Že vraj retardovaná
Napisem anonymne bo nechcem pocuvat aka soom od spehovacky z rodiny...mam manzela.sme spolu15r. Ja neviem ci naozaj ja som ten problem alebo on...za kazdou hadkou som ja ta pri.bana a retardovana a ja sa.neviem kontrolovat a.ako iba ja za vsetko mozem svojim spravanim sa...uvediem priklad malemu vyrastol zubok novy ale stary nevypadol zubar povedal ze nebude tahat ze to.si vykyve sam /uz sa aj kyve)ale som sa so synom dohodla ze to uz dokyveme..ale on hned ze jo trapiim ze on ho odnesie k dalsiemu zubarovi ked.ten nas sa boji..a ked mam reakciu ..ze mu hovorim ze ci berie od stareho kartu abo ako si tp on mysli tak uz som retardovana ze mambreakciu aku mam...dalsia vec .je od rana do vecera v praci tak samozrejme na deti kriciim kedze som na nich sama ale.on tonnevidi on je ten kamarat ..ze dost ze ja som nanich zla..tak preco by mal on..snazim.sa.sp.synom prebrat pismenka tal zase.vidis.zase si ho rozplakala..proste deti ked.jenon doma.si kukne dovoluju viac...lebo vidia od pana dokonaleho ze si mna ako matku vobec nevazi necti a proste si.nevazi jnic co pre nich robim..nezastane sa ani pri vychove vtdy pred detmi som vykreslena ja za blbu uvediem dalsi pr.ja prenieco pokarham ano aj nakricim tak on pride ze uz by sme sa mohli prestat dotahovat nez by povedal deckam ze aha ze stacilo..ale len kyda a kyda..ja anineviem preco pisem...asi mam uz vsetkeho dost dost sebavedomie na nule ked.ne na minuus nule jak sa.da pretoze som.vzdy za blbuu jaa..
otca im nezoberies, otcom im bude, ci budete zit spolu, alebo nie.. nebudu mat 'klasicku' rodinu, lenze pokial rodina nefunguje, tak aj tak o nic take nepridu.. treba brat veci, ako su a nie plakat, ze nie su idealne.. ale chapem ta, jasne, tiez som si tym presla.. cloveku to trva, kym sa s tym zmieri a vyrovna.. asi kazdy si predstavuje, ze jeho zivot, partnerstvo, rodina, budu idealne.. o komplikacie nikto nestoji.. ale ked uz sa stane, nema vyznam zatvarat pred tym oci
Najdi si pracu aby ste sa o starostlivost podielali rovnako.
Deti majú asi 5 a 7 rokov, môžeš si nájsť normálnu prácu a odísť od neho. Toto vaše manželstvo je čisté trápenie. Neviem, či máš nejakú podporu u tvojich rodičov, ale ak áno, tak sa od neho odsťahuj čo najskôr. A že máte dom a deti sú tam zvyknuté, to hádam nemyslíš vážne? Duševné zdravie detí je dôležitejšie ako domy a majetky. Upokojis sa aj ty, aj deti, uvidíš, keď budete žiť v pokoji. Bez neho.
to chce cas.. vsetko preboli.. ja som sa najviac trapila prave dovtedy, kym som este tomu furt davala sancu a stale som sa snazila nieco pre to urobit, aby to fungovalo a dalo sa to do poriadku.. a presne stale dokola sklamanie a znovu uvedomenie, ze to nema cenu.. ked som to definitivne vzdala, postupne sa mi ulavilo..
❤
Tak ked tolko zaraba tak opatrovatelku aj tak nemozes sediet doma s detmi tiez sa potrebujes zabezpecit povec mu ze ides do prace a nech riesi co dalej ked je taky mudri.
A nemôžeš sa im zdôveriť? Myslíš, že by ti nepomohli? Aspoň na začiatku?
A deti môžu za to, že si na ne sama? Oni si otca nevybrali, ty si im ho vybrala. Takže neviem, ja som tiež sama na dieťa, poznám veľa žien, čo sú samé na deti ale neokrikujú ich.
Aj keď sa rozvedieš, budeš na deti sama a zase budeš vrieskať. Ty si pravdepodobne vybíjaš svoj hnev na deťoch ale ten hnev pramení úplne niekde inde. Ty vieš kde.
Ak už malé dieťa kričí rozveďte sa… to musíte byt jak dvaja blázni, že sa už na vás nedá pozerať. A ziapať celé dni po deťoch, že sa až rozplačú, ja som tiež na deti sama, ale snažím sa ovládať, to mám 3 malé z toho dvojičky, zato že on je k tebe hnusný, za o tie deti nemôžu, aby si si frustráciu ventilovali na nich. Spamätaj sa. Tak ich daj do jaslí a chod do roboty, keď to doma psychicky s deťmi nezvladas. Z deti si robíte rukomnikov, ktorí musia znášať dvoch bláznov a nemajú kam ujsť. Keď ti toto už vlastne dieťa povie nech idete radšej od seba, tak neviem čo ešte viac potrebuješ. Tvoj muž ťa očividne nenávidí, protivis sa mu, že máš maďarské korene, protiví sa mu ten jazyk čím sa mu protivíš ty samotná a lepšie to už nebude, iba horšie.
Ako si vôbec mozes myslieť, že z deti budú zdraví jedinci, keď sa pred nimi žeriete ako dvaja blázni a oni Vam do toho kričia rozveďte sa? Veď to už teraz musia mať toľko tráum, že v dospelosti pôjdu vdaka Vam dvom rovno smer psychológ a psychiater. Zničili sme im dôveru v rodinu, v fungujúcu rodinu, žiadne teplo domova a istoty, iba stres koľko krát sa dnes zase mamka s tatkom požerú, ty tvojimi bláznivými škrekmi len v nich tvoríš hnev, strach a neskutočný stres z teba samotnej, čo by z teba mali deti cítiť pokoj a oporu… to si fakt myslíš, že z nich vyrastú z takejto bláznivej rodiny a z takého chorého psycho vzťahu aký máš s manželom zdraví jedinci? A tej sebaúcte ich chceš naučiť tým tvojím denno-denným ziapaním? Však čo im vy dvaja ponúkate, aký vzor rodiny? Hádky, stres, plač. Kks. Choré.
Och veľmi ta ľutujem. Keď som to čítala, napadol mi taky bizarnovoročný prípad... Manželstvo asi dosť podobne tomu vášmu, deti, dom. Pani sa vybrala 1.1.do prírody, v noci, slabo oblečená, mrzlo tak mínus 15..Kym sa chlap spamätal, zanalyzoval, odhodlal zavolať políciu, našla sa žena ráno mŕtva. Totiž na kamerách sa zistilo, ze vo vreciach nakladá do auta oblečenie a úvaha bola, ze ide za milencom. Záznam z kamier na druhom konci už nemali, tam všetko vyhádzala, aby nebola žiadne starosť po nej vypratavat... Keby videli, ze všetky osobné veci hádže do smetia, odhadli by jej jasný plán... Samovražda zmrznutim a mohli ju intenzívnym pátraní m vyhľadať.
Táto baba, inak veľká symposka ten svoj život neuniesla a ako tým budú trpieť deti ju netrápilo. Hlavne, ze si ona poriešila svoje manželské traumy.
Vám dvom už asi nepomôže ani sväténa voda, ale nejaký šok by som skúsila.
Píšeš, ze robí do 17.plus nejaká polhodka domov, v tom čase by ho privítal papier na stole, Vrátim sa hneď,💔 kľudne v madarcine, nech si preloží. Ty by si z miesta X sledovala, ze je skutočne doma a vzala roha. Normálne chod na stanicu, cestou necestou, aby ta nevidel nikto dôležitý, kúp si lístok trebárs do Brna, cez víkend sa poflakuj, mobil vybitý, v nedeľu nabi. Asi to nevydrží s nervami a bude retardovanu hľadať po rodine, zavolajú polisov a bude musieť s farbou von... Popísať vaše fungovanie pred odborníkmi, kam by si ho ináč nedotiahla. Medzi tým nech si užije vaše dva poklady a nech maká doma. Nakoniec mu v nedelu zdvihni niekde v CR a povedz, ze si stratila pojem o čase, lebo si retardovana. Po takomto výlete budeš vidieť, ci je ešte o čo stáť, alebo skončili ste a len zbytočne oživujete mrtvolu v rozklade. 🍀🌺🌞
A toto vsetko sa u vas udialo z vecera do rana??? Jedno pekne rano ked sa pan veljomozny zobudil si zrazu povedal "ach joj uz ma nebavi byt dobry na zenu trochu jej to okorenim" a od toho momentu je z neho kkt na entú 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Ach joj zienky zlate ked vy pre nieco nevidite koho si na krk vesiate, komu nozky roztiahnete a potom je z toho peuser jak mraky ked pridu deti lebo ved on taky nikdy nebol....
No co k tomu dodat 🙏🙏🙏🙏
@kulumulu123
Ja už len keď počujem vetu -“on taký nebol”
A pritom vidieť tú povahu a všetci dookola vidia, že je to vadny kus, iba dotyčná lieta niekde v ružovych obláčikoch.
Je x mam, ktore maju mensie deti a chodia do prace. Aj ked len na polovicny uvazok. Si doma x rokov, to nebude take jednoduche vratit sa (samozrejme ak nemas nejaku vynimocnu specializaciu) treba nieco robit so situaciou akou mas doma, stazovat sa mozes aj popri tom. Riesit to za teba nebude nikto … bud sa rozhybes alebo sa nakoniec pobijete … a deti budu ako trafene uz od mala, ked toto vidia doma
V prvom rade - uc sa krotit svoju vybusnost. Hra proti tebe.
V druhom rade - nikdy uz nepovedz “ Este dodaam ked mu poviem ze preco si ma.nevazis”.
To je zobronenie, prosenie sa.
Nech to uz ty vidis akokolvek, on vidi bezmocneho tvora, co sa doprosuje jeho ucty. A velkoryso rozhodne, ci ti ju da, ci nie. Podla nalady.
V tretom rade - on s tebou je, lebo si, aka si. Lahko tvarovatelna. Keby si taka nebola, odide od teba.
Teda tu pracu, skolu, skolku, kam s detmi a kolko zarobis, budes musiet riesit tak, ci tak.
Alebo ak nechces, ostan bez zmeny, ale potom sa zmier so zvyskom zivota takto.
Mozno sa stane zazrak - tvoj muz trebars zazije nehodu, ktora komplet obrati jeho vnimanie zivota a stane sa z neho clovek vdacny za drobnosti, ktory si vsetko vazi.
Ale najskor sa tak nikdy nestane. Akurat parkrat za zivot zazijes, ze ti povie, ze je rad, ze ta ma. Ako ked psa poskrabkaju za uchom: dobry psik.
A potom to bude zas po starom.
Takze mas na vyber.
S moznostou, ze ty nic vyznamne vo svojom chovani nezmenis a on si ta zrazu zacne vazit, nepocitaj.
Neviem co tu bolo od teba popisane, kedze si vsetky svoje odpovede vymazala, ale zareagujem na prvotny prispevok. Ja aj chapem, ze kricis po detoch, kedze on ti nadava do retardovanych. Si proste frustrovana z neho, lebo si ta nevazi atd... ponizuje ta pred detmi a to nie je dobre. Niekto tu pisal, ze deti kricia same nech sa rozvediete. To bude asi naj cesta, lebo znicite tie deti pri Vas a Vasom fungovani. Samozrejme vsade sa obcas krici, aj nervy su... vsade su problemy ale zas odtial, potial.

a este by bolo dobre uvedomit si aj to, ze ani on tebe vlastne nevyhovuje, aj ked si myslis, ze ty si ho vazis a si mu vdacna, ale tiez nie si spokojna napr. s tym, ako sa chova ako otec k detom.. lenze on sa tiez nemoze chovat podla toho, ako si to ty predstavujes, ked on to ma inak.. ked napr. nechce byt prisny a chce problemy riesit inac - aj ked ano, ked sa o deti nestara, tak je lahko nic neriesit, ale ide o to, ze proste potrebujete kazdy niekoho ineho k sebe, aby vam to fungovalo, takto sa len budete dohadovat a dokazovat si navzajom, ze pravdu ma jeden a nie druhy, pritom pravdu mozete mat obaja, len proste kazdy inu.. a nepochopite sa nikdy