Zaplatili by ste priateľovi dovolenku?
Ahojte, predstavte si, že chodíte s priateľom, ste už obaja vo veku medzi 35-40. Vy ako žena zarábate 2,5t viac ak on. On si nevie dovoliť ísť na dovolenku, ani minulé leto, ani toto. Zaplatili by ste mu dovolenku? On to nikdy ani nespomenul, je to moja myšlienka.
Je vtipné ako ste všetky vydedukovali že on opustil rodinu kvôli nej 😂 ty kokos ..že y sa fakt nezaprú...a tie komentáre ako by ste nechceli muža s deťmi ...ale keď je žena sama s deťmi tak tu nariekate že prečo ju žiaden muž nechce 🤦🏻♀️
@anonym_autor ano, zaplatila. Prave na 1. dovolenke totiz mnohe pary zistia, ci spolu chcu a dokazu existovat spolu 🤭 ja som sa vzdy ponahlala s partnermi na dovolenku 🤣 normalne s priatelom otvor temu "letna dovolenka" a ak ta odbije financiami, navrhni mu tuto moznost. A potom uz uvidis podla toho, ako zareaguje. Drzim palce! 😊
@saprofytkaveronika ale oni spolu nechcu byt, len spolu trtosia 😁 takí pekní FWB sú
Je vtipné ako ste všetky vydedukovali že on opustil rodinu kvôli nej 😂 ty kokos ..že y sa fakt nezaprú...a tie komentáre ako by ste nechceli muža s deťmi ...ale keď je žena sama s deťmi tak tu nariekate že prečo ju žiaden muž nechce 🤦🏻♀️
@anonym_311dd3 ona to tu nepísala sama. Takže kým sa tu budeš ďalej strapnovat a mudrovat, precitaj si aspoň diskusiu
Môj manžel zarobí tiež o dosť menej ako ja, ale ma prácu z ktorej môže kedykoľvek odísť, doma navarí, uprace, napíše so synom úlohy, vyzdvihne ho zo školy, počas prace mi ešte robí “asistentku” vyzdvihne co potrebujem atd. A nikdy by mi nenapadlo mu nezaplatiť dovolenku 😃 nie je všetko o peniazoch, ja by som mu tých dovoleniek zaplatila aj 5 za to všetko co pre mňa robí.
Môj manžel zarobí tiež o dosť menej ako ja, ale ma prácu z ktorej môže kedykoľvek odísť, doma navarí, uprace, napíše so synom úlohy, vyzdvihne ho zo školy, počas prace mi ešte robí “asistentku” vyzdvihne co potrebujem atd. A nikdy by mi nenapadlo mu nezaplatiť dovolenku 😃 nie je všetko o peniazoch, ja by som mu tých dovoleniek zaplatila aj 5 za to všetko co pre mňa robí.
@anonym_04bf3e 🤦🏼♀️ Bože žena, Ty vieš čítať? … To je tvoj MANŽEL. Vaše peniaze sú SPOLOČNÉ … Ty mu ani nemáš ako “platiť” dovolenku …. Diskusia je o nejakých max. kamaratoch s výhodami ..
On nezarobí zle, ale má záväzky - hypotéka, leasing na auto, výživné na dve deti, pomáha finančne rodine. Ja nemám ani hypo, ani leasing, ani nemám deti a zarobím viac ako on niekoľkonásobne. Preto nad tým rozmýšľam.
@anonym_autor ale toto uplne meni povodny prispevok. Poplati co ma a na dovolenku mu nevyjde, to nie je ziadna hanba. Pises ale ze nezaraba malo a napriek tomu ty zarabas 2,5 x viac. Predpokaladam, ze on musi zarobit pri vydavkoch co si spominala, aspon 1500. Kdeze to pracujes?
@anonym_autor ale toto uplne meni povodny prispevok. Poplati co ma a na dovolenku mu nevyjde, to nie je ziadna hanba. Pises ale ze nezaraba malo a napriek tomu ty zarabas 2,5 x viac. Predpokaladam, ze on musi zarobit pri vydavkoch co si spominala, aspon 1500. Kdeze to pracujes?
@anonym_230d73 on zarobí 2200 a autorka krásnych 5500 🙂
@anonym_autor keby som nemala s kým iným ísť tak áno. U nás muz platí dovolenky mne 😀
@blondiee83 "je to muž s veľkým M. " Keby bol,tak by nebol rozvedený🥴 Mužov s veľkým M, sa ženy nezbavuju v rozvodovom konaní. 🤣
@anonym_b4bdcf nemusi to byt zly muz, autorka ho opisuje pekne a pokial je to tak, ma stastie. Pokial by ale ona nebola dovodom rozpadu jeho manzelstva. To by situaciu uplne menilo. A kludne to moze tak byt, kedze pise ze ma male deti a uz roky mu na dovolenku nevychadza.
Ono je skôr otázne to, či by to prijal, muži sú kus ješitní, mužské ego je mužské ego ... napr. môj muž by to odmietol, keby na dovolenku nemal, išiel by si kdesi privyrobiť, nenechal by si ju odo mňa zaplatiť.
@anonym_04bf3e 🤦🏼♀️ Bože žena, Ty vieš čítať? … To je tvoj MANŽEL. Vaše peniaze sú SPOLOČNÉ … Ty mu ani nemáš ako “platiť” dovolenku …. Diskusia je o nejakých max. kamaratoch s výhodami ..
@anonym_4b44d2 takto to bolo aj predtým ako sme sa vzali. V živote sme si nič nedelili že ja zaplatím toto a ty mi dáš polovicu. To iba slaboduchy robia… alebo pokiaľ chlap všetko platí je v poriadku ale ak ma žena zaplatiť tak už oheň na streche
Nečítala som celú debatu, len cca prvé 4 strany🙂 Píšeš o ňom s úctou, láskyplne. Rovno mu povedz, že s ním chceš niekde stráviť dovolenku, kde si obaja odpočiniete od bežných starostí. A nech ju berie ako darček od Teba.
@anonym_autor 😀😀😀😀 som zvedava na pokračovanie. Muž s veľkým M opustil svoju ženu kvôli inej chamajde, ty to nazves pravá laska 😂😂😂 chudáčik má správne nastavené priority, deti su uňho na prvom mieste, no bodaj by nie keď ich ma raz za čas kvôli vlastnej chybe. Kokos ženy kde máte rozum?
Nečítala som celú debatu, len cca prvé 4 strany🙂 Píšeš o ňom s úctou, láskyplne. Rovno mu povedz, že s ním chceš niekde stráviť dovolenku, kde si obaja odpočiniete od bežných starostí. A nech ju berie ako darček od Teba.
@vilsonka prečítaj si všetko. Madam tu rozbila rodinu 🤮
On nezarobí zle, ale má záväzky - hypotéka, leasing na auto, výživné na dve deti, pomáha finančne rodine. Ja nemám ani hypo, ani leasing, ani nemám deti a zarobím viac ako on niekoľkonásobne. Preto nad tým rozmýšľam.
@anonym_autor niekoľkonásobne, nie je ani jeden ani dvojnásobne, minimálne trojnásobne a viac. Určite by som mu zaplatila. Načo by mi boli tie peniaze, keď som sama?
@anonym_autor asi áno, veď mám viac - ale ako dar, nech nejako netrpí jeho ego.
@anonym_autor Áno, ak by svoje peniaze nemíňal na hovadiny, ale naozaj by mu to skrátka z platu nevychádzalo. My ideme väčšinou pol na pol, ale tiež sa stalo, že som platila celú dovolenku ja, lebo on si v tom roku platil rekonštrukciu bytu, a ďalšíkrát zase platil on, lebo ja som na rodičáku nemala z čoho.
@anonym_autor ak by to bol správny chlap a perspektívny vzťah tak áno. Nemala by som s tým absolútne žiaden problém.
@leto2 on aktuálne ide na doraz, tým že má dosť vysoké mes. výdavky, tak on sám o dovolenke nehovorí, ani to pre neho nebola téma. O nejaký rok by mal mať splatený leasing, čiže už sa mu uvoľnia čiastočne financie. Ja samozrejme mám s kým ísť na dovolenku, ale rozmýšľam nad tým, že by som mu to zaplatila. Keďže naozaj ja nemám také výdaje a pre mňa to finančne nie je problém.
@anonym_autor prosím ťa, neriaď sa tým,čo ti tu niektoré ženy napíšu, lebo čítať to je des. Nepoznáme detailnú situáciu, nevieme, čo je za tým, že pomáha rodine. Ak ho ľúbiš, záleží ti na ňom, vidíš, že sa finančne správa zodpovedne, a proste má momentálne také výdavky, že nevie na dovču našetriť. Aj keď si tu niekto myslí, že je asi úplný blb, lebo v tejto dobe si nedokáže ušetriť na dovo. 2000e zárobok je možno fajn, ale z toho môže byť polka len hypotéka. Ak to tebe nevadí, poznáš ho najlepšie, vidíš, ako míňa to, čo mu zostane. Či rozhadzuje ten zvyšok, alebo šetrí do "ponožky" a na dovču ani nepotrebuje ísť. Peniaze sú aj na užívanie si života, cestovanie, zážitky. Tak si ich užite spolu, je jedno, kto z vás ich zarobí viac.A možno sa s ním o tom najskôr porozprávaj,či by s tým vôbec súhlasil.
@anonym_autor prosím ťa, neriaď sa tým,čo ti tu niektoré ženy napíšu, lebo čítať to je des. Nepoznáme detailnú situáciu, nevieme, čo je za tým, že pomáha rodine. Ak ho ľúbiš, záleží ti na ňom, vidíš, že sa finančne správa zodpovedne, a proste má momentálne také výdavky, že nevie na dovču našetriť. Aj keď si tu niekto myslí, že je asi úplný blb, lebo v tejto dobe si nedokáže ušetriť na dovo. 2000e zárobok je možno fajn, ale z toho môže byť polka len hypotéka. Ak to tebe nevadí, poznáš ho najlepšie, vidíš, ako míňa to, čo mu zostane. Či rozhadzuje ten zvyšok, alebo šetrí do "ponožky" a na dovču ani nepotrebuje ísť. Peniaze sú aj na užívanie si života, cestovanie, zážitky. Tak si ich užite spolu, je jedno, kto z vás ich zarobí viac.A možno sa s ním o tom najskôr porozprávaj,či by s tým vôbec súhlasil.
@marcimi este sa jej zastávaj 🫣
Ženy majú vždy predispozície byť na peniaze. Tým že nemali prístup k vzdelaniu, nemohli pracovať, jediným riešením bolo dobré sa vydať.
@zmrzlinka2021 ,
"Ženy majú vždy predispozície byť na peniaze. Tým že nemali prístup k vzdelaniu, nemohli pracovať, jediným riešením bolo dobre sa vydať."
Súhlasím.
Takto to bolo kedysi.
Čo z Tebou uvedeného platí o autorke témy, o ktorej diskutujeme tu a teraz? Keďže tu mnohé nahliadajú na predmet témy optikou peňazí.
Nemala prístup ku vzdelaniu, nemôže pracovať alebo sa potrebuje dobre vydať?
Ženy majú vždy predispozície byť na peniaze. Tým že nemali prístup k vzdelaniu, nemohli pracovať, jediným riešením bolo dobré sa vydať.
@zmrzlinka2021 čiže ty tvrdíš, že kvôli tomu, že kedysi ženy nemohli študovať, ani pracovať, rodia sa teraz s nachylnostou byť "na peniaze" v génoch?
Tak toto je dobra kravina, len čo je pravda.. 😂😂
@zmrzlinka2021 a co vsetci ti muži, co sa nechajú vydržiavat a nechce sa im robit? Pripadne vyžadujú striktne vsetko 50/50 aj ked v domacnosti neurobia nic a zjedia viac? Aj takých prípadov je vela ja by som neškatuľkovala ženy ze su všetky na penize
@vilsonka prečítaj si všetko. Madam tu rozbila rodinu 🤮
Mnohe tu radíte autorke, aby sa ho najprv opýtala, ci prijme od nej dovolenku, aby neutrpelo jeho ego. Nuž myslím si, že taký charakter, ktorý nechá dve malé deti a opustí manželku kvôli kunde, tak mu problém nebude robiť, ak mu to dovolenku autorka zaplatí. Kedže mu chrbtová kosť absentuje, autorka, môžeš mu to dovolenku s kľudným svedomým zaplatiť. On sa určite nebude cítiť trápne. Chlapa, ktory bez zodpovednosti opustí svoje deti a manželku, by som nechcela ani keby bol milionár.
@aurora33 Rozbil si ju sám.

Ak tebe peniaze nerobia problém a chceš s nim byť, áno kúpila by som.