Ženy a kariéra verzus rodinný život
Zdravim som mlady chalan, nie som moc skuseny so zenami mam dobru pracu a zaujimali by ma vase nazory ako to vidite vy osobne a vo vasom okoli. Myslite ze zeny okolo 20 chcu byt s detmi v domacnosti alebo skorej kariera? Bavime sa v pripade ze muz sa chce postarat o zenu aj deti, platit hypoteku a vsetky naklady domacnosti, 500 si necham pre seba a zvysne peniaze co zostanu z vyplaty dajme tomu okolo 1500 jej da na akekolvek pouzitie co uzna za vhodne. Brala by to zena ako pozitivum alebo ze ju chcem drzat vo vazeni s detmi. Za kazdu uprimnu odpoved dakujem.
@anonym_autor keby mi niekto ako 20 rocnej dal taku ponuku tak mu tresnem (knihou) po hlave a utekam ani sa neobzeram. V tom veku som o detoch ani nesnivala, teraz mam 4.
Takto: mat kazdy mesiac 1500€ len pre seba by bolo super. Da sa zriadit fond na dochodok, pripadne platit dobrovolne socialne poistenie a stale vyjde na upratovacku, baby sitterku k detom, na konicky, na studium a aj nieco odlozit (pre istotu). Nemusi byt zena "vo vazeni".
Ale v prvom rade je vo vztahu dolezita laska a dovolim si tvrdit, ze bez lasky ziadny dlhodoby vztah nevytvoris.
Tvoje prispevky vyznievaju, ze si chces zenu "kupit" ale zena nie je tovar a peniazmi si ju nekupis (teda urcite sluzby ano, ale predpokladam ze toto nie je cielom)
Kedze mas len 22 rokov, tazko nejake dievca/zena uveri tomu, ze Tvoje rozhodnutie zalozit rodinu je ustalene a definitivne a ze si to po 2-3 rokoch nerozmyslis.
Co vlastne ocakavas od toho, ze budes mat zenu a deti? Myslis si, ze budes stastnejsi? Alebo spokojny?
@zltalienka samozrejme by som taku ponuku ziadnej zene v realnom zivote nedaval, ved ja sa hanbim zien. A chapem aj tvoju reakciu. Neocakavam nic specialne, a aj ked som ovela viac introvert ako extrovert som nerad sam. Navyse ani nemam taku moznost cize vsetko su to reci len v ramci teorie. Bol by som ale rad keby mozem nejakej zene co ma ma aspon trochu rada nieco kupit alebo deti nieco naucit. Chcem byt potrebny. Ja som v mojom zivote uplne nepotrebny nikto sa na mna nemusi spoliehat ked neratam pracu a to neni pre mna prijemny pocit.
@zltalienka samozrejme by som taku ponuku ziadnej zene v realnom zivote nedaval, ved ja sa hanbim zien. A chapem aj tvoju reakciu. Neocakavam nic specialne, a aj ked som ovela viac introvert ako extrovert som nerad sam. Navyse ani nemam taku moznost cize vsetko su to reci len v ramci teorie. Bol by som ale rad keby mozem nejakej zene co ma ma aspon trochu rada nieco kupit alebo deti nieco naucit. Chcem byt potrebny. Ja som v mojom zivote uplne nepotrebny nikto sa na mna nemusi spoliehat ked neratam pracu a to neni pre mna prijemny pocit.
@anonym_autor ak chces byt potrebny chod robit dobrovolnika. Oblasti, kde potrebuju ochotne ruky, nohy je mnoho.....
ach, nezavisle zeny.. mna 'bavi' sledovat, ako ste zavisle na (iluzornej) nezavislosti.. nie ste nezavisle ani nahodou.. ste zavisle na praci, na vlastnom zdravi, na state, na dochodkovom systeme.. o to vsetko mozte prist rovnako lahko, ako o manzela a jeho prijem.. a ste v prdeli tiez 😀 aj so svojou nezavislostou.. byt 'poslusna' muzovi? ani nahodou!!! zato v praci drzite hubu a suchate nohami, len aby ste nestratili svoju 'nezavislost' 🙂
@anonym_autor "Neocakavam nic specialne, a aj ked som ovela viac introvert ako extrovert som nerad sam." Ty od manzelstva a rodiny neocakavas nic specialne, ale chces to....Ty len nechces byt sam.
Totalne nevhodny dovod na partnerstvo, manzelstvo, rodinu....s takymto pristupom to nedopadne dobre.
@anonym_autor "Neocakavam nic specialne, a aj ked som ovela viac introvert ako extrovert som nerad sam." Ty od manzelstva a rodiny neocakavas nic specialne, ale chces to....Ty len nechces byt sam.
Totalne nevhodny dovod na partnerstvo, manzelstvo, rodinu....s takymto pristupom to nedopadne dobre.
@zltalienka aky je vhodny dovod na partnerstvo?
@zltalienka aky je vhodny dovod na partnerstvo?
@anonym_autor LASKA
@anonym_autor keby mi niekto ako 20 rocnej dal taku ponuku tak mu tresnem (knihou) po hlave a utekam ani sa neobzeram. V tom veku som o detoch ani nesnivala, teraz mam 4.
Takto: mat kazdy mesiac 1500€ len pre seba by bolo super. Da sa zriadit fond na dochodok, pripadne platit dobrovolne socialne poistenie a stale vyjde na upratovacku, baby sitterku k detom, na konicky, na studium a aj nieco odlozit (pre istotu). Nemusi byt zena "vo vazeni".
Ale v prvom rade je vo vztahu dolezita laska a dovolim si tvrdit, ze bez lasky ziadny dlhodoby vztah nevytvoris.
Tvoje prispevky vyznievaju, ze si chces zenu "kupit" ale zena nie je tovar a peniazmi si ju nekupis (teda urcite sluzby ano, ale predpokladam ze toto nie je cielom)
Kedze mas len 22 rokov, tazko nejake dievca/zena uveri tomu, ze Tvoje rozhodnutie zalozit rodinu je ustalene a definitivne a ze si to po 2-3 rokoch nerozmyslis.
Co vlastne ocakavas od toho, ze budes mat zenu a deti? Myslis si, ze budes stastnejsi? Alebo spokojny?
@zltalienka V 20tke by som takuto ponuku otrieskala muzovi o hlavu, ze chcem nieco dosiahnut, v 40tke by som takuto ponuku od manzela asi vzala, lebo clovek zistil, co je to pracovny svet a asi by som dokazala s peknym vreckovym plnohodnotne zit aj bez prace. Len ani vtedy by som tuto ponuku nevzala od nejakej znamosti, znelo by mi to ako odrb a namotavanie a neznasam, ked sa niekto prezentuje svojimi peniazmi. Ziadne peniaze nenahradia lasku a uctu. Takze sice ponuka je zaujimava, ale na zaciatok aj tak musis stretnut zenu, s ktorou sa budete lubit a rozumiet si a financie by mali byt len prijemny bonus. V prvom rade ponukas seba - verneho, mileho, starostliveho muza a tohto muza by si mala zena vazit a chciet by s nim.
Ja by som bola doma s deťmi a rada. To je život ktorý by ma napĺňal.
@zltalienka totálne si trafila klinec po hlavičke.
Autor, chceš ty vôbec byť milovaný a milovať tú ženu, alebo len gazdinú a chodiacu maternicu, čo ti porodí deti a ty ju za to uživíš? Vôbec nepíšeš o partnerskej láske, tá je hlavným dôvodom manželstva.
@lucia13022023 ako si sa dokazala dostat ku vlastnemu byvaniu? Predpokladam ze si v 18/19 skoncila len strednu skolu, ako si si dokazala zarobit na vlastne byvanie, ak si v 21 hned rodila? To si mohla byt tak druhacka na VS, kedze teraz dorabas VS. Takze popri dietatu a VS si mala taky prijem ze Ti dali hypo, alebo si dokonca to vlastne byvanie sama kupila z nasetreneho z nastupneho platu po strednej a popri VS, za tie dva roky? Lebo vies, Tvoj prispevok znie tak superwomansky ze wow ako "nie si zavisla na muzovi" a ako sa Ti nepaci ta predstava, mas 23, skoro trojrocne dieta, super karieru, VS, cestujes - ale evidentne tam bola/je aj vyrazna pomoc okolia (ci uz financna ci ina, ci uz rodicov alebo hockoho). Lebo mi to ozaj nevychadza 🙂
Ale fandim Ti, ved preco nie (a neboj sa, nezavidim, mam stastny a spokojny zivot).
@anonym_ca5e29 Netreba zase veriť všetkému, čo tu dámy napíšu 🙂🙃 Uvažuješ veľmi dobre. Určite v tom jej konkrétnom prípade tam bola a aj je výrazná pomoc rodičov a pravdepodobne aj partnera. Ale v hlave má vytvorenú inú rozprávku, ktorú prezentuje. Všetky dievčiny, ktoré poznám a v 20ke mali vlastné bývanie a boli zabezpečené, mali hlavne povolanie dcéra alebo teda chňapli dobre zabezpečeného muža (staršieho). Ani jedna neskončila s rovesníkom 20-ročným a mali hneď svoje bývanie. Alebo dotyčný 20-nik mal fajnové "obchody".
@zltalienka totálne si trafila klinec po hlavičke.
Autor, chceš ty vôbec byť milovaný a milovať tú ženu, alebo len gazdinú a chodiacu maternicu, čo ti porodí deti a ty ju za to uživíš? Vôbec nepíšeš o partnerskej láske, tá je hlavným dôvodom manželstva.
@lily246 ja som v tych prispevkoch autora videla skor, ze vobec netusi, co obnasa partnersky zivot. Je sice introvert, zvyknuty na svoj samotarsky zivot, ale rad by "spolocnost". Len co ak pride na to, ze mat doma zenu a dieta (deti) je uz na neho PRIVELA spolocnosti? To nie su kamarati, s ktorymi ak nechcem byt, tak nemusim? Co ak bude chciet mat naspat svoj klud?
@reanda necitil by som sa dobre na jej mieste. Osobne by som jej to takto nepovedal, ale chcem byt v tejto diskusii co najviac uprimny, lebo len v tom pripade mozem dostat dobre rady. Ja som napriklad naozaj rad ze som napisal. Tym ze som napisal dostal som moznost "nazriet" ako to vnimaju ostatni ludia okolo mna. Neviem si predstavit byt v realnom zivote k niekomu takto uprimny a povedat co si myslim. Ja sa v realnom svete snazim posobit viac sebavedomejsie, toto je ale moje skutocne ja ked nehram ziadne hry, nerad sa citim byt zranitelny a anonymna diskusia mi dovoluje povedat a ziskat informacie ku ktorym by som sa nemal ako dostat takze velmi pekne dakujem kazdemu kto prispel.
@anonym_autor ja myslim, ze typ zeny ktoru hladas, by ocenil, keby si preukazal nielen silu a schopnost ju a deti zabezpecit a ochranit, ale aj byt zranitelny a citlivy, otvoreny k nahliadnutiu dovnutra srdca, na tvojom mieste by som sa nebala aj zamachrovat, aj vyjadrit svoju neistotu, aj to je v istych momentoch pritazlive a pre introvertnejsie zeny mozno az neodolatelne. Kazdopadne, zena, ktora bude cely zivot v domacnosti podla tvojej a jej tuzby, bude potrebovat emocionalne naplnenie a to budes musiet primarne suplovat Ty ako partner. Mne sa napr. paci a pritahuje ma zivot ako pises, ale okolnosti nam to nedovoluju, viem vsak, ze nevedela by som zit iba ako matka a gazdina bez blizkosti s manzelom, bez inteligentnych konverzacii, citovej blizkosti a nieco spolocneho, co nas spaja, nejaky "projekt", ci uz by to bolo zahradnicenie alebo bicyklovanie, nieco pre co by sme mali spolocnu vasen. A hoci zeny maju casto tuzbu po dietati, len dieta a domacnost ako spojidlo medzi partnermi nestaci, este tam.musi byt nieco viac, pestovanie blizkosti a intimity, kazdy par inym sposobom. Super kniha, odporucam _ Moje tuzby, tvoje tuzby,pomohla nam.neraz.
@anonym_autor Viete, poznám takú, ktorá má 45 r.,tru deti a ešte nemala pracovný pomer, ktorý by trval aspoň rok.Stale ju a deti živil jej partner, lenže,partnerovi zachutil alkohol, našiel si inú a spomínaná žena nemá nič/bývanie, peniaze/ale nie je schopná sa ani postaviť na vlastné nohy.Netvrdim,ze ked sa narodí dieťa, nie je dobré,ak s ním môže matka ostať doma do 3 rokov veku, ale po tejto dobe je vhodnejšie, keď má žena zamestnanie/vhodnejšie z rôznych príčin/Mladé dievčatá a ženy, ktoré sú Vám vekovo príbuzné, väčšinou ešte študujú a po ukončení štúdia chcú nadobudnúť aj pracovné skúsenosti,do materstva sa nehrnú, byť zienkou domácou uz vôbec nie...Nic v zlom, ale aj Vy ste veľmi mladý, nemusíte sa hrnúť do rodinného života
Ale uvedomujes si, ze 20 rocne zeny su mlade baby? Keby som mala 20 rocnu dceru, urcite by som nechcela, aby sa uz usadila a rodila deti. Podporovala by som ju v tom, aby studovala a aby videla svet, aby to bola samostatna osoba, ktora na sebe pracuje a aby sa nespoliehala v zivote len na chlapa.
@diewcatqoo Ja mám 20 a som vydatá a chystáme sa s mužom mať v blízkej budúcnosti bábätko 😉 som takto založená. Nie každá 20 ročná chce byť slobodná, prip. študovať ďalej.
@diewcatqoo Ja mám 20 a som vydatá a chystáme sa s mužom mať v blízkej budúcnosti bábätko 😉 som takto založená. Nie každá 20 ročná chce byť slobodná, prip. študovať ďalej.
@anonym_3e4574 Manžel je tiež vo veku 20-25?
@mira0611 len nestastie sa moze stat vsade v kazdom okamihu taky je zivot, asi nakoniec aj tak to inaksie nepojde. A keby sa mi nieco stalo tak by musela predat nehnutelnost lebo mam vysoku hypoteku ktoru by s nizsim prijmom nedokazala splacat. Je to vsetko zlozite
@anonym_autor ano, ale nie je jedno ako sa ti nieco stane, ci musi ist ba 3 zmeny pracovat do tovarne, alebo do kancelarie, kde bude mat sviatky a vikendy volne a moze pracovat aj z domu + bude mat pravdepodobne orac.cas do 16-16.30 a moze manazovat aj deti.
Ako vidím, strašne veľa ľudí nemá vlastný názor keď sa pýta takéto kraviny.
Mám kamarádku, která byla se svým mužem od 18r. Ve 22 letech už měli první dítě. Ve 30 letech mají 4 děti a je doma. Vyhovuje jim to. Nechybí jí chodit do práce. Považuje to za náročné psychicky i fyzicky, ale těší jí, že může být doma s dětmi, na zahradě, s kamarádkami během dne. Takže nezoufej a hledej. Je důležité nemít xy vztahů. Když je taková žena panna nebude chtít, aby muž měl jiné ženy před ní. Takže nespěchej a hledej. Až najdeš, tak si srovnejte, co očekáváte od budoucnosti, zda se shodnete a případně hledej jinde.
@mane01 cim viac nad tym rozmyslam asi je to tak pre kazdeho lepsie ze sa nemusi na nikoho spoliehat aj ked mna by to potesilo keby sa niekto spoliehal na mna a nesklamal by som
@anonym_autor pozri, vo vztahu predsa ide o doveru… ak bude s tebou nejaka zena zdielat starosti a radosti, je to velky prejav dovery… vtedy ju nesklam. Nemusi byt na tebe zavisla, aby ti vyjadrila doveru predsa. Vtedy totiz uz nebude mat inu moznost…
@anonym_autor ja si nemyslím, že tvoj problém je to, že si introvert, ale to, že nemáš tej žene čo ponúknuť - okrem peňazí, čo je pre vzťah naozaj málo.
Nikde nepíšeš, že hľadáš niekoho, koho by si mohol ľúbiť celým srdcom, ty hľadáš niekoho, kto by ti porodil dieťa a staral sa oň. Prečo tak strašne chceš dieťa? Čo by si tomu dieťaťu chcel odovzdať, k čomu jo chceš
viesť? Nič ťa nezaujíma, koníčky nemáš žiadne, vyzerá, že sa nedokážeš pre nič nadchnúť. Si nevyzretý, čo je v tvojom veku v poriadku, potrebuješ sa nájsť. Podceňovanie sa ti na šarme nepridá. Nie všetky ženy hľadajú extrovertného krásavca, čo všade bol, všetko videl a všetko vie, ale aj introvert musí v sebe niečo nájsť, čo ženu zaujme. Láskavosť, starostlivosť, empatiu… ak nič popri práci nerobíš je ťažké s tebou nadviazať konverzáciu, keď ťa vlastne nič nezaujíma.
Neupinaj sa na predstavu dieťaťa, hľadaj najprv sám seba a keď sa nájdeš potom hľadaj vhodnú partnerku (nie ženu, čo ti vynosí dieťa, po ktorom túžiš)

@anonym_autor a ak by sa ti nedaj Boh nieco stalo, tak co by s tvojou partnerkou bolo ??
@bessie12 tak vsetko by som prepisal na spolocne prvym dietatom, a ak sa mi este par rokov nic nestalo mala by sa o co financne opriet a moznost najst noveho partnera