icon

Ženy a iniciatíva vo vzťahoch: Je to správne?

Dnes o 16:21

zachytila som prispevok, kde žena pisala do turistických skupin, ze mala interakciu s mužom, ktory s nou šiel cestou spat a zhana jeho kontakt a nech sa jej ozve. To uz sme sa kde dopracovali, aby žena za chlapa riešila tieto veci? Alebo len proste typek nemal dostatocny zaujem, aby s nou zasiel niekedy na kávu a ona si len takto znižuje svoju hodnotu? Aka sanca je, ze muz by zenu oslovil a potom bybsa hanbil vypýtať si kontakt?

simsalabim
Dnes o 16:23

@anonym_autor ty si sa v ktorom storoci zasekla? Nevidim na tom nic divne.

anonym_442dca
Dnes o 16:28

@anonym_autor Treba si zvyknúť, že v tomto storočí môžu byť aj ženy iniciatívne.Ma to aj svoj dôvod, muži občas nemajú "guľky,,😀

autor
Dnes o 16:30
@simsalabim

@anonym_autor ty si sa v ktorom storoci zasekla? Nevidim na tom nic divne.

@simsalabim to ti vazne nepríde divne, ze chlap, ktory naberie odvahu osloviť ta, si po debate s tebou nevypyta ani kontakt?:D keby nemal tie gule, tak ju ani neoslovi a hladal by on ju po sieti :D ja sa nečudujem, ze ti chlapi uz nemaju absolútne zaujem zenu dobíjať, ked to robia oni za nich. Za mna z rozhovoru vydedukoval, zeby si nerozumeli, tak preto si kontakt nevypytal, mozno bol zadany/zenaty, gay...Ale urcite to nebolo zo strachu

sona96
Dnes o 16:38

Ja "milujem" túto stredovekú rétoriku. Vraj žena znižuje svoju hodnotu, akoby bola kus dobytka. A muž má dobíjať ženu, však to je úplne mimo. Muž má rešpektovať odmietnutie a nie dobíjať

domkakvet
Dnes o 16:40

@anonym_autor dovody mozu byt rozne a moze by ich byt viac, mozno nemal zaujem a chcel byt iba mily, mozno si myslel, ze mu kontakt aj tak neda a dalsie ine.

simsalabim
Dnes o 16:44
@anonym_autor

@simsalabim to ti vazne nepríde divne, ze chlap, ktory naberie odvahu osloviť ta, si po debate s tebou nevypyta ani kontakt?:D keby nemal tie gule, tak ju ani neoslovi a hladal by on ju po sieti :D ja sa nečudujem, ze ti chlapi uz nemaju absolútne zaujem zenu dobíjať, ked to robia oni za nich. Za mna z rozhovoru vydedukoval, zeby si nerozumeli, tak preto si kontakt nevypytal, mozno bol zadany/zenaty, gay...Ale urcite to nebolo zo strachu

@anonym_autor nie, nepride mi to vobec divne. Skor si divna ty, ze toto riesis.

januska12323
Dnes o 16:56

A možno si aj myslel, že kontakt má len sa zabudol opýtať. Keď nebude mať záujem môže jej to povedať, určite sa slečna neurazí.

anonym_9badcb
Dnes o 17:20

este raz sem napisete "dobijat zenu" a vypichnem si oci

muchotrafka298
Dnes o 17:23

Vies co, ja som mala kamaratku, ktorej sa tiez chalan nezdal dost iniciativny, bol to jej kamos, chodili spolu von, cvicit, na turistiku. A ona mala pocit, ze je hanblivy, ze ved predsa musi vidiet, ze tam nieco je a treba ho postrcit a ked sa k tomu nema, vezme do ruk iniciativu ona. Bohuzial nebolo. Ona mu to povedala a on pozeral jak puk, ze ci je normalna, ze on s nou nic nechce mat, ani nikdy nechcel, ze on to tak neciti a su kamosi. Takze aj taketo sa moze stat.

truthy
Dnes o 17:28

veru je zvlastna doba, asi som v tomto stara skola, ale neviem, ci by som dokazala takto uhanat chlapa 😊

natalka13
Dnes o 17:29

Mrmni do kalendara na datum a hlavne rok si vsimni.🙈

autor
Dnes o 17:36
@muchotrafka298

Vies co, ja som mala kamaratku, ktorej sa tiez chalan nezdal dost iniciativny, bol to jej kamos, chodili spolu von, cvicit, na turistiku. A ona mala pocit, ze je hanblivy, ze ved predsa musi vidiet, ze tam nieco je a treba ho postrcit a ked sa k tomu nema, vezme do ruk iniciativu ona. Bohuzial nebolo. Ona mu to povedala a on pozeral jak puk, ze ci je normalna, ze on s nou nic nechce mat, ani nikdy nechcel, ze on to tak neciti a su kamosi. Takze aj taketo sa moze stat.

@muchotrafka298 ale jasne, ze to tak je. Nepoznám zdraveho chlapa, ktory by sa nechal baliť od ženskej. To robia len nejakí nimandi alebo chori jedinci. Uz ked ju raz sam oslovil na tej turistike, neverím, zsby sa hanbil vypýtať kontakt, hanbil sa ju pozvat na kávu, alebo len zabudol. Odporúčam pozriet film, az tak moc te nezere :D zeny si radi ospravedlnuju mužov nezáujem za jeho ,,nesmelost"

autor
Dnes o 17:37
@natalka13

Mrmni do kalendara na datum a hlavne rok si vsimni.🙈

@natalka13 a ty si nastuduj psychológiu a randiaci trh, ako funguje. Ale asi mas mužskú energiu, ked toto ti pride uplne normalne. Potom sa zeny nestazujte, ze mate vedla seba princezné a nie chlapov🫣

zuzana76
Dnes o 17:41
@anonym_autor

@natalka13 a ty si nastuduj psychológiu a randiaci trh, ako funguje. Ale asi mas mužskú energiu, ked toto ti pride uplne normalne. Potom sa zeny nestazujte, ze mate vedla seba princezné a nie chlapov🫣

@anonym_autor suhlasim s tebou, pokial ten muz nechcel od nej kontakt, tak nemal zaujem, je mensia pravdepodobnost, ze bol taky hanblivy, takze ta slecna je na najlepsej ceste zazit sklamanie

viki99999
Dnes o 17:49

sú ľudia a ľudia. Ja by som tiež nechcela muža, kde musím robiť prvý krok ja a čakám iniciatívu od muža, ale každému vyhovuje niečo iné 🙂 ži a nechaj žiť

arek00
Dnes o 18:32

Mne to pride velmi milé, ak sa zena uchyli k takemuto kroku a ako prva oslovi chlapa. Sam som mal vzdy dlhotrvajuci vztah z takehoto prveho kroku zeny. Nevidim na tom nic zle, ked takto zena prejavuje svoj zaujem...

anonym_b12884
Dnes o 19:34

@anonym_autor nechápem co to ma s rokom aký máme alebo s tým v akom sme storočí? Ved pointa je stále rovnaká. Muž je lovec, zena je korisť. Muz je dominantny alfa samec, žena jemná a ženská, tá ktorá potrebuje ochranu. Muž zaobstara jedlo, žena sa stará o deti...
Presne tak ako v minulosti. Niektoré veci sa proste nemenia, aspoň nie vo svoje podstate.
Takže ja by som nikdy muža nebalila, nikdy sa neponúkala, nikdy ho nikam prvá nepozyvala. Ale samozrejme, nech si každý robí ako uzná za vhodné a ako mu je po chuti.

autor
Dnes o 19:44
@anonym_b12884

@anonym_autor nechápem co to ma s rokom aký máme alebo s tým v akom sme storočí? Ved pointa je stále rovnaká. Muž je lovec, zena je korisť. Muz je dominantny alfa samec, žena jemná a ženská, tá ktorá potrebuje ochranu. Muž zaobstara jedlo, žena sa stará o deti...
Presne tak ako v minulosti. Niektoré veci sa proste nemenia, aspoň nie vo svoje podstate.
Takže ja by som nikdy muža nebalila, nikdy sa neponúkala, nikdy ho nikam prvá nepozyvala. Ale samozrejme, nech si každý robí ako uzná za vhodné a ako mu je po chuti.

@anonym_b12884 ja sa skor čudujem ženám, ktore sa este nasieraju, ked sa nejaka zena opovazi povedať, ze muz by mal vyvinúť iniciativu. Mne pride tato doba taka, ze žena uz totálne chce vsetko riadit, najradšej by si vzala aj jeho gule a vsetko za aneho vyriesila. A potom tienisté zeny stekajú neskor a nadávajú na chlapov, ze su slabí a nie su muži. Ved bodaj by boli, ked tuto mame tolko iniciativnych žien, ktoré sa predbiehaju, ktorá skor zbali chlapa, ved 21.storočie. Potom sa necudujme, ze chlap je lenivý, nesnaží sa, nema ambície, ked kazda druha zena ma extremns vela mužskej energie v sebe, je dravá a ona bali chlapa. Toto ale pre silného muza pritazlive nie je. On stráca chut a motiváciu, ked zena vsetko za neho vyrieši a on sa nemusi absolutne snazit. Ja ked si spomeniem na zaciatky s mojim manželom, co vsetko pre mna riskoval, obetoval. A toto ked čítam, ze zena ide hladat chlapa po nete, s ktorym sa par hodin predtým rozlúčila dakde na parkovisku. A este ostatne jej za to tlieskaju a beta jedinci jej samozrejme toto cele kvituju, pretože pre nich je najlepšie mat vedla seba silnú ženskú, ku ktorej sa mozu prist skryt pod sukňu, ked sa budu bat 🫣

bjnr
Dnes o 19:50

To, čo opisujete, nie je ani tak o tej žene, ale o vašom vnútornom nastavení voči hodnote a iniciatíve. Je tam silný vzorec: „ak žena urobí krok, znižuje sa“ a zároveň presvedčenie, že záujem má vyzerať len jedným „správnym“ spôsobom. Lenže realita vzťahov je oveľa menej čiernobiela. Niekedy nejde o nedostatok záujmu, ale o neistotu, načasovanie alebo sociálnu zručnosť na druhej strane. Keď niekoho súdime za to, že „znižuje svoju hodnotu“, často tým len chránime vlastný krehký pocit istoty postavený na rigidných pravidlách. Tento vzorec správania hovorí, že svet je bezpečný len vtedy, ak sa všetci správajú podľa vopred určeného scenára. Akonáhle niekto z tohto divadla vystúpi a prejaví surový, nedokonalý záujem, vyrušuje nás to, pretože nám to pripomína našu vlastnú pasivitu a strach z odmietnutia. Koncept „hodnoty ženy“, ktorá závisí od toho, kto prvý napíše správu, je prežitok, ktorý nám v modernom svete skôr škodí, než pomáha. Ide o schopnosť priznať si: „chcela som s tým človekom hovoriť viac a v danom momente som to nevyužila“ a pokúsiť sa to napraviť, je prejavom vysokej integrity a odvahy. Skúste sa na to pozrieť menej ako na „kto má čo robiť“ a viac ako na autenticitu a odvahu byť priamy. Tá žena možno nestratila hodnotu, možno ju práve ukázala, lebo si dovolila risknúť odmietnutie. A áno, možno ten muž nemal záujem. Ale to nie je poníženie, to je informácia. Skutočný problém vzniká až vtedy, keď svoju hodnotu viažete na to, kto koho osloví ako prvý, namiesto toho, ako sa vo vzťahoch cítite a čo si dovolíte vyjadriť. Muži nie sú stroje na dobývanie a ženy nie sú pasívne trofeje. Niekedy sa človek na túre jednoducho „zasekne“, je v inom nastavení alebo mu to docvakne až o tri kilometre neskôr. Ktorú svoju vlastnú túžbu potláčate len preto, aby ste navonok nestratili tvár alebo neporušili pravidlo, ktoré ste si kedysi (možno pod tlakom okolia) osvojili? Ak budeme neustále čakať, kým nás niekto „správne“ osloví, môžeme stráviť celý život v dokonalej, ale úplne osamelej hrdosti. Autenticita je totiž vždy atraktívnejšia než dokonale zvládnutá strategická hra.