icon

Žiarlivosť na partnerove dieťa

bandr
15. feb 2026

Ahojte, som s priatelom cca 3 roky, obidvaja mame dieta z predoslych vztahov. Ja mam syna v striedavke po tyzdni, jeho dcera chodi vzdy ked tu mam ja syna, cize kazdy druhy vikend/tyzden. Vsetko bolo super az kym sa nestalo, ze jeho dcera je uz cca dva mesiace u nas na stalo. Neviem sa s tyˇ stotoznit, nakolko doteraz sme mali cas rozdeleny na cas pre seba a cas s detmi. Odkedy je tu ona tak sa vsetko toci iba okolo nej, prisposobujem sa 100% nej len aby bola ona spokojna. Bojujem s tym a neviem sa s tym vyrovnat, viem ze ziarlim na nu a citim sa byt na vedlajsej kolaji, akonahle sa ozvem ze mi nieco vadi tak dostanem iba vycitky ze sa spravam tak ze mi oni prekazaju a ze nechce uz po mne nic ani aby som ju vozila a vyzdvihovala zo skolky. Je to naozaj dva mesiace trapenia a neviem sa cez to preniest…Viem, ze to asi nebude takto stale - verim teda ze za par tyzdnov prejdeme spat na ten rezim povodny ale ten moj vztah voci nemu sa tak zmenil ze neviem ako dalej… Proste citim, ze je na nu zatazeny pritom mi tvrdi opak. Prosim mate nejake tipy ako sa mam s tym vyrovnat? Zazivali ste niektora takuto ziarlivost na partnerove deti? Dakujem

anonym_d4ddc4
15. feb 2026
@bandr

@anonym_130534 ano odvykla, navyse ak dokazal venovat cas aj mne, to uz dva mesiace neni a som toho nazoru ze na vztahu treba pracovat a budovat ho. Mam za sebou 17 rocne manzelstvo a toto nikdy nebol problem. Pokial sa on nezmeni v tomto asi to nema vyznam, lebo ak mu poviem ze podme sami niekam tak povie ved co ved moze ist aj mala s nami…. no comment proste

@bandr Aspoň kým je malá potrebuje mať pocit,že nie je odsúvaná na vedľajšiu koľaj a cítiť sa s Vami bezpečne. A ke problém sa naučiť s tým žiť, prijať to? Ak nie tak to ukonči. Pretože ak je milujúci otec, vždy bude priorita dcéra. A nechci vedieť aké to je v puberte veľa krát náročné.

anonym_d4ddc4
15. feb 2026
@bandr

@doriiis urcite by som sa snazila najst kompromis a neuprednostnovala len svoje dieta. Ja som proste taka, ze to ze sa stanem matkou neznamena automaticky ze prestavam mat partnersky zivot a vsetko sa toci kba okolo deti. Ve dtaky vztah neprezije ani pol roka

@bandr To máš s kadiaľ?

anonym_ab9622
15. feb 2026

Velmi lutujem to dieťatko.Matka chorá,ty ju uprimne nemáš rada.Ako sa môže cítiť?veď ono nemôže za rozvod.Malé dieťa-určite jej velmi chýba mama.

svetlonos
15. feb 2026

To je zlate, skoro ako rodina na prenajom! Dva tyzdne praca a dva len zabava. Do kelu ludia, ako to prezijeme my chudaci bez striedavky a este aj tie prazdniny? Z tohoto vyplyva, ze mat deti doma denne ako v beznych rodinach je custa katastrofa!
Moj otec by ta poslal do ordeke a to sne mali po rozvode uz 12 a 14.
Ty si trpla aby po vykende uz odisla?? A to aj u vlastneho syna sa tesis, ked konecne odide?
Nie som dokonaka matka ale ty si cista katastrofa!
A vies preco? Lebo ziarlis na male dieta, ktoremu doj🤯🤮ali rodicia zazemie a ty ho len trpis! Vues ze ono to citi z teba? Ved maj gule, povedz mu to rovno a odid. Urobis mu laskavost a hkavne tomu dievcatku! Tak jej matka je chira, ze nie je schopna sa o nu postarat a tebe vadi? Vies vobec ako sa citi ta mala? Ci by teraz mala citit najviac lasjy, ma pri sebe mrchu ako si ty. Srat ti na to, ze jej kupis nieco. Nie je to zo srdca uprimne. Si kus hnusoby.
Nie je na hanbu povedat, ze takto to nezvkadas a koncis, aby si neublizila dietatu a v podstate aj tomu otcovi. To by si vtedy mala charakter, ved nie katdy toto musi zvkadnut, nie je to pivinna jazda.
Ake ty sa chivas ako rozmaznana princezna bez kuska citu. Skus sa ty vzit do role toho dievcatka. Decka vicitia viac ako ty vobec o sebe vies.

anonym_d4ddc4
15. feb 2026
@svetlonos

To je zlate, skoro ako rodina na prenajom! Dva tyzdne praca a dva len zabava. Do kelu ludia, ako to prezijeme my chudaci bez striedavky a este aj tie prazdniny? Z tohoto vyplyva, ze mat deti doma denne ako v beznych rodinach je custa katastrofa!
Ty si trpla aby po vykende uz odisla?? A to aj u vlastneho syna sa tesis, ked konecne odide?
A vies preco? Lebo ziarlis na male dieta, ktoremu doj🤯🤮ali rodicia zazemie a ty ho len trpis! Vues ze ono to citi z teba? Ved maj gule, povedz mu to rovno a odid. Urobis mu laskavost a hkavne tomu dievcatku! Tak jej matka je chira, ze nie je schopna sa o nu postarat a tebe vadi? Vies vobec ako sa citi ta mala? Ci by teraz mala citit najviac lasjy, ma pri sebe mrchu ako si ty. Srat ti na to, ze jej kupis nieco. Nie je to zo srdca uprimne. Si kus hnusoby.
Nie je na hanbu povedat, ze takto to nezvkadas a koncis, aby si neublizila dietatu a v podstate aj tomu otcovi. To by si vtedy mala charakter, ved nie katdy toto musi zvkadnut, nie je to pivinna jazda.
Ake ty sa chivas ako rozmaznana princezna bez kuska citu. Skus sa ty vzit do role toho dievcatka. Decka vicitia viac ako ty vobec o sebe vies.

@svetlonos Aj mne je ľúto dieťaťa veľmi..Otrasné mi príde, celý život pendlovať a nevedieť ani poriadne kde je ozajstný domov. Chúďa dieťa dosť čo nemôže byť so svojou maminou, ale ešte je aj na ťarchu niekomu. Mne to príde také neľudské..Ja by som sa nevedela zmieriť keby som dieťa videlo lrn dva týždne v mesiaci. Srdce by mi puklo...

anonym_260460
15. feb 2026

ako to tu citam sa ani necudujm ze kazdej druhej manzel uteka za inou ... davate decka na pedestrial a je zatazko pochopit ze 2h u starkej to decko proste odstrcene nebude.. vztah narodenim dietata nekonci .. treba mat cas jeden na druheho .. ist sa prejst porozpravat , cimat intimitu ... starky budu radi dieta tiez a aj partner..lenze tu ten partner odmieta .. odmieta zenu na cely cas co tam je decko .. lebo si hladi ego tym,ze bude okolo malej skakat ako piska a tym si odlahci na svedomi,ze sa rozviedol .. ale ak sa nezmeni bude zas sam.. lebo kolke z vas tu vyplakavaju,ze si ich muz nevsima? neporozprava sa ? neobime .. uz pomaly ani nepozdravi? vam to vadi ale autorke nesmie?

huxy
15. feb 2026
@bandr

@huxy presne, dakujem za podporu. Ty dieta uz mas ? pride mi sebecke hladat partnera bez dietata ked ja dieta mam, jedine najst partnera ktory to chape a bude chciet aj mne iste veci opatovat… to je asi nerealne 🤣

@bandr ano, mam dieťa, ale už veľké, za chvíľu 15. Ale predošlý priateľ mal 2 deti, vtedy mala dcéra 11-12, a vždy som si vedela najsť na neho čas, dokonca jeho deti. Ale uz som sebecká, nebudem nikomu robiť slúžku, opatrovatelku...hlavne keď on mi nedal, čo som potrebovala.

anonym_cec674
15. feb 2026

@bandr Vykašli sa na to. Predstav si, že tej malej môže zomrieť matka a zostane vám na krku navždy. To ešte len bude peklo. Takýto vzťah za tú obetu nestojí.

negymama
15. feb 2026
@anonym_cec674

@bandr Vykašli sa na to. Predstav si, že tej malej môže zomrieť matka a zostane vám na krku navždy. To ešte len bude peklo. Takýto vzťah za tú obetu nestojí.

@anonym_cec674 peklo? nechat si polosirotu volas peklo?
a ze ostat na krku...

no aby este autorka neostala "na krku" v starobe tomu dievcatu, co jej teraz vadi.

negymama
15. feb 2026

a k autorke, ano zvykla si si na pohodlny poloslobodny zivot.
polovica casu rodina s detmi, polovica casu single zivot s frajerom.

mozno by stacilo keby si sa uvolnila a brala by si tu malu na chvilu ako svoju.
ved vacsina partnerov s detmi, ktore su ich, si buduje vztahy zaroven so zivotom s detmi, normalne tak funguju tisice rodin.
nemusis si tu malu kupovat vecami, ani jej robit specialne jedla ci usluhy, to predsa rodicia vlastnym detom nerobia.

negymama
15. feb 2026

ja dufam, ze mama dievcatka vyzdravie, malu si vezme k sebe a tebe este pride blbe, ze si bola pre tych par tyzdnov taka zaujata.

majlo1234
15. feb 2026
@svetlonos

@svetlonos pokial nemas skusenost s podobnou situaciou, zbytocne jej nakladas. Nikde predsa nepisala, ze sa tej malej nevenuje ako vlastnej, ja som naopak vyrozumela, ze ano a aj tak taha proste za kratsi povraz

anonym_5ee344
15. feb 2026
@svetlonos

@svetlonos ty sa nauč písať a potom mudruj.

anonym_6a13e1
15. feb 2026

@bandr Milujúci partner má svoju partnerku na prvom mieste, nie dieťa. Partnerská láska bola a vždy bude dôležitejšia a krajšia než tá rodičovská. Detí môže mať človek xyz, ale partnera len jedného. A tie deti tiež jedného dňa odídu a zas budete len vy dvaja. Mrzí ma, že si u svojho partnera na vedľajšej koľaji, je to veľmi smutné. Zrejme Ťa neľúbi a preto by si mala ísť ďalej. Kvôli sebe, máš právo na muža, ktorý Ťa bude milovať, právo na muža, pre ktorého budeš celý svet. Vzťah medzi mužom a ženou je to najlepšie, čo môže byť, stačí natrafiť na toho správneho. Vo vzťahu robíte všetko spolu, hovoríte spolu o všetkom, prekonávate všetko spolu, dávate si lásku, zažívate spolu nezabudnuteľné chvíle.. Pamätaj na moje slová a držím Ti palce.

anonym_5d5ca8
15. feb 2026

@bandr ty si strašná chudera. Matka dieťaťa tvojho partnera je chorá, takže si k Vám dieťa neodložila len tak. A ty nedokážem zniesť doma škôlkarku, lebo pozornosť nejde len Tebe? Keby si ty mala svojho syna len vo svojej starostlivosti, tak by si inak písala. Nemala si si hladat muža s dietatom a ani si si nemala robit svoje decko, ked chceš 2 týždne klud len pre seba a muža. Nech karma prinesie tvojmu ex rovnaku ženu, ako si ty, aby jej vadilo tvoje decko

deedol
16. feb 2026

za normalnych okolnosti by som este mozno povedala, ze okej, chapem, mohol by ju muz dat starym rodicom na par hodin a mohli by ste niekam ist, ale je tu jedno ale, a to je fakt, ze jej mama je chora. ta mala je skolkarka a neviem si predstavit, ako to preziva, ze s mamou nie je, a ked su to uz dva mesiace, asi to nebude chripka, ze ano? cize v tomto pripade stojim na strane otca, ktory sa snazi byt s dcerou co najviac. ty nevidis rozdiel v beznom fungovani a v tejto mimoriadnej situacii??

anonym_0b8f22
16. feb 2026
@anonym_260460

ako to tu citam sa ani necudujm ze kazdej druhej manzel uteka za inou ... davate decka na pedestrial a je zatazko pochopit ze 2h u starkej to decko proste odstrcene nebude.. vztah narodenim dietata nekonci .. treba mat cas jeden na druheho .. ist sa prejst porozpravat , cimat intimitu ... starky budu radi dieta tiez a aj partner..lenze tu ten partner odmieta .. odmieta zenu na cely cas co tam je decko .. lebo si hladi ego tym,ze bude okolo malej skakat ako piska a tym si odlahci na svedomi,ze sa rozviedol .. ale ak sa nezmeni bude zas sam.. lebo kolke z vas tu vyplakavaju,ze si ich muz nevsima? neporozprava sa ? neobime .. uz pomaly ani nepozdravi? vam to vadi ale autorke nesmie?

@anonym_260460 pedestrial 😀 asi si myslela piedestál

bandr
autor
16. feb 2026
@negymama

@anonym_cec674 peklo? nechat si polosirotu volas peklo?
a ze ostat na krku...

no aby este autorka neostala "na krku" v starobe tomu dievcatu, co jej teraz vadi.

@negymama mne nevadi to dieta, ale spravanie jej otca, ktory si to nechce uvedomit 🙈

bandr
autor
16. feb 2026
@anonym_5d5ca8

@bandr ty si strašná chudera. Matka dieťaťa tvojho partnera je chorá, takže si k Vám dieťa neodložila len tak. A ty nedokážem zniesť doma škôlkarku, lebo pozornosť nejde len Tebe? Keby si ty mala svojho syna len vo svojej starostlivosti, tak by si inak písala. Nemala si si hladat muža s dietatom a ani si si nemala robit svoje decko, ked chceš 2 týždne klud len pre seba a muža. Nech karma prinesie tvojmu ex rovnaku ženu, ako si ty, aby jej vadilo tvoje decko

@anonym_5d5ca8 dakujem

bandr
autor
16. feb 2026
@anonym_5d5ca8

@anonym_5d5ca8 nikdy by som nepriala nikomu nic zle, hej chyba bola ze som “spravila” decko so psychopatom, ktory ma nakoniec tak psychicky nicil ze som pristupila na striedavku 🤣 moja volba to nebola bohuzial. Akurat by som rada pripomenule stare zname : nesud niekoho kym nechodis v jeho topankach. Thats all

arek00
16. feb 2026
@bandr

@anonym_130534 ano odvykla, navyse ak dokazal venovat cas aj mne, to uz dva mesiace neni a som toho nazoru ze na vztahu treba pracovat a budovat ho. Mam za sebou 17 rocne manzelstvo a toto nikdy nebol problem. Pokial sa on nezmeni v tomto asi to nema vyznam, lebo ak mu poviem ze podme sami niekam tak povie ved co ved moze ist aj mala s nami…. no comment proste

@bandr ja, ako rozvedeny, by som vobec nechcel zenu, ako si ty. Tou poslednou vetou si sa uplne, uplne zhodila. A to neber ako urazku ani provokaciu, ale fakt. Ak sa o vlastnu dceru stara, zrejme je dobry otec,na co jeho ex. moze byt rada. Je to jeho dcera. Nevidis ako tu zeny vyplakavaju, ako sa ich ex nestaraju o vlastne deti, zalozia si novu rodinu a na vlastne deti kaslu? A nechces nahodou, aby sa staral o tvoje dietatko a o jeho nie? To by ti nevadilo? Jednoducho mat dieta, je zavezok, povinnosti a zodpovednost. Si pomylena z insta rozpravkoveho zivota koučou, ako ma rozved4na zena viest super stastny zivot. Ale vies co...to je hlulost, zivot je o niecom inom. Ja tvojmu priateli drzim palce, ja s mojimi detmi chodim vsade...a kopil by do zadku priatelku, keby jej to vadilo. Ak hi chces mat pre seba sameho, daj deti spat skorej a venuj sa mu.

anonym_1c2551
16. feb 2026

No to si neviem predstaviť aby som chcela od chlapa aby odsunul dieťa, ked nechce
Neviem si predstaviť, že niekto by toto vyžadoval odomna, keď nechcem
Podľa mňa super chlap, super otec a dufajme, že na tie tvoje ,, plány,, nepristúpi
Lebo je kopec žien čo by skákali od radosti za takého človeka

ankare
16. feb 2026

@bandr Samozrejme,že je jeho dcéra je pre neho prvoradá. Hádam nechceš, aby svoju frajerku uprednostňoval pred dcérou.
To dievčatko za nič nemôže, tak prestaň s ňou bojovať.

bandr
autor
16. feb 2026
@anonym_1c2551

No to si neviem predstaviť aby som chcela od chlapa aby odsunul dieťa, ked nechce
Neviem si predstaviť, že niekto by toto vyžadoval odomna, keď nechcem
Podľa mňa super chlap, super otec a dufajme, že na tie tvoje ,, plány,, nepristúpi
Lebo je kopec žien čo by skákali od radosti za takého človeka

@anonym_1c2551 nechcem aby nikto nikoho odsuval, ale robit rozdiely medzi detmi a uprednostnovat iba jedno a nebrat ohlad na mna tiez nie je ok. Jednoznacne ze kopec zien by skakalo od radosti keby sa starali o vsetko vratane partnerovho dietata a partner by si to nevazil. Po tom urcite kazda zena tuzi 🙈

anonym_1c2551
16. feb 2026
@bandr

@anonym_1c2551 nechcem aby nikto nikoho odsuval, ale robit rozdiely medzi detmi a uprednostnovat iba jedno a nebrat ohlad na mna tiez nie je ok. Jednoznacne ze kopec zien by skakalo od radosti keby sa starali o vsetko vratane partnerovho dietata a partner by si to nevazil. Po tom urcite kazda zena tuzi 🙈

@bandr problém je to, že sa jej veľa venuje alebo že si ťa neváži?lebo keď si ta neváži,tak čo to má spoločné s jeho dcérou a či je tam alebo nieje

katarinka963
16. feb 2026
@bandr

@anonym_62d30c ma zdravotne problemy preto nemoze byt matka s nou

@bandr takze jod

katarinka963
16. feb 2026
@anonym_6a13e1

@bandr Milujúci partner má svoju partnerku na prvom mieste, nie dieťa. Partnerská láska bola a vždy bude dôležitejšia a krajšia než tá rodičovská. Detí môže mať človek xyz, ale partnera len jedného. A tie deti tiež jedného dňa odídu a zas budete len vy dvaja. Mrzí ma, že si u svojho partnera na vedľajšej koľaji, je to veľmi smutné. Zrejme Ťa neľúbi a preto by si mala ísť ďalej. Kvôli sebe, máš právo na muža, ktorý Ťa bude milovať, právo na muža, pre ktorého budeš celý svet. Vzťah medzi mužom a ženou je to najlepšie, čo môže byť, stačí natrafiť na toho správneho. Vo vzťahu robíte všetko spolu, hovoríte spolu o všetkom, prekonávate všetko spolu, dávate si lásku, zažívate spolu nezabudnuteľné chvíle.. Pamätaj na moje slová a držím Ti palce.

@anonym_6a13e1 vies partnerov mozem mat este vela, ale deti uz nie. najkrajšia laska je rodič dieťa. na prvom mieste su y mna deti.

anonym_e73348
16. feb 2026

@bandr vy ste tu podaktoré fakt blbe 😏 autorka píše, že jej nevadí dieťa ale správanie jej partnera. Nevidím na tom nič zle , že chce byt aj s partnerom sama, však dieťaťa nebude mat žiadnu ujmu z toho že bude na 3 hod so starými rodicmi. Sa tu všetci hráte na dokonale matky, rodičov. Autorka sa stara o dieťa, len je otázne v akom rozsahu sa stara jej partner o jej syna. Ale ona musí, však?! Autorka tu pomôže len úprimný rozhovor s partnerom, bez výčitiek a na zaklade toho sa rozhodneš ako ďalej.drzim palce

svetlonos
16. feb 2026
@anonym_5ee344

@svetlonos ty sa nauč písať a potom mudruj.

@anonym_5ee344
a ja zas nepochybuhem o tvojej inteligencii, ze si pochopila pointu 😉.

svetlonos
16. feb 2026
@majlo1234

@svetlonos pokial nemas skusenost s podobnou situaciou, zbytocne jej nakladas. Nikde predsa nepisala, ze sa tej malej nevenuje ako vlastnej, ja som naopak vyrozumela, ze ano a aj tak taha proste za kratsi povraz

@majlo1234
no ja som zas vyrozumela, ze trpi ju tam a tesi sa kedy konecne odide. Mam kamosku so synom a jej priatel ma dve deti. Vselico rieslili ake nikdy nikto nepovedal takuto vec, ze by pretrpel tie deti. To dieta citi, ze jej vadi. Tych par veci co jej kupi to nevyvazi.