Život bez manželstva
Ahojte, potrebujem od vás aspoň malú útechu a pochopenie. S partnerom sme spolu takmer 10 rokov, mame spolu dve malé deti a o svadbe žiadne reči z jeho strany. Co si o tom myslite? Ja nie som s tým stále ok, ze nie sme manzelia. Naučila som sa s tým žiť za tých pár rokov ale v podvedomí ma to stále škrie. Deti sa volajú po ňom. Ďakujem
Len ci aj chlap chce, aby to "bolo na poriadku".
priprav si ziadost o zmeny priezviska deti a chod s nim na okresny urad a pekne nech maju obe deti tvoje priezvisko
to by som urobila ako prve a neustupila z toho
@maryetta nie sme oficiálne zasnubeni. Uvažujem skôr o tom úrade. Keď bude chcieť mať potom normálnu svadbu, tak si ju spravíme aj v kostole a tam si pozve aj rodinu a koho chce.
@mamina7070 to je potom na konflikty a koniec vzťahu.
@zltalienka to zistím až keď mu oznámim termín a ci tam pôjde.
a financne ste na tom ako necitala som diskusiu komu patri byvanie atd
Na poriadku to je keď chcú byt obaja partneri rodina a na to svadbu netreba
Ja som sa pýtala mojej sestriy prečo si po svadbe zmenila priezvisko lebo aby bolirodina ,už sú rozvedeni a ta svojho bývalého tak nenávidí ,že je z toho až chora a ma svoje rodné priezvisko
Len toľko k tomu aby bolo na poriadku
@mamina7070 mame všetko spoločne
@minenkaa rozumiem ale pokiaľ spolu žijeme tak by sme mali byť manzelia.
to znamena ze si uvedena na liste vlastnictva. v pomere 1/1?
Preco by to malo byt na konflikty a koniec vztahu?🙈 Za to,ze nebude svadba?🙈Ved autorka sama pise,ze otec je dobry,verny muz,nepije,nefajci,stara sa..Preco by mal byt koniec vztahu?Pre Boha🙈🙉
Autorka ak vas muz sam nechce svadbu,a nic preto nerobi,skus sa s nim porozpravat na rovinu,preco,aky ma na to dovod,nech vies aj ty na com presne si,mozno budes prekvapena a zmeni nazor.po rozhovore...ale nenechaj sa tu tymito trapnymi radami od zien,ktore ocividne nemaju ziadne zabrany, hrdost a sebareflexiu a chcu nasilu svadbu, sposobom "zajednat matriku" a on tam musi prist..🙈🙈🙈 to je uplne sialene..Ja osobne by som takto nic nasilu nechcela..Co by som z toho mala,ze nasilim ho dostanem k oltaru ak on raz nechce..🙈
Drzim ti palce aby si sa slravne rozhodla a prijala co ako bude🍀
Autorka: a Tebe by sa pacilo, keby Tvoj partner zajednal vybavil nieco tykajuce sa aj Teba poza Tvoj chrbat a Teba postavil pred hotovu vec? Bez TVOJHO predosleho SUHLASU? Si si vedoma, ze toto moze dopadnut aj inak ako si predstavujes?
@mamina7070 samozrejme
@kadika123 nebude to nasilu. Bud pôjde na ten úrad alebo nepôjde.
@zltalienka nepôjde tam ak nebude súhlasiť. A termín sa zruší.
Na svadbu nikdy nie je neskoro...
Poznam vela parov co si povedali ano po 20r spolocneho zivota... spolu s detmi...
@sev111 to sú podľa mňa extrémy, nie je takých veľa.
Keď sa pozrieš na Váš život z pohľadu tvojho partnera. Má všetko: má kde spať, pri kom spať, dostane najesť, máte spolu deti, verí ti, že neujdeš k inému lebo cíti tvoju lásku. Tak načo by chcel svadbu?
@hama007 ved áno máš pravdu. Ale divne ze je veriaci a chodí pravidelne do kostola aj celá jeho rodina.
ja som sa môjho manžela na rovinu spýtala či si ma raz zoberie alebo nie a podľa toho dám priezvisko môjmu dieťaťu. Nechcela by som aby sa deti volali inak ako ja.
A to bude vsetko z Tvojej strany?
Mozno je to chlap, ktory proste potrebuje aby si mu ty oznamila ze bude svadba.
@arieska on vravel ze svadba bude preto som dala deťom jeho priezvisko.
Tak si nájdi pasáž z biblie, kde sa píše o manželstve, cudzoložstve a o veľkom hriechu keď žije so ženou pod jednou strechou bez svadby. Žije v neustálom hriechu 🤷♀️ či to na neho zaberie. Ale radím sa úplne v kľude porozprávať, bez zbytočných výčitiek 🙂
@simca06022011 on nerad niečo vybavuje.
@hama007 nezaberie, podobne pokusy už boli. Vybavím to sama na úrade, svadbu v kostole nech rieši potom on.
a co on rad robi? kto rad vybavuje veci... proste sa ho nepytaj.. proste mu poviem, ze bude svadba a proste vybavis, a on sa dostavi. Ak takehoto chlapa teda potrebujes. lebo ja prehodnocujem teda zabite roky s takymto individuom, a prichadzam na to, ze nie.. a duplom takto pretvarujuceho sa "krestana", behajuceho po kostoloch ale svadbu si nevie zariadit :D a zije pekne v hriechu :D ako trapne (bez urazky voci tebe ale tak, mne to pride normalne smiesne co niektori chlapi predvadzaju :D)
Oznámila by som mu termín sobasa na úrade, kúpila obrúčky, šaty, nachystala oblek. Bud, alebo.
Ja nepoznam cloveka, co rad riesi rozne uradne veci. Ci uz vybavovanie alebo nejake tlaciva, dane. Takze to je len taka lacna a laxna vyhovorka, ze on nerad riesi veci, pisala si v diskusii, ze je introvert, nekomunikuje a neviem co. Ale toto nie je ziadna zabavka, ze ideme do kina, kupim listky. Toto je vazna vec. To nie je sranda, ze jej, berieme sa. On keby chcel, tak davno to spravi a svadba bude. Dohodnete sa a hotovo. Ale nie, on sa k nicomu nema. Tak mas pocit, ze ked to aj vybavis, tak on bude jasat od nadsenia? A presne ako pise vyssie @simca06022011 pre praktizujuceho krestana by urcite nebolo spoluzitie "na divoko" a dve deti bez svadby k tomu.

@casavina tak to ste veľmi výnimoční pár ❤️