icon

Život s otcom dvoch detí

fazulka21
13. máj 2025

Ženy, prišla som sa poradiť. Mám takmer polročný vzťah s rozvedeným mužom. Má dve deti v striedavke (nie po týždni ale po 2-3 dňoch si striedajú.) Ja mám dcéru.
Moja otázka je....je žena v takomto vzťahu VŽDY až na štvrtej kolaji? Jemu je jedno že som smutná, vždy rieši len dopad na deti. Boli situácie, nie vážne, dalo sa to rýchlo vyriešiť, ale jeho reakciami sa to vždy len predlžovalo. Nezaujíma ho čo cítim a ako sa cítim, vždy ide len a len o deti. Nechápte ma zle, deti sú prvoradé, veď aj pre mňa, ale to automaticky znamená, že mi majú byť partnerove pocity ukradnuté? Že jednoducho máme deti a už tým pádom ide iba o ne? Dala by som X príkladov, ale nechcem aby to bolo dlhé jak vyplatná páska. Ja som názoru že aj na mojich pocitoch by mu malo záležať, aj keď sme už obaja rodičia, či deťmi to končí?
Bežne ma partner ignoruje. Ja mu napíšem, napriklad že sa cítim ako jeho nejaká spoločníčka, nie partnerka, a on to odignoruje. Neodpíše. A mňa ignorácia strašne vyburcuje. A na druhý deň napíše len ,, dobré ránko, vyspinkaná?"
Neviem ako to mám sformulovať aby to nevyznelo že chcem aby kašľal na deti, to absolútne nie, venujeme sa im, chodíme na výlety, stále sa okolo nich točíme, hráme sa, ja mám rada tie jeho, on moju. Jeho syn ma zbožňuje, naše dcéry sa nevedia od seba odtrhnúť. Keď sme s deťmi, to je furt grilovačka, výlet, aktivity. Ale keď sa stane, že sme len ja a on, tak...pere, kosí, upratuje kôlňu, prechádza sa po záhrade aj 5x denne a pozerá čo ako rastie, vymyslí si všetky možné činnosti...Kino so mnou je strata času. Pre mňa, ako pre partnerku program takmer neexistuje, pokiaľ to nenaplanujem ja a aj to potom počúvam, ako jemu stojí doma robota. Mne snáď nie? Ja som na dcéru sama a mám z mesiaca asi len 5 dní ,, voľna" a tiež mám svoju domácnosť, auto, zvieratá, povinnosti, ale čas spolu je predsa dôležitý....
Ja mu poviem vetu typu: ,, Zlatko, ja mám pocit že ma ani nemáš rád, že pre teba existujú len deti, keď som smutná tak to neriešiš, odignoruješ, občas potrebujem od teba aby si bol aj môj partner, veď aj na nás záleží, nie len na deťoch a cítim sa smutno, neľúbená, nepochopená..."
Jeho reakcia je vždy iba- ,,Pre mňa je prvoradé, aby boli deti ok, ja sa s tebou hádať nebudem".
Poraďte. Komunikácia s ním je veľmi náročná....
Vybrali sme si predsa jeden druhého a aj na mojich pocitoch záleží, alebo pri deťoch na to nemám právo?

fazulka21
autor
15. máj 2025
@eliska13

@fazulka21 necháš ho trocha vydusit a v sobotu tam pôjdeš na oslavu.Myslim si, že taký máš plán.Tvoje ego nepustí😛obidvaja hráte hru

@eliska13 to vieš 😀 v sobotu idem s kamoškami na escape room a večer do kina ponivač som bez malej 🙂 už mám plány 🤷🏻‍♀️

fazulka21
autor
15. máj 2025
@tamtamka26

@eliska13 to dúfam, ze nie! 😱 Lebo to už aj ja budem nasr@ta 😄🫣 @fazulka21 čím menej sa budete vidieť a kontaktovať, tým ľahšie z toho vyjdes 👌 teraz si ok, lebo máš ešte nejaké dúfanie, potom ti začne chýbať, to bude ťažšia fáza, ale nedaj sa zlomiť...

@tamtamka26 všetko raz prejde.

lajba
15. máj 2025

Co je nove?

bambulka224
16. máj 2025

@fazulka21 prepač, ale ak je taký na začiatku vzťahu.
Vycuvaj kým sa dá.
On sa nezmení. A deti uvidia, ze on Ťa nerešpektuje, budú sa k Tebe správať horšie ako on. Lebo on by Ťa mal ľúbiť.
Základ je, aby si si uvedomila, že sa to nezlepší. Bude to takéto, alebo horšie, lebo časom city trochu ochladnú.

trisha_r
16. máj 2025

@fazulka21 je to kokot ktorého vonkoncom nezaujímaš, maximálne na sex. Asi je dôvod, že je rozvedený.

mantilka
16. máj 2025

Čo opisujes nie je jeho správanie v poriadku ...myslela som, že ste oveľa dlhšie spolu. Ignorácia citov na začiatku =nedostatočná láska zo strany muža. Bežné by muž spozornel a snažil sa ťa objať, upokojiť rečami , darom. Už to, že ti uhýba vlastnými aktivitami známe, že nepotrebuje s tebou tráviť čas. Keď to robí na začiatku, nikdy sa to nezmení. Rozvodeny je lebo aj ja on mal nesprávny postoj v manzelstve a ďalej si ide svoje.
S nim stracas čas. Snaž sa v začiatkoch vzťahu nezoznamovat s dcérou partnerov. Tvoja dcéra bude mať v hlave z toho guláš. Viem, že je to ťažké ale budeš vidieť ako si aj on bez detí spraví čas. Pol roka je časom pre rozvoj partnerskych vzťahov a nie pre vytváranie rodiny.
Možno chces vedieť ako prijme dcéru, ale nie je to správne. Najprv musíš zistiť ako teba prijíma, či vás vzťah dáva zmysel. Az potom posunúť na ďalší level. Dieťa nemá vedieť s kým randis. Moja mama bola vdova, viem o čom hovorím. Mňa by asi porazilo, keby ma s napadnikmi zoznamovala. Zoznámila nás až keď to bolo vážne.

mantilka
16. máj 2025

Bude to časom horšie...ešte nemáte pubertiakov ani neriešite krízové situácie.

mk22
16. máj 2025
@mantilka

Bude to časom horšie...ešte nemáte pubertiakov ani neriešite krízové situácie.

@mantilka sú spolu 6m to je to najkrajšie obdobie, zamilovanosť, motýle, všetko krásne.. A tu autorka opísala ako keby žili 15r stereotypny život a nevedia sa dohodnúť zladiť, lebo kszdy si vidí svoje.
A súhlasím dcéra má byť chránená a nie ju ťahať do domu frajerovi a robiť jej zbytočný chaos v hlave.

To plánuje dcéru zoznámiť s každým?

fazulka21
autor
16. máj 2025
@mk22

@mantilka sú spolu 6m to je to najkrajšie obdobie, zamilovanosť, motýle, všetko krásne.. A tu autorka opísala ako keby žili 15r stereotypny život a nevedia sa dohodnúť zladiť, lebo kszdy si vidí svoje.
A súhlasím dcéra má byť chránená a nie ju ťahať do domu frajerovi a robiť jej zbytočný chaos v hlave.

To plánuje dcéru zoznámiť s každým?

@mk22 ukludnime sa 😉 ako som písala, dcéra ho poznala dávno predtým, než sme začali randiť. Až posledné 2 mesiace sme pred deťmi vystupovali ako partneri.

fazulka21
autor
16. máj 2025
@lajba

Co je nove?

@lajba dnes mi písal či prídeme. Tak som mu odpisala že áno. Ja kvôli veciam hlavne Inak nič nerieši, šecko je evidentne ok 😀

lindusss2016
16. máj 2025
@fazulka21

@mk22 ukludnime sa 😉 ako som písala, dcéra ho poznala dávno predtým, než sme začali randiť. Až posledné 2 mesiace sme pred deťmi vystupovali ako partneri.

@fazulka21 ja si myslim, ze on ta ani ako partnerku nebral. Mozno to spravanie bolo aj zamerne, aby si sa na neho vobec nespoliehala a nepocitala s nim.

lindusss2016
16. máj 2025
@fazulka21

@lajba dnes mi písal či prídeme. Tak som mu odpisala že áno. Ja kvôli veciam hlavne Inak nič nerieši, šecko je evidentne ok 😀

@fazulka21 ale spravila si chybu, ked si mu napisala, ze pridete. Ak si chcela riesit veci, mala si si to naplanovat mimo oslavy. Na oslave sa budete zabavat a nebude cas riesit vas.

fazulka21
autor
16. máj 2025
@lindusss2016

@fazulka21 ja si myslim, ze on ta ani ako partnerku nebral. Mozno to spravanie bolo aj zamerne, aby si sa na neho vobec nespoliehala a nepocitala s nim.

@lindusss2016 chcel ma zoznámiť niekoľkokrát s rodičmi aj s kamarátmi 🤷🏻‍♀️ nvm, naozaj nvm. Podľa mňa to ako sa správa je jeho povaha.

fazulka21
autor
16. máj 2025
@trisha_r

@fazulka21 je to kokot ktorého vonkoncom nezaujímaš, maximálne na sex. Asi je dôvod, že je rozvedený.

@trisha_r takto by som sa nevyjadrila...

fazulka21
autor
16. máj 2025
@lindusss2016

@fazulka21 ale spravila si chybu, ked si mu napisala, ze pridete. Ak si chcela riesit veci, mala si si to naplanovat mimo oslavy. Na oslave sa budete zabavat a nebude cas riesit vas.

@lindusss2016 aj minule si spomenula nejakú oslavu....nie je žiadna oslava, iba jeho syn má zajtra narodky.
Ja žiadnu tému začínať nebudem. Nemám pocit, že by som niečo urobila. A pochybujem, že on si je niečoho vedomý 🙈

mk22
16. máj 2025
@fazulka21

@lindusss2016 aj minule si spomenula nejakú oslavu....nie je žiadna oslava, iba jeho syn má zajtra narodky.
Ja žiadnu tému začínať nebudem. Nemám pocit, že by som niečo urobila. A pochybujem, že on si je niečoho vedomý 🙈

@fazulka21 a kvôli čomu tam dnes ideš?
Vziať veci?
Véd ty nie si 100perc rozhodnutá, ty si v pozícii ze čakáš..

mk22
16. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21 ja som kľudná, mne je v podstate úplne jedno co robíš, urobíš.
Len pred 2 dňami si písala uplne ináč a vidíš dnes už ideš na návštevu, aj s dcérou 😁 vziať veci??

fazulka21
autor
16. máj 2025
@mk22

@fazulka21 a kvôli čomu tam dnes ideš?
Vziať veci?
Véd ty nie si 100perc rozhodnutá, ty si v pozícii ze čakáš..

@mk22 v prvom rade si idem pre veci a pripomeniem mu ten darček pre syna.
Nebudem začínať žiadnu tému s ním. Keby sa svet zbláznil a ja som vstúpila do nejakej podivnej dimenzie že by začal riešiť on, vypočujem ho. Aj keby sa stalo, že niečo sa niekam pohme, rozhodne zmením prístup k nemu. Na to, aby odo mňa dostal to najlepšie zo mňa, bude musieť zamakať. Ale žeby som mala nejaké extra nádeje alebo že by mi chýbal, tak to by som asi netvrdila. Zostala som taká....rezignovaná.

fazulka21
autor
16. máj 2025
@mk22

@fazulka21 ja som kľudná, mne je v podstate úplne jedno co robíš, urobíš.
Len pred 2 dňami si písala uplne ináč a vidíš dnes už ideš na návštevu, aj s dcérou 😁 vziať veci??

@mk22 No sú to moje veci, ktoré mi chýbajú. Nemám v pláne sa u neho nejak extra zdržiavať.

mondolina
16. máj 2025
@fazulka21

@mk22 No sú to moje veci, ktoré mi chýbajú. Nemám v pláne sa u neho nejak extra zdržiavať.

@fazulka21
vidíš už cupitáš...🙈 bez akých vecí nevieš ešte aspoň týždeň dva vydržať?

fazulka21
autor
16. máj 2025
@mondolina

@fazulka21
vidíš už cupitáš...🙈 bez akých vecí nevieš ešte aspoň týždeň dva vydržať?

@mondolina hej úplne bežím 😀 áno mám tam niečo, čo zaručene chcem mať u seba. Dve dôležité veci. Potom už nebudem mať dôvod sa mu ozývať aby som si pre to mohla prísť. Budem mať u seba všetko. A v kľude. Tá hodinka nič nezmení ani náhodou.

mondolina
16. máj 2025
@fazulka21

@mondolina hej úplne bežím 😀 áno mám tam niečo, čo zaručene chcem mať u seba. Dve dôležité veci. Potom už nebudem mať dôvod sa mu ozývať aby som si pre to mohla prísť. Budem mať u seba všetko. A v kľude. Tá hodinka nič nezmení ani náhodou.

@fazulka21
dobre.

mk22
16. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21 píšeš úplne ináč, ako pred 2 dňami 😁

lapersefona
16. máj 2025

Preco si vlastne s nim? Ved vobec nenapĺňa tvoje emocionálne potreby lepsie by ti bolo bez neho

koniarova
16. máj 2025

Jooj žena, nejaká si pomotaná. 😂

sandra49
16. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21 podla mňa si premýšľala, rezignovala si a nevidím problém v tom, že tam zajtra pôjdeš, za gratulujes chalanovi, baby sa hcvilku pohraju, zoberieš si veci a hotovo..aspoň budeš vidieť na com si on mysli, ze ste. Podľa mňa radšej takto, aby si to mohla nejak uzavrieť ako čakať ďalší týždeň alebo dva a nechávať to otvorene. Šanca, že by mu docvaklo, že sa niečo deje je minimálna a žeby s tebou išiel otvárať vážny rozhovor tiež.

fazulka21
autor
16. máj 2025
@mk22

@fazulka21 píšeš úplne ináč, ako pred 2 dňami 😁

@mk22 už som doma a to som bola aj v obchode 😀 a mám dušu už na mieste

fazulka21
autor
16. máj 2025
@koniarova

Jooj žena, nejaká si pomotaná. 😂

@koniarova nemyslím si. Pomotana som bola na začiatku týždňa, teraz je to omnoho jasnejšie všetko 🙂

fazulka21
autor
16. máj 2025
@sandra49

@fazulka21 podla mňa si premýšľala, rezignovala si a nevidím problém v tom, že tam zajtra pôjdeš, za gratulujes chalanovi, baby sa hcvilku pohraju, zoberieš si veci a hotovo..aspoň budeš vidieť na com si on mysli, ze ste. Podľa mňa radšej takto, aby si to mohla nejak uzavrieť ako čakať ďalší týždeň alebo dva a nechávať to otvorene. Šanca, že by mu docvaklo, že sa niečo deje je minimálna a žeby s tebou išiel otvárať vážny rozhovor tiež.

@sandra49 viem že on nič riešiť nebude. Ale viem, že ani ja nie 🤷🏻‍♀️ ja som mala dosť času na utriedenie myšlienok. Viem kde som urobila chyby ja, viem čo nechcem, viem čo akceptovať nechcem atď. Vždy som robila nejaké podstatnejšie kroky ja, aj tak to bolo prd platné. Plánujem si veci bez neho, nečakám na mobile či sa ozve. Veci mám, takže som spokojná.

callisia
16. máj 2025
@fazulka21

@sandra49 viem že on nič riešiť nebude. Ale viem, že ani ja nie 🤷🏻‍♀️ ja som mala dosť času na utriedenie myšlienok. Viem kde som urobila chyby ja, viem čo nechcem, viem čo akceptovať nechcem atď. Vždy som robila nejaké podstatnejšie kroky ja, aj tak to bolo prd platné. Plánujem si veci bez neho, nečakám na mobile či sa ozve. Veci mám, takže som spokojná.

@fazulka21 a čo ti povedal keď si si bola po veci? Ako sa tváril?