Život s narcistickým partnerom
Ahojte, chcem sa podelit so skusenostou.
Je to pomaly rok, co si nasiel milenku a odisiel a nase zivoty sa rozdelili, ostal len obcasny odvoz deti do skoly.
Dnes rano otvorim oci a vidim ho stat v spalni pri mojej posteli s tym, ze co sa deje, co nejde dcera do skoly,. ”ze on caka na parkovisku a ona nikde,..zaspali sme ,..o par hodin mu pisem , ze nabuduce staci zavolat , ze sa chcem vyhnut trapnej situacii pri mojej posteli,..a zase to bolo o tom, ze ho len kritizujem a som nevdacna,..tak som si povedala, nad narcisom nevyhras,..
Vymeniť zámok.
Este tak rozmyslam, mala som mu najskor podakovat, ze nas zobudil a potom ho poprosit a oznamit mu, ze stavi zavolat? Neviem,..
Je to nas spolocny dom, este to nie je vysporiadane, takze ma kluce.
Tak osobne si neviem ani len predstavit, ze by som sa mu rano objavila pri posteli v jeho byte ,..
Hranice sa snazim nastavovat pomaly rok, no viac menej bezuspesne,..on moze vsetko, ja nie,.
A prečo vyťahujes na noc kľúč zo zámku? To ho čakáš?
Tak osobne si neviem ani len predstavit, ze by som sa mu rano objavila pri posteli v jeho byte ,..
Hranice sa snazim nastavovat pomaly rok, no viac menej bezuspesne,..on moze vsetko, ja nie,.
@anonym_autor prestala som dakovat a ospravedlnovat sa.. co normalny clovek vezme normalne, narcis prekruti a zneuzije.. on nevie vyselektovat, ze mu dakujes, ze ta zobudil, ale nezelas si, aby ti liezol do spalne.. ak mu podakujes, vezme to ako ze je v pohode ti tam vliezt aj nabuduce, ved si mu za to podakovala.. nekomplikuj si to.. nesnaz sa k narcisovi chovat normalne, on to nepochopi, neoceni, aj tak to nakoniec pouzije proti tebe .. nastavovanie hranic najlepsie striktne, jasne, tvrdo, nekompromisne.. bez emocii
@bielasovicka výstižné. Prečo by niekto normálny po zamknutí večer, vyberal kľúč?
Nad narcisom nevyhras,ale ty nemáš nastavené hranice.
@huxy
@bielasovicka akoze nie som normalna lebo mam vo zvyku vytiahnut kluc zo zamku? Neviem, vzdy som to tak robila, nezamyslala som sa nad tym,..skor keby sa nieco dialo, ze nasi maju kluc a vedia si otvorit.
@anonym_autor prestala som dakovat a ospravedlnovat sa.. co normalny clovek vezme normalne, narcis prekruti a zneuzije.. on nevie vyselektovat, ze mu dakujes, ze ta zobudil, ale nezelas si, aby ti liezol do spalne.. ak mu podakujes, vezme to ako ze je v pohode ti tam vliezt aj nabuduce, ved si mu za to podakovala.. nekomplikuj si to.. nesnaz sa k narcisovi chovat normalne, on to nepochopi, neoceni, aj tak to nakoniec pouzije proti tebe .. nastavovanie hranic najlepsie striktne, jasne, tvrdo, nekompromisne.. bez emocii
@reanda presne na to prichadzam pomaly, casom, ze cokolvek urobim, cokolvek poviem, vzdy som ta posledna nevdacna nula,..a snazim, uz ano, nastavovat hranice
Nad narcisom nevyhras,ale ty nemáš nastavené hranice.
@doriiis praveze sa snazim, uz ano, ale stale mam pocit, ze taham sa kratsi koniec
@huxy
@bielasovicka akoze nie som normalna lebo mam vo zvyku vytiahnut kluc zo zamku? Neviem, vzdy som to tak robila, nezamyslala som sa nad tym,..skor keby sa nieco dialo, ze nasi maju kluc a vedia si otvorit.
@anonym_autor tak si naďalej vyťahuj kľúč ale potom sa nečuduj takejto návšteve
preco hned narcis? byt je ako tvoj tak aj jeho .. kym ho nevysporiuadate .. predpokladam,ze za rozchodom nebola len ta milenka ale aj kopa inych nezhod medzi vami a rovnako ako ty si povies ze nevyhras nad narcisom si on moze povedat ze nevyhra nad napriklad furiou(neviem - nepoznam ta .. ) kadopadne rozchod nieje o vyhre ci prehre,ale vediet sa dohodnut na pravidlach tak aby netrpeli deti ... ano mohlas i mu podakovat a v klude sa dohodnut, nabuduce aby volal, alebo nevchadzal do izby bez klopania etc .. vsetko sa da riesit kludom a taktne a nie utocne
@anonym_autor prečo hádzať vinu na neho,bývaš v spoločnom dome,si ticho ,tak čo čakáš
@doriiis praveze sa snazim, uz ano, ale stale mam pocit, ze taham sa kratsi koniec
@anonym_autor a prečo chceš vitaziť?
Tiež mam podobného ex, ktory mi rad dokazuje, aka som ja neschopná a ako on vie všetko zariadit a je celkovo skvely. Ja mu už nic nedokazujem. Som rada, ze sme od seba.
Bývaš v nevysporiadanom dome. Je aj jeho. Asi čakal vonku a vy nikde. Áno, mohol zavolať. Ale išiel do svojho, za svojím dieťaťom
Zase dalsi narcista na konovi.😁Ti si mu stanovila diagnozu?Tu je tusim kazdy narcista.To iste moze aj on o tebe povedat.Mozno je to len blbec, egoista ktory chce mat vsetko podla seba.Vies kolko je takych dominantnych ludi, ci blbcov a predsa nie sú narcisti.Ked sa niekto nespráva tak ako chcete je to automatika narcis.Ake popularne.A narci crty ma kazdy clovek a nie je narcista.
Bývaš v nevysporiadanom dome. Je aj jeho. Asi čakal vonku a vy nikde. Áno, mohol zavolať. Ale išiel do svojho, za svojím dieťaťom
@anonym_436df9 ked budes byvat v podnajme a najomca ti nakraca do spalne, tiez to budes povazovat za normalne, lebo ved isiel do svojho? ja zasnem nad niektorymi reakciami ludi.. sa necudujem, ze tu divne chovanie prekvita, ked je povazovane za uplne v pohode a este su divni ti, ktorym to prekaza
@huxy
@anonym_autor no dobre, tak vyťahuj kľúč. Ale potom sa nemôžeš čudovať ze sa ti hocikedy objaví pri tvojej posteli.
@anonym_436df9 ked budes byvat v podnajme a najomca ti nakraca do spalne, tiez to budes povazovat za normalne, lebo ved isiel do svojho? ja zasnem nad niektorymi reakciami ludi.. sa necudujem, ze tu divne chovanie prekvita, ked je povazovane za uplne v pohode a este su divni ti, ktorym to prekaza
@reanda uplne rozdielne veci si zmiesala
@reanda hrušky s jablkami splietaš.
@reanda uplne rozdielne veci si zmiesala
@minenkaa co je na tom rozdielne? ona je jeho ex, aj ked byva v dome, ktory je spolocny, neziju tam uz spolu a teda ma pravo na sukromie, co by kazdy normalny clovek chapal a respektoval.. ja by som nevliezla do spalne nikomu, okrem partnera a malych deti napr. .. aj keby spal v mojom dome.. ale vam zrejme sukromie druhych tiez nic nehovori, hlavne, ze je barak moj.. tak vleziem aj navsteve do zachoda 😝
@minenkaa co je na tom rozdielne? ona je jeho ex, aj ked byva v dome, ktory je spolocny, neziju tam uz spolu a teda ma pravo na sukromie, co by kazdy normalny clovek chapal a respektoval.. ja by som nevliezla do spalne nikomu, okrem partnera a malych deti napr. .. aj keby spal v mojom dome.. ale vam zrejme sukromie druhych tiez nic nehovori, hlavne, ze je barak moj.. tak vleziem aj navsteve do zachoda 😝
@reanda dom je aj jeho,to že je jeho ex neznamena ,že on nemôže ist do svojho domu kedy chce a šiel lebo čakal von na dieta a nik nechodil
Prečo by on nemohol vojsť do svojho domu
Určite nemajú podpísanú zmluvu o najme
@reanda ja mam pocit, ze pri najme mas v zmluve napisene za akych podmienok moze majitel vstupit do bytu. Myslim, ze oni nijaku zmluvu na dom nemaju a ak je spolocny, tak je proste aj jeho.
@reanda ja mam pocit, ze pri najme mas v zmluve napisene za akych podmienok moze majitel vstupit do bytu. Myslim, ze oni nijaku zmluvu na dom nemaju a ak je spolocny, tak je proste aj jeho.
@chlebikova ano, chapem, ludia, co nemaju ponatia, co je slusnost, tak potrebuju mat napisane na papieri, co mozu a co nie.. ja napr. na veci elementarnej ludskej slusnosti papiere nepotrebujem.. to je ten rozdiel medzi napr. 'narcisom' a pre mna 'normalnym' clovekom
@chlebikova ano, chapem, ludia, co nemaju ponatia, co je slusnost, tak potrebuju mat napisane na papieri, co mozu a co nie.. ja napr. na veci elementarnej ludskej slusnosti papiere nepotrebujem.. to je ten rozdiel medzi napr. 'narcisom' a pre mna 'normalnym' clovekom
@reanda aka slusnost? on sa kludne do domu moze nastahovat a vyuzivat ho rovnako ako ona .. kedze je aj jeho ... predpokladam,ze ten "narcis" tiez splaca dom a prispieva kym sa nevyrovnaju ... tebe by sa pacilo keby ta muz vykopol zo spolocneho domu a povedal,ze uz donho nemozes vstupit ? ona moze byt rada,ze sa vystahovala nechal ju tam kym sa to nedoriesi .. nechce ho mat doma? -nech ho vyplati.. jednoduche riesenie.. a slusnost? predpokladam,ze pri ich hadkach si nebola,,,nevies aky narcis je autorka..kolko viny ma ona na sebe a kolko on .. never jednej strane kym nepoznas nazor aj tej druhej ...
@bielasovicka nikdy nenechavame kľúče v zámku zvnútra a pritom nikoho nečakame.

prečo má kľúče od vášho bytu?