icon

Život s otcom dvoch detí

fazulka21
13. máj 2025

Ženy, prišla som sa poradiť. Mám takmer polročný vzťah s rozvedeným mužom. Má dve deti v striedavke (nie po týždni ale po 2-3 dňoch si striedajú.) Ja mám dcéru.
Moja otázka je....je žena v takomto vzťahu VŽDY až na štvrtej kolaji? Jemu je jedno že som smutná, vždy rieši len dopad na deti. Boli situácie, nie vážne, dalo sa to rýchlo vyriešiť, ale jeho reakciami sa to vždy len predlžovalo. Nezaujíma ho čo cítim a ako sa cítim, vždy ide len a len o deti. Nechápte ma zle, deti sú prvoradé, veď aj pre mňa, ale to automaticky znamená, že mi majú byť partnerove pocity ukradnuté? Že jednoducho máme deti a už tým pádom ide iba o ne? Dala by som X príkladov, ale nechcem aby to bolo dlhé jak vyplatná páska. Ja som názoru že aj na mojich pocitoch by mu malo záležať, aj keď sme už obaja rodičia, či deťmi to končí?
Bežne ma partner ignoruje. Ja mu napíšem, napriklad že sa cítim ako jeho nejaká spoločníčka, nie partnerka, a on to odignoruje. Neodpíše. A mňa ignorácia strašne vyburcuje. A na druhý deň napíše len ,, dobré ránko, vyspinkaná?"
Neviem ako to mám sformulovať aby to nevyznelo že chcem aby kašľal na deti, to absolútne nie, venujeme sa im, chodíme na výlety, stále sa okolo nich točíme, hráme sa, ja mám rada tie jeho, on moju. Jeho syn ma zbožňuje, naše dcéry sa nevedia od seba odtrhnúť. Keď sme s deťmi, to je furt grilovačka, výlet, aktivity. Ale keď sa stane, že sme len ja a on, tak...pere, kosí, upratuje kôlňu, prechádza sa po záhrade aj 5x denne a pozerá čo ako rastie, vymyslí si všetky možné činnosti...Kino so mnou je strata času. Pre mňa, ako pre partnerku program takmer neexistuje, pokiaľ to nenaplanujem ja a aj to potom počúvam, ako jemu stojí doma robota. Mne snáď nie? Ja som na dcéru sama a mám z mesiaca asi len 5 dní ,, voľna" a tiež mám svoju domácnosť, auto, zvieratá, povinnosti, ale čas spolu je predsa dôležitý....
Ja mu poviem vetu typu: ,, Zlatko, ja mám pocit že ma ani nemáš rád, že pre teba existujú len deti, keď som smutná tak to neriešiš, odignoruješ, občas potrebujem od teba aby si bol aj môj partner, veď aj na nás záleží, nie len na deťoch a cítim sa smutno, neľúbená, nepochopená..."
Jeho reakcia je vždy iba- ,,Pre mňa je prvoradé, aby boli deti ok, ja sa s tebou hádať nebudem".
Poraďte. Komunikácia s ním je veľmi náročná....
Vybrali sme si predsa jeden druhého a aj na mojich pocitoch záleží, alebo pri deťoch na to nemám právo?

fazulka21
autor
16. máj 2025
@callisia

@fazulka21 a čo ti povedal keď si si bola po veci? Ako sa tváril?

@callisia nič 🤷🏻‍♀️ ako bolo v robote, že vonku je zima, že vtáčiky nad jeho dverami rastú, že jeho mama mi posiela sirup, dali sme dve cigy na terase, začalo pršať, išla som domov. Pytal sa ma že čo budem robiť cez víkend, tak som mu povedala, on povedal že ide za kamarátom.
Ani pusa, ani dotyk.

tamtamka26
16. máj 2025
@fazulka21

@sandra49 viem že on nič riešiť nebude. Ale viem, že ani ja nie 🤷🏻‍♀️ ja som mala dosť času na utriedenie myšlienok. Viem kde som urobila chyby ja, viem čo nechcem, viem čo akceptovať nechcem atď. Vždy som robila nejaké podstatnejšie kroky ja, aj tak to bolo prd platné. Plánujem si veci bez neho, nečakám na mobile či sa ozve. Veci mám, takže som spokojná.

@fazulka21 a to akože prišla si tam, pobalila a odišla? Nič sa neudialo? Ako ste sa zvitali?

mk1111111111
16. máj 2025

Jejda, ved sa konecne rozidte, on Ta nema ako stredobod vesmiru a tak to bude stale. Najdi si romantika a ten Ta bude lutovat a ofukovat stale. Vsak sa len a len stazujes. Nevyhovuje, vymenime

fazulka21
autor
16. máj 2025
@tamtamka26

@fazulka21 a to akože prišla si tam, pobalila a odišla? Nič sa neudialo? Ako ste sa zvitali?

@tamtamka26 žiadno, iba sme sa pozdravili, spýtal sa či si dám kávu, povedala áno prosím, kým robil kávu ja som si zobrala veci. O nás ani fň.

fazulka21
autor
16. máj 2025
@mk1111111111

Jejda, ved sa konecne rozidte, on Ta nema ako stredobod vesmiru a tak to bude stale. Najdi si romantika a ten Ta bude lutovat a ofukovat stale. Vsak sa len a len stazujes. Nevyhovuje, vymenime

@mk1111111111 hej si ma odhadla, máš hviezdičku 🙂

sandra49
16. máj 2025
@fazulka21

@sandra49 viem že on nič riešiť nebude. Ale viem, že ani ja nie 🤷🏻‍♀️ ja som mala dosť času na utriedenie myšlienok. Viem kde som urobila chyby ja, viem čo nechcem, viem čo akceptovať nechcem atď. Vždy som robila nejaké podstatnejšie kroky ja, aj tak to bolo prd platné. Plánujem si veci bez neho, nečakám na mobile či sa ozve. Veci mám, takže som spokojná.

@fazulka21 je podľa mňa pre teba lepšie ze si sa upratala..a teraz sa budeš cítiť oveľa ľahšie.. nebude ta to ťažiť..a niekto vhodnejší ti určite skriži cestu😉 akurát čítam ako to prebiehalo..nuž on je divný 😅 asi pochopil..

tamtamka26
16. máj 2025
@fazulka21

@tamtamka26 žiadno, iba sme sa pozdravili, spýtal sa či si dám kávu, povedala áno prosím, kým robil kávu ja som si zobrala veci. O nás ani fň.

@fazulka21 na tej terase si mu mohla už povedať, ze sa už neuvidíte... Lebo teraz je to také otvorené. Bude ťa to nevypovedane mátať...

janickacrazy
16. máj 2025
@sandra49

@fazulka21 je podľa mňa pre teba lepšie ze si sa upratala..a teraz sa budeš cítiť oveľa ľahšie.. nebude ta to ťažiť..a niekto vhodnejší ti určite skriži cestu😉 akurát čítam ako to prebiehalo..nuž on je divný 😅 asi pochopil..

@sandra49 podľa mňa on vôbec nič nepochopil a celkovo je divný, ja si myslím, že on sa ešte ozve 😃

tamtamka26
16. máj 2025
@janickacrazy

@sandra49 podľa mňa on vôbec nič nepochopil a celkovo je divný, ja si myslím, že on sa ešte ozve 😃

@janickacrazy presne tak, ide sa ďalej

mischy00
16. máj 2025

Tu už človek nevie ci sa smiať alebo plakať....ale hlavne ze vtáčiky rastu ✌️✌️.

fazulka21
autor
16. máj 2025
@sandra49

@tamtamka26 no musí sa ozvať, má u mňa tiež veci.
@janickacrazy
@sandra49 podľa mňa nepochopil. Ešte teraz keď som od neho prišla domov, tak mi písal že nech si užijem zajtrajšok.

fazulka21
autor
16. máj 2025
@mischy00

Tu už človek nevie ci sa smiať alebo plakať....ale hlavne ze vtáčiky rastu ✌️✌️.

@mischy00 áno musím uznať, vtáčiky za tych 5 dní či koľko naozaj narástli 🤣

fiirsttiime
16. máj 2025

Ja len ze, strašne nemam rada takto veci do stratená, aspoň ty si mala byť tá čo to ukončí normálne keď si si to v sebe upratala...toto sme robili ako pubertiaci...neviem no...ked mu nedošlo ako sa cítiš, rozchod mu nedôjde...zbytočne naťahovanie za mňa...

fiirsttiime
16. máj 2025
@fazulka21

@mischy00 áno musím uznať, vtáčiky za tych 5 dní či koľko naozaj narástli 🤣

@fazulka21 mozno rozprával o svojom vtacikovi keď ste 5 dní neboli v kontakte 😁

sandra49
16. máj 2025
@fazulka21

@janickacrazy
@sandra49 podľa mňa nepochopil. Ešte teraz keď som od neho prišla domov, tak mi písal že nech si užijem zajtrajšok.

@fazulka21 však sa ho spýtaj kedy si príde pre veci, aby ste to mohli uzavrieť.. bude kukať ako vyhukany

fazulka21
autor
16. máj 2025
@fiirsttiime

Ja len ze, strašne nemam rada takto veci do stratená, aspoň ty si mala byť tá čo to ukončí normálne keď si si to v sebe upratala...toto sme robili ako pubertiaci...neviem no...ked mu nedošlo ako sa cítiš, rozchod mu nedôjde...zbytočne naťahovanie za mňa...

@fiirsttiime hej som zbabelec. Vieš prečo? Lebo keby ma zas ignoroval zas keby som povedala rozchod, tak ma roztrhne od jedu. A keď som nahnevaná a vidím že jemu je to lautr fuk, tak mňa by to prinútilo rozprávať. Neznášam ignoráciu. Takže pre mňa je to lepšie takto.

fazulka21
autor
16. máj 2025
@sandra49

@fazulka21 však sa ho spýtaj kedy si príde pre veci, aby ste to mohli uzavrieť.. bude kukať ako vyhukany

@sandra49 aj na to príde.

mischy00
Autor odpoveď zmazal
vakatko
16. máj 2025
@mk1111111111

@janickacrazy podľa mňa to nechápe ona.
Chlap dáva jasne najavo, že nemá záujem o vážny vzťah s ňou, je chladný, len to nechce ukončiť čaká, že to ukončí ona.
Písala, že sa rozviedol s manželkou aj keď ona nechcela, dedukujem, že sa veľa hádali, keď chce chrániť deti pred hádkami, čo autorka často vyvoláva svojimi emóciami.
Delí sa o deti s ex, venuje im všetok svoj čas, keď sú s ním, sú jeho priorita to sa jej nepáči a neustále si vynucuje pozornosť - výlet v noci do lesa, chová sa ako pubertiáčka.
Autorka potrebuje bezdetného intelektuála, aby s ním mohla riešiť svoje pocity a bola stredobod jeho vesmíru ako píše @mk1111111111
Rieši problém verejne, neviem čo si tým chce dokázať púta pozornosť, alebo ho verejne obviniť, že on je zodpovedný za rozpad vzťahu, neviem.

lucilaines
16. máj 2025

Nic v zlom, chalan je tutmak, nebola by si s nim stastna, rozchod je pre teba najlepsie riesenie. Ale toto je cele jak z nejakej komedie 😀zena sa uz stihla sama vytocit, rozanalyzovat celu jeho osobnost, vety aj ciny par mesiacov dozadu s “kamoskami”, stihla sa s nim uz mentalne rozist a “odstahovat sa”. A chalan chudak ani nema tusenia, ze sa nieco deje a ze vyrobil nejaky problem 😀

simcas75
16. máj 2025

A to akože prečo si mu jeho veci nedoniesla, keď si si bola po tie svoje?

mondolina
16. máj 2025
@simcas75

A to akože prečo si mu jeho veci nedoniesla, keď si si bola po tie svoje?

@simcas75
aby mala zámienku na ďalšie stretnutie 😉

fiirsttiime
16. máj 2025
@fazulka21

@sandra49 aj na to príde.

@fazulka21 netvrdím ze si zbabela a vlastne asi aj viem co tým myslíš ze takto sa nechavas aspoň v psychickej pohode ... len je to zbytočné naťahovanie gumy na trenkach... čaká ta niečo lepšie 😊

katkazuz
16. máj 2025
@vakatko

@janickacrazy podľa mňa to nechápe ona.
Chlap dáva jasne najavo, že nemá záujem o vážny vzťah s ňou, je chladný, len to nechce ukončiť čaká, že to ukončí ona.
Písala, že sa rozviedol s manželkou aj keď ona nechcela, dedukujem, že sa veľa hádali, keď chce chrániť deti pred hádkami, čo autorka často vyvoláva svojimi emóciami.
Delí sa o deti s ex, venuje im všetok svoj čas, keď sú s ním, sú jeho priorita to sa jej nepáči a neustále si vynucuje pozornosť - výlet v noci do lesa, chová sa ako pubertiáčka.
Autorka potrebuje bezdetného intelektuála, aby s ním mohla riešiť svoje pocity a bola stredobod jeho vesmíru ako píše @mk1111111111
Rieši problém verejne, neviem čo si tým chce dokázať púta pozornosť, alebo ho verejne obviniť, že on je zodpovedný za rozpad vzťahu, neviem.

@vakatko
To je podstata verejného fóra, či nie?
Anonymne sa spýtala na naše názory.
Ako niektoré ženy znovu reagujú a hejtujú ma normálne desí.
Však nakoniec sa rozhodne ona sama, či rozchod alebo mu dá znovu šancu, čo vás to trápi a spriadate tu už ďalej a že naschval mu nedoniesla hneď aj jeho veci…
Akože mám dosť.
Milá autorka tebe želám všetko dobré.
Píšeš veľmi sympaticky a aj na osobné útoky a ironické odpovede odpovedáš s noblesou.
Držím ti palce 👍

mondolina
16. máj 2025
@katkazuz

@vakatko
Však nakoniec sa rozhodne ona sama, či rozchod alebo mu dá znovu šancu, čo vás to trápi a spriadate tu už ďalej a že naschval mu nedoniesla hneď aj jeho veci…
Akože mám dosť.
Píšeš veľmi sympaticky a aj na osobné útoky a ironické odpovede odpovedáš s noblesou.
Držím ti palce 👍

@katkazuz
anonymne? keď má foto?
Slovensko je malé.

vakatko
16. máj 2025
@katkazuz

@vakatko
Akože mám dosť.
Držím ti palce 👍

@katkazuz nepýta sa anonymne, ale verejne rieši problém s priateľom, má tam foto s dcérou. Pozri sa do slovníka čo slovo hate znamená, v mojom príspevku žiadny nieje.
Áno pýta sa na názory, napísala som čo si o vzťahu myslím, neútočím, nenadávam na autorku ani na jej partnera 🙂

simcas75
17. máj 2025
@mondolina

@simcas75
aby mala zámienku na ďalšie stretnutie 😉

@mondolina no mne je to jasné 😉. Ona nemá absolutne žiadne hranice sebaucty.

mandzula
17. máj 2025
@fazulka21

@janickacrazy

@fazulka21 jeho veci si mu mohla odniest, ked si si bola vziat tie svoje.

fazulka21
autor
17. máj 2025

Ja neriešim čo si baby myslia, majú právo na názor, do hlavy mi nevidia a ani z pár situácii nemajú šancu vedieť presne aký je on alebo ja. Najviac ma zabilo že ja som romantik 😀 To, že hneď dramaticky niečo neukončim neznamená nič, on veľmi dobre vie že sa niečo deje. Nechápem prečo by som mu ja mala nosiť veci. Jemu to ulahčovať. Predtým sme byvali aj 4 dni v týždni spolu, teraz mi bola tá hodina (za týždeň) priveľa. Alebo tie trápne reči že za ním bežím 🤦🏻‍♀️ Alebo že sa len stažujem a podobne, pritom som sa len snažila opísať gro toho, čo ma štvalo. Uplne k prdu sú tieto fóra, ale som rada že súkromne mi napisali baby, čo boli v podobných vzťahoch. Faktom je, že ho vidieť nechcem, možno časom budeme chodiť von len kvôli deckám keď sú kamoši.

fazulka21
autor
17. máj 2025
@simcas75

@mondolina no mne je to jasné 😉. Ona nemá absolutne žiadne hranice sebaucty.

@simcas75 áno máš pravdu, išla som za hranicu svojej hrdosti, pretože som brala na vedomie že to mal fakt náročné.