icon

Život bez manželstva

20. apr 2025

Ahojte, potrebujem od vás aspoň malú útechu a pochopenie. S partnerom sme spolu takmer 10 rokov, mame spolu dve malé deti a o svadbe žiadne reči z jeho strany. Co si o tom myslite? Ja nie som s tým stále ok, ze nie sme manzelia. Naučila som sa s tým žiť za tých pár rokov ale v podvedomí ma to stále škrie. Deti sa volajú po ňom. Ďakujem

autor
20. apr 2025

@alandra a kedy mate teda svadbu? Budem ti držať palce. Ako veľké mate deti?

andreakotesova
20. apr 2025

Autorka, v tvojom pripade bola chyba ta, ze si mala deti mimo manzelstva. Teraz ho uz asi len tazko "donutis" do manzelstva. Ja som napr. s manzelom pred svadbou ani nežila/nebývala a teda mala som kde, mal svoj byt.

koniarova
20. apr 2025

Ja ti neviem. 🤷 Načo sa chceš sobášiť, keď toto na šťastný vzťah nevyzerá? Upravte si radšej majetky a starostlivosť o deti, keby niečo.

autor
20. apr 2025

@andreakotesova pre mňa to nebola chyba. Co ak by sme nemohli mať spolu deti? Aj to sa stáva v manželstve. Určite by som sa potom rozviedla keby s nim nemôžem mať deti.

kiki68
20. apr 2025

A co Ti ta svadba prinesie v tomto bode? Dedit budu deti, to je hotovo, majetok mozete mat kazdy svoj a nemusis zase zodpovedat za nic, co on spravi. Ako nie vzdy je ta svadba nejaka super. Neni to len biele saty a rovnake meno. Ma to aj vela horsich stranok. Kamoska mala po 20 rokoch , pragmaticky skrz zdravotny stav, oni by jej partnera totiz v pripade jej umrtia osklbali ako hus. Pritom jej roky hadzali iba polena.

autor
20. apr 2025

@koniarova tak mali sme už všeličo za sebou, ostávam s nim najmä kvôli deťom, to je pravda. Ale čo ak sa niečo stane a nebudeme zobrati, preto by som to radšej zmenila.

kiki68
20. apr 2025

@koniarova starostlivost o deti maju upravenu aj bez svadby, maju spolocne rodicovske prava, nikto Jen vyhradne neda, len za to, ze je matka. Tie deti maju otca na papieri

hederamonstera
20. apr 2025

Boze ale sa tu zasa do teba pustili🙄 no nevadi, aspon si ulavili..

Autorka, a nebavili ste sa nikdy o tom?

autor
20. apr 2025

@hederamonstera bavili, on mi hovoril žeby chcel svadbu ale kedy to mi nikdy nepovedal. Raz zavtipkoval že sa mám zmeniť a správať ako dospelá žena. A nedávno som mu povedala zase ja, že láska nemá mat podmienky ani hranice, bud toho človeka ľúbiš aj s chybami alebo to nie je láska.

kiki68
20. apr 2025

A co take sa stane? Ak ste len skrz deti spolu, potom lepsie takto a neriesit rozvod, iba starostlivost o deti. Nemysli si, ze by Ti nieco extra dal a doprial Keby doslo na vysporiadanie majetku po rozvode. Zase si to velmi ruzovo nemaluj. Keby nie som presvedcena o tom vztahu, tak do svadby nejdem ani po 20 rokoch. Videla som ako ludia dokazali vydrbat s tymi zenami ako s poslednymi a cela rodina im asistovala.

guiseppinka
20. apr 2025

Ak chces svadbu, tak si vyber termin, knaz ti termin neda, vzdy si termin urcuju snubenci sami. Len na fare to treba robit s predstihom kvoli naukam... inak knazom je to uplne jedno, nemusi to byt sobas v sobotu, moze to byt kludne cez tyzden vecer po omsi o 2 svedkoch... ako si ty rozkazes, knaz tak spravi... pokial nie su cirkevne prekazky - bratranec/sesternica alebo ina viera (kedy je potrebny dispenz od biskupa), tak knaz len bude rad, ze to chcete dat na poriadok, kedze uz mate deti..

casavina
20. apr 2025

Autorka my sme sa vzali po 10tich rokoch, hoci deti nemáme... Sme spolu 23 rokov a 13 rokov manželia, ale svadbu sme chceli obaja... Začali sme vybavovať v júni a v septembri bola svadba na úrade... Dokopy nás bolo 19...
Držím ti palce, nech sa pohneš vpred 🍀🙂

gribka1
20. apr 2025

Na čo myslíš, že čo ak sa stane. Lebo ponížiť sa mužovi s prosíkom, že vezmi si ma, no má to nejakú cenu? Cítila by si sa ok? Ak vám to nebude klapať, nemusíš riešiť rozvod. Môžeš si teraz odkladať bokom a potom kľudne odísť, keď deti vyrastú.

sablinka
20. apr 2025

Myslela som že farár by ťa nemal poslať do kelu

autor
20. apr 2025

@gribka1 kvôli deťom sa dokážem ponizit. Potom si zase môžem vyčítať, že mali ste byť manzelia, keď sa niečo stane.

autor
20. apr 2025

@sablinka ďakujem

doriiis
20. apr 2025

Ďalšia čo sa chce silou mocou vydávať.Za chlapa,ktorý ju nemiluje,vo vzťahu,ktorý nefunguje.Ale však čo.Ako sama autorka povedala,prinajhoršom sa potom rozvedie.To je logika.Ale hlavne,že chvíľu ( možno) bude vydatá.

zltalienka
20. apr 2025

@doriiis ani ona jeho nemiluje. Ostava s nim kvoli detom. Sama autorka napisala.

doriiis
20. apr 2025

@zltalienka ....to je už len smutná čerešnička na torte.

zmrzlinka2021
20. apr 2025

@alandra a prečo tvoj priateľ má problém v tom, aby niekto vedel o tom, že budeš jeho ženou?

gribka1
20. apr 2025

Ale čo, keď sa stane? Nechápem, prečo je to tak dôležité.

doriiis
20. apr 2025

@gribka1 ....no keď zomrie napríklad.Vies dedičstvo a vdovské.💸

zmrzlinka2021
20. apr 2025

Autorka,
Na mieste tvojho priateľa by som si ťa tiež nevzala. Nemiluješ ho.

doriiis
20. apr 2025

@gribka1 ....alebo bude v nemocnici a jej nikto nič nepovie.Co je blbosť ale budis

zmrzlinka2021
20. apr 2025

@doriiis a možno skôr zomrie ona😉

minenkaa
20. apr 2025

Dievca ty dávaš

gribka1
20. apr 2025

@doriiis Jaaaj, že toto, ahaaa, tak to sa oplatí ponížiť, to už hej.

gribka1
20. apr 2025

@doriiis Áno, toto je blbosť, ale aj by som ho kasľala, veď jej je nič.

vler
20. apr 2025

Nie , "nemala stastie"; ved muzi nie su na pridel. Vedome sa rozhodla

doriiis
20. apr 2025

@gribka1 ...tak myslím,že autorku slovo hrdosť zďaleka obchadza