icon

Život s extrovertom

31. aug 2025

Zaujímalo by ma, či je niekto na tom podobne, ako ja. Neznášam oslavy, svadby, spolocenské udalosti. Vadí mi hlasná hudba, hluk , alkohol. Vypijem, tak nanajvys pripitok, aj ten citim v hlave. Tyžden sa dávam po takejto akcii do kopy. Moj muž je pravy opak extrovert, ruka do plafóna, alkohol može tiecť potokom , je ho všade. Dochadza medzi nami k nedorozumeniam a necitim sa pri ňom ako sa má parnerka citit, kedze na každej oslave ma nechá samu a on sa veselo zabava a nevidim ho aj niekoĺko hodin. Nakoniec ma nechá zaviest domov a on sa zostáva bavit a piť do samého konca.Je, správne takéto sa správanie partnera voči partnerke?

autor
31. aug 2025
@sova7

No divny je tvoj výber partnera keďže ste každý úplne o niečom inom nevidím v tom logiku stráviť život s niekým s kým sme každý úplne iná osobnosť. On sa sprava podľa svojho naturelu ty tiež a dokopy to neladi

@sova7 Vieš ono by to aj ladilo, keby som sa dokazala do konca života prekonávať a prisposobovať sa. Ale čim som staršia tak ma to oberá o vlastný komfort a pohodu.

autor
31. aug 2025
@hederamonstera

No tak sa rozved 🙂 vsak deti su uz asi velke, nemas dovod pri nom ostavat, naco. Ale ako najdes spriaznenu dusu, ked nemas rada ludi, to ti neporadim

@hederamonstera Ja som nikde nenapísala že nemám rada ĺudi. Dokonca som cely zivot pracovala medzi ĺudmi a prichadzala denne do interakciii s kvantom pováh. Keby si ma stretla nikdy o mne nepovieš že som introvert. Dokazem sa normálne prehodit z jedného modu do druheho mám to tak zauživané kvoli praci ktorú som vykonávala. Len sa potom z toho dlho dávam do kopy a neprospieva mi to ani fyzycky a ni psychycky.

hederamonstera
31. aug 2025
@anonym_autor

@hederamonstera Ja som nikde nenapísala že nemám rada ĺudi. Dokonca som cely zivot pracovala medzi ĺudmi a prichadzala denne do interakciii s kvantom pováh. Keby si ma stretla nikdy o mne nepovieš že som introvert. Dokazem sa normálne prehodit z jedného modu do druheho mám to tak zauživané kvoli praci ktorú som vykonávala. Len sa potom z toho dlho dávam do kopy a neprospieva mi to ani fyzycky a ni psychycky.

@anonym_autor a to je teda taky problem zapnut tento mod aj na tych par oslav a zabavit sa s muzom?

Ok, citam koment pred tymto.
Tak ja neviem, co vlastne potrebujes pocut?

autor
31. aug 2025
@hederamonstera

@anonym_autor a to je teda taky problem zapnut tento mod aj na tych par oslav a zabavit sa s muzom?

Ok, citam koment pred tymto.
Tak ja neviem, co vlastne potrebujes pocut?

@hederamonstera Ty nečitaš s porozumenim, že cely zivot sa kvoli manzelovi prepínam na spoločebský mod a nastalo obdobie kedy mi to zacina neskutočbe prekážat lebo je to pre mna obtažujuce nakolko som prišla do obdobia kedy žena má problem spracovať samu seba nakoĺko sa mi začal komplikovať zdravotny stav a nastali take skutočnisti, ktoré som v minulosti sama so sebou nemusela riešiť.

autor
31. aug 2025

Prečo kazdý dáva radu sa nekonečne krát prisposobovať extrovertovi, prečo by sa nemohol aj extrovert prisposobiť introvertovi. Veď aj ja sa chcem citiť komfortne a byt spokojná a vyrovnaná a nepremáhať sa celý zivot, už len z toho dóvodu že ma to stojí zhoršenie zdravotneho stavu.

hederamonstera
31. aug 2025

Vsak ale jeho nezmenis, ty mas problem, ty si to musis v sebe vyriesit. Bud tolerovat alebo ist dalej. Co ine sa da poradit.

anonym_f0a5f5
31. aug 2025
@anonym_autor

@hederamonstera Ty nečitaš s porozumenim, že cely zivot sa kvoli manzelovi prepínam na spoločebský mod a nastalo obdobie kedy mi to zacina neskutočbe prekážat lebo je to pre mna obtažujuce nakolko som prišla do obdobia kedy žena má problem spracovať samu seba nakoĺko sa mi začal komplikovať zdravotny stav a nastali take skutočnisti, ktoré som v minulosti sama so sebou nemusela riešiť.

@anonym_autor
A co chces od zien pocut? Sama dobre vies, ze existujú len dve moznosti, akceptovat aky je alebo rozchod.On sa nezmeni, ale to vies od zaciatku.Ja som ako tvoj muz, mam rada spolocnost ale bez alkoholu.Chapem ho, tak ako ty potrebujes klud, on ludi.Preto si extrovert ma hladat extroverta lebo to bude cely zivot o kompromisoch a prispodobovani sa a vzdy bude jeden viac nespokojny. Nemozes ho priviazat doma lebo ty chces doma sediet a ziadat od neho, ze ty si sa mu 20 rokov prisposobovala a teraz je na rade on.Aj ked by ostal doma, kvoli tebe, nebol by stastny, myslou inde, nevenoval by sa ti, sice by sedel vedla teba s mobilom v ruke, či pri TV.A mozno by sa vas vztah rozpadol

autor
31. aug 2025
@anonym_f0a5f5

@anonym_autor
A co chces od zien pocut? Sama dobre vies, ze existujú len dve moznosti, akceptovat aky je alebo rozchod.On sa nezmeni, ale to vies od zaciatku.Ja som ako tvoj muz, mam rada spolocnost ale bez alkoholu.Chapem ho, tak ako ty potrebujes klud, on ludi.Preto si extrovert ma hladat extroverta lebo to bude cely zivot o kompromisoch a prispodobovani sa a vzdy bude jeden viac nespokojny. Nemozes ho priviazat doma lebo ty chces doma sediet a ziadat od neho, ze ty si sa mu 20 rokov prisposobovala a teraz je na rade on.Aj ked by ostal doma, kvoli tebe, nebol by stastny, myslou inde, nevenoval by sa ti, sice by sedel vedla teba s mobilom v ruke, či pri TV.A mozno by sa vas vztah rozpadol

@anonym_f0a5f5 Neznášam spoločnosť kde sa pije a to iste mi vadi aj na mužovi. Keby sme sa išli zabavit do spolocnosti bez alkohoholu nemam s tym problem ale zostavat niekde o dve hodky dlhsie len kvoli chlastu, podla mňa nemá nič spoločne s tým, že má niekto rád spoločnosť.

hederamonstera
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_f0a5f5 Neznášam spoločnosť kde sa pije a to iste mi vadi aj na mužovi. Keby sme sa išli zabavit do spolocnosti bez alkohoholu nemam s tym problem ale zostavat niekde o dve hodky dlhsie len kvoli chlastu, podla mňa nemá nič spoločne s tým, že má niekto rád spoločnosť.

@anonym_autor a ked mu to povies, tak co ti na to povie?

autor
31. aug 2025
@hederamonstera

@anonym_autor a ked mu to povies, tak co ti na to povie?

@hederamonstera Tak, on nebude na oslave piť minerslku. Ale spravať sa ako nevybureny puberťak , tiež nie je ok.

autor
31. aug 2025

Mineralku malo byť.

sova7
31. aug 2025
@anonym_autor

Prečo kazdý dáva radu sa nekonečne krát prisposobovať extrovertovi, prečo by sa nemohol aj extrovert prisposobiť introvertovi. Veď aj ja sa chcem citiť komfortne a byt spokojná a vyrovnaná a nepremáhať sa celý zivot, už len z toho dóvodu že ma to stojí zhoršenie zdravotneho stavu.

@anonym_autor keď sa musia dvaja premahat prerábať aby ten druhý bol v pohode nefunguje to kazdy ide proti svojej prirodzenosti. Ak vzťah 20 r fungoval vďaka tomu že jeden sa v kuse premahal a prisposoboval casom mu dôjde energia. Ten druhý roky bol sám sebou a meniť sa nemá dovod jemu vzťah funguje. Extrovert a introvert su tak veľké kontrasty že tam ozaj jeden trpi viac. Chápem ze si unavená ale či bude on ochotný sa zmeniť na človeka spokojného doma a ist teraz vlastne proti sebe je otázne jedine že to s ním preberies. Ale takto fungovat roky muselo byť únavné

autor
31. aug 2025
@sova7

@anonym_autor keď sa musia dvaja premahat prerábať aby ten druhý bol v pohode nefunguje to kazdy ide proti svojej prirodzenosti. Ak vzťah 20 r fungoval vďaka tomu že jeden sa v kuse premahal a prisposoboval casom mu dôjde energia. Ten druhý roky bol sám sebou a meniť sa nemá dovod jemu vzťah funguje. Extrovert a introvert su tak veľké kontrasty že tam ozaj jeden trpi viac. Chápem ze si unavená ale či bude on ochotný sa zmeniť na človeka spokojného doma a ist teraz vlastne proti sebe je otázne jedine že to s ním preberies. Ale takto fungovat roky muselo byť únavné

@sova7 Dakujem ti, ze si to pochopila.U nás je problém aj ten alkohol, že ja som abstinent a muž si nedokáže odoprieť . Takže každa akcia plus ožratý chlap.

sova7
31. aug 2025
@anonym_autor

@sova7 Dakujem ti, ze si to pochopila.U nás je problém aj ten alkohol, že ja som abstinent a muž si nedokáže odoprieť . Takže každa akcia plus ožratý chlap.

@anonym_autor chlap alkoholik to je čistá mizéria

anonym_f0a5f5
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
Zaciatok diskusie si mala trochu inac sformulovat, to pitie tam bolo len okrajovo spomenute, skor len jeho extrovertna povaha
Na zaciatku to vyznelo, ze ti skor vadi , ze je spolocensky.Teraz pises, ze to nieje problem, zeby si s nim šla keby nepil
Musim ti dat za pravdu, toto by som netolerovala ani ja, a vacsina zien, ked tvoj muz pravidelne takto pije, je na ceste k alkoholizmu
U vas je skor problem chlast a nie jeho spolocenska povaha.Zabavit sa da aj bez chlastu, to by mi nevadilo, mam rada spolocenskych ludi ake chlast a pravidelne by som tiez netolerovala.

anonym_e5a1b1
31. aug 2025

Ty sa nezmenis, on sa nezmení.Za 25 r.si si mohla zvyknúť.oslava je zábava tak asi ho nebaví tam sedieť pri tebe zober si knižku🤣

terezka1947
31. aug 2025
@anonym_autor

@sova7 Vieš ono by to aj ladilo, keby som sa dokazala do konca života prekonávať a prisposobovať sa. Ale čim som staršia tak ma to oberá o vlastný komfort a pohodu.

@anonym_autor tak to napíšem inak.
Manžela som si vybrala podobného ako som ja.
Ty si si vybrala svoj protipól asi.
Nemáš to ľahké,ale nie je problém v alkoholizme?nevadí ti na ňom toto?

autor
31. aug 2025
@anonym_e5a1b1

Ty sa nezmenis, on sa nezmení.Za 25 r.si si mohla zvyknúť.oslava je zábava tak asi ho nebaví tam sedieť pri tebe zober si knižku🤣

@anonym_e5a1b1 A tebe by neprekážal parner ktory ani nevieš kde pije domacu a zapija ju pivom? Ty, by si ca citila kinfortne a zabavala sa s takým partnerom?

autor
31. aug 2025
@terezka1947

@anonym_autor tak to napíšem inak.
Manžela som si vybrala podobného ako som ja.
Ty si si vybrala svoj protipól asi.
Nemáš to ľahké,ale nie je problém v alkoholizme?nevadí ti na ňom toto?

@terezka1947 Ono to ide ruka v ruke a už sa to len nabaĺuje. Však ked je na oslave dj a tancuje sa ,všetci maju pri sebe partnerky a moj ozraty sám skače ruka hore, tak mi to pride proste ĺuto. Uz som alergická na neho, lebo viem ako každa akcia dopadne.

anonym_f0a5f5
31. aug 2025

@anonym_autor
A ako casto chodi pit? Nema uz problem s alkoholom?
To je problem ked sa nevie bavit bez alkoholu
Poznam extrovertov a vedia zabavat ludi bez alkoholu, maju to v sebe, dar reci k tomu, ludia ich maju radi a nepadne ani kvapka alkoholu.
Hnus chlap smradlavy od alkoholu, tie vypary z neho.
A keby si navrhla nejake spolocne akcie vo dvojici, kino, divadlo, restika nesiel by s tebou?Ci on potrebuje kamosov a chlast?

ivangeline
31. aug 2025

Veď nebuď sama. Nájdi si spriaznené duše. Kamarátky sa to volá. A mozes stále raz za čas navrhovať program, kt by ste mohli robiť spolu s mužom. Buď prijme ale nie..

anonym_20b29b
31. aug 2025

@anonym_autor ja som introvert ale extrovertov som vždy priťahovala neviem prečo. Mala som dva vážne vzťahy s extrovertami a dopadli veľmi aleze veľmi zle. Nemohli sme spolu fungovať dlhodobo. Teraz mám introverta ako som ja a funguje to skvelé.

autor
31. aug 2025
@ivangeline

Veď nebuď sama. Nájdi si spriaznené duše. Kamarátky sa to volá. A mozes stále raz za čas navrhovať program, kt by ste mohli robiť spolu s mužom. Buď prijme ale nie..

@ivangeline Toto nema nič spoločne s kamaratkami. Kamaratky sú jedna vec a spoločný manželsky život je vec druha. Ja riešim problem v spolocnosti s mojim muzom a nie problem kamaratok.

autor
31. aug 2025
@anonym_20b29b

@anonym_autor ja som introvert ale extrovertov som vždy priťahovala neviem prečo. Mala som dva vážne vzťahy s extrovertami a dopadli veľmi aleze veľmi zle. Nemohli sme spolu fungovať dlhodobo. Teraz mám introverta ako som ja a funguje to skvelé.

@anonym_20b29b Asi tak nejako.

autor
31. aug 2025
@anonym_f0a5f5

@anonym_autor
A ako casto chodi pit? Nema uz problem s alkoholom?
To je problem ked sa nevie bavit bez alkoholu
Poznam extrovertov a vedia zabavat ludi bez alkoholu, maju to v sebe, dar reci k tomu, ludia ich maju radi a nepadne ani kvapka alkoholu.
Hnus chlap smradlavy od alkoholu, tie vypary z neho.
A keby si navrhla nejake spolocne akcie vo dvojici, kino, divadlo, restika nesiel by s tebou?Ci on potrebuje kamosov a chlast?

@anonym_f0a5f5 On nevie fungovat pri nejakej spoločenskej udalosti bez alkoholu a to je tiež teds problem lebo ja nie som šofer.

anonym_07fc4a
1. sep 2025

@anonym_autor tu je zatazko dačo radiť. Pán manžel má úplne iné nastavenia ako ty a navzájom sa nerozumiete. On očividne nechápe,že ti vlastne ubližuje,keď sa ti nevenuje....no popravde on sa ti venovať nechce. Sú mu prednejší všetci ostatní len nie jeho žena. A čo vlastne z takého chlapa máš? Máte aspoň nejaké spoločné koníčky, sny a záujmy? Byť tebou,tak si zaobstaram aspoň psíka a ver mi, že ten ťa bude ľúbiť ako nikto iný. A pri spoločných výletoch s ním, možno spoznať ľudí tvojej krvnej skupiny. Inak sucitim a tebou

anonym_f0a5f5
1. sep 2025

@anonym_autor
To kazdy tyzden ide slopat? To je velmi casto.
Toto by som netolerovala .Sadni si s nim a preber to, ze ten alkohol ti vadi, nech sa ide bavit ale alkohol nie.A chodte spolu, kompromis ty pojdes s nim ale žiaden chlast
On je uz asi zavisly a nevie to ovladat.
Budes mat s nim tazky zivot, ty v prechode a riesit ozrana.Myslim si , ze sa onedlho rozidete, to je ta predposledna kvapka po 20 rokoch zivota s nim a pride i posledna…

anonym_bcf4ab
1. sep 2025

Ahoj skúsim ti napísať ako je to u nás - s manželom sme spolu cez 15 rokov a u nas je on ten introvert. Každý víkend vychádza niečo, oslava, kamaráti, rodina... máme 2 deti a napriek tomu si rozumieme. Záujmi máme rozdielne a venujeme sa im. Ja chodim von s kamarátkami, na párty, do klubov, podla toho či je to vhodné beriem deti. A on príde po mňa, a zatial má doma klud a venuje sa svojmu, knihy, ziveratá, záhrada... Ked kamaráti pridu k nám pozdraví sa prehodí par slov a zas sa stratí. Čo sa týka rodinných osláv tam chodíme spolu ako rodina. "Vytrpí" tam nutné zlo, tanec s nevestou, prípitok so ženíchom a potom so svojou introvertnou povahou sa utiahne niekde do kútika, kto si k nemu prisadne tak pokecajú ale tanec od neho nečakám. Keď sú svadby kamarátov tak tam ide podla toho ako sa dohodneme boli aj také na ktoré som išla sama... Ako introvert ani odomna nepotrebuje aby som bola stále pri ňom. Chce mať svoj priestor, ja zas si nesmierne vážim, že ked ja potrebujem klud od kamarátov a od rodiny tak je tu pre mňa.

anonym_18d841
2. sep 2025

Tak problem je alkohol, nie jeho povaha. To ries. Mozno si to doteraz odsuvala, lebo ste mali menaie deti a mala si sa komu venovat, preto si pred tym tie oslavy "pretrpela". Teraz prisiel cas, "len vy dvaja" a je to tu, zakryvane problemy vysli na povrch.

bykaterina
2. sep 2025

@anonym_autor som.vo vzťahu 25r. A život nie je o kompromisoch hlavné v tvojom veku. Očividne máš problém že pije a on má problém že nevie povedať nie alkoholu.
To sa dá vyriešiť len 3 spôsobmi.
Buď to budes trpieť, alebo mu dáš ultimátum. Alebo 3 možnosť povieš mu dovi dopo chcem žiť s itrovertom lebo Mas pred sebou ešte napríklad 30 rokov života.