Život bez manželstva
Ahojte, potrebujem od vás aspoň malú útechu a pochopenie. S partnerom sme spolu takmer 10 rokov, mame spolu dve malé deti a o svadbe žiadne reči z jeho strany. Co si o tom myslite? Ja nie som s tým stále ok, ze nie sme manzelia. Naučila som sa s tým žiť za tých pár rokov ale v podvedomí ma to stále škrie. Deti sa volajú po ňom. Ďakujem
@lusyc áno to aj plánujem. Vybavím iba termín, oznamim mu a ostatné až potom.
@muchotrafka298 nie nečakám že bude celý nadšený. Ale bohužiaľ tu iná cesta nevedie, ak chcem aby to bolo konečne naporiadku.
Ale co si... ano vybrala si si, ale trpiet to nemusis, prost esi povedz co chces a tak urob. Aby aj tebe bolo dobre
@simca06022011 áno a konečne som nabrala odvahu také niečo urobiť. Tiež som to stále iba odkladala a spoliehala že on ma poziada o ruku a bude svadba. No mýlila som sa a ani po 10 rokoch spolunazivania sa nemal k činu. Je to smutné, ale už dosť a musim s tým sama niečo urobiť. Držte mi palčeky žienky, ktoré máte aspoň kúsok pochopenia pre danú vec. Ďakujem
Tak snad Ti to vyjde. Aj ked ja by som nic bez jeho vedomia neriesila.
@muchotrafka298 minule som mu niečo ohľadom svadby naznačila a nejako sa vyjadril, že jemu je to jedno, keď aj na úrade pri dvoch svedkoch..takže aj preto idem do toho. Risknem to.
Ja by som na 1 mieste sa snim porozpravala ( povedat o svojich citoch a potrebe byt v manzelstve) a az potom riesila termin... aj tak pred sobasom musite dat doklady obaja bez toho termin nedaju...
Svadba sa da aj cez tyzden ....
Pripadne sa zobrat a rodine len po svadbe oznamit. Spolicnu hypo uz mame, deti tiez a odteraz aj spolocne priezvysko...
Toto nie je TV sou... tam zohrava tlak kamier....
@sev111 to naozaj nedajú termín, keď tam pri vybavovaní nebudeme obaja? Papier mi môžu dat aj domov a potom donesiem nim podpísané nie?
ale aspon mu to oznam dopredu, ze ides to vybavovat, zase neries nic ako tajnu svadbu :DDD
Ty s nim zijes 10 rokov, mate 2 deti a on povie, ze jemu je to jedno? Ci sa zoberiete alebo nie? No tak by som velmi premyslala, ze ci skutocne a tak silou mocou chcem svadbu s clovekom, co mu je to jedno.
@muchotrafka298 to bude iba formalita.
To treba pred nimi podpísať obaja, my sme to tak robili, aj v kostole.
@petronelag aha pôjdem najskôr sama a tak uvidím. On aj tak nemá nikdy čas niekam chodiť. Termin si hádam môžem vybrať nie?
Termín môžte vybrať, ale aj na úrade treba žiadosť podpísať obaja pred nimi a aj v kostole. My keď sme boli v kostole, tak sme dali žiadosť, podpísali a potom farár povedal, že prídeme na také poučenie o tejto sviatosti (boli sme len 3x), lebo ja som ešte nebývala s manželom, ale inom meste. Poučili nás, dali nám aj takú brožúrku o sviatosti manželstva a potom sme na dohodnutý termín išli.
No ako myslis. Za mna svadba nie je "iba formalita". A on, ked je taky zaneprazdneny, tak je majitelom 80 firiem alebo top manager velkeho podniku? Ze si chudak cas nenajde na to, aby ste mali sobas a isli papiere podpisat? Rob si, ako uznas za vhodne. Kedze pre teba je ta svadba TOP priorita, tak pojdes aj obrazne povedane cez mrtvoly, aby ten sobas bol.
@muchotrafka298 to už nechaj na mna. Uz by sa patrilo konečne. Ty si v pohode vydatá? Všetko vám klape?
Toto je diskusne forum a moze si tu kazdy napisat co chce. Rob si ako uznas za vhodne. Je to tvoj zivot. To ci som vydata alebo nie teba zaujimat nemusi. Kludne ho na ten sobas dovlec aj nasilim alebo doma dup nozickami v strede obyvacky a pri tom rumazgaj so slovami “ja chcem svadbu a chcem a chcem”. Mne to uplne fuk.
Autorka tebe sa páči že muža do svadby dotlačíš? Mne by bol teda na nič taký vzťah. Cítila by som sa akoby som mu držala pištoľ pri hlave... Ak je niečo vynútené, nemá to význam.. čím ďalej píšeš, tým viac o sebe vypovedáš, že tvoja sebaúcta je na bode mrazu.. to čo chystáš je veľký podraz a ja byť tvoj muž, tak zo vzťahu odídem...
@casavina si hrdinka klobúk dole
Nepotrebujem byť hrdinka, iba milujem svojho muža a on miluje mňa... preto sme sa spolu rozhodli pre svadbu a spolu sme si ju aj vybavili a aj spolu sme boli skúšať svadobné šaty a všetko čo k tomu patrí sme riešili spoločne..
@autor mňa iba jedna vec veľmi mrzela, že by som nemala svadbu, kde by som sa cítila milovaná a spokojná. Áno, môže byt aj svadba z rozumu, lebo sa patrí...lebo lebo......ale svadba, kde sa na teba muž pozerá zamilovaným pohľadom, je pyšný na teba a vidieť, že je ozaj šťastný....to zažijes len vtedy, ak to obaja úprimne chcete. ❤️
@casavina si hrdinka lebo si si to lepšie zariadila ako ja. Keby si bola v mojej situácii, možno by si hovorila ináč. Ale našťastie takéto niečo nemusíš riešiť. Nech ti to manželstvo vydrží celý život, aby si aj ty tu nemusela vypisovať a bola nespokojná. A vlastne načo sem chodíš, keď máš ukážkový život? Ako môj názor je, že sem chodia nespokojné ženy lebo co sú v pohode by ich ani nenapadlo chodiť na takúto stránku.
@mischy00 joj život nie je iba o rozprávke a my už máme také roky za sebou. Teraz je to úplne o niečom inom ako na začiatku.
Chodím tu odkedy sme riešili ivf, keďže to už máme spracované už tu nie som každý deň ako predtým, občas sem nakuknem..snažila som sa dať svoj pohľad na tvoju "vec"... V prvom rade ak si chcela svadbu, mala si začať ňou a až potom mať deti... lebo tu si písala len o tik tak, čo v konečnom dôsledku vyznelo vzala som prvého čo šiel okolo ( prepáč)..
Sama si teraz napísala že si nespokojná, ale svadba nič nerieši.. základ je sadnúť si a povedať čo komu vadí, čo by ako kto chcel a hlavne musia to chcieť obaja...
Ďakujem za prianie...no nič netreba zariaďovať, stačí načúvať jeden druhému a v láske žiť každý deň 🙂
@casavina ďakujem že to berieš s nadhľadom a neurazila si sa. Vidíš my deti mame, no svadbu zatiaľ nie. Keby sa mam znovu rozhodnúť, tak radšej deti ako svadbu. Ale sto ľudí a sto chutí. Aj tak ti ďakujem a držím palčeky, nech si cimskor tehotná.
My sme spolu 23 rokov, manželia 13 rokov a deti nám neboli dopriate...to nie je o tom čo si vyberiem... tiež sme deti chceli, ale nešlo to... napriek tomu že sme ostali len dvaja nás to viac zocelilo... deti nie sú samozrejmosť..
inak bez neho toho moc nevybavis, papiere musite podpisat obaja.
a na svadbu v kostole treba este viac veci vybavovat. na to ze je taky “ukazkovy” ako ho popisujes, a nevie sa 10r do svadby dokopat - bud on hra formu, alebo ty si naivna
@zuzuliennka1 na úrade rezervujem termín a potom tam prídeme spolu.

@simca06022011 tak je to smiešne veru ale sama si zato môžem, akého mam chlapa.