icon

Život s kritickou mamou: Ako ho zvládať?

hsjdudhdbd
23. mar 2024

Ahojte chcem najst niekoho kto bol v rovnakej situacii. Lebo ten kto to nezazival ma nepochopi a napise toto a toto urob ale nie vzdy je to take lahke. S muzom sme zobraty dva roky mame rocneho syna a byvame u mojej mami ktora ostala uz sama. Sme tei sestei kazda ma svoje. Chceme stavat ale mame problemy s vybavenim pozemku. Vlastne ani neviem co presne chcem pocut ale asi sa postazovat a njast niekoho kto zaziva nieco podobne

Mama pride z roboty ja upracem navsrim lietam okolo maleho a ona vzdy za kazdym co pride domov ma s biecim problem( ten kybel v tej spajzi co robi zas tam je bordel, hento co si nespratala, ja ze ta tie kvety napadnu dat von, to ako kuris v tom krbe hentak nakladat po jednom polienku)a neviem si spomenut na vsetky situacie ale stale je nieco zle stale komentare ako sme bordelari ako jej tu vsetko nicime (maly ked nieco odre rozbije atd..) a ja sa citim potom tak strasne ako najvecsi lajdak sveta ako bordelarka ktora sa o nic nestara nic nerobim a pomaly sa neviem postarat o dieta do vsetkeho sa stara svojim komentovanim ja som potom nervozna a protivna … a ked jej nieco poviem ze jej vsetko vadi a furt nadava ona mi povie ja nenadam a co si ja uz nemozem nic povedat vo svojej chalupe ci co… na jednej strasne je nasrata ze chceme ist prec a na druhej jej tu vsdime tym ako ona nema vsetko na poriadku tak ako by chcela a este sa vyjadruje ze tu nema kludu v tej chalupe … idem sa zblaznit lebo vsetko hned otoci ze ona ma pravdu …. Proste pride ze je gestapak ˇˇˇ neviem co vlastne chce aby sme tu byvali a aby nas komandovala a ked chceme byvat sami tak zas pocuvam akos a na nu vsetky deti vykaslali …. Je mi normalne z toho az zle zo vsetkeho cokolvek robim stale je nieco zle

Strana
z2
letfenixa
24. mar 2024

@hsjdudhdbd @cacianka ti to teraz napísala presne. Tvoje dieťa má veľmi zlý vzor správania od tvojej mamy. Áno, tvoja mama ťa citovo vydiera, keď sa chcete odsťahovať. Buď silná a dáte to!

belaaaaaaaaa
24. mar 2024

@hsjdudhdb Ja žijem celý život v rodičovskom dome. A to som mala ešte aj otca, ktorý má veľmi ťažkú a konfliktnú povahu.. Odíď čím skôr. Dobre Ti radím.Držím palce

sjun
24. mar 2024

Mne to pride tak ze proste tvoja mama je stale nastavena v rezime ze ta treba vychovavat a akosi sa neprepla do rezimu ze uz si velka. Ja teda s mamou nezijem ale vzdy ked príde ku nam tak zacne upratovať a ja jej to zakazujem a hned dodavam ze ja nemienim kmitat pred tym ako bude mat prist aby tu nebol ani pohar v drese (tak sme boli vychovavane a ja toto uz odmietam). Cize urcite odist aj do podnajmu...stale tvrdim dve zeny v jednej kuchyni nikdy nerobi dobrotu....

hsjdudhdbd
autor
24. mar 2024

@belaaaaaaaaa ako to potom zvladas doma musi to byt velmi zlozite

hsjdudhdbd
autor
24. mar 2024

@sjun no ano citims a tak niekedy ze ma potrebu ma vychovavat a pritom vzdy je upratane nikdy sa nehanbim hovikedy niekoho zavolat dovnutra a kazdy mi len hovori preboha vsak ty stale upratujes pre boha vsak vy tu mate tak cisto a mne je normalne do placu ked to niekto povie ze sa ide clovek potrhat a mame to stale bieje dost s druhy ludia sami od seba vam toto povedia

nika523
25. mar 2024

Neviem čo tam ešte robíš, máš manžela, svoju rodinu tak choď od mami preč. Trošku mi to pripomína moju mamu keď som odišla od prvého manžela tak som s ňou vydržala bývať dva týždne, všetko bolo zlé, všetko jej vadilo a teraz plače že je sama no neviem kto by s ňou vydržal úplne mi stačia tie občasné návštevy a idem odtiaľ úplne zdeprimovana lebo len sa sťažuje, všetko je zlé a každý jej ubližuje... Choď čím skôr preč, nedaj sa deptať

hsjdudhdbd
autor
27. mar 2024

@nika523 no predne ste napisal o mojej mame sle uplne presne

belaaaaaaaaa
30. mar 2024

@hsjdudhdbd Teraz sa už dá. Otec zomrel... No ver mi bezohľadu na to, čím skôr ísť. Stretneš iných ľudí, ktorí Ťa môžu posunúť iným smerom.

arcanne2
30. mar 2024

@hsjdudhdbd my sme byvali u mojich rodicov asi 1,5 roka kym sme postavili dom. Ked sme sa mali stahovat, tiez boli nestastni, ze nemame tak rychlo ist, ze mame cas, atd. S odstupom casu obaja priznali, ze najlepsie je, ked su sami. Oni maju svoj klud, my tiez. Deti mozu vidiet kedykolvek. Urcite odist, toto nebude fungovat nikdy.

Strana
z2