icon

Život bez manželstva

20. apr 2025

Ahojte, potrebujem od vás aspoň malú útechu a pochopenie. S partnerom sme spolu takmer 10 rokov, mame spolu dve malé deti a o svadbe žiadne reči z jeho strany. Co si o tom myslite? Ja nie som s tým stále ok, ze nie sme manzelia. Naučila som sa s tým žiť za tých pár rokov ale v podvedomí ma to stále škrie. Deti sa volajú po ňom. Ďakujem

domkakvet
20. apr 2025

Po dvoch detoch uz velmi tazko, ale skus mu to povedat v style, ze na tom trvas.

pralinka25
20. apr 2025

takto. vy uz aj keby ste sa vzali tak s majetkom to stejne zacne byt spolocne az od svadby. asi uz mate vsetko. takze aj v pripade rozvodu by sa delil majetok fifty fifty az od svadby. tym neziskas nic.
kopec zien si ani po svadbe neberie muzove meno. dnes uz to nie je take bezne.
ja som osoba co sa vzdy priklana k svadbe ale v tomto pripade by som si ho na tvojom mieste nebrala. mne je normalne za teba smutno. takto prezivat. v nefunkcnom vztahu. chapem ze kvoli detom ale nevedela by som sa dockat dna kym podrastu aby som mohla z tohoto zmiznut.
preco si to robis. rozvod nie je jednoduchy. vy ste vo faze rozchodu nie svadby.
ako tu bolo spominane. on nazor ma. nechce si ta vziat. a prosit sa muzovi aby ma chcel? nie. deti uz nie su najmensie. uz len par rockov a su z domu prec. potom ti bude uplne jedno ci mate rovnake priezvisko. (jasne bez svadby si nemala davat to jeho ale to je uz teraz jedno.) v pripade rozvodu aj tak nebudes moct ist na prijmanie.
uprimne ja by som skor rozmyslala ako zo vztahu odist a nie ako si ho priviazat k sebe ako vazensku gulu.

isis234
20. apr 2025

Urob ako ti písali vyššie. Spýtaj sa ho kedy bude mať volno. Ak neodpovie, zavolaj na matriku. Vybav 2 svedkov. Postav ho pred hotovú vec.

alandra
20. apr 2025

@zmrzlinka2021 on s tym problem nema,len obaja nechceme žiadne gratulacie a kraviny okolo toho.Ja napr neoslavujem ani moje narodeniny lebo nemam rada ked za na mna sustredi pozornosť a tiez nerada prijmam gratulacie(podavanie rúk a podobne) a on tiež.

alandra
20. apr 2025

Svadbu neviem kedy máme, lebo to ani nieje isté a ja to ani nejak momentalne neriešim, mám na toto vsetko uplne iny nazor ako 99,99% žien na koňovi. Deti máme 19 a 16nast.

luteam
20. apr 2025

Prepac ja len k tej viere. Keby si s nim nezila a nemala ziadneho chlapa cize nezila v konkubinate mohla by si aj hned pristupovat k sviatostiam. S tcojich odpovedi mi pride, ze sa vobec nemilujete a ty si hlada skor darcu spermii, ze ti islo oba o to mat deti a nie pevny laskyplny vztah. A vies o tom, ze keby ste sa aj vzali v kostole nemozes sa rozviest? Resp mozes ale tiez potom nemozes prijmat sviatsti cize by si na tom bola rovnako ako teraz.

guiseppinka
20. apr 2025

@luteam mohla by sa rozviest, lebo s pristupom, ze "ak mi to nevyjde, tak sa rozvediem" im manzelstvo anuluju velmi rychlo. Len sa tento umysel bude musiet dokazat.

fineta
20. apr 2025

Si veriaca a neprekážalo Ti mať dieťa a potom druhé bez manželského sľubu pred Pánom?

vilma7
20. apr 2025

Spravila by s9m v 1 deň dva termíny. Doobeda na sobáš a ak by ho ignoroval, tak poobede na zmenu priezviska deti . A tam by som ho dosiahla aj s policajným sprievodom

autor
20. apr 2025

@fineta až taka silne veriaca nie som ale mam sv.prijimanie aj birmovku.

autor
20. apr 2025

@fineta nie neprekazalo. V žiadnom prípade som nechcela aby dieťa nemalo súrodenca a raz by ostal sam bez rodičov.

autor
20. apr 2025

@luteam to on si hladal rodicku deti a služku

pralinka25
20. apr 2025

tak deti vobec nemusia mat v dospelosti dobre vztahy a tak ci onak mozu zostat sami bez rodicov. a su kadejake varianty. toto je asi tiez dobre uleteny dovod na to mat dve deti. 🙈
vy ste sa asi fakt nasli. len ziram ze toto niekomu staci. ako keby mal clovek 10 zivotov a nevadi ze jeden si dodrbe. vsak ma dalsi.

autor
20. apr 2025

@isis234 jedine postaviť pred hotovú vec

autor
20. apr 2025

@doriiis nie je to silou mocou, ešte to stále zvažujem.

autor
20. apr 2025

@gribka1 keby zomrel tak aspoň dostanem niečo od štátu na pokrytie nejakých nákladov.

fineta
20. apr 2025

A partner má aký vzťah k Bohu a viere? Pokiaľ mu nič nehovorí a nevediete aj deti týmto smerom, tak ťažko... Tieto veci by mali mať dvaja vydiskutovane hned na zaciatku všetkého. Potom to presne takto môže dopadnúť. Síce píšeš, ze máš sviatosti, ale pre mnohých ich viera pri nich začína aj končí. Neviem ci je to aj tvoj prípad alebo ideš deťom a partnerovi príkladom vo vyznávaní.. Pokiaľ ťa chlap miluje a vie, ze je pre teba dôležité lásku spečatiť, tak by to nemal byt preňho najmenší problém a svadbu chcieť bude.

autor
20. apr 2025

@zmrzlinka2021 môžem milovať takeho muža, ktorý si ma neváži? Ty by si takého milovala?

gribka1
20. apr 2025

Na to ti stačí poistka. Chceš nepochopiteľnú vec, mne to hlava neberie. Muža s ktorým nemáš citové puto, chceš za manžela priam za každú cenu. Aj keď podľa mňa ho nedonutiš.

bonboniera
20. apr 2025

Autorka cim viac toho píšeš tým viac ta nechápem. Na svadbu bolo skoro, na dieta nie. Si kresťanka, ale pristúpis na to žiť s niekým “na divoko” 10 rokov. On si hľadal rodičku a slúžku, pričom tebe tykali biologické hodiny takže ty si hľadala darcu spermií. Chceš si ho zobrať silou mocou, aj keď ste spolu podľa tvojich slov len kvôli deťom. A vlastne si ho až tak strasne zobrať nechceš, lebo veď keby niečo tak sa rozvediete. Komunikácia na nule, lebo je vždy na mobile. Zabudla som na niečo?

ivinkapink
20. apr 2025

Necitala som vsetky komentare...ale dam ti utechu: moju sestru si svagor vzal po 11rokoch, povedali si ze je na case..takze treba sa len rozhybat😜

autor
20. apr 2025

@fineta neviem aký ma vzťah k Bohu ale chodí každú nedeľu do kostola. Deti chodia na náboženstvo, večer sa s nimi modlí anjelicku straznicku..ja chodím do kostola iba občas. Jeho celá rodina je pobozna.

autor
20. apr 2025

@gribka1 on je bezcitny ku mne a puto mame, ved mame spolu dve deti.

autor
20. apr 2025

@bonboniera nie všetko bolo spomenuté, na svadbu bolo skoro pre neho. Keby ma na začiatku požiada o ruku, tak asi poviem áno.

gribka1
20. apr 2025

Ste bez lásky, to je také znásilnené puto.

lindous
20. apr 2025

On je k tebe bezcitný, má ťa na háku, ešte je aj pokrytec a ty riešiš svadbu a rozdielne priezvisko ako váš najväčší problém? Lebo deti? Toto "puto" vám zachvíľu vyletí z hniezda a čo ti zostane potom? A to myslím naozaj v dobrom... skús nad tým porozmýšľať... aby potom rozvod neprišiel rýchlejšie ako sobáš

fineta
20. apr 2025

To je na vážny rozhovor. Komunikácia je základ. Pokiaľ si to neviete vykomunikovať, tak ťažko je radiť...

autor
20. apr 2025

@gribka1 nepreháňaj, u nás je to ako na hojdačke, mame aj v pohode časy.

liv1
20. apr 2025

Nepostav ho hned pred hotovu vec. Urob zo seba najlepsiu verziu samej seba. Cvic, staraj sa o seba, konickom sa venuj, s babami zacni von chodit a jeho zacni viac ignorovat. Sex ziadny, sluzby pre neho ziadne a je mozne, ze sa stanu dve veci. Bud.
1. Si ty sama uvedomis ze si manzelstvo s nim za to nestoji, stanes sa sebavedomejsia, slobodnejsia, alebo
2. Si on uvedomi, o co by mohol prist.
A po tom chod na to, bud alebo. Povedz mu ze nechces byt frajerka, chces byt manzelka, mat rovnake meno ako tvoje deti. A ze vtedy a vtedy je volny termin.
Ak ti to nesplni, vies na com si.

Ale aj tak si myslim ze toto cele nema zmysel lebo vy dvaja sa uz nelubite

autor
20. apr 2025

@lindous ved aj tak rozmýšľam, ale to môže trvať ešte takých 15 rokov kým vyletia z hniezda a za tu dobu môže byť všeličo. Možno sa vzťah zlepší a mozno ani ten sobáš nepomôže, ale nebudem slobodna matka.