Ako pokojne odmietnuť záujem o rande?
Ahojte,
začala som chodiť na jazykový kurz nemčiny vo voľnom čase, včera som mala štvrtú hodinu, v skupine je nás len päť čo je úplne super. Včera po hodine sa mi jeden zo spolužiakov prihovoril. Už na minulej hodine som mala trochu pocit, že po mne pozerá, ale nevšímala som si to a povedala som si, že si len domýšľam v hlave. Vôbec nie je môj typ, nejde ani tak o výzor skrátka je zjavné, že žije v úplne inom svete ako ja, myslím, že sa to dá vycítiť aj z tej komunikácie počas hodín. Vnímala som to proste ako obyčajný malý small talk po hodine, keď sa ma zrazu opýtal, či "ideme na kávu?“. Mňa to tak zrazilo, že úplne prvá reakcia bola "nemám čas, možno v pondelok“, čo jasné, že bola chyba, mala som byť konkrétna. za prvé mám priateľa a nemám záujem o rande. za druhé aj keby som nemala tak, nemám o neho záujem. a nemám záujem ani na kamaratskej rovine, pretože z toho rozhovoru mi bolo jasné, že ani zmysel pre humor nemáme na rovnakej vlne. Keby to nebol môj spolužiak, s ktorým sa musím stretnúť dvakrát do týždňa na hodine v tej istej miestnosti v malej skupine ľudí ani by som sa nezamýšľala nad nejakou super diplomatickou odpoveďou povedala by som rovno nie. zároveň si racionálne uvedomujem, že nie som povinná tráviť čas s niekym s kým nechcem len preto, že ma niekde zavolal. takže racionálne vnímam veci, ale cítim sa veľmi nepríjemne. plus ešte ak to nemyslel ako rande, tak mi príde komické mu povedať "nie ja som zadaná", pretože inak mam kopu kamašov aj mužov, nemáme s mojim priateľom s takýmito kamarátsvami problém je pre nás bežné, plne si dôverujeme. aj keď som mu hovorila o tom pozvaní na "rande" tak si z toho robil srandu :D. no chcem sa spýtať či ste sa ocitli v podobnej situácií a akú formuláciu nastavenia hraníc ste použili, tak aby to nebolo úplne nepríjemné a zároveň jasné.
On zrejme nema zaujem len o kamaratstvo, tak mu normalne povedz, ze na kavu s nim nejdes, lebo mas priatela. A ze jemu by sa to zrejme nepacilo.
@somdaria A čo chceš teraz od nás počuť? Podľa mňa to zbytočne riešiš 😄 proste nemáš záujem, tak povieš nie. Nemusíš sa prispôsobovať len preto, že sa spolu vidíte v jednej miestnosti. úplne stačí slušne odmietnuť. Nemusíš to vysvetľovať ani obhajovať, tvoje hranice sú v poriadku 🙂
Ak by vyrukoval s tym, ze mozete byt len kamarati, tak mu povedz, ze mas ziarliveho priatela a jemu by sa to nepacilo. Viac mu vysvetlovat nemusis.
@somdaria V pondelok mu povedz,ze sa ponahlas z kurzu za priatelom a mas po probleme🤷♀️
Bože Q načo to riešiš? Povedz mu normálne na rovinu prepáč nechcem ta mam priateľa a hotovo co je na tom? A ohľadom tej kávy tak keď nechceš ísť tak. Platí to isté, načo ho klameš že v pondelok Atď? Nejdem a hotovo
@somdaria Začni mu takto rozvláčne a úplne od veci vysvetľovať, prečo nemôžeš a ujde aj sám. Preboha ľudia, nielen, že nie ste schopní normálne komunikovať a povedať pravdivo, čo chcete /nechcete, ale nedokážete ani napísať stručný a jasný príspevok.
Normálne mu v pondelok povedz, že nemôžeš, lebo ideš s priateľom do xyz. Nemusíš mu nič viac vysvetľovať. Verím, že pochopí.
@somdaria Začni mu takto rozvláčne a úplne od veci vysvetľovať, prečo nemôžeš a ujde aj sám. Preboha ľudia, nielen, že nie ste schopní normálne komunikovať a povedať pravdivo, čo chcete /nechcete, ale nedokážete ani napísať stručný a jasný príspevok.
@anonym_43c414 a ty vieš komunikovať až tak úprimne a priamo, že píšeš z anonymného konta? 🙂
Bože Q načo to riešiš? Povedz mu normálne na rovinu prepáč nechcem ta mam priateľa a hotovo co je na tom? A ohľadom tej kávy tak keď nechceš ísť tak. Platí to isté, načo ho klameš že v pondelok Atď? Nejdem a hotovo
@anonym_cddd14 neviem prečo sa to hneď musí označovať ako že "klamem" napísala, že ma to tak zaskočilo, že som nevedela hneď pohotovo zareagovať, keby som to mohla vrátiť formulovala by som odpoveď inak. to sa predsa môže stať každému, že nezareaguje hneď ideálne, keď niečo neočakáva
@anonym_43c414 a ty vieš komunikovať až tak úprimne a priamo, že píšeš z anonymného konta? 🙂
@somdaria jaj a tvoje konto anonymne nie je? mas tam svoje osobne udaje, svoju fotku?😝😂
@somdaria "dakujem za pozvanie, ale caka ma priatel, tak pekny den este" a odchadzas.
Tu slohovku k tomu som tiez nepochopila.
@anonym_43c414 presne, zdrhne ani kavu nedopije. 😃
@anonym_2855d6 ok, vidím, že si len prišiel/prišla rypnúť tak pekný deň prajem ešte 🙂
@somdaria ano, prisla som si rypnut, lebo tu v poslednej dobe vidim velmi casto stazovanie sa na anonymov, od ludi, ktori ale pisu pod svojou prezyvkou na anonymnom ucte. ci by sa ti pokojnejsie spalo, keby si videla ze anonym_43c414 sa vola kvietocek123?
@somdaria ano, prisla som si rypnut, lebo tu v poslednej dobe vidim velmi casto stazovanie sa na anonymov, od ludi, ktori ale pisu pod svojou prezyvkou na anonymnom ucte. ci by sa ti pokojnejsie spalo, keby si videla ze anonym_43c414 sa vola kvietocek123?
@anonym_2855d6 ❤️
@anonym_cddd14 neviem prečo sa to hneď musí označovať ako že "klamem" napísala, že ma to tak zaskočilo, že som nevedela hneď pohotovo zareagovať, keby som to mohla vrátiť formulovala by som odpoveď inak. to sa predsa môže stať každému, že nezareaguje hneď ideálne, keď niečo neočakáva
@somdaria jasne ze hej , ale keby si ho nevšimla tiez tak asi by nebola v rozpakoch a pekne by som odmietla.
@anonym_2855d6 ❤️
@somdaria To sa ti prvý krát stalo,že sa nikomu páčiš, keď to tak prežívaš? Tak ako ti poradili, si zadaná, poďakuješ za pozvanie, lebo nechodíš na kavu s inými chlapmi keď si vo vzťahu a tým to hasne.
@anonym_cddd14 neviem ako sa nedá nevšimnúť si prítomnosť človeka v päťčlennej skupine ale ok :D
@somdaria Už na minulej hodine som mala trochu pocit, že po mne pozerá, ale nevšímala som si to a povedala som si,( že si len domýšľam v hlave)
Asi len toľko k tomu....
“Nie, dakujem”?
@bg92 Ja ti neviem, nie je to málo dramatické? Vcíť sa do nej.Možno dalších pár rokov nebude mať ďalšiu ponuku a potrebuje trochu telenovely 😆
@bg92 Ja ti neviem, nie je to málo dramatické? Vcíť sa do nej.Možno dalších pár rokov nebude mať ďalšiu ponuku a potrebuje trochu telenovely 😆
@anonym_e20a1a hej fakt hrozne ze baba rozmysla trochu empaticky a nechce dat dole neprijemnym sposobom muza ktory je asi v pohode a v dnesnej dobe internetovych zoznamiek je aj coraz vacsia vyzva oslovit niekoho na rande osobne, chod si filtrovat svoju frustraciu dakde inde, ked vidim aka si jedovata tak skor asi nikto uz teba dlho neoslovil ze sa mu pacis, ani sa necudujem s takou zlobou v sebe
@somdaria ja ako muz radim spomenut priatela, presne daco v zmysle ako tu pisali ostatny “nemam cas ponahlam sa za priatelom” a budes mat pokoj, snad chalan pochopi

Nechapem, preco je nutne pisat o tom slohovu pracu. Nabuduce mu to vysvetlis presne priamo tak, ako to pises tu.