icon

Za čo ste vďačné svojim partnerom?

16. jan 2025

Za mna je to urcite to, ze manzel je proste ta hlava rodiny a všetky veci, co sa vyskytnu doma, hned riesi. Bud sam ich vyriesi (opravi a pod..) alebo s nejakym odbornikom a nemusím to robit ja, co sa do toho absolutne nerozumie. Stretla som sa v sluzbach s tym, ze ked som zena, tak automaticky s tebou zachadzaju, hlavne technici inak, ako s muzmi. Pretoze sa do toho nerozumiem a mna to vycerpava, aby som jednu opravu riesila tyzden, kdežto chlap to obtelefonuje za den :D a dalej je to obrovska podpora od manzela, ze aj ked mu poviem svoj problem, vypočuje ma, da mi svoj pohlad (velakrat novy) a nehodi mi ten problem, ako zemiak naspat, ze ja neviem co s tym, co ma a tym zatazujes🥰 proste si dovolim byt tou zenou, co si dovoli byt zranitelna🙂

Strana
z2
larinka552
16. jan 2025

To je uzasne a krasne 🥰 No ja mam sice len priatela zatial ale pomaha mi co sa tyka toho ze niekedy urobi jest, navari obed, umyje riady, upratuje, vynesie smetie. Potom mi to niekedy vycita. Co sa tyka auta, odmietol mi pomoct s tym, ked som ho isla kupit (kupila som potom sama ale zle). Akykolvek technicky problem s autom mam, dava ruky prec, musim si vsetko riesit sama. Uz mu o tom radsej ani nehovorim a rovno to sama nejak zariadim. A presne citim aj ten iny pristup, ktory maju chlapi v servise k zene, ked vidia, ze ja sa do toho nerozumiem 🙁 Ked som ho potrebovala aby so mnou isiel v aute (ucila som sa soferovat) to tiez odmietol. Musela som sa to ucit sama. V tomto podpora ziadna.

autor
16. jan 2025

@larinka552 a skusila si mu to odkomunikovat cez pocity?🙂 ono,muzi sa potrebujú citit potrebni 🙂 navrhujem si s nim spravit pekny vecer a ked budete obaja uvoľnení, tak laskavo mu ppvefat napr: zlatko, ked ja by som bola velmi vdacna, keby si mi s tym autom pomohol. Predsa sa do togo lepsie rozumies a urcite mi lepsie padne, ked tam budes so mnou, ako podpora 🙂 lebo ja sa potom citim nekomfortne, ked na mna automechanik ide stylom, ze co ty tu vobec robis. Vzdy treba komunikovat cez svoje pocity, ako sa ty citis pri danej veci a nie vycitkami, ty mi nepomahas s autom, ty na mna kasles v tychto veciach. Vyskusaj to tak. Ono, vacsinou ked si zena zariadi vsetko sama a nepotrebuje muza, potom sa ti muzi nechcu snazit, ved aj naco 🙂 musis byt viac narocna a ukazat mu, ze pre teba je dolezite, aby ti pomohol aj v týchto veciach 🙂 ale je super, ze ti pomaha. Tam podla mna staci len komunikacia a bude dobre 🙂

jana_eyre_2
16. jan 2025

Pekná téma, dúfam že sa to tu zase nestrhne opačným smerom..

Ja som môjmu mužovi tiež vďačná za to, že vyrieši akékoľvek problémy okolo domu, domácnosti, aut - čo sa týka technických veci, opráv a podobne.. či už to urobí on sam alebo riešenie odborníkov - niekedy si to síce vyžaduje neustále opakovanie odomna ale nakoniec to urobí 😅

Taktiež, rieši poistky, účty, úvery - vždy sa síce o Tom bavíme spoločne, ale rieši to on..
Ja mám na starosti bežný chod domácnosti, deti, skola krúžky a podobne..

Je môj najlepší priateľ, takže ak ma niečo trápi tak ma vypočuje, niekedy aj moje trápne obavy/problemy z práce 🙂 má svoje negatíva (ako každý na svete), ale prevyšujú pozitíva a som rada že zrovna on je môj muž..

larinka552
16. jan 2025

Ach dakujem ti za radu ale uz ked mi nepomohol fakt ked som to najviac potrebovala, som ho prosila, bola zufala a nepomohol. Skusala som to aj po dobrom. Tak ja ho nebudem donekonecna na kolenach prosit. Vies to sa nestalo raz, bolo viac tych situacii a nepomohol. On pomoze len ked to sam uzna za vhodne. Ja si neviem vsetko zariadit sama, ze ho nepotrebujem ale on ked povie ze nie, tak nie. Ale tak co uz, kazdy je nejaky a nie vsetci su mili ako medik na chleba...

ivik4
16. jan 2025

To ze je ,,hlava" rodiny beriem automaticky, chlap ma byt chlapom.
Preco sa to pytas a pises anonymne ?

madeincssr
16. jan 2025

@larinka552 nie kazdy muz je technicky typ na VSETKY oblasti. K niektorym (napr. stavebnym, auto-moto, pestovatelsko-zahradnym...) nemaju niektori muzi vztah (ruky prec od toho, musia niekoho poprosit), hoci v inych oblastiach su velmi zrucni (manualne i organizacne). Nik nevie vsetko. Ale velmi mila tema. Prave v tom, ze zena o niektore (napr. technicke) veci poziada muza, je jej zenskost. Tym sa nevylucuje, ze ina zena moze na niektore ("muzske") veci byt velky talent a robit ich rada a dobre. Zas s inymi oceni, ked jej muz pomoze. A samozrejme naopak.

nika23t
16. jan 2025

@jana_eyre_2 takto nejako by som popísala aj ja to, za čo som vďačná svojmu muzovi. Pekne si to napísala 😊

autor
16. jan 2025

@jana_eyre_2 nadherne ❤ aj ja dufam, ze sa to tu neobrati proti mne 🙂 ale na utoky reagovat nebudem, pretoze moj prispevok nie je nicim poburujuci, ani na to, aby vyvolal agresiu. A chcela som, aby sa tu vyjadrili aj tie, co su spokojne a aby bola nadej, ze laska stale existuje 🙂

autor
16. jan 2025

@madeincssr samozrejme, kazdy ma ine nastavenie v tom vztahu a ked zena ma vztah k autam k pc, urcite jej to nevycitam 😊

larinka552
16. jan 2025

@madeincssr chapem, teraz som si spomenula, ze naposledy mi vlastne pomohol s tym autom (neslo nastartovat, vobec ani blik) a spravil to rychlo a sikovne ale bolo to cele velmi neprijemne...
Oki nejdem tu dalej prudit 👋 ma to byt pozitivne o laske, co asi nie je moj pripad 🙁

la_dolce_vita
16. jan 2025

Moj partner nie je sice romantik, co vsak zene v mojom veku a nastaveni az tak nevadi, za to sa na neho mozem spolahnut vo vsetkom, nemusim ani žiarlit a je mi oporou. Navyse je velmi sikovny a zrucny, ked sa tu spominaju tie "muzske" cinnosti.

rembura
16. jan 2025

Tak to si skutocne vaz, pretoze kazdy chlap takyto veru nie je. 🙂 Ja mam tiez v tomto stastie, ale aj tak mam velakrat nervy, lebo aj napriek tomu, ze toho robi vela, obcas veci neriesi tak, ako by som chcela. 😂

bessie12
16. jan 2025

Ja som môjmu snúbencovi vdacna hlavne za to, že vždy bol pri mne v tých najhorších chvíľach v mojom zivote. Či už to bolo počas rozchodu ( búrlivý rozchod a vela problemov s tym spojené) s ex alebo po smrti maminy. Nemá problém s upratovaním ci umytum riadu, ale aj tak si radsej takéto veci robím sama 😁 podporuje ma dá sa povedať, že vo všetkom. Úrady v NL vybavuje výhradne len on.
Nábytok sa snažím aj sama zmontovat, ale aj tak to nakoniec musí urobiť on 🙈

lauriik
16. jan 2025

Ja som vdacna svojmu manzelovi, ze riesi technicke veci okolo domu. Kopec veci zvladne sam, za to ho velmi obdivujem lebo ja by som bola vela krat stratena.
Dalej som mu vdacna, ze je plnohodnotnym rodicom a dokaze ma na 100% zastupit a o deti sa skvele postarat. Co som tak pochopila z okolia tak to neni samozrejmost.
A este som vdacna, ze mu mozem hocico povedat, vystazovat sa a on ma vypocuje a snazi sa mi pomoct.

diewcatqoo
16. jan 2025

Nikdy som od neho nepocula vetu "To nedokazes.", vzdy ma podpori. Vdaka nemu som tam, kde som. Nebyt jeho, bola by som nesebavedoma, nepriebojna a nikdy by som sa neodhodlala k urcitym veciam. Dakujem mu aj za krasne a sikovne deti a za to, ze on je ten, kto v rodine dokaze zachovat chladnu hlavu a racionalne uvazovat aj vo vypatych chvilach.

strawberry0797
16. jan 2025

To je krasne. Takeho by som potrebovala. Nedas ho naklonovat? 🙂

pralinka25
16. jan 2025

@larinka552 fuha. tak si to s tym priatelom este trochu premysli. lebo v zivote bude x situacii kedy si partneri budu musiet byt oporou a pomoct si navzajom. preto je to partnerstvo. tam by nemal kazdy kopat sam za seba. ono niekedy ani nejde o to ci to vie alebo nie ale o snahu zaujem, ja som vydata 20 rokov a ked si pomyslim cim vsetkym sme si spolu presli tak takyto postoj by nas utopil davno. toto mi pride smutne - "ked som to najviac potrebovala, som ho prosila, bola zufala a nepomohol" uprimne neviem si to ani predstavit. ved ked si vezmem aj obycajny kolega co si ani nie sme extra blizky mi sem tam pomoze, alebo sused, kamos ... keby sa na mna v takychto situaciach vykaslal vlastny partner ... a plati to aj naopak. neviem no

colsami
16. jan 2025

- sikovny a zrucny, vsetko vie spravit
- nema problem s hocijakou pracou v domacnosti
- poriadkumilovny, vsetko je vzdy na svojom mieste, ciste a funkcne, nikdy nic nestrati a nenechava
- vie si upratat svoju rodinu a nema problem im povedat ak vymyslaju hluposti alebo sa nam nieco akurat nehodi, nerobi pstrosiu hlavu do piesku ale uplne normalne a narovinu im povie co chceme/nechceme

jozef1890
16. jan 2025

Ale sú aj také ženy veď česť výnimkám, ak trebalo niečo veľmi milá zraniteľná žienka, pomohol som, spravil som jej čo na očiach videl, a potom čo sa nestalo, KOPANEC......

katkazuz
16. jan 2025

@pralinka25
👍
Aj ja by som si to ešte sakra rozmyslela, ak to teda nie je už tvoj manžel laurinka552.
Lebo ho prosiť a on ťa odignoruje to nie je pekné.
Iné by bolo, keby úprimne povedal, že ani on sa v tom nevyzná- nie všetci muži sú technicky zdatní,
ale poprosí napr. toho a toho a ten nám to spraví.

doriiis
16. jan 2025

Mužovi som vďačná za to,že sa na neho dá spoľahnúť,že podobne ako tvoj vie veľa veci spraviť, vybaviť,vyrobiť.
Som mu vďačná zato,že napríklad včera,keď som došla domov z práce o 15:00 on bol po nočnej,ale nakúpil a navaril,skontroloval našej dcére úlohy a postaral sa o domácich miláčikov.Vecer išiel do ďalšej nočnej.
Je perfektný otec,ktorý mňa ako matku dokáže zastúpiť na 100%,je zodpovedný,prvoradá je pre neho naša rodina.
Miluje ma,miluje deti a žije iba pre nás.Spravi všetko,čo nám vidí na očiach.
Je to skvelý muž.

autor
16. jan 2025

Som nadsena, ze tato tema ostala pekne kludna a nikto nemal potrebu rypat 🙂 a som velmi vdacna za vase krasne slova a hreje ma pri srdci, ked to citam 🙂 laska, respekt a ucta este stake v manzelstve su 🙂

slovakboy
16. jan 2025

Mne sa páči tvoje vyznanie. Mal by si to prečítať aj tvoj manžel.

larinka552
16. jan 2025

@pralinka25 hej aj ja si presne toto uvedomujem, ze v zivote pride tolko situacii a este keby sme mali deti a ked nebude chciet, tak sa jednoducho na mna vykasle... Aj ked on by sa urcite dusoval, ze nie, nevidi to realne co robi. Neviem no, je to tazke. Ale dakujem za nazor 🙂

autor
17. jan 2025

@slovakboy neboj, on to velmi dobre vie 🙂 nemam problem mu vyznat lasku alebo inym stylom mu za to podakovat🙂 my mame od zaciatky zdravy vztah 😊

michal_dr
17. jan 2025

@autorka

Veľmi pekná téma 👍

basska_b
20. jan 2025

Pekná téma, ozaj taká pozitívna. Ja som vdacna muzovi, ze je trpezlivy, laskavy, usilovne pracuje, aby nas zabezpecil, ze nechcel zostat len pri jednom-dvoch detoch a ze mi vzdy pomoze. Aj tie opravy okolo domu, ze to vobec vie riesit - ja by som si horsie poradila. Rodina je pre neho na prvom mieste, ako sam vravi, jeho zdrojom stastia a vnutornej harmonie.

casavina
20. jan 2025

Autorka to isté mám doma a ďakujem mu za to aký je... Je moje všetko a viem že je to vzájomne..o to je to krajšie ❤️

majdus
20. jan 2025

Aka krásna téma. ❤️ Ďakujem za inšpiráciu k zamysleniu... Tiež mam doma najlepšieho priateľa. Tiež sa stará o toľko veci, v ktorých by som bola ja stratená a som rada, že sa o ne nemusím starať.
Za veľa veci ho obdivujem... Nemal príklad otca v detstve, ale toľko veci sa naučil sám, čokoľvek vie urobiť, naštudovať si a pustí sa do toho, hľadá riešenia, vybaví... Nie je to ideál, tiež mu musím veci pripomínať, ale komu netreba? 😆
Ja na ňom obdivujem často to, čo chýba mne...potreba byť informovaný, sleduje dianie vo svete, má prehľad, má vlastný názor,... Najviac asi obdivujem trpezlivosť so všetkým a všetkými, pokojnú povahu, ako ľúbi naše deti...ako ľúbi mňa napriek mojim chybám, ako sme spolu radi ako rodina. A ako si uvedomujeme, že sa rovnako potrebujeme a ľúbime ako manželia. ❤️ Och, vďaka za pekné myšlienky a vďačnosť, ktorú mi aj dnes táto téma pripomenula. 🤗

larena
20. jan 2025

Ach ja som môjmu vďačná za hrozne veľa🥹❤️Tiež sa na neho môžem vždy vo všetkom spoľahnúť, viem že ked je nejaký problém tak nájde riešenie..za to že veľa krát keď prídem domov ma čaká na stole navarené jedlo alebo upečie koláč, každé ráno mi spraví kávu,každý rok naplánuje dovolenku do najmenšieho detailu čo sa týka cesty a ubytovania a viem že sa s ním nikde nestratím, za to že každý deň mi stále dáva komplimenty rovnako ako keď sme sa stretli, a za to že ráno cez víkend vstane s dcérou aby som si mohla pospať😀a vo všeobecnosti za to aký je zainteresovaný otec a postará sa rovnako ako ja.Aj keď obdobie po narodení dieťaťa bolo tažké a zrazu prišli hádky ktoré predtym nikdy neboli, tak viem že mať takéhoto muža neni samozrejmosť a stále nechapem ako som si to zaslúžila❤️😅

Strana
z2