Ženy neschopné odísť od tyranov, lebo sú “dobrí” otcovia
Teraz je v médiách dosť prepieraný útok jedného hudobníka Tommy Kottyho na jeho ex. Tu by som chcela prekopírovať jeden z jeho rozhovorov v minulosti, pre všetky tie ženy, aký reálny dopad pre ne má “občasná facka” počas hádky, ako to vplýva na deti a čo z nich pravdepodobne vyrastie.
“ Tomy krátko po odchode z Farmy priznal, že už roky trpí maniodepresiu. To však ani zďaleka nie je všetko. V roku 2022 prijal pozvanie do podcastu s názvom Na Gauči, kde o sebe povedal takmer všetko... ,,Ja som býval v tom dome, kde sa zastrelil Harman, keď som bol decko," začal svoju spoveď v podcaste s influencerkou Nasklee. Tá sa ho opýtala, aký bol ako dieťa a ako ho vnímali spolužiaci. ,,Moje detstvo bola moja najhoršia skúsenosť. Mám hrozné spomienky na školu, nenávidel som sa učiť... A posledné tri roky si to už viem vydedukovať v tej mojej dospelej hlave, že prečo som taký, aký som a prečo sa správam, ako sa správam. Ja som mal extrémne nestabilnú rodinu. Ja si zo svojho detstva pamätám bitky, alkohol, problémy, utekanie z domu. Ja som bol taký bicí mech pre môjho otca. Moja mama bola ustráchaný človek, ktorý od toho nechcel odísť. Dodnes jej to mám za zlé... Asi možno kvôli tomu, že som videl veci a neuvedomoval som si, ako na mňa budú vplývať v dospelosti. V detstve som si to tak neuvedomoval, pretože som si sadol niekde do kúta a začal si kresliť, ale potom neskôr v tých vlastných vzťahoch som zistil, koľko vecí nemám zaužívaných a koľko emócií neviem spracovať. V tomto ma to do*ebalo najviac. Ale som za to veľmi rád. Pretože mňa už máločo prekvapí. A aby ste si vedeli predstaviť, čo som prežíval... Ja som došiel domov a pre úplne banálny problém mi tatko dopichal mamku nožom predo mnou. A to sa dialo nonstop. Potom ti to v hlave ostane, že asi to je v poriadku a takto asi žijú všetci," šokoval s tým, že ako dieťa nevedel, ako rodina prežíva sviatky ako Vianoce alebo Veľká noc.”
Tak áno....aj ten hore uvedený mladík,je príkladom toho,že dieťa preberá vzorce správania a príklad do života od oboch rodičov.
Aj on zmlátil svoju frajerku...lebo mu to príde normálne a prirodzené.On sa nezmení,toto je jeho prirodzené správanie,nič iné,inak nevie,lebo nič iné nevidel.A takisto v živote bude vyhľadávať slabé,submisivne ženy,ako bola jeho mama.
Takýmto mužom sa oblúkom vyhýbať a k takýmto ženám čo dodať.....asi iba toľko,že každý si k tebe dovolí iba toľko,koľko mu ty dovolíš,aby si dovolil.
A o tom,že kvôli slabosti matky a poruche otca sú zničené aj generácie dopredu je to asi najsmutnejšie na celom
dnes som si pustila nejake video, kde jeho ina byvala rozpravala, aky bol a ze sa snazila aj tuto varovat... stacilo mi jeho video s vtedajsou odpovednou na tie obvinenia. uplny vulgarny imbecil, ktory klamal, ze si to na neho len vymysla a pritom bolo uplne zjavne, aky ma k zenam postoj uz len z vyjadrovania. to by mi celkom stacilo na to, aby som s nim nechcela mat nic spolocne. aj ked podla mna uz na pohlad vyzera ako psychopat. zial, z takych ludi dobri rodicia nebudu nikdy. to je jedno tragicke retazenie
tak mať takéto detstvo je ozaj smutné...
@katkami123 ja nesuhlasim s tym, ze deti tyranov su tyrani, alebo ak deti vyrastaju v nefunkcnych vztahoch tiez maju nefunkcne vztahy.
Poznam 2 chlapov, ktori ako deti boli viac biti ako syti a su to jemni, citlivi chlapi.
A ja sama som vyrastala v extremne nefunkcnom manzelstve a keby rodicia neumreli na prahu mojej dospelosti, sama by som ich dala od seba prec, lebo sa v tom pseudovztahu trapili obaja. A ja mam, dovolim si tvrdit, krasne manzelstvo, 15 rokov bez hadok so skvelym muzom. Cize nie vzdy sa vzorce kopiruju.
@matkahelka
V takýchto rodinách vznikajú 2 typy deti - príliš empaticke alebo dalsi psychopati, nič medzi tým. Veľa som o tom čítala. Skôr narážam na mnohé diskusie, kde týrané zeny majú podozrenie, ze muž ma milenku, chlap ju ponižuje aj pred deťmi, padajú facky, sú modriny, niekedy alkohol a žena povie, ze ale deti ho milujú, tak neodíde. Alebo, ze je vynikajuci otec. Alebo podobnú zbabelú výhovorku.
@katkami123 ano, takych je zial vela. aj tu na koni su na tuto temu caste anonymne diskusie "on ma nebije, len za taha za vlasy..., on ma netyra, len mi vykrutil ruky..." V 80% je to o tom, ze zena nema kam odist s detmi a nevedela by sa o ne financne postarat. Ja sledujem na insta Zdenku Jakesovu, bola som v riadnom soku, ked zverejnila, ze Martin Zahumensky ju otlkal. A tiez mu to velmi dlho tolerovala, lebo laska...
@matkahelka @katkami123 ja mam ešte skúsenosť, že ženy sa z toho vedia lepšie dostať, majú väčšiu šancu na funkčný vzťah aj rodičovstvo. Chlapi asi v sebe prirodzene nemajú až taku schopnosť dávať lásku bez toho, aby ju v detstve prijali a poucit sa z rodičovských chyb.
Keby sme každý preberali vzorce našich rodičov, tak by bol každý druhý človek tyran, násilník a agresor.
Tiež som.vyrastala v rodine, kde si bilo, pilo, škrtilo....a nerobím to ďalej.
Na druhej strane ako sa hovorí - po vojne je každý generál, veľa ľudí sa na jeho adresu vyjadruje, ze sa to dalo očakávať. Na jednej strane sa teda dá očakávať, predsa len každý človek podľa mňa aj niečo vyžaruje, intutívne sa dá vycítiť na prvý pohľad, veľa vecí. Na druhej strane bol chlap moderátorom v dvoch projektoch Markízy, ze si človek iba povedal, že netreba ľudí škatuľkovat, je iba extravagantný a to je všetko. Na toto je tiež potrebne poukázať, že veľa ľudí s psychickými chorobami sú navonok veľmi príjemní, vedia veci ukecať a uhrať do autu. Dnes som pozerala video jednej jeho bývalej, ktorá aj varovala jeho terajšiu Ráchel, že je násilný k ženám. Dala preklik na jeho nahrávku a tak jej reči zmietol, z nej urobil “ohrdnutý zemiak zo stredného Slovenska” a ľudia mu to zožrali.
Takze aké sú možnosti? Na jednej strane nás spoločnosť núti, aby sme nesúdili knihu podľa obalu, i keď mnohí ľudia svojim výzorom dávajú jasné indície, ze tam to nebude v poriadku. Na druhej strane sú títo ľudia slizké hady a keby neexistovali moderne technológie v podobe videí a fotografií, tak by ešte z obetí urobili nevyrovnanych závistlivcov, ktorí ich chcú zničiť. Čo potom s takým človekom?
@katkami123 o tom pare co si písala, tam sa nemôžem vyjadriť, lebo ani neviem kto to je. Instagram nemam, tak nesledujem. Ale z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že je ťažké odist od tyrana. Nemusíš mať ani deti. Proste si tak zmanipulovaná, že si myslíš, že ty si ta vadna a neschopná bez neho cokolvek urobiť.
@bessie12
Tiež nemám instagram. Našla som to v článku.
https://odzadu.startitup.sk/prehovorila-dalsia-...
Tento typ manipulácie inak veľmi často nachádzam pri tychto ľuďoch. Každý tvrdí aký je nenahraditeľný, aký zlý život by ho čakal, keby ho opustil, v podstate aký je obeť v skutočnosti neschopná.
Takí ľudia ako on by sa nemali množiť a ani nikto ,kto má psychické poruchy (čo vie o nich ) alebo dedičné.
@katkami123 niektore zeny jednoducho si zacnu s cvokom aj keby ju najlepsi muzi nosili na rukach. Potom budu vyplackavat na soc sietach.. ta jeho prezyvka to akoze T. Kkt? Sedi!
@nwnw ale povedat to nahlas, tak sa ozve aktivisticka uderka ze victim blaming.... cindy lauper spieva, girls just wanna have fun, a v tomto ten zabavy a vykotlovanych emocii maju dostatok az casom ked je neskoro zistia, ze cesta spat takmer nemozna. A k mlademu panovy, media spravili zivotne promo, zeny/ dievcata sa budu bit o jeho priazen a chakan zazije mega sukaci maraton. A nie, nie len "jedniduchsie" zeny, ale kopec ozaj normalnych, volanie divociny je neuprosne a nezastavitelne.

vzorec rodiny týchto tyranov je stále ten istý a to nemení na veci nic ze takemuto človeku zial niet pomoci. Ziadne liecenie nenapravi skody co boli napachane do 5 rokoch veku dieťaťa v detstve, toto je zial nezvratný stav, takisto ako alkoholik uz naveky bude musieť abstinovat, aby do toho znova nespadol.