Záujem priateľa o môj život. Skutočný alebo zdvorilostný?
Pekný deň. Chcem sa trochu vypísať a zároveň si vypočuť váš názor. Možno dostanem aj kritiku, ale rada by som vedela, či nad tým premýšľam nesprávne a ako to funguje v iných vzťahoch. Nemám to totiž s čím porovnať.
S priateľom sme spolu už nejaký čas. Ani jeden z nás už nechce svadbu ani ďalšie deti, obaja máme tieto životné etapy za sebou. Naše nastavenie nám vyhovuje a ani jeden z nás ho nechce meniť. Trávime spolu čas, chodíme na výlety, nákupy, do kina, divadla, na kávu, obed, prechádzky alebo na predĺžené víkendy.
Čo mi však začína čoraz viac prekážať, je jeho nezáujem o veci, ktoré mu hovorím. Mám pocit, že sa ma síce pýta, čo ma čaká alebo čo mám v pláne, ale skôr ako formu small talku. Akoby ho odpoveď v skutočnosti nezaujímala. A potom sa mi už ani nechce mu o svojich veciach rozprávať.
Napríklad som bola na chirurgickom zákroku a on sa ma pravidelne pýtal, kedy idem na vybratie stehov. Niekoľkokrát som mu povedala, že 2. 10. idem vyberať stehy a zároveň vedel, že ma v ten deň čaká ešte jedna dôležitá osobná záležitosť u notára.
Napriek tomu sa ma vo štvrtok večer opäť opýtal: Čo máš zajtra v pláne? Čo ťa čaká? Vtedy som už nemala chuť všetko znovu opakovať. Povedala som mu, že prepáč, ale už som ti niekoľkokrát hovorila, čo mám zajtra, a nechcem to hovoriť znova. Mám totiž pocit, že to aj tak nemá zmysel a že sa pýtaš skôr zo zdvorilosti než preto, že ťa to naozaj zaujíma.
Keď rozpráva on o svojich veciach, počúvam ho, reagujem, snažím sa mu poradiť a pamätám si, čo mi hovoril. On mi naopak často volá aj kvôli úplným drobnostiam. Napríklad: Si pri počítači? Pozri mi na internete toto. A ja som mu veľakrát ochotne pomohla. V poslednom čase to však začínam robiť inak. Aj keď práve pri počítači sedím, poviem mu: Vieš čo, teraz nie som pri počítači, nemôžem sa na to pozrieť. Ako keby som ja mala byť pripravená v standby režime pozri toto, tam.. videla si?
A sama neviem, či je problém vo mne, či od partnera očakávam príliš veľa, alebo či je úplne normálne chcieť, aby si partner pamätal niektoré veci, ktoré mu opakovane hovorím, a aby ho úprimne zaujímalo, čo sa v mojom živote deje.
Úprimne mne príde ako typický chlap. Ja som minule kolegovi zopakovala nieci, čo mi hovoril asi pred desiatimi rokmi - žiadna výčitka, nič to nebolo, bola to proste len nejaká informácia, ktorú mi dal. A on sa na mňa pozrel, ako keby som spadla z višne, že ty si to pamätáš? Tak som mu vysvetlila, že áno, keď mi niekto niečo povie, považujem za slušné si to pamätať, lebo druhej strane je neprijemne stále dookola niečo opakovať, aj keď vie, že zu im to povedal / povedala viackrát. Človeka to potom zamrzí. Ale ver, že drvivá väčšina ľudí- a nielen chlapov - tak nastavená nie je. Čiže môže ta to mrzieť, ale nemyslím si, že by tým prejavoval akýkoľvek nezáujem. Proste to vypúšťa z hlavy. Porla môjho názoru môžeš byť rada, že vôbec prejavuje záujem- kona máš plného sťažnosti, že iní chlapi nerobia ani len to.
Tak zalezi kedy si mu o datumoch hovorila ak to bolo par tyzdnov dozadu alebo si to omielala ked to nebolo aktualne ani sa necudujem ze si nepamata a vypustil to ved ma vlastny zivot, predpoklam, ze chodi do prace tak odtial si musi pamatat vela datumov a terminov... Ja tiez kebyze si neznacim terminy do kalendara tak vacsinu z nich si nepamatam a pritom vobec nejde o nezaujem. A neviem si predstavit, znacit datumy dolezite mojich blizkych, to by som na kazdy den toho mala XY a len chaos v celom kalendari. Takze ja na tom nevidim nic zle, ze si nepamata presny datum. Jednoducho podla mna je vhodne povedat o dolezitych veciach v spravnom case a nie omielat dookola zbytocne vopred a ocakavat, ze si to druha strana zapamata. V tvojom pripaee po vysetreni by som povedala zaciatkom oktobra ma caka vyber stehov, s notarom obdobne by som to oznamila po tom co by som dostala termin a DEN PRED ked by sa zaujimal, co budem robit zajtra po druhy raz by som povedala, idem na vyber stehov a k notarovi... a nie urazat sa ako male dieta.
On nema smartfon s internetom? Ze mu to mas ty pozerat?
@anonym_autor vies co ja som sa na muza za toto hnevala a teraz to mam aj ja, asi vekom, mam 54r. Mne to proste vyfuci. Este mam podozrenie ze to je aj tym ako deti dospeli a ja uz nemusim v hlave drzat milion veci terminov, kruzkov, lekarov. A ako som to vypustila tak som vypustila vsetko. Musim mat aj narodeniny v kalendari lebo si nespomeniem. Podla mna je to nastavenim cloveka v akom je rezime, Pri malych detocb som 24/7 bola v pohotovosti, teraz uz nie.
Tak zalezi kedy si mu o datumoch hovorila ak to bolo par tyzdnov dozadu alebo si to omielala ked to nebolo aktualne ani sa necudujem ze si nepamata a vypustil to ved ma vlastny zivot, predpoklam, ze chodi do prace tak odtial si musi pamatat vela datumov a terminov... Ja tiez kebyze si neznacim terminy do kalendara tak vacsinu z nich si nepamatam a pritom vobec nejde o nezaujem. A neviem si predstavit, znacit datumy dolezite mojich blizkych, to by som na kazdy den toho mala XY a len chaos v celom kalendari. Takze ja na tom nevidim nic zle, ze si nepamata presny datum. Jednoducho podla mna je vhodne povedat o dolezitych veciach v spravnom case a nie omielat dookola zbytocne vopred a ocakavat, ze si to druha strana zapamata. V tvojom pripaee po vysetreni by som povedala zaciatkom oktobra ma caka vyber stehov, s notarom obdobne by som to oznamila po tom co by som dostala termin a DEN PRED ked by sa zaujimal, co budem robit zajtra po druhy raz by som povedala, idem na vyber stehov a k notarovi... a nie urazat sa ako male dieta.
@anonym_611d0d takže, on si robí sám na seba z domu a termíny si pamätať nemusí. Ja mám dve práce, vychovávam tri deti, krúžky, škola, domácnosť, lekári, moji lekári, mám rodičov, ktorým pomáham a tiež s nimi behám po lekároch a aj jeho, kde sa starám o jeho administratívu - akýkoľvek kontakt s úradmi a inštitúciami ide cezo mňa. Kalendár v outlooku mám nasekaný od rána do večera - buď pracovné veci alebo súkromné veci. A pamätám si, čo mi kedy povie, kde kedy ide apd. Príde mi to ako vrchol neslušnosti.
On nema smartfon s internetom? Ze mu to mas ty pozerat?
@anonym_f57f20 on má smartfón, ale na všetky dôležité veci využije buď mňa - si pri compe, pozri toto... alebo sa opýta AI. Ale nadáva na ňu každý deň.
@anonym_autor nezaujímaš ho. Bodka. Pýta sa, aby reč nestála, a využíva ťa.
@anonym_611d0d takže, on si robí sám na seba z domu a termíny si pamätať nemusí. Ja mám dve práce, vychovávam tri deti, krúžky, škola, domácnosť, lekári, moji lekári, mám rodičov, ktorým pomáham a tiež s nimi behám po lekároch a aj jeho, kde sa starám o jeho administratívu - akýkoľvek kontakt s úradmi a inštitúciami ide cezo mňa. Kalendár v outlooku mám nasekaný od rána do večera - buď pracovné veci alebo súkromné veci. A pamätám si, čo mi kedy povie, kde kedy ide apd. Príde mi to ako vrchol neslušnosti.
@anonym_autor nie kazdy ma tak dokonalu pamat ako ty 🤣 ja tiez mam nasekany kalendar a kebyze si tam vsetko neznacim tak vacsinu zabudnem -konkretny termin a pamatala by som si len priblizne +- kedy to ma byt. To iste pri blizkych cca viem kedy co mi povedia, ze maju ale absolutne to nedrzim v hlave na den presne. A naozaj nevidim problem to povedat ked sa o termine dozvies len tak zbezne a potom den pred ked sa zaujima, podla mna je to uplne normalne.
@anonym_autor on nepotrebuje aby si mu nieco pozrela, on ta kontroluje.
@domkakvet nie, nekontroluje. Vie, že som doma, lebo spolu hovoríme. A zrazu si zmyslí, pozri toto na compe, si pri compe? No nie, nie som. Som v kuchyni, varím, som v kúpelni, periem, umývam dlážku, učím sa s deťmi, pozerám telku. Nie som v standby mode pri compe, kde čakám, kedy budem môcť vyhľadať veci, ktoré on chce.
@anonym_autor nie kazdy ma tak dokonalu pamat ako ty 🤣 ja tiez mam nasekany kalendar a kebyze si tam vsetko neznacim tak vacsinu zabudnem -konkretny termin a pamatala by som si len priblizne +- kedy to ma byt. To iste pri blizkych cca viem kedy co mi povedia, ze maju ale absolutne to nedrzim v hlave na den presne. A naozaj nevidim problem to povedat ked sa o termine dozvies len tak zbezne a potom den pred ked sa zaujima, podla mna je to uplne normalne.
@anonym_611d0d ja nemám dokonalú pamäť, ak by som mala, nemám veci v kalendári. U mňa čo nie je v kalendári, neexistuje. A značím si tam aj dôležité veci môjho partnera. všetky sviatky, narodeniny, meniny, výročia, platby, poistky ročné, servisy, prezutia, oslavy, čokoľvek. Čo nie je v kalendári - tak nie je.
Je to normálny chlap. Len ho nebaví tvoj kalendár v Outlooku. Si hyperaktívna, on si pri tebe ani neskrtne, mala by si brzdiť a delegovať mu činnosti, pekne by ťa to odľahčilo. Netreba byť dokonalá a nespokojná.
@anonym_611d0d ja nemám dokonalú pamäť, ak by som mala, nemám veci v kalendári. U mňa čo nie je v kalendári, neexistuje. A značím si tam aj dôležité veci môjho partnera. všetky sviatky, narodeniny, meniny, výročia, platby, poistky ročné, servisy, prezutia, oslavy, čokoľvek. Čo nie je v kalendári - tak nie je.
@anonym_autor mne to pripadá ako nezáujem o teba. momentálne mu, hovorím tomu, vyhovuješ. máte oddelené domácnosti, ty máš starostí vyše hlavy, ak máš aj deti, podľa tvojho popisu sa on stará vlastne len sám o seba. ak má chuť, máte sex, čiže prepáč, má vlastne sexuálne služby zdarma. ty sa ideš uhnať, napriek tomu si pamätáš dôležité veci, lebo ti na ňom záleží. on púšťa jedným uchom dnu, druhým von. lebo jemu na tebe až tak nezáleží. len mu vyhovuješ. mimochodom, raz som niečo také poznala. vydržala som s tým asi tak 2 mesiace....
Je to normálny chlap. Len ho nebaví tvoj kalendár v Outlooku. Si hyperaktívna, on si pri tebe ani neskrtne, mala by si brzdiť a delegovať mu činnosti, pekne by ťa to odľahčilo. Netreba byť dokonalá a nespokojná.
@aurelia2000 dokonalá nie som ani náhodou. Ale na druhej strane, ak vidím na druhej strane nezáujem, tak strácam aj ja záujem. Na vzťahu treba pracovať. A ak sa ti nedeje, tak jednoducho vzťah skončí.
@aurelia2000 dokonalá nie som ani náhodou. Ale na druhej strane, ak vidím na druhej strane nezáujem, tak strácam aj ja záujem. Na vzťahu treba pracovať. A ak sa ti nedeje, tak jednoducho vzťah skončí.
@anonym_autor Prideľuj mu činnosti, on sa možno nevie zapojiť, aspoň to skús. Vydrží pri tebe hodinu-dve robiť, potom aj viac. Záhradu a dom nespiminas, veď zhnije, keď ho nezapriahnes. Ty sa nauč šetriť (seba samú).
Niektorí ľudia proste nepočúvajú, presne ako tvoj. Stretla som sa s tým. A nech sa nauci hľadať sam, ty nie si jeho slúžka. No a nejako si to vyjasniť, potom uvidíš.
@anonym_autor myslím, že nie ste dostatočne kompatibilní. Otázne je, keby aj tvoj partner mal nasekaný kalendár, ako ty (to vôbec nemyslím v zlom, niekto je proste veľmi aktívny), či by vtedy bolo lepšie. Ľudia majú toľko majetkov, aktivít, povinností aj "povinnostì", že ich to časom môže umoriť a vyhoria.
@anonym_autor môj manžel je rovnaký, ale mne to nevadí, je to skrátka jeho roztržitou hlavou, poviem mu cez víkend mám to a to, a on sa ma na druhý deň spýta či mám niečo na víkend alebo či niekam pôjdeme. Občas mu už odpoviem, že už som ti to vravela! ale nepovažujem to za jeho nezáujem, mne sa to stáva tiež keď riešim veľa vecí, že mi niekto povie idem tam a tam a ja som o polhodinu že "a kam ideš?" :D
Úprimne mne príde ako typický chlap. Ja som minule kolegovi zopakovala nieci, čo mi hovoril asi pred desiatimi rokmi - žiadna výčitka, nič to nebolo, bola to proste len nejaká informácia, ktorú mi dal. A on sa na mňa pozrel, ako keby som spadla z višne, že ty si to pamätáš? Tak som mu vysvetlila, že áno, keď mi niekto niečo povie, považujem za slušné si to pamätať, lebo druhej strane je neprijemne stále dookola niečo opakovať, aj keď vie, že zu im to povedal / povedala viackrát. Človeka to potom zamrzí. Ale ver, že drvivá väčšina ľudí- a nielen chlapov - tak nastavená nie je. Čiže môže ta to mrzieť, ale nemyslím si, že by tým prejavoval akýkoľvek nezáujem. Proste to vypúšťa z hlavy. Porla môjho názoru môžeš byť rada, že vôbec prejavuje záujem- kona máš plného sťažnosti, že iní chlapi nerobia ani len to.
@anonym_2f4005 áno presne aj ja mám takého kolegu a dobrého kamaráta a ten sa tiež veľakrát čudoval aké veci som si pamätala čo on zabudol aj že niečo povedal alebo čo sa dialo v seriáli, ktorý pred mesiacom pozeral 😀 ale zas má plnú hlavu histórie a vie aj hodiny rozprávať o udalostiach čo sa stali v hocijakom storočí. To zas ja zabudnem do druhého dňa čo všetko rozprával.
A teda vlastne čo tu chceš počuť? Napísali sme ti je že to do určitej miery pri chlapoch normálne a ty to aj tak označíš ako za vrchol drzosti že si nepamätá že máš na druhý deň vyšetrenie. Keď ti to tak vadí, rozid sa s ním, lepšie to už nebude.
@anonym_2f4005 áno presne aj ja mám takého kolegu a dobrého kamaráta a ten sa tiež veľakrát čudoval aké veci som si pamätala čo on zabudol aj že niečo povedal alebo čo sa dialo v seriáli, ktorý pred mesiacom pozeral 😀 ale zas má plnú hlavu histórie a vie aj hodiny rozprávať o udalostiach čo sa stali v hocijakom storočí. To zas ja zabudnem do druhého dňa čo všetko rozprával.
@anonym_694e59 to presne poznám, síce som niektoré seriály nikdy nevidela a podcasty nikdy nepočula, ale kľudne o nich viem debatovať hodiny 😀
@anonym_autor tieto kecy o tom ako muži disponujú nulovou pamäťou.🤣 Máš pocit, že ho nezaujímajú tvoje veci? Áno,je to tak, nezaujímajú. Máš pocit, že ťa zneužíva na informácie, lebo jemu sa nechce? Áno, je to tak. Si predsa inteligentná, emapticka žena, nepotrebuješ to riešiť tu na MK, je to tak ako to.citis. Má ťa v riti, napĺňaš jeho potreby, preto ťa kontaktuje. Tvoje potreby ho zaťažujú. Čo ešte chcela počuť???
Za mňa je to vychcane využívanie a nezaujem o teba.Tak ty máš 3 deti, kopec roboty a ešte máš dbať na dospeleho chlapa a jeho termíny? To čo je za nemožného chlapa.
Správne uvažuješ, keď zavolá či si pri PC, nie, nie som.Ani jeho termíny by som neriešila
Tvoje termíny ho nezaujímajú a ani ty ako človek.
Nedaj sa využívať.Presne takéto spravenie som zažívala u muza keď ma mal na haku a schyľovalo sa k rozchodu, až som ho nechala.Ved jemu je sveta zit.Sex ma kedy chce, termíny držíš a vybavíš ty.Ma slobodu, nebyvate spolu, toto je vôbec vztah ci len využívanie a nejaká forma kamarátstva?!
@anonym_autor chlapi sú takí, môj to robil stále, teraz to robím aj ja.Aj ženy sú také.
Pokiaľ je inak dobrý, tak to ber d humorom.
Možno mu dávaš veľa zbytočných informácií 😵💫
@anonym_autor chlapi sú takí, môj to robil stále, teraz to robím aj ja.Aj ženy sú také.
Pokiaľ je inak dobrý, tak to ber d humorom.
Možno mu dávaš veľa zbytočných informácií 😵💫
@2691 že sa má podrobiť chirurgickému výkonu,a potom u notára vybaviť Dôležitú osobnú záležitosť, a dotyčný to vypustí, ako " zbytočnú informáciu"??? Ci pána, to ja som cudzia osoba a pamätám si toho viac, ako jej " priateľ". To vážne, sme až tak hlboko klesli, keď toto považujeme za normálnu stratu pamäti? Veď ten, ti ani na pohreb nedôjde, lebo mu už nebude mať kto pripomenúť. 🥴
@anonym_autor Si jeho platena zamestnankyna, ked sa staras o jeho administrativu a kontakt s uradmi?
@anonym_autor mne to tiez pride ze u chlapov hlavne vo vyssom veku je to normalne. Aj moj to robi. On sa ma je schopny na to iste opytat aj po par minutach a mna ide slahnut 🤣. Je to podla mna porucha pozornosti a problem s kratkodobou pamatou. Najhorsie je ze to dobehlo uz aj mna. Deti mi hovoria o tom co ich cez tyzen caka a mne uplne vzdy vyfuci o kolkej a ktory den

Aj mna štve že si manžel nepamätá dátumy, aj keď syn chodí už niekoľko mesiacov pravidelne na krúžok, kde chodí s ním a aj tak si úplne nepamätá o koľkej to má. ale viem že to nie je nezáujmom, ale v práci si proste musí pamätať dôležité veci, pracuje hlavou, ešte aj po pracovnej dobe rozmýšľa nad prácou a proste na tieto veci mu už zrejme neostáva kapacita.. ja si nezáujem predstavujem inak aj v tvojom prípade.