icon

Život bez varenia a pečenia

28. aug 2025

Ahojte, nie som ako iné ženy a preto mám veľký problém nájsť si partnera.
Vyzerám fajn podľa mňa, ale akonáhle sa spoznám s niekým bližšie, asi mu je zrejmé, že so mnou tvoriť rodinu nebude. V prvom rade nechcem mať deti, som už aj vo veku, že už by som ich ani nechcela mať. Od mladosti som vedela, že ja a deti nejdeme dokopy. Deti mám rada, myslím, že aj si s nimi rozumiem, ale neviem, či by som sa o nich vedela postarať / ak by ich mal partner v striedavke ) lebo.... nevarím. Nie žeby som nevedela, ale neznášam to a nemám k tomu vzťah. Áno, uvarím niečo jednoduché a rýchle kuracie, cestoviny, ryža, ale čokoľvek trvá viac ako 15 minút je pre mňa veľa. Ja som z tých čo sa veľa stravuje vonku, v reštauráciách, donáškách apd. Nepečiem. Niekedy som upiekla bábovku pred 20 rokmi a potom som skúšala cupcaky, ale inak toto nedávam. A nejem ani sladké. Čo sa týka upratovania, jasné, raz za čas. Ale mám pani, čo mi chodí raz do týždňa upratať a ja len prebehnem podlahu občas mopom a mám vždy po ruke mokré obrúsky. WC umývam každý deň. Nie som teda tá typické žena, čo má pekne vyzdobený domček, napečené, navarené, opraté, vyžehlené, deti sa hrajú na dvore so psíkom.

Všade, kde natrafím na nejakého muža toto odo mňa chce - varenie, pečenie, upratovanie, resp. to očákava od partnerky. Ja chodím do práce, chodím neskoro domov, potom idem hodinu cvičiť alebo mám anglinu a nemám záujem tráviť svoj voľný čas varením. Doma ešte často večer pracujem a pripravujem si veci na druhý deň. Ak si máš muž vybrať, či chce ženu, čo zarobí peniaze a vie sa o seba postarať alebo gazdinku, vyberie si logicky gazdinku.
A tak mi nezostáva nič iné, ako byť tá kamoška s výhodami. Ale mňa už tie výhody nebavia ako pred 10 rokmi.

Otázka znie: Sú to vydaté ženy, ktoré majú partnera a nevaria a nepečú? A napriek tomu ich manžel je s tým ok?

zuzana76
29. aug 2025
@anonym_autor

@zuzana76 on si nevie navarit sam? Nejako ma nehybne ruky alebo preco si nenavari?

@anonym_autor zivi celu rodinu, zena sa bavi a venuje sa tomu, co ju bavi. On je ten, co zaraba a taha celu rodinu, pracuje od rana do vecera, vecer pride domov hladny a nema nakupene ani navarene a ani nic. Dostal zapal pankreasu a zena nic, vobec ju to netankuje. V praci ma vela stresu, dokonca aj zene nosil obedy z prace, ale jemu nevyhovuju, elbo musi mat dietu. Cize chlap co zivi celu rodinu si ma este aj nakupovat aj varit a zena nemusi nic. Mne je to jedno, ako to ma kto zariadene. Je ale fakt strasne, ze manzelka sa nestara o manzela, ak on sa stara o nu.

autor
29. aug 2025
@zuzana76

@anonym_autor zivi celu rodinu, zena sa bavi a venuje sa tomu, co ju bavi. On je ten, co zaraba a taha celu rodinu, pracuje od rana do vecera, vecer pride domov hladny a nema nakupene ani navarene a ani nic. Dostal zapal pankreasu a zena nic, vobec ju to netankuje. V praci ma vela stresu, dokonca aj zene nosil obedy z prace, ale jemu nevyhovuju, elbo musi mat dietu. Cize chlap co zivi celu rodinu si ma este aj nakupovat aj varit a zena nemusi nic. Mne je to jedno, ako to ma kto zariadene. Je ale fakt strasne, ze manzelka sa nestara o manzela, ak on sa stara o nu.

@zuzana76 zapal pankreasu je ked, je vela mastneho, vela alkoholu a este cigy k tomu, plus stres. Pri zapale pankreasu prave clovek musi jest velmi malo a iba suchare caj apd. Odporucam kludovy rezim, zena do roboty, muz doma a bude to ok.

zuzana76
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_454cd7 ved ja sa pomojkam, pobozkam, pohladim. No problem. V prvom rade sa zena musi mat rada, samu seba, az potom ju bude mat rad aj iny muz. Ako zenu, ako osobu, nie ako sluzku, kucharku, upratovacku a rodicku.

@anonym_autor toto funguje u randiacich, ale nie, kde je rodina a deti. tam ten muz potrebuje, aby aj zena nejako prispela k chodu domacnosti, nestaci byt pekna. Vies ako sa vravi: Aj do voza aj do koča.

zuzana76
29. aug 2025
@anonym_autor

@zuzana76 zapal pankreasu je ked, je vela mastneho, vela alkoholu a este cigy k tomu, plus stres. Pri zapale pankreasu prave clovek musi jest velmi malo a iba suchare caj apd. Odporucam kludovy rezim, zena do roboty, muz doma a bude to ok.

@anonym_autor tak to teda vobec nie, on nevzal alkohol do ust takmer nikdy. Zena do prace nepojde, pre nu je to straaasne stresujuce.

alizea
29. aug 2025
@beronsche

@alizea nie sú.lenive, lebo uvaria..
Toto je logika mnohých prispievajúcich... 😂

@beronsche Aha. A ten, kto celý deň pracuje a preto nemá čas variť, je "lenivý" ??? To je aká "logika" ???

subartic
29. aug 2025
@alizea

@beronsche Aha. A ten, kto celý deň pracuje a preto nemá čas variť, je "lenivý" ??? To je aká "logika" ???

@alizea čo je to celý deň pracuje ? Od rána do 20 hodiny večer?

zuzana76
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor on ma len velmi vela stresu, stres doma, stres v praci - ma riadiacu funkciu. Doma potom rychlo poje co dom dal a uz je to, ked mas predisposizciu na traviace tazkosti. Okrem toho uz ma aj svoj vek. Stastny nie je z toho, ze zena nevari, velmi mu to chyba.

zuzana76
29. aug 2025
@subartic

@alizea čo je to celý deň pracuje ? Od rána do 20 hodiny večer?

@subartic ano, niektori aj tak, alebo aspon do 18:00 kazdy den.

anonym_454cd7
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_454cd7 ved ja sa pomojkam, pobozkam, pohladim. No problem. V prvom rade sa zena musi mat rada, samu seba, az potom ju bude mat rad aj iny muz. Ako zenu, ako osobu, nie ako sluzku, kucharku, upratovacku a rodicku.

@anonym_autor Tak na co sa tu stazujes. Maj len nezavazne, sexualne zalozene (emocie v tomto kontexte necakaj) vztahy. Hladaj chlapa s vlastnym bytom a sem-tam sa uspokojte. To pre ziadnu normlanu zenu nie je problem najst.
Ak chces dostat viac, musis aj viac vlozit.

anonym_9b2d7f
29. aug 2025
@subartic

Ja nechápem prečo robíte z varenia a pečenia taký strašiak a beriete to ako stratu času . Veď chytím kačku umyjem , osolím vrazím taj jedno jablko a dám na na 4 hodiny do truby na 150 C. Pred koncom potriem medom . Kapustu nasekám na stroji , urobím karamel podusím zalejem vodou a hotovo , už len dochutím . No strašná to strata času a drina. Rovnako tak z upratovania.
Trištvrte žien chce tradičného muža čo dobre zarába, je šikovný a zručný , verný ,milý a potom sa čudujete že muži tiež chcú tradičnú ženu ? Ja sa teda nečudujem a to nie som tradičná . Ale varím , pečiem , pracujem v záhrade, mám zvery , podnikám , začala som po večeroch doučovať , ráno behávam a cvičím . K deťom pristupujem ako k deťom , a nie k modlám , žijú so mnou a popri mne , učia sa pozorovaním a nesú následky za svoje zlé rozhodnutia ( zaspíš do školy , prídeš neskoro a budeš mať neospravedlnenú hodinu napr. ) Zbytočne si dnešné mladé a ultra moderné maminy sťažujú svoj život pitvaním takýchto somarín . Pre mňa je kvalitne strávený čas aj čas kedy upečiem koláč a do pol hodiny je z plechu preč, je v ňom kopec ovocia zo záhrady a je ďaleko prospešnejší ako kraviny z obchodu . Vzhľadom k tomu že moja firma spracováva aj administratívu reštík a bistier a mnohí by ste boli prekvapení akými lahôdkami vás kŕmia z rôznych donášok a meníčiek.
Dnes som robila obyčajné zemiakovo cuketové placky spolu s partnerom , a tá hodina čo sme spolu strávili v kuchyni bol veľmi dobre strávený partnerský čas, rozprávali sme sa , smiali sme sa.

@subartic Autorka zije sama, co by akoze robila s celou kackou, preboha?! 😀
Navyse pocas celej tejto tvojej nenarocnej pripravy musi byt 4 hodiny doma lebo ma zapnutu ruru 🤦‍♀️
Citala si vobec komenty, v ktorych opisovala svoj zivotny styl? Pretoze keby si citala, tak by si vedela aku absurdnost si prave popisala. Co je na tom take nepochopitelne rozhodnut sa, ze nechcem svoj cas stracat varenim? Dnes je naozaj kopec moznosti dostat sa k zdravemu hodnotnemu jedlu aj mimo domu. A teda tie tvoje "lahodky z bistier" zneju dost bizarne popri tej kacke a karameli co spominas par riadkov vyssie 😀 To je fakt priklad vyvazeneho jedla. Na zlcnikovy zachvat akurat 💁‍♀️

subartic
29. aug 2025
@zuzana76

@subartic ano, niektori aj tak, alebo aspon do 18:00 kazdy den.

@zuzana76 no ak niekto pracuje takto celý deň niečo nie je v poriadku . A to hovorím ako žena čo podniká a prešla som si takýmto niečím. Jednoducho nebolo to v poriadku .

zuzana76
29. aug 2025
@subartic

@zuzana76 no ak niekto pracuje takto celý deň niečo nie je v poriadku . A to hovorím ako žena čo podniká a prešla som si takýmto niečím. Jednoducho nebolo to v poriadku .

@subartic mozno nie je, ale ak vedies fabriku s 50 zamestnancami, mozno aj viac, netusim. Pointa je ale v tom, ze on na seba vzal bremeno financovania rodiny, nehnutelnosti, vsetkeho. Zena na seba neprevzala ani bremeno postarania sa o kruzky deti, varenie, nakupovanie a pod. Toto vsetko robi on tiez, ak chce jest. Pointa je v tom, ze zenatemu chlapovi nestaci uz len pekna nadoba, potrebuje aby aj ona prispela niecim ku chodu domacnosti, ak uz nie financne. Problem potom vyvstava, ked si jeden z nich nejaku fuknciu neplni a musi tahat ten druhy.

subartic
29. aug 2025
@anonym_9b2d7f

@subartic Autorka zije sama, co by akoze robila s celou kackou, preboha?! 😀
Navyse pocas celej tejto tvojej nenarocnej pripravy musi byt 4 hodiny doma lebo ma zapnutu ruru 🤦‍♀️
Citala si vobec komenty, v ktorych opisovala svoj zivotny styl? Pretoze keby si citala, tak by si vedela aku absurdnost si prave popisala. Co je na tom take nepochopitelne rozhodnut sa, ze nechcem svoj cas stracat varenim? Dnes je naozaj kopec moznosti dostat sa k zdravemu hodnotnemu jedlu aj mimo domu. A teda tie tvoje "lahodky z bistier" zneju dost bizarne popri tej kacke a karameli co spominas par riadkov vyssie 😀 To je fakt priklad vyvazeneho jedla. Na zlcnikovy zachvat akurat 💁‍♀️

@anonym_9b2d7f kdeže žiadna absurdnosť. Tak si miesto celej kačky tam hodí dve stehná , zapneš malú teplovzdušnú trúbu , načasuješ a ideš preč . Bežne mi ide trúba v noci . Tak niečo úplne ale úplne jednoduché môže urobiť.
Robí sa z varenia novodobé otroctvo , pričom je toľko technických prostriedkov ktoré ti pomôžu tak efektívne že už ani ľahšie to nemôže byť. Hrniec na polievku , teplovzdušná fritéza , rovnako tak z upratovania robotický vysávač, mop , umývač okien ..
Veľká časť mužov hľadá ženu v ženskej energii, nepotrebujú doma naozaj chlapa. A to že žena niečo uvarí , niečo uprace naozaj z nej nerobí slúžku obzvlášť ak ten chlap participuje na domácnosti inak a neleží na gauči .

subartic
29. aug 2025
@zuzana76

@subartic mozno nie je, ale ak vedies fabriku s 50 zamestnancami, mozno aj viac, netusim. Pointa je ale v tom, ze on na seba vzal bremeno financovania rodiny, nehnutelnosti, vsetkeho. Zena na seba neprevzala ani bremeno postarania sa o kruzky deti, varenie, nakupovanie a pod. Toto vsetko robi on tiez, ak chce jest. Pointa je v tom, ze zenatemu chlapovi nestaci uz len pekna nadoba, potrebuje aby aj ona prispela niecim ku chodu domacnosti, ak uz nie financne. Problem potom vyvstava, ked si jeden z nich nejaku fuknciu neplni a musi tahat ten druhy.

@zuzana76 ale ja ti dávam za pravdu a stotožňujem sa s tebou . Mám klienta, ktorý postavil dom , dal tam urobiť krásnu kuchyňu , oženil sa , má ženu a jedno dieťa , viac nebude, a po ceste do Košíc sa mi sťažoval , že v dome so ženou žije 5 rokov a ešte sa tam nevarilo . Nechcela som tomu veriť.

zuzana76
29. aug 2025
@subartic

@zuzana76 ale ja ti dávam za pravdu a stotožňujem sa s tebou . Mám klienta, ktorý postavil dom , dal tam urobiť krásnu kuchyňu , oženil sa , má ženu a jedno dieťa , viac nebude, a po ceste do Košíc sa mi sťažoval , že v dome so ženou žije 5 rokov a ešte sa tam nevarilo . Nechcela som tomu veriť.

@subartic takmer tak isto u nich, len viac deti a ovela dlhsie manzelstvo a zena doma odkedy sa narodilo najstarsie dieta - to je uz v osmom rocniku na ZS. A on nestastny a ano, aj hladny obcas, kym si nenavari sam. Mne ako zene to hlava neberie. Lebo nie je ziadna extra robota navarit vyvar, zeleninovu polievku a pod. netreba 3-chodove menu, ale aspon nieco teple do zaludka.

alenka58
29. aug 2025
@anonym_2ff873

@alenka58 ako pre malému decku treba navariť na viac dní 😂

@anonym_2ff873 nepotrebujem, ale on chce, ja mu do varenia vôbec nekecám, ako spraví tak je, dieťa máme už dospelé a často varí aj pre jeho rodinu

anonym_9f5a87
29. aug 2025
@zuzana76

@zuzana76 ale toto je úplne iná situácia, manželka nepracuje, sú tam deti, manžel financuje celú domácnosť, má zdravotné problemy.
Autorka ale pracuje, financuje seba, deti nechce.

subartic
29. aug 2025

Nebudem sa ani čudovať keď v krátkej dobe ( do 30 rokov) bude na prenájom matka na vynosenie detí aj bežnou súčasťou nášho života žien , lebo ženy to nebude baviť, nebude sa chcieť zaťažovať rodením, priberaním, natrhnutím vagíny alebo striami , kojením už vôbec nie a bude to outsourcing. Lebo už aj to sa bude považovať za otroctvo . Alebo možno do 50 rokov si ženy budú prenajímať umelú maternicu .

efka77
29. aug 2025
@anonym_autor

Tak ste ma niektoré rozosmiali a niektoré upokojili. V prvom rade treba povedať, že som sa iba pred pol rokom rozišla po 15 ročnom vzťahu. Posledný mesiac som sa prihlásila niekde na zoznamky a tam sú presne takíto muži - žienka doma varí, pečie, perie a žehlí a stará sa o detičky. Ja to mám inak. Áno aj ja každý deň umývam podlahu, WC, umývadlo apd, ale raz do týždňa príde pani, urobiť väčšie veci. A áno, aj varím, ale keď si môžem vybrať, idem do reštiky alebo si večer objednám donášku. Čiže viem uvariť aj segedín, aj sviečkovú, ale radšej uprednostím steak na grille a k tomu grilovanú zeleninu, radšej ako pečenú kačku urobím cestoviny alebo hydinu, rybu so šalátom apd. A áno, nepečiem, ale mám veľmi dobrú kamošku cukrárku, čiže na všetky sviatky máme koláčov habadej. Pracujem, mám vlastnú firmu, čiže niekedy potiahnem večer, keď treba dokončiť niečo, schváliť mzdy a úhrady, na druhej strane mám flexibilitu počas dňa. A potom si zoberiem mesiac off a idem cestovať napríklad. Čo sa týka sexu, no nie je to tak ako to bolo pred 15 rokmi, keď som išla 2-3x denne, alebo aj za sebou. Dnes mi stačí menej sexu, kľudne každý druhý deň, ale kvalitný. Ale v zásade by mi neodpadla moja vagína, ak by som sex mala aj každý deň... čo viem mužovi ponúknuť? Slobodu, lásku, nehu, domov, moju maximálnu podporu, svoju samostatnosť, veľa zábavy, smiech, zážitky, cestovanie, pokoj v duši, inšpiráciu, odvahu nasledovať svoje sny, krásne chvíle, porozumenie, rovnováhu vo vzťahu, a hlavne – seba samú.

@anonym_autor tak potom nezufaj,urcite najdes spravneho chlapa k sebe. Aj super zenam niekedy trvá nejaky cas najst toho praveho . Nie si ziaden odlud ,netypicky kus ktory je uplne naopak.
A tiez nemyslim ze chlap hlada len zenu do domacnosti. Praveze sa mi po rokoch ukazuje opak - nikto neoceni ked sa zena ide zodrat v domacnosti . Nakoniec ostane sama a nedocenena lebo muz potrebuje citit lasku,srandu ,pohodu a nie mat doma vyleastenu podlahu.....
Jasne ze su aj taki co chcu sluzku ale teda to uz nehovorime o partnerstve ktore vyzreta zena hlada....

bludna
29. aug 2025
@subartic

@anonym_9b2d7f kdeže žiadna absurdnosť. Tak si miesto celej kačky tam hodí dve stehná , zapneš malú teplovzdušnú trúbu , načasuješ a ideš preč . Bežne mi ide trúba v noci . Tak niečo úplne ale úplne jednoduché môže urobiť.
Robí sa z varenia novodobé otroctvo , pričom je toľko technických prostriedkov ktoré ti pomôžu tak efektívne že už ani ľahšie to nemôže byť. Hrniec na polievku , teplovzdušná fritéza , rovnako tak z upratovania robotický vysávač, mop , umývač okien ..
Veľká časť mužov hľadá ženu v ženskej energii, nepotrebujú doma naozaj chlapa. A to že žena niečo uvarí , niečo uprace naozaj z nej nerobí slúžku obzvlášť ak ten chlap participuje na domácnosti inak a neleží na gauči .

@subartic Chapem, varenie moze byt pomerne jednoduche ked niekto chce. Ale ak to niekoho doslova obtazuje tak naco? Toto naozaj nie je nieco na com stoji alebo pada vztah. Vzdy sa da najst riesenie.

subartic
29. aug 2025
@bludna

@subartic Chapem, varenie moze byt pomerne jednoduche ked niekto chce. Ale ak to niekoho doslova obtazuje tak naco? Toto naozaj nie je nieco na com stoji alebo pada vztah. Vzdy sa da najst riesenie.

@bludna vieš čo , mňa obťažuje chodiť do práce, naozaj ma niektorí ľudia nasierajú. Nie každé ráno mi je po vôli sa obliecť a ísť behať , hlavne keď je vonku celkom fajne zima. Taktiež nerada upratujem . Volám to vystúpenie z komfortnej zóny.

anonym_454cd7
Autor odpoveď zmazal
anonym_454cd7
Autor odpoveď zmazal
bludna
29. aug 2025
@subartic

@bludna vieš čo , mňa obťažuje chodiť do práce, naozaj ma niektorí ľudia nasierajú. Nie každé ráno mi je po vôli sa obliecť a ísť behať , hlavne keď je vonku celkom fajne zima. Taktiež nerada upratujem . Volám to vystúpenie z komfortnej zóny.

@subartic Tak niektori ludia maju moznost rozhodnut sa do prace neist. Rovnako ako si nenavarit.

bludna
29. aug 2025
@anonym_454cd7
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_454cd7 Mna to napriklad v istom zivotnom obdobi extremne obtazovalo. Lebo nie je to len o tych 20 minutach varenia. Musis ist nakupit a tiez naplanovat. Mala som toho vela v praci a trenovala som na triatlon, ktory bol pre mna dolezity. V takomto pripadne fakt nemas cas riesit este aj nakupy a logistiku ohladom nich. Vtedy som to na pol roka vyriesila krabickami a bol to velky komfort. Co je na tom? Ved kazdemu ako vyhovuje a ako sa vie zariadit.

kaca222
29. aug 2025
@subartic

Ja nechápem prečo robíte z varenia a pečenia taký strašiak a beriete to ako stratu času . Veď chytím kačku umyjem , osolím vrazím taj jedno jablko a dám na na 4 hodiny do truby na 150 C. Pred koncom potriem medom . Kapustu nasekám na stroji , urobím karamel podusím zalejem vodou a hotovo , už len dochutím . No strašná to strata času a drina. Rovnako tak z upratovania.
Trištvrte žien chce tradičného muža čo dobre zarába, je šikovný a zručný , verný ,milý a potom sa čudujete že muži tiež chcú tradičnú ženu ? Ja sa teda nečudujem a to nie som tradičná . Ale varím , pečiem , pracujem v záhrade, mám zvery , podnikám , začala som po večeroch doučovať , ráno behávam a cvičím . K deťom pristupujem ako k deťom , a nie k modlám , žijú so mnou a popri mne , učia sa pozorovaním a nesú následky za svoje zlé rozhodnutia ( zaspíš do školy , prídeš neskoro a budeš mať neospravedlnenú hodinu napr. ) Zbytočne si dnešné mladé a ultra moderné maminy sťažujú svoj život pitvaním takýchto somarín . Pre mňa je kvalitne strávený čas aj čas kedy upečiem koláč a do pol hodiny je z plechu preč, je v ňom kopec ovocia zo záhrady a je ďaleko prospešnejší ako kraviny z obchodu . Vzhľadom k tomu že moja firma spracováva aj administratívu reštík a bistier a mnohí by ste boli prekvapení akými lahôdkami vás kŕmia z rôznych donášok a meníčiek.
Dnes som robila obyčajné zemiakovo cuketové placky spolu s partnerom , a tá hodina čo sme spolu strávili v kuchyni bol veľmi dobre strávený partnerský čas, rozprávali sme sa , smiali sme sa.

@subartic nerobíme z varenia ani upratovania strašiak, čo sa ja aj ďalšie diskutujúce snažíme povedať je, že v dnešnej nie je nutnosť ani povinnosť to robiť. Ak by si aj bola extra rýchla tak minimálne 30 minút ti tá príprava zaberie. Za ten čas si mohla: vzdelávať sa, dať si rýchly HIIT tréning alebo jógu, venovať sa meditácii, hrať sa s dieťaťom, ísť sa prejsť, zabehať si, pracovať a tým zarábať, venovať sa rozvoju firmy alebo len tak ležať v náručí partnera a rozprávať sa o živote. Nehovoriac o tom, že predpokladám, že nenecháš doma zapnutú rúru, takže aj byť 4 hodiny doma, čo mi príde ako najnerealistickejšie.
Vy ste varili spolu, super, asi vás to bavilo a súhlasím že to bol určite dobre strávený čas, ale niekoho to nebaví, tak ide robiť niečo (preňho) zmysluplnejšie.

anonym_f6afbf
29. aug 2025
@zuzana76

@subartic takmer tak isto u nich, len viac deti a ovela dlhsie manzelstvo a zena doma odkedy sa narodilo najstarsie dieta - to je uz v osmom rocniku na ZS. A on nestastny a ano, aj hladny obcas, kym si nenavari sam. Mne ako zene to hlava neberie. Lebo nie je ziadna extra robota navarit vyvar, zeleninovu polievku a pod. netreba 3-chodove menu, ale aspon nieco teple do zaludka.

@zuzana76 ked tolko pracuje a ma taku zenu co nevari tak nech si najmu gazdinu - taku co vie dobre varit. Vsak hadam mu tu riadiacu stresujucu funkciu aj platia, lebo ak nie tak nech sa prestane tolko stresovat

kaca222
29. aug 2025
@subartic

@subartic a to nie je o vyjdení z komfortnej zóny, ale o rozumnom delení času. Ona nemusí variť ani upratovať, lebo si vie zaplatiť donášku/upratovačku. Ty ideš do tej práce napriek tomu, že sa ti nechce, lebo potrebuješ zarábať. Keby si mala na účte milión, silno pochybujem, že by si tam napriek tomu chodila. Keby máš možnosť zmeniť zamestnanie na niečo, čo by ťa bavilo, s rovnakým zárobkom, tiež by si to asi urobila.

anonym_16353b
29. aug 2025

@anonym_autor ja nenavidim varenie lebo mi to vôbec nejde a nemám chuť ani čas sa s tým babrať, hoci je pravda že nevarim hlavne preto že si to potom jem týždeň sama..muž ma špecificky jedálnicek a dcéra je vyberava.. peciem už iba na sviatky s deťmi ale predtym som piekla len tak pre radosť ale teraz na to nie je casu..

anonym_47b718
29. aug 2025
@anonym_autor

@sisska96 áno, viem, ale z duše to neznášam. Keď nemusím, nerobím to, príde mi to strašná strata času. A áno, radšej si objednám donášku. Alebo max jedlo do 15 min. Viac za sporákom nebudem. Sex? Pol roka som žiadny nemala a som tu, čiže nepotrebujem ho zase až toľko. A mať sex raz za dva, tri dni mi príde v dlhoročnom vzťahu, keď obaja starnú úplne ok, Ja mám 40 rokov, čiže už nie som mašina ako v 20tke. A čo sa týka práce, áno, sú dni, keď potiahnem do 18.00, alebo večer doma niečo dokončím. Ale sú dni, kedy v pohode o tretej odchádzam a idem cvičiť, prípadne na angličtinu a o 17.00 som doma, alebo niekde popíjam prosecco s kamošmi v klube. Aj dnes už mám za sebou hodinové cvičenie a som doma. Práčka perie, umývačka umýva, a ja si tu pekne popíjam kokosové latté a pozerám seriál.

@anonym_autor keď nemáš deti nie je potrebné, aby si varila.Kazdy sa najete v práci, alebo si kúpite.Urcite existujú muži, ktori nehľadajú gazdinku za sporákom.V tvojom veku a, keď nechces dieťa by som si chlapa k sebe ani nenastahovala.Na žiadnej zoznamke som si nevšimla, že by chlapi hľadali ženu, ktorá vari, pečie práve taká žena ako ty si určite nájde chlapa čo jej navarí😉tak to väčšinou je.Ty budeš zarábať a on suplovať ženu, alebo to bude mat hobby.To, čo píšeš je varenie tiež varím rýchlo a chutne Nebudem si sama pre seba variť sviečkovú.