icon

Život s otcom dvoch detí

fazulka21
13. máj 2025

Ženy, prišla som sa poradiť. Mám takmer polročný vzťah s rozvedeným mužom. Má dve deti v striedavke (nie po týždni ale po 2-3 dňoch si striedajú.) Ja mám dcéru.
Moja otázka je....je žena v takomto vzťahu VŽDY až na štvrtej kolaji? Jemu je jedno že som smutná, vždy rieši len dopad na deti. Boli situácie, nie vážne, dalo sa to rýchlo vyriešiť, ale jeho reakciami sa to vždy len predlžovalo. Nezaujíma ho čo cítim a ako sa cítim, vždy ide len a len o deti. Nechápte ma zle, deti sú prvoradé, veď aj pre mňa, ale to automaticky znamená, že mi majú byť partnerove pocity ukradnuté? Že jednoducho máme deti a už tým pádom ide iba o ne? Dala by som X príkladov, ale nechcem aby to bolo dlhé jak vyplatná páska. Ja som názoru že aj na mojich pocitoch by mu malo záležať, aj keď sme už obaja rodičia, či deťmi to končí?
Bežne ma partner ignoruje. Ja mu napíšem, napriklad že sa cítim ako jeho nejaká spoločníčka, nie partnerka, a on to odignoruje. Neodpíše. A mňa ignorácia strašne vyburcuje. A na druhý deň napíše len ,, dobré ránko, vyspinkaná?"
Neviem ako to mám sformulovať aby to nevyznelo že chcem aby kašľal na deti, to absolútne nie, venujeme sa im, chodíme na výlety, stále sa okolo nich točíme, hráme sa, ja mám rada tie jeho, on moju. Jeho syn ma zbožňuje, naše dcéry sa nevedia od seba odtrhnúť. Keď sme s deťmi, to je furt grilovačka, výlet, aktivity. Ale keď sa stane, že sme len ja a on, tak...pere, kosí, upratuje kôlňu, prechádza sa po záhrade aj 5x denne a pozerá čo ako rastie, vymyslí si všetky možné činnosti...Kino so mnou je strata času. Pre mňa, ako pre partnerku program takmer neexistuje, pokiaľ to nenaplanujem ja a aj to potom počúvam, ako jemu stojí doma robota. Mne snáď nie? Ja som na dcéru sama a mám z mesiaca asi len 5 dní ,, voľna" a tiež mám svoju domácnosť, auto, zvieratá, povinnosti, ale čas spolu je predsa dôležitý....
Ja mu poviem vetu typu: ,, Zlatko, ja mám pocit že ma ani nemáš rád, že pre teba existujú len deti, keď som smutná tak to neriešiš, odignoruješ, občas potrebujem od teba aby si bol aj môj partner, veď aj na nás záleží, nie len na deťoch a cítim sa smutno, neľúbená, nepochopená..."
Jeho reakcia je vždy iba- ,,Pre mňa je prvoradé, aby boli deti ok, ja sa s tebou hádať nebudem".
Poraďte. Komunikácia s ním je veľmi náročná....
Vybrali sme si predsa jeden druhého a aj na mojich pocitoch záleží, alebo pri deťoch na to nemám právo?

sova7
14. máj 2025
@mischy00

@sova7 to je pravda ale zas nemôžeš niekoho spoznávať roky...najlepšie to zistíš pri spoločnom bývaní. A prekvapiť ta môže niekto aj po 20 rokoch, kedy si človek myslí že to už nieje možné....skúsila, nevyšlo....nech ide ďalej 🙂

@mischy00 urcite áno. Ale niekoho koho som pár krát za 4 mesiace videla nepovažujem za partnera

fazulka21
autor
14. máj 2025
@sova7

@fazulka21 4 mesiace je strašne málo. Ale ľudia ktorý nutne potrebujú niekoho uhnat to zvyknú urýchľovať. Za tak krátky čas a keď sa len sem tam stretnete nie je čas sa spoznať. Po takom niečom by som to ešte ani za vzťah nepovažovala

@sova7 podľa mňa nie je, to by som musela s niekým strácať čas rok kým sa prejaví. Ja som názoru že náš vztah začal pekne, postupne, za tým si stojím. 2-3x do týždňa sme sa vudeli a plus každy deň aktívne písanie či telefonovanie. Ak sú ľudia čo sa vodia za ručičky rok, fajn, ale ja taká nie som a nepovažujem to za nesprávne. Nesplodili sme deti, ani žiadne vážne rozhodnutia. Za mňa úplne ok. Moja kamoška sa za 9 mesiacov znamosti zasnubila. Ďalšia po trojmesačnej otehotnela a sú spolu happy doteraz, aj keď sa vzali až o 2 roky neskôr.
Niekedy ťa človek prekvapí aj o roky rokúce neskôr. Nemali sme prečo sa nejak držať späť, naše deti sa poznali zo škôlky, dokonca naše rodiny (partnerovi rodičia s mojimi) sa poznajú 30 rokov. Máme kopec spoločných známych. Partner si s mojím otcom tykal od jeho 18tich, ja som si s ním vykala. Osobne poznám partnerovych bratrancov, sestru atď. Je zázrak, že sme sa nespoznali skôr a ale až keď sa rozviedol.

mandzula
14. máj 2025
@fazulka21

@sova7 podľa mňa nie je, to by som musela s niekým strácať čas rok kým sa prejaví. Ja som názoru že náš vztah začal pekne, postupne, za tým si stojím. 2-3x do týždňa sme sa vudeli a plus každy deň aktívne písanie či telefonovanie. Ak sú ľudia čo sa vodia za ručičky rok, fajn, ale ja taká nie som a nepovažujem to za nesprávne. Nesplodili sme deti, ani žiadne vážne rozhodnutia. Za mňa úplne ok. Moja kamoška sa za 9 mesiacov znamosti zasnubila. Ďalšia po trojmesačnej otehotnela a sú spolu happy doteraz, aj keď sa vzali až o 2 roky neskôr.
Niekedy ťa človek prekvapí aj o roky rokúce neskôr. Nemali sme prečo sa nejak držať späť, naše deti sa poznali zo škôlky, dokonca naše rodiny (partnerovi rodičia s mojimi) sa poznajú 30 rokov. Máme kopec spoločných známych. Partner si s mojím otcom tykal od jeho 18tich, ja som si s ním vykala. Osobne poznám partnerovych bratrancov, sestru atď. Je zázrak, že sme sa nespoznali skôr a ale až keď sa rozviedol.

@fazulka21 suhlasim s tebou, neexistuje totiz presny casovy ramec na to, kedy vztah nazyvat kamaratskym a kedy uz partnerskym. Kazdy to citi, vnima inak a to, ze tento cas o nicom nesvedci, hovoria vztahy rozpadnute po desatrociach, ked by sa partneri mali poznat do posledneho chlapa... a pride totalne prekvapenie a sok.

sova7
14. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21 pol roka a prejavil sa. uz je len na tebe či si v takom vzťahu spokojná. Ale ak dufas že prerobis jeho osobnosť a bude sa správať inak to sa ti nepodarí. Aspoň ja si nemyslim že dospelý chlap ktorý nemá snahu sa správať inak sa láskou alebo dohovaranim uvedomi a prepne. Ale hlavne aby si ty bola spokojná ak si tak tu nie je čo rozoberať potom. Ak chces počuť že to ako sa sprava je ok no ja si myslím že nie. Ale žiješ s ním ty. Ja našťastie nie. Ak chces počuť že sa zmení nemám pocit že by mal snahu so sebou niečo robiť. Ale ak ti vyhovuje robiť chlapovi liecitelku je to tvoja voľba ja to už nerobím výsledok bol mizerný oproti vynaloženej energii. Ano niekto sa prejaví po istom čase niekto našťastie veľmi skoro. Každý sa môže podľa toho zariadiť okolie v jeho živote nežije hlavnú úlohu

diaamax
14. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21 mam dospeleho syna, ktoreho som sama vychovala. Tiez som mala fazy, ze mam dieta, musim upustit z narokov. Ale to preslo NO NIE!!!! NEMUSIM!!!!! (Moje naroky neboli tucne konto, fesak, nech ma zivi atd). Proste som neni handra a nikomu nedovolim so sebou tak jednat, nikomu!!! A pr si nasla som si chlapa 39rocna so 17r synom. Sme spolu uz takmer 3 roky. On sam hovori, ze my 2ja sme sa dlho hladali. Lebo mi rozumie; a ja jemu; aj bez slov. Som introvert a pracovne som medzi ludmi, doma proste chcem klud a nekecat a neodpovedat na nic! Proste bozske ticho tak si sadnem do obyvacky a uzivam ticho aj 2hodiny. Akceptuje to. Ja tak isto na neho nehovorim, ked vidim ze nechce. Takto bych mohla pokracovat do aleluja, ale hlavne body ti napisem. On ma fobiu z nemocnic, ale ked chodim na injekcie s chrbticou vozi ma (napriek tomu, ze syn ma uz vodicak aj auto a moze ma vziat a on fobiu nema) lebo tam so mnou chce byt, ked mi omarodila kolegyna a ja ostala v praci sama, dosiel za mnou ze nebudem v noci zatvarat sama podnik a pojdem sama k autu (parkovala som naproti vchodovym dveram; cca 2kroky k autu) a sli sme domov 2mi autami… doteraz nechapem preco chodil, ale on sa o mna bal, tak prisiel. Ja mu naposat co sa ti stalo uz by bol s kamosom na ceste k lesu kamos by soferoval jeho auto domov a on by viezol mna. V zivote som od neho nedostala kvetinu, valentyna neoslavujeme (jak on, tak ja, to povazujeme za trapny sviatok), narodky len tak, formalne nijake velkolepe oslavy atd…

Btw ak sa takto choval aj k byvalke, ja sa vobec nedivim, ze ho podvoedla, VÔBEC!

luccija
14. máj 2025

@fazulka21 počkaj či sa ti ozve kvôli narodeninám nepíš mu sama.ale ty si emočne úplne niekde inde ako on a je úplne zbytočne písať, že možno bol taký k ex, možno je zranený atď ..buď ho berieš aký je, alebo nie.Toto nebude typ čo ťa bude nosiť na rukách, rozoberať tvoje pocity mne tiež príde, že si dosť vynucujes pozornosť, lásku, rozhovory o emóciách mňa by to otravovalo a to som žena😀nie ešte chlapa.
Po 4 m riešite dosť veľký nesúlad on iný nebude...a možno chemicky kokteil je fuč a prišla realita a zistil, že si nerozumiete a ide to zahrať do stratena.Skoda, lebo nájsť chlapa čo má deti cca v rovnakom veku je dobrý otec prijal pekne tvoju dcéru je zázrak bývate blízko máte spolocne toho dost.Mne prídeš stále s niečím nespokojná, ale možno to len tak zle chápem z riadkov.
Čo ti vlastne vadí tráviť viac času spolu, aby sa viac otvoril?ja som s mužom 20 r a nevie dávať pocity najavo robí to inak a viem, že mu na nás záleží, ale zase ja som človek čo nepotrebuje veľké slová, kytice, prekvapenia atď nie som typická žena romantička...plánujem ja, keď mám pocit, že sme v stereotype, alebo treba viac času tráviť spolu.

fazulka21
autor
14. máj 2025
@diaamax

@fazulka21 mam dospeleho syna, ktoreho som sama vychovala. Tiez som mala fazy, ze mam dieta, musim upustit z narokov. Ale to preslo NO NIE!!!! NEMUSIM!!!!! (Moje naroky neboli tucne konto, fesak, nech ma zivi atd). Proste som neni handra a nikomu nedovolim so sebou tak jednat, nikomu!!! A pr si nasla som si chlapa 39rocna so 17r synom. Sme spolu uz takmer 3 roky. On sam hovori, ze my 2ja sme sa dlho hladali. Lebo mi rozumie; a ja jemu; aj bez slov. Som introvert a pracovne som medzi ludmi, doma proste chcem klud a nekecat a neodpovedat na nic! Proste bozske ticho tak si sadnem do obyvacky a uzivam ticho aj 2hodiny. Akceptuje to. Ja tak isto na neho nehovorim, ked vidim ze nechce. Takto bych mohla pokracovat do aleluja, ale hlavne body ti napisem. On ma fobiu z nemocnic, ale ked chodim na injekcie s chrbticou vozi ma (napriek tomu, ze syn ma uz vodicak aj auto a moze ma vziat a on fobiu nema) lebo tam so mnou chce byt, ked mi omarodila kolegyna a ja ostala v praci sama, dosiel za mnou ze nebudem v noci zatvarat sama podnik a pojdem sama k autu (parkovala som naproti vchodovym dveram; cca 2kroky k autu) a sli sme domov 2mi autami… doteraz nechapem preco chodil, ale on sa o mna bal, tak prisiel. Ja mu naposat co sa ti stalo uz by bol s kamosom na ceste k lesu kamos by soferoval jeho auto domov a on by viezol mna. V zivote som od neho nedostala kvetinu, valentyna neoslavujeme (jak on, tak ja, to povazujeme za trapny sviatok), narodky len tak, formalne nijake velkolepe oslavy atd…

Btw ak sa takto choval aj k byvalke, ja sa vobec nedivim, ze ho podvoedla, VÔBEC!

@diaamax ja akceptujem jeho povahu, prijímam jeho silné aj slabé stránky. Až na tú komunikačnú. On naživo je fakt bombový, zapadli sme do seba. Až kým nedojde na to, že niečo urobí na čo ho upozorním. Aby som upresnila (neviem či si čítala moje odpovede tu) vtedy keď som bola chorá, tak on sám mi napísal ,, prídi ku mne, o štvrtej som doma, uvarím polievku a čaj". Tak ja koza som sa ledva doplazila z roboty, ešte prať som dala, že keď príde tak len vyloží prádlo aby teda mal viac voľna na mňa. A on sa mi neozve že príde o šiestej večer? Keby som to vedela, nejdem k nemu ale k sebe, doma som mala čo jesť, len by som si lahla a mala pokoj. Len ja som si hovorila že už isto príde, isto do polhodky príde a zrazu z toho boli dve hodiny. A keď už prišiel, tak ani sa neprišiel na mňa pozrieť. 🤦🏻‍♀️ Nech mi nikto nehovorí, že som nemala právo byť nahnevaná. A to by bolo ok, stačilo povedať sorry meškám, ja neviem. Ale on sa tváril jak teliatko na nové vráta že šak viem kde bol, nemám právo sa hnevať. A mňa vytáča naozaj nie tým čo urobí, ale potom následne ako to rieši. On vidí že som nahnevaná, ale tvári sa že nič.
Dnes mi písal ráno, ešte som mu neodpísala.
Mimochodom. Zhodou okolností som pár týždňov pred tým, ako sa hento stalo viedla rozhovor ako z duše nenávidím keď niekto mešká 😀 15-30 minút prekusnem v pohode. Ale dve hodiny, tak mne osobne sa to ešte nestalo bez toho, aby mi dotyčný hodil info. A to s deťmi, to bude problém. Neviem. Rozhodne sa musíme porozprávať v kľude, bez tlaku.
Pokial sa určité veci aspoň nepokúsi pochopiť a akceptovať aj on moje ,,požiadavky " tak sa naše cesty rozídu.

mk22
14. máj 2025
@fazulka21

@diaamax ja akceptujem jeho povahu, prijímam jeho silné aj slabé stránky. Až na tú komunikačnú. On naživo je fakt bombový, zapadli sme do seba. Až kým nedojde na to, že niečo urobí na čo ho upozorním. Aby som upresnila (neviem či si čítala moje odpovede tu) vtedy keď som bola chorá, tak on sám mi napísal ,, prídi ku mne, o štvrtej som doma, uvarím polievku a čaj". Tak ja koza som sa ledva doplazila z roboty, ešte prať som dala, že keď príde tak len vyloží prádlo aby teda mal viac voľna na mňa. A on sa mi neozve že príde o šiestej večer? Keby som to vedela, nejdem k nemu ale k sebe, doma som mala čo jesť, len by som si lahla a mala pokoj. Len ja som si hovorila že už isto príde, isto do polhodky príde a zrazu z toho boli dve hodiny. A keď už prišiel, tak ani sa neprišiel na mňa pozrieť. 🤦🏻‍♀️ Nech mi nikto nehovorí, že som nemala právo byť nahnevaná. A to by bolo ok, stačilo povedať sorry meškám, ja neviem. Ale on sa tváril jak teliatko na nové vráta že šak viem kde bol, nemám právo sa hnevať. A mňa vytáča naozaj nie tým čo urobí, ale potom následne ako to rieši. On vidí že som nahnevaná, ale tvári sa že nič.
Dnes mi písal ráno, ešte som mu neodpísala.
Mimochodom. Zhodou okolností som pár týždňov pred tým, ako sa hento stalo viedla rozhovor ako z duše nenávidím keď niekto mešká 😀 15-30 minút prekusnem v pohode. Ale dve hodiny, tak mne osobne sa to ešte nestalo bez toho, aby mi dotyčný hodil info. A to s deťmi, to bude problém. Neviem. Rozhodne sa musíme porozprávať v kľude, bez tlaku.
Pokial sa určité veci aspoň nepokúsi pochopiť a akceptovať aj on moje ,,požiadavky " tak sa naše cesty rozídu.

@fazulka21 nemyslím, že to ukončis.
Ozvi sa o mesiac, dva..

fazulka21
autor
14. máj 2025
@mk22

@fazulka21 nemyslím, že to ukončis.
Ozvi sa o mesiac, dva..

@mk22 dnes ráno mi písal, ešte som mu neodpísala.

mk22
14. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21 Véd si mu včera odpísala.. "dobre" on čaká co?

fazulka21
autor
14. máj 2025
@mk22

@fazulka21 Véd si mu včera odpísala.. "dobre" on čaká co?

@mk22 to bolo v pondelok. Včera sme nekomunikovali, až dnes ráno napísal. Ja bežne tieto veci nerobím, je to detinské, ale prudko rozmýšľam, že mu dám ochutnať jeho vlastnú medicínu.

mischy00
14. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21 ja si myslím ze svojimi skutkami sa už preukázal, dal ti aj najavo ze deti sú pre neho jediná priorita a ty sa chceš napriek tomu stále rozprávať a diskutovať. Veď vidíš, že on o žiadne debaty a tvoje pocity nejaví záujem. Zmení schválne tému alebo sa tvári, že však čo chceš....ak by za ním prišlo dieťa, v momente ho trápi aj najmenšia hovadina a bude počúvať. No načo ti je takýto chlap, nech si nechá svoje deti, zavrie sa doma a môže sa tváriť utrapene....

mondolina
14. máj 2025
@fazulka21

@mk22 to bolo v pondelok. Včera sme nekomunikovali, až dnes ráno napísal. Ja bežne tieto veci nerobím, je to detinské, ale prudko rozmýšľam, že mu dám ochutnať jeho vlastnú medicínu.

@fazulka21
toto je už len vzťah, ako malé deti.
a čo ti vlastne dnes napísal?

adalee
14. máj 2025

@fazulka21 z vlastnej skúsenosti ti radím - odíď. Nájdi si niekoho, komu bude na tebe záležať. Už nikdy by som si nevybrala muža so záväzkami. Tam je väčšinou druhá žena na konci tejto hitparády

fazulka21
autor
14. máj 2025
@mischy00

@fazulka21 ja si myslím ze svojimi skutkami sa už preukázal, dal ti aj najavo ze deti sú pre neho jediná priorita a ty sa chceš napriek tomu stále rozprávať a diskutovať. Veď vidíš, že on o žiadne debaty a tvoje pocity nejaví záujem. Zmení schválne tému alebo sa tvári, že však čo chceš....ak by za ním prišlo dieťa, v momente ho trápi aj najmenšia hovadina a bude počúvať. No načo ti je takýto chlap, nech si nechá svoje deti, zavrie sa doma a môže sa tváriť utrapene....

@mischy00 ano, máš pravdu a presne tak nejak mu to v kľude poviem. Že buď ma zaradí do svojích priorít inak to fungovať nebude. Ja nebudem len niekoho spoločníčkou.
Ale bohvie. Momentálne fakt nemám chuť s ním komunikovať vôbec.

mk22
14. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21
Kopírujem
on mi včera napísal že nech sa deje čokoľvek, iba deti budú jeho prioritou a pri poslednej hádke jeho city ku nášmu vzťahu ochladli. Na tom som mu odpísala iba ,,dobre

Co tu chceš ešte meniť.
Žije pre teba, iba tie sú jeho prioritou.
Načo sa znižovať, podlizovat, prispôsobovať..

mischy00
14. máj 2025
@fazulka21

@mischy00 ano, máš pravdu a presne tak nejak mu to v kľude poviem. Že buď ma zaradí do svojích priorít inak to fungovať nebude. Ja nebudem len niekoho spoločníčkou.
Ale bohvie. Momentálne fakt nemám chuť s ním komunikovať vôbec.

@fazulka21 jedinú vec co by som sa spýtala, načo si vlastne hľadal ženu? Normálne bez emócii, aký typ ženy pri sebe potrebuje. Nech sa vyjadrí. Lebo normálny človek má predsa city a keď ich vie prejaviť pri deťoch, tak ich vie aj pri žene, na ktorej jej záleží.Bez citov a pozornosti ste iba kamaráti s výhodami. Mohol ti povedať hneď, že hľadá ženu do postele a sem tam mu robiť spoločnosť. A s problémami nech ide kade ľahšie, to už nieje jeho problém.

fazulka21
autor
14. máj 2025
@mondolina

@fazulka21
toto je už len vzťah, ako malé deti.
a čo ti vlastne dnes napísal?

@mondolina hej súhlasím, čisté Kocúrkovo. Jedine prečo ma to drží je to, že osobne sa ku mne správa fakt skvelo. Aj k dcére. Až na tie veci, fakt som s ním šťastná. Pokiaľ neriešim niečo....
Napísal mi: ,,Ahoj, ako v práci? Ako si na tom po zdravotnej stránke?"

mischy00
14. máj 2025
@fazulka21

@mondolina hej súhlasím, čisté Kocúrkovo. Jedine prečo ma to drží je to, že osobne sa ku mne správa fakt skvelo. Aj k dcére. Až na tie veci, fakt som s ním šťastná. Pokiaľ neriešim niečo....

@fazulka21 správa sa skvelo, keď robíš to, čo chce a správaš sa tak ako chce 🙂. Tak už konečne otvor oči, že toto nieje žiadny dokonalý partner. Nemôžeš byt sama sebou, to ťa raz dobehne, ver tomu. A kľudne to môže skončiť aj novými zdravotnými problémami. Lebo hnev a frustráciu nieje dobre v sebe držať, sa zblaznis

fazulka21
autor
14. máj 2025
@mk22

@fazulka21
Kopírujem
on mi včera napísal že nech sa deje čokoľvek, iba deti budú jeho prioritou a pri poslednej hádke jeho city ku nášmu vzťahu ochladli. Na tom som mu odpísala iba ,,dobre

Co tu chceš ešte meniť.

@mk22 áno, ale to čo si skopčila bolo písané včera 😁 áno, už sa tu prpleme druhý deň 😀

mk22
14. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21 nie je umenie byt milý, a, skvelý, keď všetko klape.
Až v kritic situáciách, keď prídu nezhody, veľké malé hadky, tam krásne vidíš, či je fakt skvelý.

fazulka21
autor
14. máj 2025
@mischy00

@fazulka21 správa sa skvelo, keď robíš to, čo chce a správaš sa tak ako chce 🙂. Tak už konečne otvor oči, že toto nieje žiadny dokonalý partner. Nemôžeš byt sama sebou, to ťa raz dobehne, ver tomu. A kľudne to môže skončiť aj novými zdravotnými problémami. Lebo hnev a frustráciu nieje dobre v sebe držať, sa zblaznis

@mischy00 samozrejme že chcem byť sama sebou, žiadne oné. Partner má byť aj môj najlepší priateľ, absolútna dôvera. Pokiaľ to nepochopí a fakt nič neurobí, určite to tolerovať nebudem.

mk22
14. máj 2025
@fazulka21

@mk22 áno, ale to čo si skopčila bolo písané včera 😁 áno, už sa tu prpleme druhý deň 😀

@fazulka21 a to si zo včera na dnes zmenila názor?

fazulka21
autor
14. máj 2025
@mk22

@fazulka21 nie je umenie byt milý, a, skvelý, keď všetko klape.
Až v kritic situáciách, keď prídu nezhody, veľké malé hadky, tam krásne vidíš, či je fakt skvelý.

@mk22 toto je zlatá pravda veru.

fazulka21
autor
14. máj 2025
@mk22

@fazulka21 a to si zo včera na dnes zmenila názor?

@mk22 v čom zmenila názor? Nie som naklonená vrátiť sa k nemu. Som ochotná sa s ním porozprávať. Ale ako som písala vyššie, momentálne naozaj nemám chuť...

mischy00
14. máj 2025
@fazulka21

@mischy00 samozrejme že chcem byť sama sebou, žiadne oné. Partner má byť aj môj najlepší priateľ, absolútna dôvera. Pokiaľ to nepochopí a fakt nič neurobí, určite to tolerovať nebudem.

@fazulka21 nepíš mu a daj mu sancu na to, nech o teba zabojuje sám. Ja by som to takto urobila...až vtedy budeš vedieť za čo si mu stála. I keď úprimne, nechcela by som ho ani keby bol posledný muž na tejto zemi , toto je povaha že by ma zavreli za vraždu, prisám bohu

luccija
14. máj 2025
@mk22

@fazulka21
Kopírujem

Co tu chceš ešte meniť.

@fazulka21 kde bol, keď meškal?to by mi vadilo, že mešká a nenapíše Asi sa nesprava fakt skvelo, keď ti na ňom vadí toľko veci😉pozri buď niektoré veci prekusnes, nebudeš riešiť, alebo to ukonči.Mne, keby po 4 m niekto rozprával čo mu vadí, nevadí, že nie som priorita a iba spoločníčka....to sú tvoje pocity a ty si ich spracuj podľa mňa ho emočne manipulujes nehnevaj sa vyžadujes pozornosť, slová, gestá atď pozri sa na každom ti bude niečo vadiť.Ked si bola chorá mala si ležať doma načo nakaziť ďalších ľudí a ešte dávať prať, aby mal na teba viac času.Pises, že sa postará, robíte si spoločny čas, rozumiete si, ale zároveň nerozumiete.

@mk22 v určitom veku sú pre každého deti priorita.

mk22
14. máj 2025
@luccija

@fazulka21 kde bol, keď meškal?to by mi vadilo, že mešká a nenapíše Asi sa nesprava fakt skvelo, keď ti na ňom vadí toľko veci😉pozri buď niektoré veci prekusnes, nebudeš riešiť, alebo to ukonči.Mne, keby po 4 m niekto rozprával čo mu vadí, nevadí, že nie som priorita a iba spoločníčka....to sú tvoje pocity a ty si ich spracuj podľa mňa ho emočne manipulujes nehnevaj sa vyžadujes pozornosť, slová, gestá atď pozri sa na každom ti bude niečo vadiť.Ked si bola chorá mala si ležať doma načo nakaziť ďalších ľudí a ešte dávať prať, aby mal na teba viac času.Pises, že sa postará, robíte si spoločny čas, rozumiete si, ale zároveň nerozumiete.

@luccija Véd áno, aj pre mňa sú moje deti všetko.
Ale netrcim im zo zadku, nenaslapujem okolo nich.
Ak teda chce žiť čisto pre deti, nech sa nehrá na milujúceho partnera.

mk22
14. máj 2025
@fazulka21

@mk22 v čom zmenila názor? Nie som naklonená vrátiť sa k nemu. Som ochotná sa s ním porozprávať. Ale ako som písala vyššie, momentálne naozaj nemám chuť...

@fazulka21 navrhla si pauzu, oddýchnuť si, porozmýšľať, tak vypni, nerieš, nereaguj, daj mu priestor, ma možnosť ukázať ti, ako mu na tebe záleží..

mischy00
14. máj 2025
@luccija

@luccija deti môžu byt priorita, ale aj novy vztah si zaslúži pozornosť a opateru. Ona im otca neberie, nevie si nájsť na ňu čas ani vtedy, keď môžu byť sami.
Lebo nechce, keď sú tam deti, tak sú priorita oni a keď sú tam není, zas záhrada a stromčeky....no ozaj skvelý partner toto. Autorka zbiera len nejaké omrvinky čo zostali