icon

Život bez manželstva

20. apr 2025

Ahojte, potrebujem od vás aspoň malú útechu a pochopenie. S partnerom sme spolu takmer 10 rokov, mame spolu dve malé deti a o svadbe žiadne reči z jeho strany. Co si o tom myslite? Ja nie som s tým stále ok, ze nie sme manzelia. Naučila som sa s tým žiť za tých pár rokov ale v podvedomí ma to stále škrie. Deti sa volajú po ňom. Ďakujem

pralinka25
21. apr 2025

a vies ze aj tak nemozes chodit na spoved a prijmanie? ked nemas svadbu v kostole? naco to tu potom splietas.

autor
21. apr 2025

@pralinka25 viem o tom. Svadbu v kostole budeme mat neskôr a príde cela rodina.

o_zuzka123456
21. apr 2025

@hopsas hlavne keď majú ešte aj jeho meno... ja by som to nedopustila, ak nechce svadbu, rešpektujem ale vymenovala by som mu všetky dôsledky vrátane toho ze deti budú mať moje meno.

majka2959
21. apr 2025

Ak chceš mať svadbu v kostole, tak prečo aj na úrade? Už nežijeme v socializme. Opravte ma, ak sa mýlim.

autor
21. apr 2025

@majka2959 na úrade to bude rýchlejšie.

pralinka25
21. apr 2025

ja normalne nemozem uverit...
ale vsak kto chce kam .... taka fraska. pride cela rodina 😀🙈 neuveritelne. tu niet rady ani pomoci.

majka2959
21. apr 2025

Nemám slov...

elli80
21. apr 2025

@sense zena, ktora ma 2 deti s chlapom bez svadby a deti nosia partnerove meno, nerespektuje samu seba. Ak by si dala detom svoje meno, uz davno ste manzelia. Nikdy si ta nevezme a az sa rozidete, pojdes bokom, ak sa postara, tak len o deti, nikdy si nebola pre nho dolezita, ten chlap ma svoje ciele a chybajuci pocit zodpovednosti. Ospravedlnujem sa za uprimnost.

zuzuliennka1
22. apr 2025

🤦🏼‍♀️ ziadnu svadbu v kostole mat nebudes! nechapes furt? uz nie sme v sociku…svadba v kostole a na urade je uplne rovnocenna z pravneho hladiska.
ked sa vezmete na urade, budete zobrati a svadba v kostole uz nebude

autor
22. apr 2025

@zuzuliennka1 preco. Môže byť aj na úrade aj v kostole. Nebudeme prví ani poslední. Povieme farárovi, že sa chceme zobrat aj pred Bohom, myslíš si že povie nie? Určite nám vyhovie.

zltalienka
22. apr 2025

@zuzuliennka1 samozrejme, ze mozu mat svadbu aj na urade a potom aj v kostole. Aj v dnesnej dobe. Poznam par, co si naplanovali hned po svadbe v kostole svadobnu cestu napriec amerikou. Ale, to by nemala ona vybavene nove doklady. Aby sa vyhli pripadnym problemom na hraniciach kde tu vo svete, tak sa vzali na urade vopred, ona si vybavila nove doklady a potom mali svadbu v kostole (kde uz nepodpisovali papiere pre matriku) s hostami a oslavou.

zltalienka
22. apr 2025

Mne sa tak paci, ze staci napisat na MK a problem, ktory sa nedal vyriesit X rokov sa zrazu vyriesi za den - dva. Uz bude svadba a to hned 2...

casavina
22. apr 2025

@zltalienka samozrejme že sa nič nevyrieši, alebo možno pritlačením k múru z toho môže byť aj to, že muž odíde 🤷 keďže za 10 rokov si ju vziať nechcel a teraz to meniť už nebude, keďže zjavne nechce ani teraz..

veronicka1901
22. apr 2025

Uz len z praktickych dovodov by som na svadbe trvala. Co ked nedajboze zomrie? Nedostanes po nom ani euro, len deti. Velmi nezodpovedne od neho.

sense
22. apr 2025

@elli80 prečo si označila mňa? Toto isté som jej napísala aj ja v niektorých z prvých príspevkov

sev111
22. apr 2025

Napr. Treba si polozit otazku. Dom kde zijete je koho? Mate spolocnu hypo? Mate deti zverene do dbojej starostlivisti? Urcene vyxivne ked nie ste manzelia?....
A mat plan co ak povie nie. Mam kde ist s detmi? Mam dost vlastnych prostriedkov na zivot?
Za mna komunikacia na 1 mieste. Povedat preco tuzim po svadbe... ako to citim ja...
A opytat sa jeho ako to citi. Preco ano a preco nie... Urcite sa pofozpravat v sukromi...
Aky je partner a otec?

pieksamaki
22. apr 2025

A chlap je svojpravny? Lebo keď ho donútis...sa pri rozvode budete zase musieť vysporiadat majetkovo.....

pralinka25
22. apr 2025

Tak on nechce ziadnu svadbu 10 rokov a autorka si tu maluje sny dokonca o 2 svadbach. 😂
Iste.
Diagnoza akebo fejk.

autor
22. apr 2025

@pralinka25 nie sú to sny ale realita.

autor
22. apr 2025

@pieksamaki ja ho nenutim do svadby, len on mi príde ze sa nevie rozhybat.

autor
22. apr 2025

@sev111 toto sa tu už preberalo a on nemá rad také rozhovory a omáčky okolo toho. Je to prakticky chlap a tak bol aj vychovavany, že lopata do ruky a ideš. Tam na nejaké city nebolo čas a u nich doma sa nič také neriesilo. Ma to chlap v sebe.

autor
22. apr 2025

@veronicka1901 ďakujem ty jedna z mála si to pochopila, prečo to chcem konečne specatit.

autor
22. apr 2025

@casavina neodide a nemá ani kam. Ženy nehlada, ani ich nepotrebuje. Keď povie nie, ostaneme na tom istom co teraz a do budúcna sa zariadim ináč.

autor
22. apr 2025

@zltalienka áno možno sa to bude zdat cudne, ale aspoň na niečo je tento konik dobrý. A sto ľudí a sto názorov, treba si len vybrať, čo nám najviac vyhovuje.

casavina
22. apr 2025

Už ti nebudem nič písať, ži si na svojom obláčiku, je to tvoja vec...ja som vďačná za svojho muža, zato že vie oceniť moju lásku a osobnosť a že som pre neho najdôležitejšia, čo je teda vzájomné...nikdy by som sa nikomu nedoprosovala...to že chceš mať veci na poriadku je ok...ale mal by to chcieť aj tvoj muž...a ak ste už takí pobožní,tak ste mali s deťmi počkať do svadby a nie hrr hrr, rýchlo deti a teraz pýtať rady na koňovi čo ďalej 🤦

autor
22. apr 2025

@casavina nato sa môžeš vykaslat keď nemáš deti. Ved deti sú zmyslom života. Si predstav ze ta nebude mať ani kto pochovať pokiaľ nemáš nejakú rodinu.

really8
22. apr 2025

A co. Mrtvemu je to jedno.

pieksamaki
22. apr 2025

Núteny by bol , keby si to vyžadovala už nátlakom.....ale on si neuvedomuje legislatívne dôsledky......raz ten papier na niečo je...ale skôr by som sa už nezavazovala svadbou....načo.......tradícia?

zltalienka
22. apr 2025

Autorka Tvoj posledny prispevok voci casavina bol mimoriadne sprosty (budem slusna).
Ak si takato aj v realite...

autor
22. apr 2025

@pieksamaki ja ho nenutim a uz som sa rozhodla.