Zamrznutý vzťah. Čo robiť, keď partner neprejavuje city?
Ahojte, priznám sa, že sa cítim divne. Mám priateľa a v poslednom roku náš vzťah ochladol. Neobjíme ma, nechytí ma za ruku, nepobozká sám od seba, nepohladí. Keď ide o sex, tam je všetko, ale to trvá 20 min a potom po bozkoch a objatí už môžem len snívať. Intenzita našej komunikácie sa znížila, aj telefonátov, správ. On tvrdí, že je taký a takto to majú aj doma v rodine. Ale taký na začiatku nebol.
Ja som sa veľmi snažila, aby sa náš vzťah posunul niekde ďalej, aby sme začali spolu bývať mali spoločné plány do budúcnosti, trávili viac spolu čas apd. Ale z jeho strany tam bol bolo veľmi jasné nie. Samozrejme, že som sa cítila frustrovaná, keďže ani po roku, ani po dvoch, ani po troch sa nič nezmenilo. Viac krát som mu povedala, že ak to medzi nami má byť takéto, tak je načase, aby sme si obaja hľadali niekde inde to, čo potrebujeme. Ja vzťah a muža, čo ma bude naozaj milovať a budem pre neho na prvom mieste a on kamošku s výhodami, lebo presne toto potrebuje a zrejme aj navždy potrebovať bude. Samozrejme, vždy keď sa chcem rozísť, tak sa zmení na pár dní, píše mi, hovorí mi zlatko, chytí ma za ruku na ulici, je ako med, ale po dvoch dňoch, niekedy ani to nie je všetko tam, kde bolo predtým. Veľa som sa pre neho naplakala, a aj keď som oficiálne s ním, cítim sa ako najosamelejší človek na svete. V naozaj ťažkých chvíľach za posledné štyri roky som bola sama. Keď som potrebovala jeho pomoc, nedostalo sa mi jej, na všetko som bola viac menej sama. Včera sme mali menšiu výmenu názorov a on mi poslal obrázok nižšie. A ja som zastala a zamrzla. Čiže napokon z toho celého vyjdem ako ja tá, s ktorou sa nedá žiť a existovať. Ktorá svojimi činmi a rečami zraní človeka... Po tomto, čo mi poslal, sa vo mne niečo zlomilo. On sám vie, že som teraz veľmi nešťastná a smútim, lebo mi zomrel veľmi blízky človek, ktorého som mala nadovšetko rada a že potrebujem blízkosť niekoho pri sebe. A tej blízkosti sa mi nedostáva.
Toto správou som zrazu pochopila, že toto už nepôjde spraviť.. a on sa tvári, že všetko je ok, a že život ide ďalej a nič sa nedeje.
Keby vám niekto poslal niečo takéto, prešli by ste to v pohode bez povšimnutia?
A tvárili by ste sa, že je všetko OK? Čo by ste si pomysleli, keby vám váš partner, s ktorým máte komplikovaný vzťah poslal niečo takéto?

Ďalšia, ktorá bude čakať, že sa zmení. A revať a revať a revať, aj keď už včera tam nemala byť. Veď ty nemáš rada samú seba, prečo to teda očakaváš od iných?
@enmery teraz ak placem, tak kvli strane najlepsieho priatela, Nie kvoli nemu. To som sa uz naplakala roky dozadu.
@anonym_autor Založila si tému kvôli mŕtvemu kamošovi?Nie, kvôli mužskej nule. Už sa preber a ukonči to alebo sa potom nesťažuj.
@enmery v tomto momente mi viac chyba moj kamarat ako on. A to teraz myslim vazne. Viac casu som stravila s kamosom ako s mojim "partnerom".
Ahoj, ja sa tiez citim osamelo ak hladas oporu v podobe kamosky mozeme pokecat🙂
@anonym_autor nerieš klinčeky... dôležité je, že 3 roky čakáš, že sa niekto zmení? Ty si taká naivná alebo si padla z hrušky? NEZMENÍ SA! Buď sa s tým zmier alebo to ukonči...
@dskjhfdlkdjhl ja sa nevyhrážam, reálne som vzťah niekoľko krát ukončila. Neozývala som sa, nereflektovala som na správy. Ale samozrejme, pre neho to nebolo ukončené. Zrazu ma atakoval správami o tom, ako ma miluje, ako mu chýbam. Raz ma vystriehol v nákupnom centre - zrejme tam bol náhodou - ale videl ma, išiel za mnou a už mi nedal pokoj a ťahal ma na kávu sa porozprávať. Alebo pošle správu, že sa človek zľakne, čo sa preboha stalo, napíšem mu, či je ok a potom to už ide... to sú naše rozchody. Pritiahne ma vždy späť.
@anonym_autor nie, ty píšeš : vždy keď sa chcem rozísť... Že sa na dva dni zmení. Takže sa len vyhrážas. Ak si niekedy niečo aj akoze ukončila a hrala sa na urazenu a nakoniec si sa vrátila, vie že to nemyslíš vážne. Tak buď sa rozísť chcem a nejdem na kávu a nedám sa citovo alebo akokoľvek vydierať, či sa mu niečo nestalo, alebo sa rozísť nechcem a budem takto pokračovať a točiť sa ďalej, ale potom sa nestazuj. Ďalšia vec, sú muži, ktorí ozaj neprejavujú city, nie sú kontaktni pokiaľ nechcú zasunúť a ani romanticki.on takto zjavne je aj vychovávaný. Tak buď sa s tým zmieriť, alebo to ukončiť ale nadobro. Nie že za týždeň s ním budeš zasa sedkat niekde a o dva týždne plakat
napis mi… rada popisem, ked nebudes mat s kym… kolko rokov mal tvoj kamarat, ktory zomrel😢?
Tebe asi nestačí raz, dva krát...tri krát.
Prepáč ale v hlave to nemáte v poriadku ani jeden. Ale ako si zariadiš tak sa budeš mať.
napis mi… rada popisem, ked nebudes mat s kym… kolko rokov mal tvoj kamarat, ktory zomrel😢?
@wayway mal 46 rokov :/

Ďalšia, ktorá bude čakať, že sa zmení. A revať a revať a revať, aj keď už včera tam nemala byť. Veď ty nemáš rada samú seba, prečo to teda očakaváš od iných?