Život bez manželstva
Ahojte, potrebujem od vás aspoň malú útechu a pochopenie. S partnerom sme spolu takmer 10 rokov, mame spolu dve malé deti a o svadbe žiadne reči z jeho strany. Co si o tom myslite? Ja nie som s tým stále ok, ze nie sme manzelia. Naučila som sa s tým žiť za tých pár rokov ale v podvedomí ma to stále škrie. Deti sa volajú po ňom. Ďakujem
Autorka ze on si hladal rodicku deti a sluzku? A ty si nesvojpravna? Nemusis takto zit to je len a lrn tvoja volba.
Keď deti, tak aj svadba. Načo Ti ich vlastne robil? Veď ich pošli niekedy za ním, nech sa ho spýtajú, prečo má ich mama iné priezvisko... A vôbec, nikdy by som nedovolila, aby mali deti priezvisko muža, za ktorého nie som vydatá. Rada by som Ťa potešila, ale neviem ako. A prečo vlastne nástojíš na svadbe? Veď si urobte len malý sobáš o dvoch svedkoch s rodičmi a Vašimi deťmi, trebárs keď budú trochu väčšie, určite budú mať z toho radosť. No a ak by bol aj proti tomu a Ty sa s ním rozísť nechceš, (tiež mám švagra, ktorý má jednoducho blok), tak choď na matriku a za poplatok si zmeň priezvisko. Moja sestra tiež tak urobila, kúpila si striebornú obrúčku a ona je spokojná, že všetci majú rovnaké priezvisko a švagor je spokojný, že má pokoj a nemajú nezhody kvôli tomu, že on sa nechce ženiť.
Mama ho nahanala, aby chodil na spoved, ale nenahana ho, aby sa ozenil, ked ma s tebou uz dve deti?
@autor ja s mojím mužom keď sme sa spoznali, tak po 9 mesiacoch išiel ku mne bývať. Po ďalších 10 mesiacoch sme kúpili dom. Po tých 10mesiacoch ma požiadal o ruku po 9 mesiacoch. Svadbu máme v septembri a deti riešime až po svadbe. Môj muž hneď vedel,že má chce za ženu a aj sa stalo.
Tak má fungovať vzťah.
Lenže Vám nefunguje vôbec, takže by som nad svadbou ani neuvazovala
@staromodna no asi taká staromódna nebudeš 🙂 ale chapem ze je lepšie klamať samu seba ze si šikovná žienka ako si priznať ze chlap si ta proste zobrať nechcel - drvivú väčšinu svadieb vybavujú ženy, a aj tak ich chlapi vedeli požiadať.
Sme v krajine, kde sa môžme slobodne a dobrovolne vydať za toho, koho si vyberieme. Preto mi hlava neberie, že sa chce niekto vydať za človeka, ktorý si ho neváži, o svadbe neuvažuje ale stačí mi, že budem mať jeho priezvisko 😯😯😯. A toto " divadlo" chcem ako bonus riešiť v kostole....
@mischy00 ....a zároveň žijeme v krajine,kde je ešte stále toľko tlaku na to,že: deti sa frajerovi nerodia,dokedy sa treba zobrať,prečo sa treba zobrat.Zijeme v krajine,kde ešte stále niektoré pretlacajú názor,že manželka je viac ako partnerka a manželstvo je právna ochrana ženy.
A potom to končí takto ako autorka.Za každý cenu,bez lásky,prinajhoršom bude rozvod.Ale hlavne,že všetko bude na poriadku.Aspon chvilu
Ja nejako neverím, že toto je reálne. To vážne existuje tak hlúpa žena?
Normálny farár búde rád že sa ovečka zablúdila vrátila. Ja som malá sobáš v kostole, rozviedli sme sa len civilné. Už by som do žiadneho manželstva nešla
Ja aj keby som partnera mala ,svadbu nechcem a ani by som sa nevydala 😀 takže tak. A deti sú jeho, aj na rodnom liste je napísaný, tak majú meno po ňom , ale kľudne to môžeš zmeniť ak ti to vadí.
Ja sa divim ze tu dostavas tolko rad ako ho uhnat aj ked si za 7 stran nenapisala jednu peknu vetu o nom. Akoze ze pre priezvisko. O viere tu splietas a si schopna klamat priamo pred oltarom. Hlavne aby to navonok vyzeralo ze?
@doriiis no ale zas manzelka ma urcite prava. minimalne na vdovsky. aj bsm je jednoduhsie ako delit majetky pri rozchode ked nemas od kazdej kraviny blocek
@doriiis minimalne autorka o ziadnom tlaku okolia na to, aby bola MANZELKA nepise. Ziju tak 10 rokov a jedina, ktorej to vadi je ona sama.
Jej dovody na sobas su prinajmensom nepochopitelne. Hadam ho nechce odpravit zo sveta, aby dostala vdovsky dochodok.
Joj ,ja budem zla...10rokov s tebou je a nezobral si ta zenu?🙈 A vies preco?Lebo nechce..🙏 keby chce aby si bola jeho zenou tak to spravi,a kedze vie,ze ty sa vydavat chces,tak sa neboji,ze ho odmietnes,proste nechce aby si bola jeho zenou,a dovod vie len on sam..a bodka..Ja nepoznam vas pribeh lasky,a ci ste planovali deti,rodinu,ale ked som ja osobne s niekym 10rokov(co je kopa casu),milujem ho a je to vztah zdravy,kvalitny,tak kde chcem s tym clovekom zostarnut,tak nemam problem so svadbou,prave naopak..
To co ti tu radia ine zeny,ze zapisat vas na matriku a dovliect ho tam,by som v zivote ja ako zena nespravila,je to pre mna ponizujuce,aby ja som riesila svadbu,ked chlap nechce,nasilu🙈 ako nejaka zufalka🙈
Drzim.ti palce🍀🙏☺️
a preco si s nim mala deti pres svadbou?
Ja vobec nerozumiem tomu, menit si priezvisko bez svadby. Za mna je to trapnost najvacsia co moze byt, este tomu sekunduje poziadanie o ruku muza. Na co je to dobre, zmenit si priezvisko, ked sa status nemeni? A ano, v nasom pravnom systeme je lepsie byt manzelka ako iba "frajerka". Za mna, ak zmena priezviska, iba pri sobasi so vsetkym tak, ako to kaze nas pravny system. Nie ze sa budem tvarit, ze my sme manzelia, lbo mame rovnake priezvisko a pride zavazny problem a potom co? Jej, my sme vlastne iba taki "fake" manzelia?
My sme spolu 18 rokov bez svadby, dve deti, pred 7 rokmi ma požiadal o ruku. A doteraz z jeho strany nič. Nie si sama. Myslim si,že ak by sme to zorganizovali, tak by do toho išli lebo aj môj hovorí,že nemá problém si ma zobrať ale nechce sa mu to vybavovať. Ak chces, napíš mi správu.
Počujte ženy, niektorým ďakujem za rady a slová a niektoré si toto môžete nechať. Všetky ste hrdinky, len vy mate pravdu. Ale vôbec do toho nevidíte. Ja by som nás charakterizovala ako každý iný vzťah, môj partner má chyby, ja tiež. Uz som si vybrala jeho a najviac mam rada svoje deti a chcem aby boli šťastné. Možno mám vysoké nároky na chlapa a vam sa zdá, že ho dobre nevykreslujem. Ale ma aj on svoje kvality, najväčšou je, že sa vie postarať o rodinu a nepije, nefajčí, je verný, nenadava a poctivo chodí do práce. To hádam stačí nie? Prejavy lásky ku mne sú od neho menšie, ale už nie sme vo fáze zamilovanosti po toľkých rokoch.
To čo si opísala ako kvality ,je každý obyčajný človek a nie to nestačí na vzťah ,ak je v ňom jeden nespokojný
Inak ja som vôbec nepochopila čo ty vôbec chces
Tak asi to naňho vybal, napr. spýta sa co chceš na narodky alebo Vianoce a Ty že svadbu! Asponze mate 2 deti a nemusíš riešiť že nemáš deti. Radšej riešiť toto ako bezdetnost...
@minenkaa keď spolu žijeme toľko rokov a mame spolu deti, tak by sme mali byť zobrati. O nič iné tu nejde.
Ale o to ide tebe ,tak stále nechapem čo chces ,raz svadbu ,potom rovnaké priezvisko
A prečo by ste mali byt zobratí
@tatisna áno konečne rozumná reč ďakujem. My deti mame a nie je nič viac pre nás dvoch a potom už chýba iba svadba nech je to naporiadku.
@minenkaa ved ta svadba je už jedno s druhým. Jedine svadbou meniť priezvisko. Ina možnosť mi príde divná.
@minenkaa aby to bolo na poriadku.
@tatisna ani bezdetnosť nemusí byť zlá...sme bezdetné manželstvo, prešli sme si kadečím ale vždy vo všetkom sme boli dvaja... každý neúspech, každá bolesť i každá slza bola spoločná... veľmi nás to oboch ešte viac pripútalo k sebe ❤️ a keď sme prijali, že ostaneme dvaja, tak sme sa rozhodli venovať len nám dvom...tým chcem povedať, že v rodine a v partnerskom vzťahu sú veľmi dôležití obaja a počúvať, vnímať a žiť aj jeden pre druhého, nielen pre deti 😘
Co chces riesit faru??
Ries si chlapa. Ste aspon zasnubeni.
S nim pories kedy. Ako... svadbu musia chciet obaja....

@guiseppinka abo ale ako si spravne napisala to je anulacia nie rozvod. Skratka to manzelstvo nikdy platne nevznikne, ked tam nie je umysel dodrzat slub.