icon

Život bez manželstva

20. apr 2025

Ahojte, potrebujem od vás aspoň malú útechu a pochopenie. S partnerom sme spolu takmer 10 rokov, mame spolu dve malé deti a o svadbe žiadne reči z jeho strany. Co si o tom myslite? Ja nie som s tým stále ok, ze nie sme manzelia. Naučila som sa s tým žiť za tých pár rokov ale v podvedomí ma to stále škrie. Deti sa volajú po ňom. Ďakujem

minenkaa
22. apr 2025

@betulinka1 a ako si spraví po svojom,desať rokov čaká,už tu pár dni píše a ešte sa ani neinformovala na úrade čo všetko jej treba.Ved to staci napísať mail,ja osobne sim celú svadbu vyriešila dvoma mailami
Myslis,že práve teraz konecne zdvihne zadok a začne niečo riesit?

betulinka1
22. apr 2025

@minenkaa podla mna Ano. Myslim, ze uz nečaká romantiku

lauricka
23. apr 2025

Tak to bolo treba riešiť najprv, nie? Nikdy by deti nemali po ňom meno, pokiaľ by si ma nevzal. Sú z toho len problémy, keď je takýto zväzok bez papiera. Ale to si mala riešiť pred x rokmi. Jednoducho teraz už len povedať, že nechceš takto fungovať a chceš to zoficialniť. A prosto to zrealizovať. Sa už konečne ozvať za seba nahlas.

elli80
23. apr 2025
@sense

@elli80 prečo si označila mňa? Toto isté som jej napísala aj ja v niektorých z prvých príspevkov

@sense suhlasila som s Tvojim nazorom.

liz_lemon
25. apr 2025

aky pruser mas na mysli?

"Musím myslieť aj na deti, že čo ak by sa mu niečo stalo a nebudeme zobrati tak poriadny pruser."

sev111
25. apr 2025

Ako? Uz sa podaril datum svadby? Co nato partner?

martin96321
29. apr 2025

Pozri si co vsetko si tu citas. Ake nazory prevladaju,ze doslova za kazdu volovinu by sa rozvadzali......keby mon toto,keby hento.......naco by sa mal zenit? Komplikuje to rozchody. Chyba Ti nieco? Zanedbava Ta? Sprava sa k Tebe zle?

elli80
29. apr 2025
@martin96321

Pozri si co vsetko si tu citas. Ake nazory prevladaju,ze doslova za kazdu volovinu by sa rozvadzali......keby mon toto,keby hento.......naco by sa mal zenit? Komplikuje to rozchody. Chyba Ti nieco? Zanedbava Ta? Sprava sa k Tebe zle?

@martin96321 ak je dovodom nemat svadbu, zlozitost rozchodu, k comu je partner s takymto nastavenim.v hlave? Za vela nestoji a na zivot nie je 100%.

martin96321
29. apr 2025
@elli80

@martin96321 ak je dovodom nemat svadbu, zlozitost rozchodu, k comu je partner s takymto nastavenim.v hlave? Za vela nestoji a na zivot nie je 100%.

@elli80 precitaj si cele co som napisal,nie len cast

martin96321
29. apr 2025
@elli80

@elli80 A aj keby mal take nastavenie. Ak je zodpovedny,spolahlivy,stara sa o svoju partnerku a deti iba sa nemieni ozenit,tak taky clovek za nic nestoji? To je co za tvrdenie?

roxana280
29. apr 2025

nejde o vztah,ale o pravnu vec ako druzka podla statu nemas narok na nic keby sa nieco stalo, jedine, ze by napisal zavet, ale vdovske nic, iba deti sirotske, v nemocnici nemusia dat vediet o zdravotnom stave a kopec byrokratickych veci, my sme sa brali o 2 svedkoch ked sme cakali dieta, nieze by sme museli, ale aby sme sa logicky vyhli moznym problemom.

martin96321
29. apr 2025
@roxana280

nejde o vztah,ale o pravnu vec ako druzka podla statu nemas narok na nic keby sa nieco stalo, jedine, ze by napisal zavet, ale vdovske nic, iba deti sirotske, v nemocnici nemusia dat vediet o zdravotnom stave a kopec byrokratickych veci, my sme sa brali o 2 svedkoch ked sme cakali dieta, nieze by sme museli, ale aby sme sa logicky vyhli moznym problemom.

@roxana280 Ale ved tradicny pravoverny rodinne zalozeny slovaci odmietli registrovane partnerstva......viem presne na co narazas.

drobcek100
29. apr 2025

To je nejaký zákon, že žena musí čakať, kým ju muž požiada o ruku?Tak mu rovno poviem ideme sa zobrať,som tehotná a hotovo

martin96321
29. apr 2025

Za dobrotu na zobrotu? A co ak sa on zenit nemieni? Nebudes s nim? Odides prec? Najdes si ineho,lebo méta je jasne dana,ze za kazdu cenu sa musim vydat? Ci nedajboze ma vaznu diagnozu a nechces prist o tu nadhernu sumu vdovskeho dochodku?😇

martin96321
29. apr 2025

A preco by si nemohla ist na spoved? Co to s tym ma spolocne?

luba98
30. apr 2025

Prvú chybu si urobila tú, že deti sa volajú po ňom.Choď na matriku,podaj žiadosť o zmene mena tvojich detí na tvoje a strč mu ten papier pred chsicht.A potom sa ho spýtaj či bude,alebo nebude svadba.

oliolijanka
30. apr 2025
@luba98

Prvú chybu si urobila tú, že deti sa volajú po ňom.Choď na matriku,podaj žiadosť o zmene mena tvojich detí na tvoje a strč mu ten papier pred chsicht.A potom sa ho spýtaj či bude,alebo nebude svadba.

@luba98 A potom pojde na matriku autorkin partner a on poziada a zmenu priezviska svojich deti...😀

minenkaa
30. apr 2025
@luba98

@luba98 aké veď to sa nedá,bez otca

autor
30. apr 2025
@minenkaa

@luba98 aké veď to sa nedá,bez otca

@minenkaa ahoj ako sa máš?

minenkaa
30. apr 2025

Fajn sedím na terase a chystám sa polievať
Ty ako ,termín už máš ?

autor
30. apr 2025
@minenkaa

Fajn sedím na terase a chystám sa polievať
Ty ako ,termín už máš ?

@minenkaa ooo nádhera..chystám sa pomaličky..😀

minenkaa
30. apr 2025

Sa ti do toho moc nechce

autor
30. apr 2025
@minenkaa

Sa ti do toho moc nechce

@minenkaa ale hej určite idem do toho..ale skôr až po lete

bessie12
30. apr 2025

Ale termín už môžeš vybaviť teraz.

autor
30. apr 2025
@bessie12

Ale termín už môžeš vybaviť teraz.

@bessie12 a nie je tam tlačenka s tými termínmi? V júni som tam chcela ísť a dat na september.

bessie12
30. apr 2025

Podľa možností čím skôr tým lepšie. V septembri ešte trvá svadobná sezóna.
My sme si vybavovali termín viac ako rok dopredu.

autor
30. apr 2025
@bessie12

Podľa možností čím skôr tým lepšie. V septembri ešte trvá svadobná sezóna.
My sme si vybavovali termín viac ako rok dopredu.

@bessie12 ja môžem dať termín aj v tyzdni..

bessie12
30. apr 2025

To je tiež možné, ale nič na tom nemení. Aspoň im napíš alebo zavolaj a informuj sa o tom. Nájdi si predbežný termín sobáša, ktorý si následne zapíšu. Neskôr by ste tam išli spolu a vypísali / podpisali potrebné dokumenty.

autor
30. apr 2025
@bessie12

To je tiež možné, ale nič na tom nemení. Aspoň im napíš alebo zavolaj a informuj sa o tom. Nájdi si predbežný termín sobáša, ktorý si následne zapíšu. Neskôr by ste tam išli spolu a vypísali / podpisali potrebné dokumenty.

@bessie12 jaj dobre môžem tam aspoň zavolať, dobrý nápad ďakujem

bessie12
30. apr 2025

Ano, zavolaj tam a informuj sa o všetkom. Držím palce 🤗