

insider555
Autor odpoveď zmazal
anonym_d687d9
Dnes o 09:50

Možno časom ale nemozes nikoho nútiť si s niekým rozumieť,hlavne, že si rozumiete vy
A áno,viac si to pripustas lebo máte medzi sebou vekový rozdiel ale inak je to bežné, že nie každý si s každým sadne

muchotrafka298
Dnes o 09:57

To nie je otazka veku, ale mentalneho nastavenia a povahy. Ze s niekym si rozumies a s niekym nie, bez ohladu na to, aky je stary. Ci je starsi, mladsi a s niekym nemas spolocne absolutne nic, nevies najst ziadnu temu, o ktorej by ste sa bavili.
Za mna osobne je velky vekovy rozdiel 20 a viac rokov. 10 rokov nie je ziadny obrovsky vekovy rozdiel, ze by tam boli generacne rozdiely, aj nazorove.

anonym_459d54
Dnes o 10:01

Suhlasim ze to nie je o veku. My mame velky vekovy rozdiel a velmi si rozumiem s ludmi v jeho veku. Viac ako s tymi v mojom 😀

anonym_9101ae
Dnes o 10:12

Okruh kamaratov by bolo psledné, čo by ma trápilo .. dolezite je, že si rozumiete spolu medzi sebou a nie s kamaratmi, a ako sponínaš máte jeden pár kamaratov s podobným vekovým rozdielom s ktorými si rozumiete tak aspon niečo
A nie je to o veku, ale o povahe človeka

anonym_c39ea1
Dnes o 10:31

Ja som mala 28 a priateľ mal 41. Vždy som si rozumela so staršími, aj moji priatelia boli starší o cca 8-10r, moji súrodenci boli podstatne starší čiže s tým nebol problém.

anonym_fe54bf
Dnes o 11:20

My máme oveľa vyšší vekový rozdiel medzi sebou než čo píšu v komentároch vyššie a celkom fajn. Autorka, kamaráti nie sú až tak dôležitý, keď už máš vzťah.

anonym_8517a3
Dnes o 12:07

Bezne si rozumieme aj s ludmi ktori su generaciu vyssie nizsie, ale to mas tak. Tiez ked ideme napr s ludmi 40+ niekde a sme tam podobneho veku a jeden 45rocny tam ma 25ku frajerku, jednoducho je tam medzi ostatnymi ako decko.

majlo1234
Dnes o 12:22

Tiez sa priklanam k tomu, ze to bude o povahe. Moj muz je tiez o 12 rokov starsi, a rozumie si s kazdym, koho stretne😂 mne je to v podstate jedno, netravim s jeho kamaratmi vela casu

citronove_koliesko
Dnes o 16:18

@anonym_autor s manzelom sme rovesnici, roky sme spolu a spolocneho nemame ani 1 kamosa ci kamosku s ktorym by sme travili cas. Vobec nam to nevadi.