Zamrznutý vzťah. Čo robiť, keď partner neprejavuje city?
Ahojte, priznám sa, že sa cítim divne. Mám priateľa a v poslednom roku náš vzťah ochladol. Neobjíme ma, nechytí ma za ruku, nepobozká sám od seba, nepohladí. Keď ide o sex, tam je všetko, ale to trvá 20 min a potom po bozkoch a objatí už môžem len snívať. Intenzita našej komunikácie sa znížila, aj telefonátov, správ. On tvrdí, že je taký a takto to majú aj doma v rodine. Ale taký na začiatku nebol.
Ja som sa veľmi snažila, aby sa náš vzťah posunul niekde ďalej, aby sme začali spolu bývať mali spoločné plány do budúcnosti, trávili viac spolu čas apd. Ale z jeho strany tam bol bolo veľmi jasné nie. Samozrejme, že som sa cítila frustrovaná, keďže ani po roku, ani po dvoch, ani po troch sa nič nezmenilo. Viac krát som mu povedala, že ak to medzi nami má byť takéto, tak je načase, aby sme si obaja hľadali niekde inde to, čo potrebujeme. Ja vzťah a muža, čo ma bude naozaj milovať a budem pre neho na prvom mieste a on kamošku s výhodami, lebo presne toto potrebuje a zrejme aj navždy potrebovať bude. Samozrejme, vždy keď sa chcem rozísť, tak sa zmení na pár dní, píše mi, hovorí mi zlatko, chytí ma za ruku na ulici, je ako med, ale po dvoch dňoch, niekedy ani to nie je všetko tam, kde bolo predtým. Veľa som sa pre neho naplakala, a aj keď som oficiálne s ním, cítim sa ako najosamelejší človek na svete. V naozaj ťažkých chvíľach za posledné štyri roky som bola sama. Keď som potrebovala jeho pomoc, nedostalo sa mi jej, na všetko som bola viac menej sama. Včera sme mali menšiu výmenu názorov a on mi poslal obrázok nižšie. A ja som zastala a zamrzla. Čiže napokon z toho celého vyjdem ako ja tá, s ktorou sa nedá žiť a existovať. Ktorá svojimi činmi a rečami zraní človeka... Po tomto, čo mi poslal, sa vo mne niečo zlomilo. On sám vie, že som teraz veľmi nešťastná a smútim, lebo mi zomrel veľmi blízky človek, ktorého som mala nadovšetko rada a že potrebujem blízkosť niekoho pri sebe. A tej blízkosti sa mi nedostáva.
Toto správou som zrazu pochopila, že toto už nepôjde spraviť.. a on sa tvári, že všetko je ok, a že život ide ďalej a nič sa nedeje.
Keby vám niekto poslal niečo takéto, prešli by ste to v pohode bez povšimnutia?
A tvárili by ste sa, že je všetko OK? Čo by ste si pomysleli, keby vám váš partner, s ktorým máte komplikovaný vzťah poslal niečo takéto?

Myslela som, že si mladá a neskúsená, ale ty si stará hlupaňa. Tipujem, že máš dobre 40+, možno 50 a celý život znásilňuješ na vzťah chlapa, ktorý o to nemá záujem. A prerábaš ho na svoj obraz, lebo nikto iný nemá celý ten čas záujem o Teba. Nenapadlo tí, že chýba je v Tebe? Nedokážeš byť sama so sebou, nevieš fungovať ako samostatný človek, si infantilná, riešiš hlúposti a vyžaduješ romantické prejavy ako v puberte.
Píšeš tu pomaly každý týždeň, stále len o tom, kto ti zomrel a čo pre teba robil. Hľadaj si radšej psychiatra, toto sama nevyriešiš a ani ženy tu. Život sa mení a prežijú prispôsobiví, nie tí, ktorí sú zaseknutí v minulosti.
@anonym_7f91a8 ďakujem za feedback, to že som hlupaňa sedí. A áno, som zjavne zaseknutá v minulosti. To máš pravdu. Neznásilňujem človeka, ja odchádzam, keď si nemáme čo dať viac. Tak ako som odišla v minulosti. A mala som vzťahy, ktoré z nejakého dôvodu však nevyšli. V jednom bola diaľka, a ja som sa starala o rodičov, v jednom prípade boli deti v striedavej starostlivosti a tam nebol ešte čas na to, aby mal otec priateľku. Ale áno, vzťahy mi nevyšli. Ale dovolím si povedať, že nepíšem tu každý týždeň. Asi si ma s niekým mýliš.
@aurelia2000 mam 45 rokov. Ako sa ku ludom spravam. No neviem, vzdy som sa snazila byt najlepsia kamaratka a bola som tu pre nich. Rodicov som dochovala a zomreli mi obaja. So sestrenicami a bratrancami som nikdy v kontakte nebola, mam nejakych na opacnej strane SVK, ale nepozname sa. Kolegyne nemam, som zivnostnik, robim sama na seba z domu. Mam klientov, ale s nimi sa kamaratstva nebuduju. A kamaratov? No mala som troch naj kamosov. Z jedneho sa stal alkoholik a bezdomovec v Prahe, nemam na neho kontakt. A ostatni tu uz zial nie su. Aktualne mi zomrel najlepsi kamarat, 30r brato - sestersky vztah sme mali. Bol mojou oporou pocas takmer celeho mojho zivota.
Ty sa cvachtas vo svojom trápení, dali ti hore dosť dobrých rád.
Ty sa cvachtas vo svojom trápení, dali ti hore dosť dobrých rád.
@aurelia2000 pýtala si sa, kde sú ľudia v mojom okolí, tak som ti odpovedala.
@aurelia2000 pýtala si sa, kde sú ľudia v mojom okolí, tak som ti odpovedala.
@anonym_autor ok, prečítala som si všetko, čo tu bolo popísané, máš tu veľa dobrých nápadov, čo s tvojou samotou, ako nájsť nových ľudí do života, tak si z nich vyber a konaj. Čo tá tvoja živnosť, čo to chce byť? Nejaké zamestnanie s dobrými kolegami by ti nebolo lepšie? V mnohých zamestnaniach vznikajú dobré partičky.
Alebo aj na VŠ ísť, tam je vždy super😊
@anonym_autor ok, prečítala som si všetko, čo tu bolo popísané, máš tu veľa dobrých nápadov, čo s tvojou samotou, ako nájsť nových ľudí do života, tak si z nich vyber a konaj. Čo tá tvoja živnosť, čo to chce byť? Nejaké zamestnanie s dobrými kolegami by ti nebolo lepšie? V mnohých zamestnaniach vznikajú dobré partičky.
Alebo aj na VŠ ísť, tam je vždy super😊
@aurelia2000 Mám dobre rozbehnutý business už viac ako 10 rokov. Ono to nechce byť, ono to je. Som provider pre firemných klientov a poskytujem poradenstvo, konzultácie a služby. Som sama sebe pani a je to fajn, pričom si zarobím nadštandardne, toľko by som v zamestnaní nemala, možno sotva polovicu. Preto som aj pred rokmi odišla z full time jobu a otvorila si vlastny business. Ešte vďaka za moju robotu, tá mi zaberie väčšinu času a nemyslím na hlúposti.
Uvedom si, ze mas ocakavania od partnera, ktore ti on ale nevie dat. Nie kazdy to ma v sebe. Tak bud to budes akceptovat alebo nie a pojdete od seba. Ale vynucovat si to nie je v poriadku. Len sa v tom placate obaja. Tolko rozchodov a navratov bez dalsieho posunu, o com to je? Je smutne citat ako je zrela zena, ocividne sikovna, odkazana na jedneho muza s obavou byt sama..
Také veci sa stávajú, keď bohužiaľ tí najbližší odchádzajú,či rodičia,či kamaráti a preto sa hľadajú noví priatelia, nové kontakty,aby človek niekoho pri sebe mal. Ty si sa zaciklila v minulosti a je to len na tebe,ako naložíš so svojou budúcnosťou. Nežiješ predsa na opustenom ostrove,kde ti robí spoločnosť iba volejbalka s nakresleným xichtom (z filmu Stroskotanec). Musíš prijať fakt,že aj ty musíš niečo preto urobiť,aby si sa necítila sama a mám pocit,že sebaľútosť nie je najlepšie riešenie. Ľudia nám zo života odchádzajú,ale však,aj prichádzajú. Keď si zo vzťahu nešťastná,tak ho opusti nadobro. Byť s niekým ešte neznamená byť šťastná a spokojná. A aj to,byť niekedy len sama so sebou má svoje výhody- naučíš sa o sebe viac.
Teraz citam, ze peniaze nie su problem, jemine zena tak cestuj 🙂 Ved lepsie je pracovat z Maldiv, New Yorku, Pariza ako z bytu pripadne si davaj aspon city breaky...Ja som o malinko mladsia ale moj zoznam ciest je nabityyyyy..Len aby zdravie bolo.
Také veci sa stávajú, keď bohužiaľ tí najbližší odchádzajú,či rodičia,či kamaráti a preto sa hľadajú noví priatelia, nové kontakty,aby človek niekoho pri sebe mal. Ty si sa zaciklila v minulosti a je to len na tebe,ako naložíš so svojou budúcnosťou. Nežiješ predsa na opustenom ostrove,kde ti robí spoločnosť iba volejbalka s nakresleným xichtom (z filmu Stroskotanec). Musíš prijať fakt,že aj ty musíš niečo preto urobiť,aby si sa necítila sama a mám pocit,že sebaľútosť nie je najlepšie riešenie. Ľudia nám zo života odchádzajú,ale však,aj prichádzajú. Keď si zo vzťahu nešťastná,tak ho opusti nadobro. Byť s niekým ešte neznamená byť šťastná a spokojná. A aj to,byť niekedy len sama so sebou má svoje výhody- naučíš sa o sebe viac.
@zuzanita1609 som veľa sama so sebou. Každé ráno sama vstávam, urobím si kávu, deň strávim sama doma, na calloch s klientami. večer idem sama na näkup alebo na prechádzku. Cez víkend idem sama na výlet teraz, alebo sa idem niekde prejsť. Sama idem do kina, dokonca som ešte minulý víkend bola sama v zoo. Toľko času osamote, čo trávim ja osamote, už neviem či sa dá viac. Som sama 24/7. Tri krát do týždňa sa stretneme s mojim pseudo priateľom a sme spolu tak hodinu, dve max. Viac nie. Dnes idem na nákup, potom cvičím, potom sprcha, urobím si wellness deň a večer telka a spať. Takto vyzerá môj deň, osamote. Každý deň.
@zuzanita1609 som veľa sama so sebou. Každé ráno sama vstávam, urobím si kávu, deň strávim sama doma, na calloch s klientami. večer idem sama na näkup alebo na prechádzku. Cez víkend idem sama na výlet teraz, alebo sa idem niekde prejsť. Sama idem do kina, dokonca som ešte minulý víkend bola sama v zoo. Toľko času osamote, čo trávim ja osamote, už neviem či sa dá viac. Som sama 24/7. Tri krát do týždňa sa stretneme s mojim pseudo priateľom a sme spolu tak hodinu, dve max. Viac nie. Dnes idem na nákup, potom cvičím, potom sprcha, urobím si wellness deň a večer telka a spať. Takto vyzerá môj deň, osamote. Každý deň.
@anonym_autor mrzi ma, ze ta tu niektore velmi urazili.
Ty vies, co by si mala spravit, ale bojis sa. Nikto nechce byt sam, to je pochopitelne.
Budem rada, ak mi napises
@anonym_autor strašné, ale toto celé je len tvoja voľba. Ty sama si si na vine.
@anonym_autor tak cestuj,adoptuj si psa (pri venčení v parkoch sú aj iní osamelí psíčkari),cez svoje koníčky sa pridaj do nejakých skupín (ďalšie nové známosti),mám však pocit,že ty aj sama chceš byť. Nehladáš riešenia,iba dôvody. Veľa šťastia 🍀.
@anonym_autor tak cestuj,adoptuj si psa (pri venčení v parkoch sú aj iní osamelí psíčkari),cez svoje koníčky sa pridaj do nejakých skupín (ďalšie nové známosti),mám však pocit,že ty aj sama chceš byť. Nehladáš riešenia,iba dôvody. Veľa šťastia 🍀.
@zuzanita1609 ak by som mohla mať psa, tak ho mám. Mala som v minulosti, ale žiaľ musela som ho dať preč, a to som mala toho hypoalergénneho. Ale žiaľ moja astma bola silnejšia. Rovnako aj mačka, zajac a papagáj. Nevydalo. Na rodinný dom sa necítim. Vyhovuje mi bývanie v byte. Na druhej strane nemôžem mať domáce zvieratko. Možno rybičky. Ale to mi osobne nijako nepomôže. Za to chodím do útulku, tak každé dva týždne, tam mám aspoň malý kontakt so zvieratkami.
este jazykove kurzy ale nie s cielom najdenia si niekoho ale aby si bola aj s ostanymi ludmi, pripadne kniznica, mne sa hocikde hocikto prihovori.. a cestovanie do zahranicnych metropol si neskusala?
este jazykove kurzy ale nie s cielom najdenia si niekoho ale aby si bola aj s ostanymi ludmi, pripadne kniznica, mne sa hocikde hocikto prihovori.. a cestovanie do zahranicnych metropol si neskusala?
@klementinka58 na anglinu som chodila 2x do tyzdna. Ja asi 20 inych starsich ludi zo statnej spravy. Sranda je tam. Tety maju tesne pred dochodkom. Tak som presla na online hodiny s vlastnou lektorkou, zase sama, one2one, ale je to pre mna to, co potrebujem. Aj na jogu chodim, ale mam vlastnu lektorku vzhladom na moje urcite zdravotne obmedzenia. Strasne to ide do penazi, ale prinasa mi to efekt. Ja osobne ani nie som ten typ, co sa len tak skamarati niekde so zenami na nejakom cviceni, apd. Skor s muzmi by som si este rozumela, ale so zenami sa ja sama neviem skamaratit, to takto mam od mladosti.
a cestovat kvoli comu nemozes? Lebo clovek v tych velkomestach chyta uplne iny pohlad, vsetky problemy sa zdau mensie....
Ale ved ty si aj teraz sama.Najhorsie je ked je clovek osamely vo vztahu, omnoho horsie ako ked je bez vztahu.Ten chlap ta ma na haku, nechce ta, otvor oci.Dalsia na koni, co sa drzi zubami nechtami nefunkcneho vztahu len aby nejaky chlap bol? To robia len zufale zeny.Preto sa citis zle, z toho nefunkcneho vztahu, odid sebavedome so vztýčenou hlavou a uvidis ake veci sa zacnu diat.Lebo ked sa v tomto zacyklis definitivne sa pochovas a skoncis v depke.Mas kopec rokov a kazdym rokom to bude tazsie a tazsie, ci odist, ci najst nového partnera.Mas to vo svojich rukach, ci budes nestastne a frustrovane zit takto, mozu sa ti vyvinúť psychosomaticke ochorenia alebo si das sancu na lepsi zivot.Drzim palce.
a cestovat kvoli comu nemozes? Lebo clovek v tych velkomestach chyta uplne iny pohlad, vsetky problemy sa zdau mensie....
@klementinka58 sama necestujem. Cestovala som s kamosom, ked este zil. Boli sme vsade Madarsko, Polsko, Rakusko, Chorvatsko, Francuzsko, Anglicko. Ale je to este cerstve. To nie je este ani mesiac co zomrel. Ucim sa zit bez neho. Vies, ked mas 30 rokov pri sebe niekoho, a zrazu tu nie je, je ti kurva tazke. Momentalne este som vo faze placu kazdy den. Viem, ze tato faza prejde. Len teraz som este na tom takto.
Autorka, môžeš teda napísať aspoň kraj, odkiaľ si? Možno sa aj tu nájde nejaká partia na trávenie času.
Alebo, znova ti sem dám tú skupinu, môžeš sa tam pridať a zatiaľ iba pozerať, aké baby tam píšu, odkiaľ sú, a že chcú skočiť na kávu alebo spolu do kina, či niekam.
https://www.facebook.com/groups/1089430941769578
Autorka, môžeš teda napísať aspoň kraj, odkiaľ si? Možno sa aj tu nájde nejaká partia na trávenie času.
Alebo, znova ti sem dám tú skupinu, môžeš sa tam pridať a zatiaľ iba pozerať, aké baby tam píšu, odkiaľ sú, a že chcú skočiť na kávu alebo spolu do kina, či niekam.
https://www.facebook.com/groups/1089430941769578
@unicornlady Ďakujem, pridala som sa do skupiny. Ale v tomto som skeptická, mala som vždy kamošov mužov. Ja ani neviem so ženami o čom by som sa bavila popravde veľmi. Tým nerátam kamošky, čo sme sa poznali od detstva alebo od strednej. Ale v dospelom živote som si žiadnu kamošku nenašla, iba kamošov mužov. Teda nevylučujem, len neviem... nie som ten mňa za kamošku - nie som typ do wellnesu, na bicykel, na nákupy apd, nemám deti, nemám rodinu, nie som tá žienka na pečenie a na varenie, čiže o čom by sme sa rozprávali? Ja len sa pýtam. Lebo sama netuším. Bola by som veľmi milo prekvapená, keby som si sadla s nejakou ženou ľudsky, ako kamošky.
Veď si nemusíš nájsť hneď kamarátku na stálo. Možno aj viac báb takto stretneš a môžete si nájsť možno spoločnú debatu o niečom, čo ťa zaujíma. Nebavia ťa žiadne prednášky (psychológia, napr. teraz bude Mesiac duševného zdravia v Nitre a rôzne podujatia v meste), alebo nejaké kultúrne podujatie.
Veď si nemusíš nájsť hneď kamarátku na stálo. Možno aj viac báb takto stretneš a môžete si nájsť možno spoločnú debatu o niečom, čo ťa zaujíma. Nebavia ťa žiadne prednášky (psychológia, napr. teraz bude Mesiac duševného zdravia v Nitre a rôzne podujatia v meste), alebo nejaké kultúrne podujatie.
@unicornlady áno bavia, jasne a veľmi. Len ja som z opačného konca SVK.
@anonym_autor odid čo najskor lebo ťa zničí
aj z východu tam píšu, veď si to kľudne popozeraj na nástenke, kto tam písal atd
aj z východu tam píšu, veď si to kľudne popozeraj na nástenke, kto tam písal atd
@unicornlady Ďakujem, keď ma pridajú do skupiny popozerám.
ja som bola pridaná asi za 2 hodiny, teraz je víkend, možno to dlhšie potrvá
čo pozerám, tak za posledné 3 dni je tam niekoľko príspevkov od báb z východu, takže máš veľa možností
@anonym_autor ty ho v tom vztahu dusis. Tiez by si mu mohla nechat trochu priestoru pre seba. Kazdy muz by takto reagoval. Aj sa cudujem, ze to este neukoncil. Vztah nie je len o tebe, je o oboch. Odorucala by som ti psychologa, inak toho chlapa stratis navzdy. Ak vies anglicky, pozri videa o anxious attachment style a pracuj na tom.
v rámci voľného času, môžeš skúsiť túto knihu
https://www.martinus.sk/3151313-trauma-a-vztahy...
@anonym_autor ty ho v tom vztahu dusis. Tiez by si mu mohla nechat trochu priestoru pre seba. Kazdy muz by takto reagoval. Aj sa cudujem, ze to este neukoncil. Vztah nie je len o tebe, je o oboch. Odorucala by som ti psychologa, inak toho chlapa stratis navzdy. Ak vies anglicky, pozri videa o anxious attachment style a pracuj na tom.
@strawberry0797 mas pocit, ze ja ho dusim. Neozvem sa mu kludne aj 3-4 dni. Aj sa nevidime 3-4 dni. Kludne som mu nechala aj priestor byt tyzden sam, ked som bola s kamosom mimo SR. nevyvolavam mu, nevypisujem mu, nechavam mu tolko casu pre seba, kolko len chce. Nevolam ho vonku, nech on vyvinie iniciativu. Teraz sme sa naposledy videli v utorok.

Vieš čo, poradím ti. Namiesto toho, aby si sa za 40 € vykecávala so psychológom na Hedepy o bežných veciach ako s kamoškou, mu radšej povedz, že sa nevieš dostať z toxického vzťahu a potrebuješ s tým pomôcť. A nebude to 4x do mesiaca, ale možno 5-6-7x a za dva tri mesiace máš pokoj. S hentým človekom sa rozíď a neupínaj sa naňho ako na jediného tvora vo vesmíre, čo ti môže dať pozornosť, lebo to tak nie je. Ty to len veľmi chceš tak vidieť a idealizuješ si ho. On presne vie, ako na teba, že stačí pár dní hrať chrumkavého a zas ho naháňaš pár mesiacov. Načo to robíš. Prečo máš pocit, že bez druhých ľudí to nezvládneš? Kúp si psíka, alebo choď venčiť do útulku, bude ti aj veselšie, aj sa budeš mať o koho postarať. Nie dementovi čo si ťa ani neváži sa doprosovať...