icon

Život bez priateľov

7. aug 2023

Ste tu takí manželia, ktorí nemáte ako rodina priateľov?nejde o deti, ale dospelí ľudia.žiadne grilovačky, posedenia vystačíte si sami ako rodina.my sme mali jednu rodinu, ale už s nimi nie sme veľmi v kontakte.bývajú ďalej tak si našli kamarátov tam kde bývajú.a ďalši sú odtiaľ ale tak oni sa neozvú prví, len keď sa ozveme my a oni sú stále zaneprázdnení.mne je niekedy smutno, že nemáme veľmi ani návštevy manžel nerieši.na ulici kde bývame sú sami starí ľudia a priamo susedia sú o dosť starší.pozdravime prehodime pár viet, ale tam kamarátstvi nebude.

Strana
z2
triss83
7. aug 2023

Žijeme aktívnym spoločenským životom. V rodine sa stretávame často, rodinné oslavy, návštevy, náhodne stretnutia - to je taká povinná, v našom prípade aj príjemná jazda.
Kamarátov, priateľov a známych máme veľmi veľa, škola, práca, šport, koníčky...
U nás sa stále niečo deje, návštevy, grilovačky, kamoši naších detí, gulášovky, výlety, dovolenka. Máme radi veselých ľudí a zábavu, vždy niečo dobré pripravíme, poznáme sa už roky,tak sú to skutočne vzácne chvíle plné smiechu a spoločných zážitkov. Cez víkend sme boli na rodinnej návšteve a od piatku hostíme partiu synových spoluhráčov, tak opäť bude veselo 😂.

autor
7. aug 2023

@danica2711 to su jeho kamarati a moje kamaratky a stretavame sa zvlast, ako tu niektore pisali.ja som sa pytala priamo na rodinnych priatelov.tie kamaratky sme kazda inde a pomerne daleko tak aj to stretavanie je o to tazsie.

autor
7. aug 2023

@triss83 zavidim.aspon scasti by som take nieco chcela..

triss83
7. aug 2023

Možno stačí,ak občas niekoho k vám pozvete, potom to už pôjde samo 😉

natalka13
7. aug 2023

My mame vela priatelov. Ozaj priatelov kde viem ze mozem prenocovat ja alebo moje dieta kedykolvek. Ze ma podrzia ak budem mat hocijaky problem. Zdravotny ci financny.
Stretavame sa radi a vobec ma to nezatazuje.

kornelies
7. aug 2023

Evidrntne som z Marsu ci Venuse 🙂, ale mam rada spolocnost ozajstnych kamaratov, travit spolu dovolenky, volny cas, starostii a radosti. Chce to toleranciu, trpezlivost a sebecki ludia a ich deti sa tomuto nenaucia. Neskor mavaju problem sa prisposobit spoluziakom na internatoch, zdielanemu byvaniu, partnerskemu vztahu.
Nemusite suhlasit s mojim nazorom, je to moj subjektivny pohlad na socialny zivot.
Autorka, neviem, ake stare mas deti. Moja partia sa vyformovala xy rokov dozadu, deti boli spoluziaci v MŠ a tahame to uz druhu dekadu ako rodinni priatelia..

natalka13
7. aug 2023

@kornelies tu casto citam ze kocka nezazvoni susede ked jej chyba muka vajicko - toto nepoznam. Ja mam niekolko cisiel v mobile kam mozem poslat sms a 100% sa niekto ozve ze na nech dobehnem.
Je mi luto ludi co sa s nikym nestretavaju.

triss83
7. aug 2023

@kornelies
@natalka13 nuž evidentne bude niekde chyba 🤔😉. Žeby v ignorovaní susedov, využívaní kamošov, neznášanlivosti, arogantnému správaniu, sebeckosti, lakomosti.....
Zvláštna doba, ľudia majú tisíce priateľov na Facebooku,no v skutočnom živote žiadneho. Mladá generácia si myslí, že je pupkom sveta a všetci sa im budú prispôsobovať, nie nebudú. Začnite žiť reálne a nie virtuálne životy.

svetlanka111
8. aug 2023

Ahoj autorka,aj my to tak mame.muz ma surodencov dalej,stretavaju sa max 2 x rocne. Ja mam blizsie stretavamr sa. Ale chybaju mi taky kamosi na posedenia gril a pod. Este min rok sme mali ale z nicoho nic (prisaham)sa s nami zena prestala bavit.a vlastne tym padom uz aj on. Boli sme tak partia z casu na cas sme urobili program min rok aj letna dovca obcas vylet ale uz neni s kym. Velmi mi to chyba.ja som sa snazila zistit co je vo veci ospoved bola ved niiic a ignoracia nadalej.no prpste jw to na dlho.takze taky kamarati mi velmi chybaju.😢

svetlanka111
8. aug 2023

@triss83 to vam toto v dobrom zavidim aj ja.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
triss83
8. aug 2023

@lonely66 nuž, keď ti to tak vyhovuje,tak buď sama. Poznám, aj takých ľudí, ktorí chcú byť sami. Väčšinou sú to skutočne čudné povahy, ktoré sa s nikým neznesú, nie sú schopný akceptovať iných ľudí, tvrdohlavo presadzujú svoje názory,preto nemajú žiadnych priateľov. Človek je tvor spoločenský.

ivik4
8. aug 2023

@lonely66 ja som so svojimi kamoskami strasne casto osobne ale sama,v meste niekde, netaham muza ,ich muzov, deti atd ...
Nenavidim taketo spolocne rodinkarcenie 😄

minenkak
8. aug 2023

@triss83 toto vôbec nieje pravda

lonely66
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
8. aug 2023

my máme pár kamarátov s ktorými sa stretávame ale nie zase často. Radšej idem s kámoškami na kávu. Je to ,,bez roboty,, . A k sme čakali návštevu alebo robili grilovačku, tak som musela nakúpiť , nachystať, potom spratať. Stálo to čas a peniaze. A v poslednej dobe som bola z rôznych akcií unavená, že som si povedala stačilo. TAk sme to obmedzili a vôbec mi to nechýba.

mirka438
8. aug 2023

@lonely66 presne takto to mame aj my. Mame kolegov a kolegyne, s ktorymi sa normalne rozpravame, co to si povieme aj zo sukromia. V skolke, skole sa normalne rozpravame s ostatnymi rodicmi, prehodime par viet. Na futbalovom treningu synovom sa rozpravame s ostatnymi rodicmi, na nakupe na ulici ked stretneme znamych taktiez si povieme v skratke co nove atd, chodime do restiky, aj na pivo. Kam prideme tam je to ahoj, cau, serus...ale to predsa vobec neznamena, ze si tych ludi musim pravidelne trepat do bytu a ani vecne na ukor nasho malo casu spolocneho rodinneho sa trepat ludom do domacnosti .. u nas je to teda naozaj velmi vynimocne ale opakujem, nezname to, ze sa ludom vyhybame, nezdravime atd

kornelies
8. aug 2023

@lonely66 Poznam velkych introvertov, ale aj ti maju priatelov, s ktorymi sa stretavaju. Proste vy si zijete zivot sami pre seba, co je pre mna zvlastne, ale kazdy mame iny pohlad na svet.

charaka
8. aug 2023

Napriklad ja si vystacim uplne sama, samotu si uzivam. Odrthla som sa od vsetkych kamaratov a som takto spokojna. Absolutne nepotrebujem s nikym nic zdielat, jedine s partnerom. Pri akychkolvek "spolocenskych aktivitach" trpim. Cize kazdy nech sa zariadi podla seba... Partner, deti... toto je moj svet...

Strana
z2