Život bez manželstva
Ahojte, potrebujem od vás aspoň malú útechu a pochopenie. S partnerom sme spolu takmer 10 rokov, mame spolu dve malé deti a o svadbe žiadne reči z jeho strany. Co si o tom myslite? Ja nie som s tým stále ok, ze nie sme manzelia. Naučila som sa s tým žiť za tých pár rokov ale v podvedomí ma to stále škrie. Deti sa volajú po ňom. Ďakujem
chcela si deti, máš deti, k tomu aj dalšieho spolubývajúceho, čo si ťa nechce vziať, bud sa s tým zmieriš, alebo ho pošleš do kelu... tu je škoda niečo písať.
No ved napis jasmine nech pride s kamerou
@vanilkovazmrzka hej a strapnim sa pred celým slovenskom
Prosim ta ty kde žiješ,požiadanie o ruku vôbec nemusí byt Chod si na matriky zmeniť priezvisko a nepotrebuješ ani svadbu
Prepáč ale už si to spravila,len že ta nevidíme
Čo keď nebude chcieť? No buď sa s tým zmieriš alebo sa rozidete, čo chceš už teraz robiť.
Ty si taká podarena keď sa pýtas zien, prečo ta nepožiadal o ruku 😀, akože daj mi číslo na neho, cinknem mu, píšeš, že je furt na mobile, tak hádam zdvihne .
Normálne vybav termín a prídi za ním: ze počuje Jano, vtedy a vtedy je termín svadby, bud si ma vezmeš ty, alebo si ma zoberie niekto iný. Bodka 😝
A aspoň ťa ľúbi? Je tá svadba fakt jediný váš problém?
Chlap sa viac bavi s mobilom, ako so svojou partnerkou a ona ma hlavny problem svadbu?
Bože ženská!!! Vymýšľaš si tu imaginárne starosti a riešis situácie, ktoré sa nestali. Je úplne fuk, prečo ta nepoziadal. Nechcel, nenapadlo mu to, boji sa, že by si povedala nie, nemá rad tvoju tetku z tretieho kolena, má alergiu na kostolné vône, je osemnásť krát tajne ženatý, proste nepožiadal. Alebo chces, aby ťa požiadal a potom môžeš (mozno aj do konca života) len šúchať nohami a čakať, alebo chces, aby z toho pána bol tvoj zákonitý manžel a potom to musíš vziať do rúk sama. A kto sa z teba chce smiať, smeje sa už teraz, ako slintas po sobáši a ten tvoj tutmak sa nema k cinu.
Ja by som ho požiadala len o jedno… o súhlas na zmenu priezviska detí…
@janinah presne tak. On uz ma.vsetko tak naco svadba? Taka ''zbytocnost''.
To nie je pravda, ze nema nazor, lebo cumi do mobilu. Ma to v pazi, to je jeho nazor. Musis to zobrat do svojich ruk a bude vybavene. Aj ine baby ti to radili. Hned odlozi mobil ked mu das papiere na stol. Bud bude suhlasit, bude svadba, alebo nebude a asi to dalej pokracovat nebude kedze nechces takto zit. Chlap si ta poistil detmi, tak si mysli, ze vsetko v pohode.
Prepac, ale svadbu sme mali po roku chodenia, polku casu sme uz aj spolu byvali v byte na spolocne hypo, aj 2 deti sme stihli do 3 rokov od svadby.
Deti ano, ale svadba nie. Manzelky sa clovek zbavi lahsie ako deti. Tot logika, nie? Na urade ste sa mohli vziat. Este aj ako veriaca si mu deti porodila. Kolko si mala rokov, 40? Lebo po 30ke by ten rok este nebol taka strata. Vies, ze musite chodit na predmanzelsku pripravu? No uz ho vidim. On asi nie je veriaci, ci? To fakt iny muz neexistoval? Moj muz je taky katolik ultra light, povedala som mu, ze v kostole nemam problem mat svadbu, aj deti moze nechat pokrstit, ale ja sa zucastnim, nemienim nic organizovat okolo toho, do kostola tiez bude chodit on s nimi (boli asi 2x?). Takze mame svadbu na urade a deti nepokrstene.
PS Ma ta v pazi a je mu dobre tak, ako je. Aj vlk syty, aj ovca cela, Aj vajcia prazdne, aj deti jeho, aj vratka volne.
Vieš čo aj mne tikali biologické hodiny,.o 106 vlastne už pri snúbenci aj pred tým keď som zrušila kvôli jeho nevere zásnuby. Ale vieš čo vydržala som .a neotehotnela pred svadbou, vydržala som 2,5r.
Zostáva ti iba zmieriť sa s tým že toto je cena tvojej.nedočkavosti.
Keď ma všetko aj bez svadby načo by si ta bral? Ale šípim tu ešte aj iné problémy
Načo by ta žiadal o ruku. Veď deti majú jeho meno. To aké meno mas ty, na tom mu nezáleží
hm a si si ista ze tohoto cloveka lubis? ze on si ta vazi? ze s nim chces stravit zvysok zivota? ze by pre teba urobil prve a posledne?
akoze chlap co nema nazor, co cumi do mobilu ked sa s nim bavis o buducnosti, neviem aky je v inych veciach ale ...
nechcem napisat ze sa mas spakovat ale mozno by som si buducnost zariadila aj inak casom. ked deti podrastu.
@mischy00 ďakujem 😀
Ahoj ,my sme spolu 23 rokov mame 2 deti, tiež maju partnerovo priezvisko. On sa zeniť nechce,ja mavam obdobia kedy mi to je jedno a potom mi to zas jedno neni. Veľa sme sa o tom rozpravali,ja chcem len o 2svedkoch a ani to nemusime nikomu potom povedať. Kupili sme dom a prerabame ho, do noveho domu som si dala podmienku že ked budem musiet meniť doklady tak aj priezvisko. Najskor bol nasrany ze ho vydieram,tak som to nechala tak ale teraz vidim že bude po mojom,pekne len tak o 2 svedkoch a nikomu to nepovieme(to bol moj napad,ktory mi vyhovuje a viem ze moja rodina to pochopi, jedine asi svokra pukne od jedu ale to mne neprekaza - a ani partnerovi)
@gribka1 neviem či ma lubi a boli aj problémy.
@vroni ved dobre, spravím tak ako mi tu všetky radite.
Autorka, mna manzel poziadal o ruku v decembri (po roku aj nieco chodenia) a svadba bola v apríli dalsi rok. Uz sme mali po tridsiatke. Prve dieta sa nam narodilo rok a pol po svadbe.
@pralinka25 nie som si ničím istá, ale chcem mať už veci na poriadku. Keď tak sa potom rozvediem.
@alandra ale už ste zobrati nie? Po toľkých rokoch
@andreakotesova mala si šťastie na normálneho chlapa
Do kelu by ťa nemal posielať, lebo vlastne máš záujem dať veci do poriadku aby si mohla pristupovať k sviatostiam.
Veď píšem že nie
@sablinka mohol by ma poslať. On chodí ešte viac do kostola ako ja. Mne to pride ako to, že mu vyhovuje, že nemusí chodiť na spoveď. Predtym ho jeho mama naháňala vždy aby išiel na spoveď.

@petronelag ja som nechcela dieťa jedinacika. A chcela som aby súrodenci mali toho istého otca.