Život bez manželstva
Ahojte, potrebujem od vás aspoň malú útechu a pochopenie. S partnerom sme spolu takmer 10 rokov, mame spolu dve malé deti a o svadbe žiadne reči z jeho strany. Co si o tom myslite? Ja nie som s tým stále ok, ze nie sme manzelia. Naučila som sa s tým žiť za tých pár rokov ale v podvedomí ma to stále škrie. Deti sa volajú po ňom. Ďakujem
@zltalienka nebol je to pravda. Keď nemáš deti tak to je o ničom život.
Deti su to jedine co si v zivote dokazala, ze?
@pralinka25 je to pravda, môže sa tak stať, ale nič nie je krajšie ako detsky úsmev.
@really8 jasne ako povieš. Ale nebudem nikoho súdiť.
A ak by si nemala / nemohla mat deti tak by si mala zivot o nicom?
Ty nemas v okoli ci v rodine ludi, co nemozu mat deti? Aj im by si toto povedala priamo do oci?
Mam deti. A som za ne vdacna ale vies co? Zazila som aj ine uzasne okamihy a nebolo ich malo.
Uprimne by som ti priala zazit taku tu skutocnu uprimnu blaznivu a vasnivu lasku. Alebo to ked si ta ten chlap naozaj vedie stastny k oltaru lebo chce aby si bola jeho.
Vsak si odsudila. A dost nechutne.
@zltalienka hej o ničom by to bolo. Mam takých a je mi ich úprimne ľúto. Ja si myslím ze vždy sa s tým dá niečo robiť, minimálne vymeniť partnera. Nie nepovedala, ved by som im tým ublížila.
@pralinka25 hej aj také byva v telenovelach..ale aj také, keď si žena myslí, že si berie lásku svojho života a po nejakom čase ju podvedie..atď alebo si ženu berie pre jej majetky, aj takí chlapi sú a je ich dosť.
@really8 aký pozicias taky vráť. Ona sa do mňa pustila.
@heminepa určite iný, pre mňa by bol nenaplneny. A keď sa rozides s partnerom, tak deti ostávajú. Vždy budú tvoje deti, aj keď by raz od teba odišli.
Ach jaj autorka si ide svoje toto nemá zmysel. Ani jej radiť ani nič hovoriť.. prepáč,ale hláška "Keď nemáš deti tak to je o ničom život" ma dorazila... nie každý človek môže mať, alebo chce deti. Život môžeš mat plnohodnotný aj bez nich. Detí nie sú všetko.
Aha tak čo tu budeš nariekať kvôli svadbe 😂😂 chlapa treba vymeniť a hotovo a nie ho nútiť k svadbe, keď je riešenie také jednoduché🤦♀️ Ešte ani manželia nie ste a už sa tu spomína rozvod. Ved toto je úplne na hlavu 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Keby chcel, tak si ťa dávno vezme. Keď si chcela mať všetko "na poriadku" tak ste mali mať najprv svadbu, potom deti (Aj priezvisko by ste mali rovnaké)
Na MK sú často debaty, témy ako ženy nevedia ako ďalej a to tie ženy deti často majú... A riešia večne dookola to isté: 1) podvádza ich partner, 2) žijú od výplaty do výplaty, 3) nemajú od partnera pochopenie, podporu na všetko sú samé, 4) deti im prerastú cez hlavu a ďalšie.
Tak sa prosím netvárme, že detí sú základ života. Kto chce deti nech ich má, ale ak ich niekto nechce, tak je to tiež v poriadku. A snáď tu nebudeš ty niekomu hovoriť, že ak niekto deti nema, tak je jeho život o ničom. Ty ich máš a asi nie si šťastná. Well....treba za zamyslieť
@heminepa to každý tak hľadá, no nie vždy mu to vyjde podľa predstáv.
@wasabka ja ho nenutim ani nenariekam. Vravím 100 ľudí a sto chutí. Mudru zo seba robiť nebudem.
Ale cez MK ublizit je uz v poriadku podla Teba? Autorka
Síce som písala že končím, ale nedá sa mi nevyjadriť.... autorka ty ma uraziť nemôžeš, len sa smejem z toho aká chceš byť dôležitá... Medzi mnou a tebou je obrovský rozdiel... Spermie na oplodnenie ti môže dať aj úplne cudzí človek, ale manželkou ťa môže urobiť len človek, ktorý si ťa váži...mňa neškrie, že som bezdetná, lebo lásku venujem môjmu mužovi a na oplátku on má nosí na rukách... kdežto ty máš síce darcu spermií, ale záujem z jeho strany urobiť ťa jeho manželkou nie je a ani nikdy nebol ako píšeš v úvode...
Daj prečítať túto diskusiu tomu tvojmu, keď si taká hrdinka 😂
No vobec sa do teba nepustila. Podla tvojich reci su len deti zmyslom tvojho zivota. Otvarat si hubu na niekoho kto mat deti nemoze je uplne dno. A tvoje deti raz odidu a ostane ti doma iba chruno ktory sice porube drevo ale ty nebudes stastna. A tak budes stale len vysiet na tych detoch a dusit ich az budu od teba utekat co najdalej.
Ja by som tiez bola s mojim muzom aj keby sme nemali deti. Co realne aj hrozilo.
Nemusi to byt len v telenovelach. Ja som videla vyraz aj pohlad mojho muza ked sme sa brali. A vidim ho aj po 20 rokoch. Ano stat sa moze hocico. Zaruky neexistuju ale nevybrala by som si niekoho len aby bol.
A deti odidu. Maju svoje zivoty nove rodiny. Praveze partner zoztane.
Och, ale ste sa tu do autorky pekne pustili. Nechápem, veď každý nech si robí čo chce, žije ako chce. Čo vás na tom tak irituje? Veď nech tú svadbu zabezpečí ona, nebude prvá ani posledná. Nikde nie je napísané, že brať sa musia len ľudia šialene a vášnivo zamilovaní, nehovoriac o tom, že definícia toho ani neexistuje. Ako by sa to asi meralo / posudzovalo. Ľudia sa berú kvoli rôznym zámerom, každému vyhovuje a každého napĺňa nieco iné. Autorka, ja ti držím palce. Keď to tak cítiš sprav to, ak chlap nebude chcieť - zariadiš sa potom. Myslím si, že ak by s tebou nechcel ostať, nemal by s tebou 2 deti. Uvidíš…
A veľmi si si istá že neodíde.. keďže pracuje a ty si na rodicaku ma väčší príjem a môže ísť aj do podnájmu a deti sú na jeho meno, je ich otec kľudne môže deti vysúdiť a budeš sama...ale kto chce kam.... Veľa šťastia 🍀😂😂😂😂
@casavina nechcem byť vôbec dôležitá. Skôr ty si najmúdrejšia na svete. A keď píšeš aká si šťastná, tak prečo tu stále vypisujes a nevenujes sa svojej láske života? Vieš aké osoby sem stále chodia a furt dokola riešia to isté..
@zltalienka a ona mne môže ubližovať? To je v poriadku hej?
@really8 to kto povedal, že mi iba on ostane? Ty vôbec nevieš, čo rozprávaš.
Lebo je v práci a mám čas?
@pralinka25 nič nemáš iste v tomto svete. A ľudia si dosť druhých idealizuju aj keď to tak nie je. Verím, že ty si iná a prajem ti v živote veľa šťastia, nech žiješ svoj vysnívaný život.
@vikiki29 ďakujem Ti veľmi pekne ❤️ máš úplnú pravdu vo všetkom.

Nie su zmyslom zivota ani stredobodom vesmiru. A mozes ich mat aj 10 a aj tak ta nemusi mat kto pochovat. Ani sa o teba postarat.
Celkovo zvlastne nazory aj vnimanie reaity. Nuz vela stastia.