icon

Život bez manželstva

20. apr 2025

Ahojte, potrebujem od vás aspoň malú útechu a pochopenie. S partnerom sme spolu takmer 10 rokov, mame spolu dve malé deti a o svadbe žiadne reči z jeho strany. Co si o tom myslite? Ja nie som s tým stále ok, ze nie sme manzelia. Naučila som sa s tým žiť za tých pár rokov ale v podvedomí ma to stále škrie. Deti sa volajú po ňom. Ďakujem

zltalienka
22. apr 2025

Nie je to v poriadku. Vidim, ze ste sa nasli.

autor
22. apr 2025

@casavina a nato so ako prišla? Nič z toho co si napísala nie je pravda.

casavina
22. apr 2025

@vikiki29 treba si prečítať celú diskusiu 🤦😁 zo začiatku som písala že s autorkou súhlasím, no ak sa rada ponižuje a vynucuje si svoje...je to jej vec, ja by som sa nikdy tak neponížila žeby som žobrala o manželstvo ani kvôli menu ani kvôli ničomu 🤦

autor
22. apr 2025

@casavina nevadí, že je v práci.. keď ťa skutočne miluje, bude ti volať aj písať z práce.. ved to je láska až za hrob.

autor
22. apr 2025

@casavina tebe sa asi nič zlé v živote nestalo. Keby si bola v mojej situácii, možno by si hovorila ináč. On bude mať nehodu, zomrie a deti budu co potom..a nakoniec aj my všetci.

casavina
22. apr 2025

Myslí si čo chceš ale áno napíše alebo zavolá ak má čas, zato že to u vás nefunguje ja nemôžem.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
autor
22. apr 2025

@zltalienka ja som sa s nikým nenasla, len vidím aké typy žien tu chodia, čo im stále niečo chýba, tak hľadajú tu.

casavina
22. apr 2025

Lenže toto všetko sa rieši pred deťmi...ty sa tu ohanas vierou a teraz si sa spamätala?

autor
22. apr 2025

@casavina to si prečo myslíš, že u nás to nefunguje. Ved ako každom vzťahu, raz lepšie potom horšie. Aj sex mame dobrý.

autor
22. apr 2025

@heminepa to bolo obrazne povedané o láske až za hrob.

autor
22. apr 2025

@casavina robí nerobí, niekedy áno niekedy nie.

casavina
22. apr 2025

No lebo keby to všetko fungovalo ako má byť tak by si toto riešila s ním, nie s koňom poza jeho chrbát... toľko k tomu...maj sa ako chceš, mne to je jedno...

muchotrafka298
22. apr 2025

@casavina nechaj tak, komu niet rady, tomu niet pomoci.
Po 12-stranovej diskusii, zrazu aj 2 svadby nie su problem co sa nestalo za 10 rokov ich vztahu, partner je uzasny a dokonaly, vsetko je zaliate slnkom....a ked uz nie je o com, pridu hnusne urazky.

casavina
22. apr 2025

@muchotrafka298 veď to...moje šťastie nezávisí od zmeny mena, ani uháňania muža do chomúta 🤦 my sme to mali dávno vyriešené a keď deti neprišli, nezrútil sa svet.. máme jeden druhého a to je najhlavnejšie ❤️

autor
22. apr 2025

@casavina toto máš pravdu, keby fungovalo ako malo..no bohužiaľ aj takéto veci sa stávajú. Pokiaľ nezazijes, nemôžeš vedieť. Preto netreba nikoho súdiť.

oliolijanka
22. apr 2025

Dalsia tema, kde autorka olutovala, ze si dovolila nieco sa na mk spytat.

Psycho, ako ju tu chytate za slovicka, obvinujete z urazok, ci utokov, ktore ona vobec nevyriekla.

Znova tie iste uzivatelky... vsetko vedia, vsade boli, ich manzelstva su tie najuzasnejsie(hoci travia 24h denne na mk), manzelia ich miluju, rozziaria sa im oci, ked vchadzaju do dveri bytu... a zoznamky plne zenatych chlapov.

zuzuliennka1
22. apr 2025

pretoze dnes je to rovnocenne, aj pri sobasi v kostole sa riesi matrika. to nie je ako ked sa brali nasi rodicia, ze jedina platna svadba bola uradna a veriaci si dorobili v kostole obrad.
a s takymto pristupom, aky tu predvadzas, dost silne pochybujem, ze sa ti podari zrealizovat vobec ten civilny sobas.
sobas v kostole ma pravidla, to nie je na efekt v peknom objekte s lavicami a zvonom. pevne verim, ze najdete farara, ktory na tuto frasku nepristupi

maxxim
22. apr 2025

Ak jeho 10 rokov nezaujíma čo chceš ty, tak ťažko sa bude teraz k niečomu chopiť..

lenka_matko
Autor odpoveď zmazal
autor
22. apr 2025

@zuzuliennka1 vidím ze si na úplne inej vlne ako ja.

pralinka25
22. apr 2025

@oliolijanka ale no tak. nebud dramaticka.
nikto netvrdi ze ma dokonaly zivot.
ale podla opisu ich vztahu, jeho samotneho je tu kazdemu sudemu cloveku jasne ze vztah je vyhorety a nefunkcny. ano stava sa. ale je neuveritelne ze takyto vztah chce niekto posunut do manzelstva dokonca 2x. presviedcat partnera ktory si ma 10 rokov nechce vziat na dve svadby, pricom sa navzajom len toleruju a laska tam uplne chyba, a keby len laska ale aj ucta, komunikacia coz je zaklad vztahu. papier na ich vztahu vobec nic nezmeni. chce zazit ake to je mat svadbu. ale ona nenajde pri oltari zenicha ktory zamilovany, ktory sa tesi ze budu spolu. ona tam najde cloveka ktory si praje nech ta fraska skonci, nech mu da pokoj a bohvie ake ma vnutorne pocity.
akoze ano niekomu to mozno staci ale ak ano tak na to nepotrebovala potlapkanie na koni. ved vie ako sa vybavuje svadba. a ked nie prislusne institucie jej to povedia.

anulllka
22. apr 2025

@minenkaa mas zle info. Na matrike ti nezmenia priezvisko ako si zmyslis.

autor
22. apr 2025

@pralinka25 joj tam teraz o lásku vôbec nejde..a láska aj tak raz skončí..nežijeme v telenovele.

autor
22. apr 2025

@anulllka ved aj ja počúvam..zmeniť priezvisko bez svadby je totálne úbohé a nemá skoro žiadny význam.

anett90
22. apr 2025

@autorka normálne mi je z teba zle potom čo si napísala @casavina ,ohanas sa tu kompletnou šťastnou rodinou s deťmi ale za 10 rokov nebol partner roka dať ťa do pozície manželky a asi aj vie prečo ak máš takéto nazory...a k tomu tvojmu kresťanstvu,ak by si bola taká veriaca tak si neurobíš deti s niekým pred svadbou a potom s ním žiješ 10 rokov na kopke v konkubinate a zrazu si spomenies že by si sa chcela spovedať tak na neho chudáka ideš tlačiť ,on keby chcel vezme si ťa dávno ...ak by si si chcela kopnúť aj do mňa tak deti mám,aj manžela čo si ma vzal pred deťmi a dokonca v kostole 😉 ...neplánovala som ani nič písať ale po tom skvoste čo si napísala som musela....hold žiješ len taký život aký si si vybrala

drahomirrra
22. apr 2025

Ja nechapem, co ste sa do nej tak pustili. Tak chce byt vydata, aj ked uz nie je sialene zamilovana a co ?! Je ti zakazane? Proste to chce mat “na poradecku”.
Sa tu vsetky tvarite, akoby svadba z rozumu bola nieco neslychane a nevidane, ty kokos. Mrte ludi sa tak berie. Ziadna drama. Autorka, normalne vybav termin a nasledne mu to oznam, zvysok vybavte spolu. Hotovo.

minenkaa
22. apr 2025

@anulllka máš zle info,napisala som či sa nebola informovať ,nie že to spravia

minenkaa
22. apr 2025

Bože autorka ty ides

anulllka
22. apr 2025

@minenkaa nie, napisala si toto: "Prosim ta ty kde žiješ,požiadanie o ruku vôbec nemusí byt Chod si na matriky zmeniť priezvisko a nepotrebuješ ani svadbu"