Zase som tam, kde som bola
Minulý rok v januári som sa rozišla s priateľom, bývali sme už spolu, ale odišla som od neho, pretože začal dosť piť a bol agresívny. Nevedela som si s ním predstaviť už nič viac. Dlhšie som sa z toho dostávala, nerandila som s nikým, hoci nejakí muži sa okolo mňa motali. Našla som si novú záľubu, turistiku a tam som zaháňala cez leto myšlienky, neskôr som si našla aj turistického parťáka, takže sme chodili spolu. Našla som si aj novú kamarátku, s ktorou chodíme cvičiť. Konečne som sa dostala dokopy po fyzickej aj psycickej stránke, že som so sebou spokojnejšia, vyrovnanejšia a našla som aj stratené sebavedomie, ktoré som stratila pri bývalom a jeho chuti do alkoholu. Trávim čas s priateľmi, rodinou, konečne som si urobila VP a tento rok idem s kamarátmi na dovolenku do zahraničia. Plním si sny. Už som začala mať pocit tento rok, že prišiel čas zájsť aj na nejaké rande, a tak som na zopár išla. Nesadli mi alebo aj ja im, tak som išla ďalej, ešte stále s hlavou hore, veď o nič nejde. No spoznala som muža, pred 4 mesiacmi. Konečne som cítila, že by to mohlo byť v poriadku. Bol trpezlivý, netlačil na mňa, tak som sa mu časom otvorila viac, trošku aj o bývalom, ale nie všetko, iba v skratke. Veľmi rád počúval, bol ako bútľavá vŕba, ale aj ja jemu. V jeden večer po mňa prišiel a asi viete, čo nasledovalo. Nemala som pochybnosti, že sa stane niečo zlé. Ozýval sa aj naďalej, ale potom "prepáč, dnes nemôžem", čo som chápala, ja mám tiež svoj život. Stalo sa to raz, dvakrát... trikrát... Začala som mať čudný pocit. Viem, že o nič nešlo, ale aj tak ma to trápi. Ja sa mu neozývam, ale ani on mne. Povedala som si, dám tomu čas, na čo budem naňho tlačiť. Od bývalého som nemala nikoho v posteli, a teraz, keď som to urobila, sa stalo toto. Viem, je to život a nikto mi nič nesľúbil. Ale človeka to zamrzí, že sa niekomu otvoril a on "zdúchol". Zase nemám chuť ísť ani na stretnutia, hoci stále sa niekto objaví. Stalo sa vám to už? Mám pocit, že zase musím zapracovať na sebe, a že som možno príliš skoro do niečoho vhupla. Už keď som si myslela, že som konečne v pohode, tak zase to človeka pritlačí na "dno", a zdá sa mi, že mi to niečo v živote asi ukazuje...
@ivangeline čo to ma s jej skúsenosťou?
Nemyslím, že musíš na sebe zapracovať. Niekedy sa to proste stáva a život ide ďalej. Sustred sa na tú dovolenku a všetky tie príjemné veci, dopraj si niečo na dobrú náladu a neanalyzuj to zbytočne...
@drzaopica ...ze je tu sposob, ako tomu predchadzat. Dlhsie randenie. Priprava na manzelstvo. Manzelstvo. Vacsie bezpecie,po ktorom tak tuzi. Hlbsia intimita,ktora jej tak chyba..
@ivangeline všetci vám určite držia palce!!!
Po 4 mesiacoch si na to podla mna nevhupla prirychlo. Nevycitaj sebe to, že niekto iný sa zachoval "zle". Proste situácia sa zmenila a nevyšlo to. Ty si nespravila nič zlé. Nebol to ten pravý, ale môžeš to skúsiť znova s niekým iným, kto ti padne do oka. Poradila by som to asi najskôr nabrať sebavedomie. Možno si povieš, že už ho máš dostatok, ale podľa mňa, keď z tohto hneď obviňuješ aj svoju stranu a citis sa "prítlačena na dno", tak na tom sebavedomí ešte treba zapracovať. Jasne, je to smutné, ked sa niekomu otvoris a on zduchne. Ale netreba z toho obviňovať seba a opúšťať sa. Ten človek za to proste nestál.
Podla mna niesi tam kde si bola pred rokom. Si uplne inde, plnis si sny, spravila si si vp, ides na dovolenku, zijes si zivot podla seba a si silnejsia. Takze budes vediet spracovat dalsi mensi omyl jednoduchsie ako pred rokom. Chod dalej a netrap sa kvoli niekomu, kto za to nestoji. Ja by som na nho srala a urcite by som sa mu uz neozvala.
@ivangeline 🤦
Ja si nemyslím, že by o bolo o tebe. Jednoducho sa ten dotyčný pre niečo takto zachoval, možno mu šlo od začiatku len k sex, možno mal na začiatku serióznejšie úmysly, ale niečo ho ovplyvnilo, aby zmizol... Každopádne, to je jeho bordel, nie tvoj. Chápem sklamanie, nemyslím si ale, že by si ty na sebe mala nejako pracovať. Len akceptovať, že takéto veci sa žiaľ občas dejú a ísť ďalej. Nenechaj sa úplne rozhodiť jedným zbabelcom 🙂
Práve to som myslela, že asi na tom sebavedomí musím zapracovať. Možno mi to táto skúsenosť ukázala, že ešte by bolo lepšie byť asi aj sama, neviem. Nechcem ostať zatrpknutá za mužov. Ale nečakala som ani, že to bude mať takýto spád. Možno sa to stalo aj vám, neviem, čo vám pomohlo aspoň na to zabudnúť?
Prečo by si mala zostať sama?Prešla si kus cesty plánuje leto, aktivity a niekoho stretnes
@luccija nemyslím tým ostať navždy, ale teraz sama, asi by som ešte zapracovala na sebe samej. Samozrejme, dotyčnému sa ja prvá neozvem. Trvá to asi 2 týždne, čo sme boli spolu a potom sme sa ozvali ešte, a potom už nie. Nie je to taká dlhá doba ešte, len mi príde zvláštne, že po tom už nemá čas, takže som šípila niečo zlé. Pritom som mu hovorila, že do vzťahu vhupnúť je pre mňa ešte skoro, že sa nemusí bývať, že budem prísavka, chcela som to nechať plynúť.
@ivangeline akoze vydat sa po prvom rande? 😃😃😃 A sexovat potom uz len vydata?
Su lepsie a horsie dni, nic viac, iba si narazila na muza, co nema gule ti povedat prepac, koncime, na druhej strane dobre sa stalo, s takymto charakterom to nie je na rodinny zivot, bude lepsie, zobralo ti to energiu, vykolajilo, casom sa to opat prehupne k lepsim dnom, ides urcote spravnym smerom, len pokracuj, mne dnes vypadol z auta synov notebook, zlomila som mu usb konektor k pekelne drahym sluchadlam, no tak zajtra verim na lepsi den🙈😊
Tak to je hnusný zážitok verím ze ti to ubralo zo sebavedomia. Ale neboj ono také typy chlapov proste sú, nieje to tvoja chyba. A bud rada ze sa ukázal hneď. Určite sa nájde niekto kto ťa bude počúvať a sa ti venovať a nie len koli bočným úmyslom.
neber to tak vážne, veď to bol krátky vzťah, to sa proste stáva, život ide ďalej. Z tvojho príspevku mám dojem, že si fajn baba, pracuješ na sebe a správne rozmýšľaš, to všetko prinesie správne ovocie a šťastie v živote. Nedaj sa zmiasť pár blbcami, čo si stretla, to nič neznamená
Ste milé, že ste mi takto úprimne napísali. Aj teraz budúci týždeň sa chystám s tým kamarátom "parťákom" na turistiku mimo mesta, aby som zmenila "vzduch". Len ma to trošku sklamalo, že človek cíti, že ho má ten druhý aj rád a zrazu sa stane toto. Preto som sa tak zamyslela, či to nie je signál, že sa mám naďalej venovať sebe 🙂
@ivangeline bože dievča, nemoralizuj, o to nežiadala ....randili spolu dlhsiu dobu ale zial k druhemu tvojmu kriteriu sa to nedostalo - priprava na manzelstvo...zato, ze si si ty zobrala zrejme hned prveho co o teba zavadil, nemusia i druhe...
Stalo sa to i mne a časom som zabudla, pači sa mi na tebe, že si odišla od alkoholika a dala si si zivot dokopy, presla si kus cesty, si silna a nemen nic na sebe kvoli chlapom... velmi ti drzim palce 🙂
@babulkomale ...nie. Akoze dlhsie randenie,kde sa komunikuje a tom,co sa hlada vo vztahu,ci je aj prislub niecoho viac a hlavne,snaha o najlepsi usudok,aky je ten druhy... Za mna 4m je malo! Spoznala ho pred 4m... a uz to skoncilo ako skoncilo... Zamerala by som sa urcite viac na seba. Svoje hodnoty. Co chcem. Co prezentujem. A druhu stranu okukavala viac.. A skutocne najbezpecnejsia cesta...je sex v manzelstve.. Citit z jej pisania,ze je teda uz velmi zranena.. a skusat to len tak..vsak hadam to teraz vyjde.. moze poznacit na dlho...
Toto sa stáva a ty to neovplyvníš, že sa ďalej nechce ozývať, stretávať, nemáš si čo vyčítať. Podstatné je aby si v tom nastavení v akom si zostala. Aby si bola so sebou v pohode. Ono čas vylieči všetky rany.
@babulkomale - akoze dlhsie sa spoznavat, mat spolocne aktivity a zaluby, na niecom spolu pracovat, byt spolu aj v kruhu ostatnych ludi, chodit na miesta sami, ale nebyt sami. Tak cloveka spoznam viac, ked vidim, ako sa sprava v situaciach, k ludom okolo, co hovori, ako veci riesi....
@ivangeline Krestanom d.be na hlavu a ty si presne tá ukážka prečo vami iní opovrhuju. Lebo sudite, mate pocit ze len vy viete všetko správne. Nie, nie je to tak. Poznám xy manželstiev kde čakali do svadby a vieš ako to dopadlo? Po roku rozvod. 😉 Alebo suchaju doma nohami lebo rozviesť sa? Nikdy! Radšej nech som nešťastná.
Prosím ťa ak nemáš nič rozumne tak nekomentuj.
Boh keď vidí ako si vy všetko otáčate tak sa musí hanbiť za teba a vám podobných ktorí takto sa správajú.
@ivangeline a ked im to nebude po svadbe klapat v posteli, tak co? Rozvod? Nevera? Co potom? Ako by si toto riesila?
@mimka1402 ja nie som žiadna kresťanka a absolútne s @ivangeline súhlasím. Každý máme morálne vnímanie niekde inde a autorka očividne nie je taká splachovacia, keď ju to zranilo.
@zuzanaam Ale ak s niekym autorka randila 4mes a tu sa tvári akoby sa s ním vyspala hneď na prvom rande.. Čo je nemiestne. Veľa by chcelo raz a navždy ale ak vezmem ako som ja randila rok a pol..Veru som vďačná že to nešlo do manželstva. 🙂 Nie každý potrebuje si vziať prvého ktorého stretne. A 4mes je fajn doba. To, že si nesadli je normálne. Život ide ďalej a stretne niekoho s kým to dotiahne do manželstva 😉
Chapem, ze ta situacia mrzi, ze sa nezoval. Ale nie vzdy to dopadne. Nemas preco byt na dne. Ved sa koniec koncov nic nestalo. Dufam, ze bol aspon dobry v posteli :D ked nema moc spravanie 😂 Hlavu hore. Nic neboj. Dalsi bude lepsi. Neviaz sa tak na tie vztahy, daj tomu volny priebeh. Pre muzov je strasidelne, ked zena pozna muza 2 dni aj s cestou a uz to vidi na svadbu, deti a dom za mestom 🙂
Mna skor napadlo ze po prvom sexe stratil zaujem.
Mozno si to predstavoval inak a prusla realita kde cakal ze to bude waaau ale nebolo to tak tak sa stiahol.
To ze pre teba to bolo fajn neznamena ze aj pre neho🤷♀️
Alebo teda iny exot na akeho natrafila moja kamoska. Pol roka za nou behal a po noci stravenej spolu zmizol a to doslova😂 hajzik😬

Preto je tu manzelstvo. A preto zijem inac...